48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • tomsolo
    szemcsésség, de hol? milyen méretben ? milyen beállításban? stb...
  • Timber
    nekem a Fuji gepekkel mindig is a szemcsesseg volt a bajom. En egy F710-en gondolkoztam, de annyira szemcsesek a tesztkepek amiket lattam, hogy vegul meggondoltam magam.
  • DecenS
    Az egy dolog. Viszont a DSLR gépek elég vastag pénztárcát igényelnek. Ami nekem nem igazán vanik sajna. Arról nem is beszélve, hogy a plusz objektívek, és kiegészítők mennyibe kerülnének...
  • Dzsini
    a 602 mért felbontásban valahol a 4 és 5MP-sek között végzett, a 7000-es pedig - mivel a technológia csak javult szerintem a 6(12)-jével annyira csak nem tragikus :) bár kétségtelen, sokan eléggé ellene vannak a SuperCCD-nek... szerintem jó :)
  • tomsolo
    sőt még a sima max. optikai zoomos 3MPS kép is teljesen fénykép minőséget ad 10x15-ben...
  • DecenS
    A vásárlás még picit odébb van :)
    De nem feledem, köszönöm.
  • tomsolo
    konkrétan én sem tudom mire gondol laterus, anno még a 602-es volt egy ilyen teszt a digicamen ahol valós 6MP-sekkel hasonlították össze és ott nem jött ki rosszul... ilyen szempontból meg nem lett rosszab képe az s7000-nek szal... passz
  • Dzsini
    ha van rá lehetőséged menj el és fogd kézbe is őket - nem utolsó szempont, hogy jól illeszkedjen.
  • DecenS
    'kay... na akkor majd utánaolvasok az általatok említett típusoknak.
    Htx!
  • Dzsini
    a profi 6MP-sekhez képest mindenképp, de azért Lateralus szerintem túlzott az ennyire ledegradálással. nagyon szép, jól használható képet ad.
  • Yoz
    Szerintem a kreatívitásodnak határt szabhat a technika a kompakt esetén...
  • DecenS
    Mivel jómagam sem vagyok profi, kár a kezeimbe profi gép.
    De azért érdekelne, hogy mihez képest nevezhető rossznak a 6mpx-es felbontása...
  • Yoz
    csatlakoznék

Happy Birthday!
  • tomsolo
    htx

(nem fake)
  • tomsolo
    nyomtatásra, előhívásra bőven jó az s7000 képe.... én már nyomattam belőle b2-es plakátot és tők jó lett ... persze ez az amatőr kategóriához viszonyítva igaz, de ennyi pénzért nincs profi digi gép...
  • DecenS
    Bulldoxületésnapot (ha nem fake-t írtál be) :o)
  • DecenS
  • Dzsini
    s7000 vagy s20pro, canon s1 IS nagyon kellemes - bár nekem kézben nagyon kompakt-érzést nyújt, esetleg a pana FZ10 (vagy hányas, a másik stabilizátoros kütyü) a 602-t már újonnan én se venném meg.
  • tomsolo
    "de nincs szép 6 megapixeles képe" hohha!
  • Lateralus
    Nagyon jó gép az S602, de őszintén szólva, ha új gépet vennék, akkor most nem ezt.
    120 ezerért, h Fujifilmet akarsz, akkor már az S7000-et is megkapod. Ez 6 megapixeles, de nincs szép 6 megapixeles képe. 4 megapixelesként viszont teljesen oké.
    Vagy ott van a Canon S1 IS. 3 megapixel, mint az S602, de stabilizátoros 10x zoommos optikával.
    Mindkettő 120-125 körül már kapható.
  • Lateralus
    Jóvan, én szóltam.
    Úgy tudtam mindenki várja már ezt a masinát. :)
  • DecenS
    Sziasztok,

amatőr fotósnak milyen gépet ajánlotok a mostani, elérhető kategóriából? Nekem a Fuji Finepix s602 a nagy vágyam már egy éve... Úgy néztem, 100-120e körül kapható már itthon is.
    Vélemény? Egyéb típusok ebben az árkategóriában?
  • Punkerwork
    még nyerhetsz a lottón :)
  • GregSB
    "It will be priced £5,999 (UK), $7,999 (US) and €8,000 (Europe)."

