II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor és most

:(

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Bár wikin néztem utána, azt írják, júl-ban-azaz nyáron-nagyon szépen haladt Moszkva felé, amikor az általad említett eset bekövetkezett. Ha tovább megy Moszkva felé...
Ja, natürlich :)
10-ből átlag 7 hadosztályt érint, ha jó elmlékszem.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Sosem tanultam angolul (a neten szedtem fel ezt-azt), de nekem az jön le, hogy ez a Normandiában települt, zsákmányolt tüzérségi eszközökkel felszerelt egységeket mutatja.
Gondolom voltak echte deutsch szerkentyűik is.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nézzétek meg a német tüzérség állománytábláját Normandiában. Nagyon szakadt...

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Mikor Guderian-t visszarendelték Kijevhez, hova is tartott? Moszkva felé?
Erről nem tudok, egyébként a németek kezdettől fogva sokkal szélesebb körben használtak zsákmányolt cuccokat, mint a szövik vagy a ruszkik. Egyrészt mert volt bőven zsákmányolt anyag, másrészt mert az ipar nem tudta ellátni őket megfelelő mennyiségben. A Barbarossát eleve úgy kezdték hogy talán 20%-a a páncélos erőknek cseh tankokkal volt felszerelve.
Guderiannak két dolgot nem engedett meg a főhadiszállás (azaz Hitler), ami egyesek szerint a háború elvesztéséhez vezetett, először amikor visszarendelték a kijevi katlan körbezárásához, másodszor amikor nem engedték meg, hogy visszavonuljon Moszkva alól, hanem az állások tartására utasították, télen (utóbbi után le is váltották egy sor más engedetlen tábornokkal együtt, kegyvesztett lett, így nem válthatta Rommelt sem Afrikában amikor az megbetegedett, csak Sztálingrád után kapott beosztást mint a páncélos erők főfelügyelője, majd a Heer vezérkari főnöke, de tényleges parancsnoki posztot ekkor sem, és a tanácsait is rendre figyelmen kívül hagyták).
Érdekes kérdés lehet a témában kinek mi jut eszébe ha azt mondjuk Panzer II
Mert ugye ez is az

De gyanítom a többségnek mégis a az" ismertebb"

de még ez is az

Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.04.23. 11:10:04

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

A Hummel 150mm es,105mm Hummel csak egy készült.

Milyen tervhez kellett volna ?
Szerintem egyszerűen a túlzásba vitt büszkeségen bukott az elképzelés
[NST]Cifu
Hát ez tényleg valami rém kétségbeesett barkács-tuning lehetett... :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

molnibalage83
Igen, valaki itt linkelte. Sanszosan Freeda, ő rak be csomószór érdekes képeket kommentár nélkül, amikről így azt sem tudjuk, hogy mit kell nézni. :)

A komment az volt hozzá kb, hogy "mindegy mi, csak lőjön". Ez nem ilyen elnevezett valami volt, ez kétségbeesett barkácsolás volt. Ismerem az összes német más alvázra készült páncélvadászt vagy önjáról löveget. Ez nem sorozatgyártott cucc volt.

Lám, meg is találtam. Csak beírtam a keresőben, hogy pz i 75 mm berlin

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.23. 09:28:21

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

[NST]Cifu
Pz.I. alvázon 75 vagy 88mm-es löveg? Biztos vagy ebben? Én úgy tudom, hogy azokat sose szerelték ilyenre, mert túl kicsi és könnyű volt. 47mm-es PAK-al készült a PanzerJager I., meg 150mm-es tarackkal a sIG-33.

Szerintem te a Marder-szériára gondolsz, a Marder I.-esek viszont francia harckocsik alvázára épültek (Tracteur Blinde 37L, Hotchkiss H 39 és FCM36), ezeknek 75mm-es PAK40-esük volt.

Tracteur Blinde 37L alvázas Marder I.

A Marder II.-esek Pz.II. alvázakra épültek, tehát valóban felhasználták ezeket a háború vége felé, de a Pz.II.-eseket. Ezek 75mm PaK 40/2 német, illetve a Flammpanzer alvázakra 76,2mm-es F-22 Model 1936 tábori ágyúkat építettek.

Kiállított Marder II. Pz.II. alvázon.

A Marder III. továbbra is a 75mm-es PAK40-et és az orosz 76,2mm-es löveget használta, de már a cseh 38(t) alvázon.

