48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=33735
    új KonicaMinolta-k

http://www.dpreview.com/news/0409/04091605nikond2x.asp
    és a Nikon D2X 12,4 megapixellel - vadállat egy masina lett :) jöhet a konkurencia :)
    van ebbe minden, csoki, cukorka, wifi (távirányításra+képátvitelre), titkosított CF-re írás...
  • The Garrett
    Thx akkor majdnem jóúton haladtam :) mostmár tiszta
  • FREAK
    X3F
  • FREAK
    az, azért mondom, hogy a gép nem interpolál
  • tomsolo
    X3 az a sigmánál a raw nem?:)
  • FREAK
    a sigma nyers képet köp ki, a szoftvere interpolál (de annál a formátumnál sokkal könnyebb és szebb a végeredmény)
  • tomsolo
    pl ilyen gép a sigma, a fuji...
  • tomsolo
    "szoftveresen" megnövelt felbontású kép

azért van zárójelben mert a digigépeknél (nem mindegyiknél)az interpolálás számítás a ccd sajátosságát is figyelembe vévő matematikai függvényen alapul... így ez jobb minőségét ad mintha egy sima képet akármilyen algoritmussal interpolálnál - pl. photosop átméretezés billinear vagy irfanview-ba lancos függvény....
  • The Garrett
    Felbontásoknál mit jelent az interpolated? utánnanéztem gugliba de nemértettem egész pontosan.
  • FREAK
    egyértelműen canon
  • The Garrett
    minolta z1-z3 esetleg? :) csak tipp, vagy canon a70 től felfele ;)
  • Dzsini
    hát, Canon A80 belépő gépnek nagyon jó, és az olyasmi árban van...
  • FREAK
    na jó, ez nem komoly, de nem tudok segíteni
  • FREAK
    semmilyet, viszont egy jó filmeset már kapsz annyiért :D
  • Pill
    hi!
    milyen digitalis gepet erdemes venni olyan 80-ezer FT-bol?
  • GregSB
    Most látom "kicsit" hiányos mamit írtam sorry :D
  • The Garrett
    szerintem a fotósok nagyobb % a még mindig filmes géppel üzemel ;)
  • GregSB
    Egyébként 5x annyi papírképet beküldeni mint digitálisat?
  • Dzsini
    akkor én így 14 nap után még szerencsés vagyok, hogy belekerültem a 20K-ba? vagy nem szól, hogy nem fogadták el, mert esetleg kizárnak valamit és belecsúszhatnak a későbbiek...
  • The Garrett
    nemcsodálom, tavaly több mint 1 mill kép érkezett 280e fotóstól ha jól olvastam :)
  • Dzsini
    Only the first 20,000 JPEG images will be accepted, therefore early entry is strongly recommended.

csak szólok, hogy siessetek - az enyimet reggel még elfogadta.
  • GregSB
    Nemsemmi. Fődijból veszel magadnak egy DSLR-t, + komplett obiszettet. (és nem gagyi obikat)

• The Garrett
    Hehe optio-Mx410 et láttátok? Ittvan sGn a hír... Lézerpisztoly rulez! :D
  • tomsolo
    plus a gyári fuji raw konvertálóval...:C
  • Dzsini
    hát, nem 4SR, és nem 5SR, hanem simán SuperCCD SR a neve ha jól olvasom :)

http://www.dpreview.com/articles/fujifilms3pro/
    itt lent van egy kép róla, megnövelték a cellaméreteket, és szétpakolták :) ezekből van rajta 6+6millió

a tesztek alapján nagyon kellemes az SR, de ahogy olvastam igazából a legjobb eredményt RAW-ban mentve, és kézzel összehangolva a 2 adagot lehet kihozni.
  • Timber
    Az S3 Pro az SCCD4 SR/HR vagy SCCD5? ^.^

En most a Fuji F710-en gondolkozom ... az SCCD4SR es eddig csak jot olvastam errol a techrol. Esetleg valakinek valami tapasztalat?
  • Dzsini
    Nikon fotópályázat

Fuji S3 - hát igen, kezdik a SuperCCD-t tökéletesíteni - fincsi dolgok készülnek itt.
  • Lateralus
    A Fujifilm S3 PRO lesz az első DSLR gép, amely élőképet ad az LCD-n, még az exponálás előtt. Ki is lehet nagyítani.

Bár van egy pár hiányossága a dolognak: nem lehet közben exponálni, csak, ha kikapcsolod; a kereső közben használhatatlan, mert a tükör betakar; csak fekete-fehér képet ad; max. 30 másodpercig lehet aktiválva.

Forrás: DPreview (az előzetes teszt véleménye szerint inkább csak reklámfogás, mint használható fícsör).
    Szerintem is, bár arra jó, hogy néhány fura gépállásnál, amikor nincs mód a keresőbe nézni, attól távolabb is ellenőrizhető a képkivágás.
  • The Garrett
    nem bonyolult mint akarmelyik program, sokakat elremiszt a sok gomb meg csuszka meg minden. ;)
    nem harap!
  • The Garrett
    hehe szerintem ezt timber joltudja ;)
  • steweee
    köszi a tippeket, azt hiszem mégis csak össze kell szednem a bátorságot a photoshop telepítéséhez. sajna az ilyen dolgokhoz béna vagyok ,meglátjuk megy e majd
  • tomsolo
    meg van még vagy 150 lehetőség ami mind színt változtat szal.... mindegy :o )))))))))))))
  • Timber
    Steweee: Photoshop erre a legjobb tool. Lehet probalkozni massal is de nem ajanlott ^.^
    Cat: Na a szinvalasztas es klikk az eleg igenytelen modszer ... inkabb a Hue valtoztatasa celszerubb ^.^
  • Cat #8724
    ilyen dolgokra bármilyen progi jó, amiben van lasszó vagy más körberajzoló eszköz, utána színválasztás, és egy klikk a célpontra
  • The Garrett
    Hat photoshoppl elég egyszerű. Alternatívákról nemtudok, mert eddig csak azt használtam. ;)
  • steweee
    bocsi, lehet hogy kicsit off a dolog, de szeretnék fotókat úgy átalakítani (fake-elni), hogy pl csak a fürdőruha vagy a hajszíne változzon a csajszinak a fotón, de amúgy eredeti maradjon. milyen programmal tehetem ezt meg? photoshop? elég nekem vmi egyszerű is, nem akarok őrült nagy dolgokat változtatni, csak tök láma vagyok a kérdésben
  • The Garrett
    GL & HF!
  • NaNoKuTyA
  • NaNoKuTyA
    na belevágok! köszi;)
  • Cat #8718
    van akinek ez nem egyértelmű, pl. láttam egy videót, ahol haverom osztálytársa egy kiránduláson kiköpott a haladó vonat ablakán - menetiránnyal szembe