Javallószínű. Inkább kocsit veszek :D
  • Dzsini
    továbbiak meg preview a dpreview-n :)
  • Lateralus
    Canon EOS 1Ds Mark II

16,7 megapixel
    fullfrém
    satöbbi...

• GregSB
    Thanks to Rob Galbraith for the tip-off on this interesting news, according to Japanese website Nikkei Electronics Online the 12.4 megapixel CMOS sensor used in the Nikon D2X is made by Sony. While not a huge surprise (as Sony were the manufacturer of the CCD sensors used in previous Nikon digital SLR's) it does show that Sony are now capable of producing professional quality CMOS sensors for digital SLR's. It's unclear however if this is an exclusive agreement between Sony and Nikon or if this sensor could make its way into other manufacturesr cameras (like the D100's CCD did). We are assuming of course that it was a Nikon (or collaborative) design.
  • GregSB
    nemtommár
  • Pill
    Na megneztem az Amazon.com-on es ott joval olcsobb. Ez milyen ar? Haznalt gep vagy uj? Annyira meg nem tudok angolul. Itt meg kell rendelni es kihozzak hazhoz? Melyik eri meg jobban BestBuy vagy amazon?
  • Pill
    Te is a BestBuy-ben vetted? Melyik orszagban?
    OKE. Akkor szerintem jo vetel lesz. De igazabol miben kulombozik a tobbi Canon-tol?
    Ja es ezt csak 32 mega memoval aruljak. Azt meg lehet tenni hogy egybol egy 256-ossal kerjem?
    (tok nem igen kell, majd kesobb veszek ha lesz tobb penzem)
  • Blasta
    Jóvan na
    értitek ti, csak imádtok kötözködni amiért BEKAPHASSÁTOK! :-D
  • Lateralus
    Milyen obit ?

...milyen bútort ? :)
  • G_ArchAngel #8805
    2 hétig volt nálam FZ20 is, mikor nem voltam itt sokáig a fórumon, bár pénz lett volna rá, ded feleslegesnek éreztem a Canon mellett, inkább új optikát vettem belől és bútort:)
  • FREAK
    neked nem FZ10 volt? (tisztára el lehet veszni ebben a világban....)
  • G_ArchAngel #8803
    nem csak ennyi: nagyon sok új feature van a gépben és elég sok javítás (AF segédfény...stb...)
    szóval, ha van 150k+áfa kincsed, akkor inkább az FZ20...
    én csak tudom, nekem az volt:)

bár kompaktot soha többet, DSLR rulez:)
  • FREAK
    ezt az 1,5-öt honnan szülted? :)

[KÍVÁNCSI]
  • FREAK
    lol
  • Lateralus
    A kompakt digik között jelenleg a legnagyobb látószöget a Nikon 8400 adja. 24mm-nek megfelelőt. Az is most jelentették be.
  • Dzsini
    "LEGYEN MÁR ANALÓG AZ OPTIKÁJA"
    milyen a digitális optika? :D
  • Lateralus
    Nincs tévedés a gép valódi gyújtótávolsága tényleg 8.9-89mm. Minden kompakt digigépen ilyen kis értékeket használnak, mivel az aprócska képérzékelőre csak a kis méretű és roppant kis gyújtótávolságú objektívek tudnak megfelelő képet vetíteni. A legtöbb gépen az obi elején fel is van tüntetve ez a kis érték (pl. 7-21mm) A gép tulajdonságainál viszont a kisfilmesre átszámolt értéket adják meg, azaz, hogy milyen kisfilmes gyújtótávnak megfelelő látószöget ad a gép, hogy könnyebben lehessen kalkulálni vele. A nikon 8800 esetében az átszámított érték 35-350mm-nek megfelelő látószög. Tehát itt is van szorzó (3,93x-os), de felesleges ilyesmit megadni, mert csak egy objektívvel kell számolni, könnyebb a kisfilmes értékét megadni.