A 88mm-es PAK43 löveget a Nashorn, Ferdinand és a JagdPanther illetve a JagdTiger-ek egy része kapta meg. A Ferdi, JP és JT változatok kiesnek, ezeknél ugye az alváz mind nehezebb és célra átalakított volt. A Nashorn Pz.III. és Pz.IV.-esből összetákolt alvázat kapott (egy félig-meddig új teknő, Pz.IV. felfüggesztés és Pz.III. motor, erőátvitel és kormánymű), azonosat a Hummel-el (ami 105mm-es rövid csövű ágyútarackot kapott). 88mm-es még a Pz.IV. alvázas Grille 10 volt, de az légvédelmi FLAK40-eset kapott.

Nashorn

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ulvar
Én azt a nagy árja gondolkodást nem bírom megérteni.... a világ egyik legnagyobb baromsága volt mikor a harmadik birodalom okoskái megtiltották pl. Guderiannak hogy felhasználja a zsákmányolt szovjet tankokat (amire amúgy rohadtul szüksége lett volna hogy kivitelezze tervét). Persze mikor a szorult a hurok akkor egyből gurulhattak...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Nem mindet,de néhány különös szerzetet biztosan. A budapesti katlanban is volt Pz2,Berlinben meg még Pz1 is harcolt.

molnibalage83
Végső kétségbeesésükben sem vetették be őket? Pz I. alvázra pakolt 75 vagy 88 milis lövegről is láttam képet. Ehhez képest egy Pz. II kulcsrakész. Megy, mozog, lő.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.22. 22:57:07

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Hatorszagban például. Mi ebben a különös?

molnibalage83
Igen? Hogyan?

Miért ne maradt volna. Maradt PzII is dögivel.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A hátsó egy 1941-es modell? Létezik, hogy abból maradt a háború utánra?
Köszi SZUsszan, nagy hangerővel ez valami frenetikus, mintha én ültem volna az öreg csóka helyén a Mustangban. Egyébként aki nem ismerné, a pilóta Kermit Weeks, 60-on túl van, anno különböző műrepülő versenyeken (USA/VB) begyűjtött egy zsebre való érmet, aztán oldtimer gépeket kezdett gyűjteni és azokkal repül (engem meg esz a sárga irigység, ha ilyet látok).
P51c Mustang 1st person videó:

1

2

3

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Szerintem sok minden eszükbe juthatott ott szegényeknek :-(, de a fényképezkedés tutira nem volt benne a választékban!:-)
Kár hogy fotó nincs róla,biztos érdekes látvány volt...

féloff NDK T-34 esek

Holland tengerészgyalogság

Ha van rá igény, miért ne...
molnibalage83

molnibalage83
Eszméletlen balfasz egy oldal. Egy szavukat sem hidd el. A hasonló oldalakoról első látásra bűzlik, hogy hobbináci árpádsávos turulidióták csinálják.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.21. 22:41:39

Ulvar
Ran Bow... <#idiota>

RatBaG
off:

Per Aspera Ad Inferi.

Azerbajdzsán önkéntesek a Varsói felkelésnél

A Morgenthau-terv valós, de végül nem valósították meg. Nem emberbaráti okokból, pusztán arról van szó, hogy rájöttek az angolszászok, hogy a németekre szükség lesz az oroszok feltartóztatásában, ahogy Churchill már a háború alatt is tudta ezt.
Nohab
Sok sebből vérzik. Csak hogy finoman fogalmazzak.
Link
Nem tudom, mennyire lehet ilyesmiket elhinni, mindenesetre egy elolvasást megér.

csak úgy

A hátrébb levő kupola

Valami olyasmi, a Maginot-vonalon.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Master91
nem tudom kivenni hogy mi ez pontosan

ilyen földbe ásott beton bunkernek egy kupolája ahonnan lőni lehetett ?
88 as

ezt meg mi találta telibe? jesszus...

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Tipuskavalkád(ok)

Nyilván baleset.

Fekete mágiával bármi lehetséges <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ulvar
Nem értem .... ez egy Ju88 amin egy Sm79 van? De ezt így miért kellett mit akartak ezzel vagy ... egyszerűen nem tudom értelmezni a képet.

Okinawa

Master91
Elméletileg Okinawa, Japan, 10 May 1945