II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Olyan gazdasági embergót kaptak a nyakukba, hogy abba belerokkantak volna, ha nézik tétlenül. A teljes hóditási politikájukat fel kellett volna adniuk ott helyben bármilyen engedményért.
Hitlerék meg nem is piszkálták az USA-t 1941 decemberig.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egy rakat politikusnak kellett volna, hogy "baleset" érjen, nem tudjuk kiből lesz majd a cserebogár. Pláne, ha eleve békésebb céljaid vannak a britekkel.
Honnan tudhatad volna Dunqerk-nél, hogy a páncélos ékeket nem fejezi -e le egy szárnytámadás?
Minden a 10 párcélos hadosztányon múlott. Alapfeltétel volt, hogy ezeket ne nagyon érje veszteség. A betört rések útvonalát a beözönlő gyalogságnak kellett "megtámasztani" és aztán kiszélesíteni. Viszont a páncélos erők kezdtek leszakadni az előrenyomulásba a gyalogság egyre kevésbé tartotta a lépést. Így egyre kockázatosabb a támadás. Ha elveszíted a páncélosokat, mert elvágják az egész offenzíva kudarca fulladhat. Máris kiegyenlített állóháború veheti kezdetét amiben a gyalogság bírkózik a franciákkal, angolokkal.
Persze utólag mi tudjuk, hogy ekkora a szövetséges erők szétestek, képtelek voltak erős ellentámadásra, így utólag tudjuk, hogy az előrenyomulás megozhatta volna a sikert. Na akkor ott a jelenbe, ezt nem lehetet látni.
Még valahogy azt is megpróbáltam volna elérni (persze 33-tól kezdve) hogy Amerikában az izolációs politika híve kerüljenek túlsúlyba + ennek a szellemében nem hergeltem volna az amcsikat + japánoknak is ezt tanácsoltam volna. Nyugodtan támadjanak meg akit akarnak a Csendes Óceánon csak az amcsikat ne.
Így az izolációs politika talán meghozta volna a gyümölcsét és az USA nem avatkozik be.
Aztán a győzelem után 5-10-15-20 évvel Németország vagyis akkor már a III. Birodalom felveszi az USA-val a diplomáciai kapcsolatot és így tovább...
Ha Hitler nem is hagyta volna békén a zsidókat (semmi értelme sem volt az üldöztetésüknek a háború szempontjából) de ha nyer valószínűleg sosem derült volna ki, hogy mit tett.
Esetleg majd a 1990- 2000-es években a III Birodalom akkori vezetése felold valami erősen kozmetikázott titkosítást arról, hogy Hitlernek (és az akkori német vezetésnek )volt 1-2 durva "túlkapása" de hát háború volt és amúgy is ennek már 60 éve. A III. Birodalom akkori vezetői majd "elszégyellik" magukat, nyilvánosan bocsánatot kérnek és mehet minden tovább...
Kicsit Trónok harcásra vetted. =)
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Arra törekedtem volna, hogy a háború MINDENKÉPPEN le legyen zárva nyugaton, mielőtt keletre nézelődnék.
Dunqerk -nél nem adtam volna ki az "álj" parancsot és minden áron elpusztítottam volna a britt expedíciós sereget. Sokak szerint a sereg sikeres kimentése vezetett Churchill megválasztásához. Ezt talán el lehetett volna kerülni.
Sőt beizzítottam volna a német titkosszolgálatot még 1935-36-ban hogy Churchill szenvedjen valami apró balesetet -pl Borotválkozás közben véletlenül hátbalövi saját magát- így kiiktatva őt az egyenletből.
Így talán 41-re béke lett volna nyugaton.
Ha mindenképpen meg kellett volna támadni a SZU-t akkor lehet hogy előtte megpróbáltam volna kinyíratni "Kedves Koba-t," (Sztálin) és az így kirobban zűrzavarban támadni.
Ha ez nem ment volna akkor indulna a támadás, úgy hogy terveztük, de nagy mértékben a tábornokaimra hallgatva, kb olyan beleszólási szinten ahogy Sztálin szólt bele a hadvezetésbe (1943-tó persze amikor már megjött az esze.)
És persze elsőnek kikiáltattam volna - vazalllusként- a szabad Ukrajnát.
Ha Hitler a megtestesült józan ész és lángelme lett volna is, akkor se látta még a német csapatokat védelemben jeleskedni, csak támadásban, de abban nagyon.
És a poroszoktól egyébként sem állt távol a legjobb védekezés a támadás elve.
Szerintem mindenképpen megelőző támadást indítottak volna, esetleg egy csapdába csalás utáni ellentámadást.
Millerius. Hitler eleinte nem volt elborult őrült a katonai döntéseknél. Meghallgatta és emlékezett arra, amit mondtak neki.
Később a betegsége és az eluralkodó paranoia tette be a kaput nála.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Kérdésem, what if-es jellegű, de más irányban: ha ti vagytok Németország vezetői és világos jelzéseket kaptok arról, h szovjet oldalon eléggé támadó felállásban sorakoznak a haderők, mit tennétek?
