15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#526 Nem Hitlerről, hanem a Hitlerjugendről volt szó. Göbbels náci propagandája még a háború utolsó szakaszában is igen hatékony volt, a Hitlerjugend és társai pedig nagyszerű agymosógépek voltak. -
#525 sztem nem ez játszott közre mindenkép letámadta volna őket
de elég durva hogy Sztálin csatlakozni akart a 3hatalmi szerződéshez -
#524 Hitler eredetileg NEM akart háborút a nyugattal, lengyelország után csak (?) az oroszokat akarta leigázni, mert a náci ideolódia szerint őket illette a "keleti élettér". -
#523 ez igaz mert hitlernek akkor már elborult az elméje nem? -
#522 Ha Hitler semmit nem mond akkor is védték volna Berlint.
Noha aligha voltak tisztába azzal, hogy mi is folyik valójában körülöttük, így persze... -
#521 Nem lett volna szabad megtámadni a ruszkikat. Sztálinnal közösen lerohanták legyelországot, béke szerződésük volt. Elég lett volna az use és a britek ellen harcolni.
Visszatérve a finn-orosz háborúra , van egy olyan sejtésem hogy ha a finnek nem harcolnak olyan hősiesen és nem tartanak fel 10x túlerőt akkor Hitler nem merte volna megtámadni a ruszkikat. De mivel látta hogy a finnek hogy megszivatták a ruszkikat vérszemet kapott és megnyitotta a 3. frontot. -
Marseille #520 A Gettó leverésében nem a német hadsereg vett részt. Ennek nem sok köze van katonákhoz. Tehát nem vág a témába. Azt főleg polizei és sima SS (nem Waffen-SS) alakulatok számolták fel Himmler parancsára. -
Marseille #519 Én nem a Gettó lázadásra gondoltam. Hanem a Varsói felkelésre 1944-ben. -
#518 A varsói gettófelkelés
1943. április 19-én a varsói gettóban felkelés robbant ki a megszálló nácik ellen. Több hétig tartották magukat a felkelők, azonban a németek erősebbek voltak. A lázadás leverése után a gettót felszámolták és lerombolták. A zsidók többsége megsemmisítőtáborokban végezte.
1940 őszén a nácik Varsó központjában kialakítottak egy gettót, ahová nemcsak Varsóból, hanem Lengyelország, sőt a környező országok területéről is szállítottak zsidókat. 1940. november 15-én a varsói gettót hermetikusan lezárták és SS-katonák vigyáztak, hogy azt senki el ne hagyhassa. A gettóbeli életet a kétségbeesés, a túlzsúfoltság és az éhezés jellemezte.
1942 nyarán a varsói gettóban megváltozott a helyzet: az „Endlösung” nevezetű program keretén belül a lakókat munka- és megsemmisítőtáborokba, mindenekelőtt Treblinkába kezdték hurcolni. A megfogyatkozott számú gettólakók teljes elkeseredettségükben 1943. április 19-én felkelést robbantottak ki a nácik ellen.
A varsói gettó lerombolása 1943-ban
Több hétig tartották magukat a felkelők, azonban az SS végül leverte a lázadást. A németek csak az egész gettó felégetésével tudták a területet újra ellenőrzésük alá vonni. A gettót végérvényesen felszámolták és lerombolták. Az ottani zsidókat vagy a helyszínen agyonlőtték, vagy pedig táborokba szállították -
#517 43 ban? még nem nagyon a varsói getto lázadás 43 ban volt.
-
Marseille #516 Na persze haláltáborok csak Lengyelországban voltak. Amiket a Vörös Hadsereg akkor már sorra szabadított fel. A lengyel férfiakat az orosz frontra aknaszedőnek? Akkor már régen nem volt orosz front.
Azt is politikai okokból robbantották ki. Azokat akik kitervelték nem érdekelte, hogy boszúból a németek lemészárolják a felkelők zömét és a várost lerombolják. Semmi,de semmi értelme nem volt a háborúnak abban a szakaszában.
a Vörös hadsereg meg jót röhögött a lengyeleken Sztálinnal egyetemben. Arra a jó volt az egész.
