48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Az a gondom ezekkel a Nikon gépekkel, hogy ilyen árban, ilyen tudással BAZZE LEGYEN MÁR ANALÓG AZ OPTIKÁJA!!!!

Szal ez száksz
  • CSOCSO
    szerintem 75 ezerert nagyon jo... emlexem tavaly meg 140 ezer volt...
    ami fontos: minimum 128 mega hely de inkabb 256 meert a video zabalja a helyet.. eees..plusz nem art...
    uj zelandon egy haver s500 ast vet... es ajandekba kapott hozza buvartokot.. en 180 ert vettem hozza...
  • CSOCSO
    en a bestbuyban vettem a gepemet.. akko rmeg 450 volt.. plusz fel gig amemo. meg tok meg plusz elem.. osszesen 800 dolcsi volt...olcso??? nemtom.. lesd meg az amazon.com on..
  • Pill
    OK.
    Szoval akkor az S410 oke? Jo vetelnek szamit 75ezer forintert? Miben kulombozik az A80, A85 -tol? Mas szeria? Jobb?
  • Galy
    ebből a szögből még jól is néz ki :)
  • GregSB

Dráágaszágom :)

Kíváncsian várom a testeket.
  • GregSB
    index digicam monnyonle!
  • GregSB
    /tudom hogy a 8800 nem SLR még mielőtt valaki nagyon okos lenne/
  • GregSB
    Egyébként valszeg elírták, a dpreviewon is 35-öt írnak. Azért csodálkoztam én is :)
  • Galy
    hazudnak! :D
  • GregSB
    Talán azon az oldalon, amit belinkeltem a #8780ban? :D
  • GregSB
    Hát igen, elég drabális, jórész fémből van. De nekem ez bejön. Én inkább a fémvázú gépeket favorizálom. A teljesen műanyagból készült SLR vázakat nagyon nem komálom.
  • Galy
    ráadásul F2.6 :)
  • Galy
    az f2.8 meg elég sok gépen van asszem
  • Galy
    35-ről indul, hol olvastad ezt?
  • GregSB
    "optikája 8.9-89 mm gyújtótávolságú (10x-es zoom), fényereje f/2.8-5.2; stabilizált, különlegesen alacsony szórású (ED) lencsetagokat tartalmaz, közelpontja makró módban 3 cm"

8.9, ez lehetséges? Vagy ezt még 1,5el be kell szorozni? Úgy is 13.35, ami brutál nagy látószög.
  • Galy
    konzervatív vérvonal :)
  • GregSB
    Most veszem csak észre, hogy a Nikon a D2X el együtt bejelentette a Coolpix 8800at is.

Nagyon bejövős.
  • FREAK
    az S410 optikai zoomos, a másikat felejtsd el
  • Pill
    Na megnezegettem oket.
    Itt azt mondtak hogy a BESTBUY nevu uzlet a legolcsobb. MEg is neztem az arakat. Itt van
    De nem ertem hogy mi a kulombseg az SD10 es az S410 kozott. Arban ugyanaz. 350 dollar azaz 74ezer FT. Ez jo arnak szamit?
  • Amse
    Megnéztem.5megapixel, nem négy.Ezenkívül nem sok a különbség.Árban nem tudom mennyi az eltérés.Majd meglátom mennyi lóvét tudok félrerakni.
  • Amse
    Az mivel jobb?
  • G_ArchAngel #8775
    miért nem FZ20?
  • FREAK
  • Amse
    Van valakinek Panasonic FZ10-ese?Azt néztem ki magamnak és kiváncsi vagyok a véleményetekre.Remélem karácsonyra meglesz.
  • tomsolo
    és a ccswebshot? :)
  • Cat #8771
    nemtudom melyik jön külföldről, melyik nem

www.depo.hu
    http://www.mediker.net/foto/index.htm (ez drága, átlagosan 10%ot legalább levonhatsz az árakból)
    http://fotexnet.hu/index.php?class=list&category=005011014013&
    http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?dc_list=classifiedlist
    http://ebolt.hu/ProductTree.php?CategoryID=3
  • G_ArchAngel #8770
    rá sem merek gondolni mennyibe kerül, de én inkább egy új autót vennék a pénzből...:)
  • CSOCSO
    nekem s400 van.. ezek a kis ixusok nagyon zsir gepek!!! ha kis gepet akarsz venni akkor batran ajanlom...
  • Pill
    hoyg=hogy
    geper=gepet sorry
  • Pill
    HI.
    Par napja kereztem hoyg milyen digit geper erdemes venni olyan 80 ezer forintbol.
    Na most az a helyzet hogy en kinn vok az USA-ban (mint cserediak) es itt ugye koztudottam olcsobb minden.
    Neztem pl a CANON S500-at 460 dollar volt. (96ezerft)
    Nem tom igazan mi eri meg mert nincs viszonyitasi alapom. Jo lenne ha adna valaki egy linket magyar arakrol.
    THX.
  • GregSB
    Meg abból, hogy a Kodak 12 mgpx-es szenzora kisfilm méretű.
  • GregSB
    "The new D2X Professional digital SLR has a 12.4 million pixel DX format CMOS sensor"

DX formatból következtettem rá... Ezek szerint rosszul.
  • Dzsini
    amúgy 1005 pixel akkora méretben - biztos alig lenne zajos a cellaméret miatt :)
  • Dzsini
    a CMOS meg majdnem :) 23.7x15.7-es :)
  • Lateralus
    Ja, akkor az lesz kisfilm méretű !
    1005 pixeles, és kisfilm méretű...értem már :)
  • Dzsini
    van benne CCD is :) 1005 pixeles :)) a fehérbalansz-méréshez használja :o)
  • Lateralus
    Hol láttad, hogy kisfilm méretű ? És hol írnak CCD-t ? :)
    A cikk szerint maradt a hagyományos Nikon méret (1,5x szorzóval), de van egy olyan mód is, amikor a 12 megpixelből csak a középső 6 megapixelt használja és így 8 fps sorozatokat lehet lődözni. Így viszont 2x a szorzó. Az érzékelő pedig CMOS. Úgy látszik az utóbbi években szépen kinőtte magát a CMOS formátum.
  • FREAK
    sokat szarakodtál már eddig szorzókkal? :)

az esetek többségében azért jó az a szorzó, természetfotózásnál súlyos százezreket spórolhatsz meg az így nyert mm-ekkel....
  • GregSB
    Végre kisfilm méretű CCD. Nem kell szorzókkal sz@rakodni.