Szóval arra vagyok kíváncsi, ti mit tettetek volna Hitler helyében.
Ez nagyon szép munka volt egy magánembertől. Végül mi lett a vége? Elkobozták csak úgy és ennyi?
(Ez sokkal bővebb videó és rengeteg kép van az eredeti állapotáról és a felújítottról közelről, minden oldalról)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.09.19. 18:25:20
Jah, oroszok, fehéroroszok, ukránok, kambodzsaiak tudnának miről mesélni. De -már ismert okokból- Hitleren kívül mindannyiukat szokás manapság mentegetni azzal, tulajdonképp voltak pozitívumaik is.
Hitler a kiírtás politikáját követte volna. Azért nem másolták a római megodást, mert egyszerűen nem ezt akarták. Hanem az új "élettérbe" majd bekötlözni.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Sajnos a megszállók évezredek óta elfelejtik, hogy a megszállt területek feletti uralmat leginkább úgy tarthatják meg, ha együttműködnek a helyi lakossággal. Persze, ki is lehet írtani őket, ez is egy megoldás, Dél-Amerikában és Észak-Amerikában egész jól működött. De milyen áron?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az ostrom fenntartása, illetve befejezése kérdésnél nem gondoltam ekkora mi lett volna ha-ra, mert az teljesen nem reális. Míg a város el nem foglalása inkább német döntésen múlott.
A 3 millió lakost ha elvitték volna délebbre vagy nyugatabbra, akkor lehetett volna kezdeni velük valamit. Hatalmas logisztikai kihívás, de mégis valami célt és lehetőséget adni nekik (volt éppen elég elnéptelenedett falu és város a megszállt területeken).
A 3millió partizánt úgy értettem, hogy azokat a hadifoglyokat nem etették volna rendesen, sőt sokukat kivégezték volna szimplán.
A java részük fegyvert fogott volna, ha lehetőségük adódik. Így legalább szépen izolálva voltak a városuk és környékére. A mostoha időjárás és éhínség meg tizedelte őket rendesen.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.09.18. 10:58:54
Két rossz közül választhattak, a nácik vagy a sztálinisták. Egyik sem életbiztosítás. Ha a németek egy kicsivel több ésszel lettek volna megverve, és ha már úgy is a Római birodalom alapján építették fel a náci társadalom eszményeit, a fenéért nem fogták fel a római birodalom tanulságát, mely szerint az erővel legyűrt ellenség mindig ellenség marad, míg a beolvasztott, egyenrangúként kezelt ellenfél jó eséllyel nem ellenség, hanem hasznos társ lesz.
Szó se róla, az oroszoknak fontos siker volt, amikor végre felszabadították, de a német erőforrást takarítottak meg egy viszonylag laza ostromzár fenntartásával.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Ha elfoglalják és nyomulnak tovább, akkor a páncéloserőket nem tudják átcsoportosítani.
Valamint amit Kurfürst is ír, mit csináltak volna 3 millió hadifogollyal? Azaz potenciális 3 millió partizánnal?
Jobb volt nekik az ostromgyűrűt fenntartani elégséges erőkkel.
Ha körülzárják Leningrádot, ha elfoglalják, lényegében ugyanazt érik el, kiütik a várost mint haditermelő központot és kikötőt. Leningrád hősies védelme és több éves ostroma mögött igazából az áll, hogy a németek nem erőltették különösen az elfoglalását, mert csak vesztettek volna rajta.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A wiki szerint az egész hadjárat alatt a németek veszítettek (MIA, KIA, WIA) 579,985 főt. A szovjet hadsereg 3,436,066 főt és még 1 millió civilt is.
Profit nem volt, kicsit őröltek a szovjetek létszámán. Nem az én posztom eldönteni, hogy megérte-e. A háborút bukták. De szerintem nem ezen.
Erre mondta valamelyik okos ember, hogy a haborut nem a csatakban kell megnyerni, hanem logisztikaval. Ezen bukott mar Napoleon is el.
A várost emberek védik, legyenek bár katonák, kényszersorozottak, civilek, önkéntesek. Ha a város éhezik pár hónapja, akkor a katonák is. Ha nincs elegendő erő a rohamra, de idő van az ostromra, akkor ezt tették már a középkor óta mindenfelé és hatásosan.
Semmit sem ér egy modern erődítmény sem több heti élelmiszer és lőszer tartalékkal, ha nem jön a felmentés hónapokig, kitámadni meg öngyilkosság. Hát még egy város esetén, több milliós éhező, (kannibalizmusig terjedő) lakossággal.
Kezeim között még megfordultak a Zrínyi Kiadó Haditechnika fiataloknak c. füzet jellegű sorozat számai, legtöbb bekezdés arról szólt, milyen kiváló a távoli elvtársak arzenálja.
Úgy tudom amikor a leningrádi ostromgyűrű összeért egyébként is elvonták a páncéloserőket az északi hadseregcsoporttól. Szóval lényegében csak a váza maradt ott elvonni szovjet erőket, meg írtani a civil lakosságot...
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.09.15. 15:38:03