Berlint védték elit egységek is már amennyi megmaradt belőlük. Még a francia Charlemagne SS hadosztály megmaradt katonái is. Berlint több százezer katona is védte. Tehát közel sem csak a Hitlerjugend. -
#515 Miért venném fela TITO nevet? Mivel nem vagyok se horvát se Szerb nacionalista ezért nem hiszem hogy ennek a történelmi személyiségnek a vene illene rám mint nick név.
Hogy miért vették fel a harcot varsóban? Mert a getto lakoságát el akarták vagonirozni a különbözö haláltáborokba mielott kivonulnak igy felvették a fegyvert ellenáltak , a németek ebböl tanulva késöbb a fegyver, és harcképes férfiakat mind elvitték az orosz frontra aknaszedönek, munkaszolgálatba. Igy nök , gyerekek és fiatalok maradtak tulnyomo részt a gettokban akik nem tudtak volna egy felkelést lebonyolitani.
Német érték és az ostobaság, harcolni gyerekekkel az oroszok ellen amikor az elit német harcegységeket már a földbe tiporták. Hol voltak a férfiak? hol voltak azokak a németek akik Berlinben voltak hogy gyerekek védték a várost? egyszerü lapitottak. Mig a sok befanatizált fiatal harcolt esélytelenül. -
Marseille #514 Látszik ,hogy TE nem ismered a német ember jellemét. Az akkorit meg főleg nem.
Ha Hitler semmit nem mond akkor is védték volna Berlint. Ők egy ideológiában nőttek fel. A mai agyaddal ezt nem tudod felfogni. Ma mindenki azt suggalja, hogy legyél egoista, szard le a régi hagyományokat és értékeket. Tehát nem csodálkozom, hogy nem érted meg az akkori németeket. Aki azt mondja, hogy a német katonák nem voltak hősök az akkora nagy dilletáns vagy elfogult, hogy azzal felesleges szóba állni.
Igen a Varsói Gettó felkelői legalább felvették a harcot a német katonai egységekkel. Bár a legtöbben polizei alakulatokhoz tartoztak. Arra azt mondom, hogy igen. Persze sok értelme nem volt a németek már kivonulóban voltak. Ezzel is csak a Vörös Hadseregnek segítettek. Valamint elérték, hogy a németek boszúból a földel tegyék egyenlővé Varsót.
Javaslom azonnal változtatsd meg a nick nevedet. Vedd fel a Tito nevet. :)) -
#513 Képzeld tudom mit jelent a nickem , csoda mi? én Strahd_ ot használom mint nick miért lennék én méltatlan? valakinek fel kell kenni lovagnak , nemesnek hoyg egy fantasy szereplö nbevét mint nick használhassam? én nem Strahd Von Zarovich nevet használom csak a Strahd nevet ami egy keresztnév olyan mintha Bélát használnám. ha már ilyen okos vagy gondolom erre magadtól is rájöttél.
A teljes névnáél szerepel a név , hogy lehessen látni honnan vettem a nicket, de szerintem ez nem rád tartozik miért, akik ismernek tudják és nekik szolt.
te se vagy a német repülö csillag ha jol sejtem és te se kértél engedélyt hogy használd egy ász nevét... vagy tévedek? milyen jogon használod?
Vita érved nincs csak a másik nickjébe tudsz belekötni? Szánalmas. -
#512 Ha megnézed okostojás én mikor éltettem a Vörös sereget? Nem látod? érdekes, mivel nem éltettem , csak nem szeretem hogy megprobálod Hősként beállítani a németeket. Szerintem nem voltak hősök. A hitler jugen gyerekek meg nem voltak mások mint befanatizált fiatalok. Akik az eszmény szolgái voltak. hitler azt mondta védjék a várost ök megprobálták. Igaz hoyg eltötte férfiak akik rendes kiképzést kaptak se tudták megálltytani az oroszokat, akkor majd egy 12-18 éves gyerek fogja megtenni ezt. Követték egy örült parancsait, nem hiszem hogy felnött férfiak , katonák nem pont az ellenkezöjéröl probálták meggyözni ezeket a fantaizált fiatalokat. Hösök voltak a Varsoi getto felkelök akik a német hadsereget tudták napokig fentartani. Szerintem hösök azok a partizánok is akik nem a német segget nyalva probáltak érvényesülni hanem harcoltak a megszállok ellen. Biztos voltak hösök a német oldalon, de nem ezek akik egy falut lemészároltak válaszcsapásként. -
Marseille #511 Strahd von Zarovich
Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a von a nevek előtt?
A német családoknál a nemesi származást jelölő előtag.
Szerintem változtasd meg a nick nevedet, mert méltatlan vagy hogy használd. -
#510 Sziasztok! Segitsetek pls! Merre találok ingyenes, letölthető II Vh-s dokumentum videókat? Leginkább gyalogságiak érdekelnének.. -
Marseille #509 Okos gyerek én a hadseregről beszélek. Nem az Einsantzgruppékról és a büntető századokról. A koncentrációs táborok őrei is önként jelentkező Ukránok voltak javarészt. A Német Hadsereg (Wehrmacht, Lufwaffe, Waffen-SS, Kriegsmarine) semmivel sem követett el több atrocitást mint bármelyik más ellenfele. Sőt az oroszok bőven túlteljesítették őket. És igen is a fiatal Hitlerjugendek büszkék is lehetnek magukra a Berlint védő heroikus küzdelmükért. Feláldozták magukat országuk védelmében nem úgy, mint a gyáva patkány partizánok, akik csak védtelenek ellen voltak nagyok.
Nézd meg mi lett Kelet-Poroszországból. A mozgató rúgója volt annak a régiónak minden szinten. Sikerült teljesen tönkreteni. Azzal teljes mértékkel egyetértek, hogy a Szovjetuniót meg kellett volna semmisíteni a bolsevizmust és a kommunizmust el kellett volna söpörni. Különben ők tették volna ezt velünk. Nem véletlen, hogy Európa fiataljai nagy számban jelentkeztek önként!! a Waffen-SS-be a keleti frontra. A Balti államok is így látják még most is, nem rég emlékművet állítottak a felszabadító Wehrmacht és Waffen-SS katonáknak. Kár az ellenpropaganda az igazság fényre derül. :))
Túlkapások minden hadseregben voltak. Tudod miket csináltak csak Magyarországon a Te hős felszabadító Vörös katonáid. Én is tudnék mesélni apácákat erőszakoltak meg majd közéjük dobtak egy kézigránátot, tűzoltókat öltek le, mert egyenruhában voltak. Azok a hordák mindenkin túltettek.
Csak úgy szórakozásból tették mindezt. A németek általában csak megtorlásként alkalmaztak kivégzéseket. A Hadseregről van szó. Olyan parancsnokok voltak a hadseregben, akik arisztokrata származásuak voltak. Olyan kultúra teremtő családok sarjai, akik évszázadokon keresztül építették Európát. Miről beszélsz? Wittgenstein hercege Dániából grófok, bárók. Akik még tudták, hogy mi a becsület az önfeláldozás a katonai eskü. Ezek az emberek katonák voltak, parancsnokok, akik folytatták a hagyományokat. Ehhez ismerni kellene az akkori német társadalmi viszonyokat is. Ne keverjük össze a politikát a hadsereggel. Ez egy tudatos és aljas bemocskolása a történelemnek. Ez az én nézőpontom. Persze ha a T családod az üldözöttekhez tartozott, akkor nem várható el, hogy megértsd a másik oldal véleményét is. Csak tudd én a német katonai hagyományokat tisztelem és nem az akkori politika által gerjesztett üldöztetéseket, gyilkosságokat és faj elméleteket. -
#508 Igen a Hitler Jugendek büszkék lehetnek söt az összes német hogy egy olyan rendszert hoztak létere ami más népek , gondolatok teljes kiirtását tüzte a zászlajára. Hogy ártatlan nöüket, gyerekeket, öregeket öltek halomra , vertek meg nicnstelenné tettek. A te "HÖS" németeid. Rengeteg nöt megeröszakoltak leöltek megcsonkitottak a te HŐS németeid, vagy ugy gondolod hogy a megeröszakolt orosz, lengyel, zsidó , komunista stb nök férfiak nem számitanak? mert alsobrendüek?
Jugoban 2 fajta patrizán volt mint ahogy két féle fogadtatása aa németenek
Zágrában örültek a németeknek üdvözölték öket... ming Belgrádban senki
A Ptrtizánk a saját kezdetleges eszközeikkel probálják a megszálló sereg katonáit demoralizálni megölni.
felhozod hoyg orvosokat , sebesült katonákat öltek le szerinted a hivatalos serge a te hős németidböl mit csináltak?? Mozgássérült , beteg emberekt lötek agyon mert nem tudtak kimenni az utcára havat lapátolni , jah hhogy ez véletlen kicsapongások és agreszivitás és csak egyedi esetek?
A felfogás része volt ha az országomba megszálló ellensées eröt szolgálod akokr kollaboráns vagy és nem számithatsz megértésre ugyanolyan sors vár rád mint azokra.
tehát a te véleményed szerint az aki az országát védi bármilyen áron , a családját a megeröszakolt szerettei után felkoncolja a te hős németidet akkor az a rossz...
Horvát oldal németbarát volt mint a szerb oldal németellenes, és meg kell jegyezni pl Tito horvát volt. és ö vezette a Partizán felkelöket akik a német megszállás ellen harcoltak.
Sokkal jobban meg lehet öket becsülni mint a Magyarország hozzáálást , ugyanis mi mint valami jo kiskutya nyaltunk a németeknek és olyan buzgok voltunk a vérengzésekben amennyire csak tudtunk!
Akarsz példákat amik nem épp szépen muattják be a te általad HŐS oknek tekintet németeket?
Nézd meg Szenes Hanna esetét. megprobált sok zsidót átcsempészni a határon hogy el tudjanak menekülni magyaroszágról, amikor meg volt tiltva hogy elutazzanak.
A Magyar Jugo határon elkapák megeroszakolták megcsokintották és megölték a 23 körüli a lány. És még lehetne eseteket sorolni a vérengzésekröl amik a II. világháboruban történtek. Teljesen érthetö a Partizánok harcmodora, viselkedése.
Magyarországon is voltak partizánok , csak kevesen sajnos (bár amikor az oroszok bejöttek akkor hirtelen "mindenki" partizán lett) -
#507 A csetnikek Tito szerbjei, az usztasák nácibarát horvátok voltak. -
#506 A Balkán stratégiailag nagyon fontos volt, egyrészt a Birodalom déli határait lehetett onnan fenyegetni, másrészt a görög ill. délszláv országok reptereiről 30p repülés után csapást lehetett mérni a Ploiesti olajmezőkre, amelyek akkor a németek egyedüli olajkitermelését végezték. Szóval meg kellett támadni, ráadásul németellenes rezsimek kerültek hatalomra Szerbiában és Horvátországban is, és hát Bácskát és a vajdaságot Hitler amúgyis nekünk ígérte egy esetleges hadbalépés esetén. -
#505 Már elnézést, de a csetnikek nem tito emberei voltak! Jugóban 2 féle partizán volt, a régi királypárti katonákból szerveződött csetnikek (akik igenis féltek a lakossági megtorlásoktól, emiatt is veszítették el az angol titkosszolgálat kegyeit), és a Tito féle komunista szemét söpredék. -
#504 Ez azért erős volt. Nézd meg a horvátokat, szlovénokat, tényleg állandóan írtják egymsát :D -
#503 Ez egy magyar ember véleménye. Ami teljesen igazságos a mi szemszögünkből. De a a szemét csetnikek sosem fogják fel hogy ha nem partizánkodnak akkor nincs falu sanyargatás. Kár volt egyáltalán bemenni a balkánra. Előbb utóbb úgyis egymásnak estek volna a délszlávok azért mert a vérükben van a gyilkolás. -
Marseille #502 A II. Világháborúban a partizánok módszerei különösen kegyetlenek voltak. (Főleg keleten és a balkánon) Aki egy védtelen konvojt megsemmisít és a soförőket, orvosokat, nővéreket, sérülteket, stb lemészárolja (sok esetben kegyetlenül megcsonkítja őket) az nem a hazája felszabadítását segíti elő. Ez a módszer sokkal jobban hasonlít a köztörvényes bűnözőkére. Én nem tartoztam volna ilyen egységhez az biztos. Mit gondoltak mit segítenek ezzel elő. Megmondom a megtorlást. Falvak felégetését stb. Ezzel a normális civil lakosság helyzetét még nehezebbé egyes esetekben elviselhetetlenné tették. Mert amikor mindezt felfedezte egy reguláris német csapat, akkor a "bátor" partizánok persze már sehol sem voltak. Ott hagyták a civil lakosságot a bosszúra éhes katonáknak. Talán direkt kapóra is jött nekik egy egy ilyen megtorlás. Normális módszerekkel lehet partizánkodni, de nem úgy, ahogy ezek a bolsevik hordák tették. Nem véletlen hogy néha a Wehrmacht tisztjei (Akik között pedig arisztokrata származásuak is voltak) is elrendeltek partizán kivégzéseket, mert egyszerűen így érezték helyesnek. Olyan kegyetlenséggel jártak el ezek a csoportok, hogy abba már egy normális ember bele sem mer gondolni.
Nekem az 56-os kisrácok az igazi partizánok, akik egy molotov koktéllal felvették a harcot a szovjet páncélosok ellen. Na az igen. Ők tényleg a hazájukat védték Vagy a Berlint védő Hitlerjugendek, akik egy panzerfaust-tal felvették a küzdelmet a páncélosok ellen. Ők büszkék is lehetnek magukra. Aki védtelen sok esetben nem katonai egységeket, harcoló alakulatokat támad meg az egy féreg. -
metlogen #501 Hello
A partizánkodásról megint csak öregapám naplója jut eszembe,amikor meneteltek az Orosz front felé,a parancsnokuk kiküldött két embert be az erdőbe hogy nézzenek körűl.Halották hogy lővések dörtültek el,azonnal kiküldtek még embereket utánnuk,hogy mi történt.Amikor az ujjabb emberek beértek az erdőbe akkor már robbanás hallatszott,mindenki fedezékbe vonult az úton.Aztán megindúltak az erdő felé hogy mégis mi történik ott, amikor a helyszínre értek halottak feküdtek egymás hátán meztelenűl.Ellenségnek semmi nyoma,a parancsnok szólt hogy temessék el a halottakat,amikor a katonák felemlték a hullákat megitn felrobbant egy akna,és magával vitt pár embert.Szóval összegezve elöször lelöttek két embert majd elvették a ruháikat,és aknát raktak alájuk,amikor kiment megint pár ember és megmozdították a hullákat felrobbantak és az ő ruháikat is elvették,és alájuk is aknát raktak,ami szintén megölt pár katonát.Jó pár embert megöltek anélkűl hogy egyet is lőttek volna rájuk.Szóval a partizánok igen csak aláásták a morált a katonák körében.Bocs a pontatlan történetért de legalább 7 éve olvastam utoljára azt a naplót.Azt hozzáteszem hogy rendszerváltás után öregapám 400000ft-ot kapott a 4 évi hadifogságért,sajnos tavaly elhunyt. -
Ren #500 Partizánkérdés: ez egy nagyon összetett dolog, és mint a legtöbb dolog nem egyértelműen fehér vagy fekete. Először is próbáld meg elképzelni a helyzetet. Egy teljesen fiktív példa: Magyarországot megtámadja egy szomszédos ország és rövid idő alatt lenyomja a reguláris hadsereget, majd megszállja az országot. NATO nincs, nem tud/akar segiteni. Az ellenség persze szétrabol mindent amit ér, megerőszakolnak jónéhány nőt (persze nem tömegesen, de azért akad elég incidens, és mondjuk van közöttük ismerős is), lelőnek pár embert, mert elrejtettek olyan dolgokat amiket a megszállók elrekviráltak volna, stb. Téged mondjuk behívtak a harc kitörésekor, kaptál egy kalasnyikovot és irány a front. A harcot valahogy túlélted, most a faludban bujkálsz. Persze megadhatod magad a megszállóknak, akkor _elvileg_ hadifogolytáborba kerülsz. A táborig általában gyalog mennek a foglyok, ha nem birod lelőnek. A táborban jó eséllyel halálra dolgoztatnak, vagy valami betegség visz el, ráadásul nem tudhatod meddig tart ez az egész háborúsdi. Hallottad, hogy a környező hegyekben, néhány volt katona és hozzájuk csapódott helybéli rejtőzik és időnként megpróbál a gyűlölt megszállóknak minél nagyobb kárt okozni. Te mit tennél?
(A fenti pédába sok helyen bele lehet kötni, de csak a beleélést próbáltam elősegíteni :) )
A harcmodorról annyit, hogy a partizánok nyilván nem veszik fel a harcot reguláris alakulatokkal, lévén se nehézfegyverzetük, se harckocsik, se légitámogatás. Marad a hátországban lévő létesítmények ill. az utánpótlásvonalak támadása. Ja hogy a felrobbantott gyárban helybéli munkások dolgoztak? Vagy az utánpótlásszállító vonaton civilek is utaztak? Legalább nemes ügyért haltak meg. Vagy kollaboransok voltak.
A másik oldal: a partizánokat elég nehéz elkapni, élve alig kerülnek kézre. Valahol a környéken bujkálnak, de mivel nekik jó a helyismeretük, megfelelő helyen (hegyvidék, erdő, mocsár, stb) gyakorlatilag lehetetlen megtalálni őket. Tudod, hogy a környékbeli falvakban elég nagy a támogatottságuk. Valami tenni kell, hiszen nem lehet megtorlás nélkül hagyni, amit csinálnak, hiszen akkor csak mégjobban rákapnának. Mondjuk ha kivégzel 10 falusit, abból tanulnak...
A fentiek ezek után persze egymás gerjesztik. A partizánok ellen nem igazán lehet fellépni hatásosan, ill csak nagyon nagy erők lekötésével. A partizánok részéről meg ez is eredmény, nézd meg, hogy a 2.VH-ban hány hadosztályt kellett a hátországban partizánvadász/megszálló feladatkörben állomásoztatni. Emlékeim szerint vmi több tucat volt. Persze ezek nem teljes harcértékű egységek, de azért nyilván jól jöttek volna a fronton is.
Bocsi a hosszú szómenésért :) -
#499 Továbbra is azt hajtogatod, hogy mit csináltak...
A különleges alakulatok egyik fő feladata az ellenség hátországába jutni, ott információt gyűjteni, szabotázs akciókat végezni a kommunikációs vonalak, utánpótlás vonalak és gyárak, bázisok ellen, lesből megölni az ellenség tisztjeit, és a többi. Ugyan az, mint a gerilláknak. Mégcsak a módszereik sem különböznek...
Ha egy vasuti hidat aknáznak alá, akkor sokkal hatásosabb, ha akkor robbantják fel, ha éppen áthalad rajta egy vonat - így ugyanis nemcsak a híd, de egy szállítmánynak is lőttek. De a vonatot nem katonák vezetik, hanem civil masiniszták. Ha felrobbantanak egy gyárat, akkor nem várhatják meg a műszak végét (háború alatt valószinüleg amúgy is 24 órában folyik a munka...), hanem a munkásokkal együtt repítik a levegőbe az épületet...
És így tovább...
A különleges alakulatok is "gyáva patkány" módjára harcolnak, lesből támadnak, majd visszavonulnak, hogy később egy másik egységen egy másik módszerrel üssenek rajta, szintén lesből. Teszik mindezt azért, mert jelentős túlerő ellen kell minél nagyobb eredményeket elérni, ez pedig a (a Hollywoodi filmeken kívűl) csak ezzel a módszerrel megy. Szóval most hiába ragozzuk, a partizánok és a különleges alakulatok ugyanazon módszereket használják... -
#498 no ezt mondom énis!sose legyen harmadik! -
Marseille #497 A valódi diverzáns csoportok nem ember életeket akarnak elsődlegesen kioltani(állati kegyetlenkedéssel), hanem a technikai eszközöket megrongálni megsemmisíteni. A keleti front valamint a balkán(Tito) partizánjait viszont nem ez hajtotta hanem a brutális kegyetlenkedés. Csak úgy mint a kommunista(bolsevik) francia makikat:) Azok a francia ellenállók(ők a valódi népi ellenállók), akik emberi keretek között maradtak elsődlegesen csak arra mentek, hogy felrobbantsanak vasúti sineket hidakat stb az még elfogadható. A legtöbb partizán csoportot egy másik eszme hajtotta a bolsevizmus vandalizmusa. Ezeknek estek áldozatul a Das Reich SS hadosztály tisztjei is. Vagy nézd meg mi volt Görögörszágban, ahogy kivonultak a németek a kommunista partizánok már is a hatalomért harcoltak volt saját bajtársaik ellen. A színfalak mögött ott volt a bolsevizmus végig. Oradour falucskája áldozatait elsődlegesen a bolsevizmusnak köszönheti. Sikerült nekik kihozni a német katonákból (akik nem biztos, hogy németek voltak, mert sok újonc került akkor a Reich hadosztályba könnyen lehet, hogy Volksdeutch(népi német, mondjuk Romániából)) a kegyetlen állatot. -
#496 Egyébként az a története a koktélnak, hogy Molotov olyat kamuzott, hogy az éhező finneknek kaját szállítottak, és hogy szívükön viselik a finn nép sorsát, erre a finnek elnevezték ezt a cuccot Molotov koktélnak válaszul, és ezeket dobálták a ruszki tankokra. -
kev #495 Én csak annyit szólnék hozzá, ehhez a fórumhoz, hogy az ismert történelmünk legvéresebb, és legtöbb szenvedést okozó százada a 20. volt.
Két nagy háború..
Soha ne legyen harmadik. -
#494 Nem frissítettem idejében :) -
#493 Szvsz a Das Boot. A Ryan kicsit ömlengős és túl heroikus... -
#492 lol ugynaazt írtam le :D -
#491 Molotov nevű finn generálisról nem nagyo tudok :)
Nevét Molotov-ról kapta a ruszki külügyminiszterről (Molotov-Ribbentrop paktum) -
#490 érdekes.ezt sztem kevesen tudják! -
#489 Emlékeim szerint nem volt Molotov nevű finn tábornok. Molotov a szovjet külügyminiszter neve volt (Molotov-Ribbentrop paktum, talán innen ismerős is lehet), és "neki szánták" a koktélt, innen a név. :) -
#488 sztetek melyik a legjobb háborus film?sztem a ryan az qva jó -
#487 Vitatkoznék. Irak esetében több, igencsak eltérő csoport küzd, vannak közöttük hajdani Szaddam-hívek, akik alól kicsúszott a talaj és most harcolnak a megszálló illetve az új rendszer híveivel. Vannak közöttük többségében nem iraki terroristák, akik egyszerűen csak az amerikaiak, szövetségeseik, és az új rendszerhez hű irakiak gyilkolására összpontosítanak, de nem érdekli őket, hogy irakkal mi lesz. Vannak továbbá egyszerű köztörvényes bűnözők, akik szimplán csak a pénzre hajtanak (emberrablások).