15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • PLaci #406
    Lehet, hogy hazudoztak a propaganda minisztériumban, de a pilóták killmark-jai hitelesek 10000000%-ra :P
  • I.C.ram
    Külön megrendezett jeleneteket is forgattak a németek, amint kilőtt tankokból ugráltak ki ruszkinak beöltöztetett németek.
  • I.C.ram
    Jajj dehogy. Ha minden valós lett volna, akkor nem lett volna szükség Goebbelsre sem.
  • PLaci #403
    Már megbocsás... a propaganda gépezet csak kihasználta az adatokat...
    A németek MINDENT iszonyat pontosan elkönyvelt, még a zsidó halálvonatokat is emberre pontosan.
  • PLaci #402
    Ez a Marseille gyerek tényleg ÜBER ügyes gyerek volt, csak sajna a vadonat új BF109G-jének első repülésén kigyúladt a motorja, ki kellett ugrania, de nakicsapódott az egyik vezérsíknak... Az ejtőernyője nem nyílt ki, valószínűleg az ütéstől elájult/megbénult...
  • I.C.ram
    Miért ne írhatnának ilyenekt??? Ez nem a szovjetunió, vagy a 3. birodalom, ahol cenzúrához kötötték a könyveket. Nyilvánvaló, hogy ez propaganda. Honnan tudják ilyen fene biztosan, hogy ennyit és annyit lőttek ki? Sehonnan. Német propaganda gépezett nagyon is tudta, hogy mi kell a népnek.
  • I.C.ram
    Afrikában az angoloknak szinte nulla légierejük volt.
  • I.C.ram
    Azért az angolok sem szégyenkezhettek ászokban... Vegyük ugye csak annak a pilótának a példáját, aki nulla lőszerrel leterített egy Heinkel bombázót, azzal, hogy ügyesen használta a gépét.
  • I.C.ram
    Te nagyon elfogult vagy. Ha valaki ilyen elfogult, az nem sok hitelességgel bírhat.

Mért ne bírt volna hasonló képességekkel egy amcsi katona? :D Ez a német felsőbbrendűség egy nagy rakás hülyeség, de ezt már tisztáztuk párszor.

Én is sokkal jobban szeretem a német hadsereget, meg a haditechnikát, de azért tisztában vagyok a képességükkel.
  • Sheke
    ökörség volt az első vháború idején épült de oda talán nem jutottak el az ss katonák én így tudom.
  • Sheke
    az egyik haverom talált egy fakereszt mellett három SS sisakot dunaújvárosba ez hogy lehet ha az talán később épült??
  • [NST]Cifu
    Nem vagyok olyan biztos a P-51 fölényében egy kései Me-109-el szemben, főleg bizonyos feltételek mellet. A pilóták meg egy másik kérdés. Hartmann egy harcedzett öreg róka volt, több évnyi harci tapasztalattal a háta mögött értelemszerű, hogy nem sok esélye volt ellene a legtöbbször frissen kiképzett amerikai pilótáknak.
    Nyilván nem arra gondoltam, hogy egy átlag szövetséges pilóta ugyanott volt tudásban, mint a német ászok.
  • Marseille
    Ja azt kifelejtetettem , hogy összesen kb. 900 oroszt exhumáltak onnan.
    Az arány a valóságnak megfelelő (1 Waffen-SS vs 10 orosz)
  • Marseille
    Az egyik haverom Balaton mellet ásott ki német katonákat, akiket annak idején véletlenül ott felejetettek a német hadisírgondozók. Egy volt Waffen-SS katonát(ezt a tipikus ruha foszlányokból állapították meg) egy mg42 re borúlva találtak meg mellette a bakelit vajastartó, egy rakat lőszerhüvely, egyéb személyes tárgyak, egy kulacs amiben még megvolt a bor amit még előző este vehetett a szomszéd faluban stb. És előtte betemetve két tucat orosz katona csontváza. Ezek a katonák még 1944 végén és 1945 elején is mindent megtettek, hogy megállítság a vörösöket. Ez a katona nem akart menekülni ott maradt és utolsó erejéig harcolt vagy 100 bajtársával együtt ebben a lövészárok rendszerben. Persze mondanom sem kell, hogy több ezer szovjet támadta meg a vonalaikat. Ráadásul szovjet gárdisták. A haverom beszélt egy öreg bácsival a faluban, aki szemtanúja volt az szovjetek bevonulásának is. Ez a fajta hozzállás örökre halhatatlanokká tették őket. És ez csak egy történet a sok ezerből...
  • Marseille
    1942 szeptember 30-ig!!!! Marseille 158 légigyőzelmet aratott. A Sivatagban halomra lőtte a britteket úgy féltek tőle, hogy egyedül meg se támadhatták ezt parancsba adták az összes pilótának. :)))
  • Marseille
    Tudásban biztos, hogy nem értek fel velük ez 1000%. Marseille nevetségessé tette az angolokat Afrikában. Hartamann-t 6 amerikai Mustáng nem tudta megsemmísíteni. Pedig Ő csak egy ME109-esben ült :))) stb.

Egy szövetséges pilóta visszaemlékezései: A háború végefelé Franciaországban 6 -od magával repült egyszer csak jött egy német gép egyedül, rögtön leszedte négy bajtárást ők ketten elmenekültek (később kiderült egy Experete volt) És ez az angol bácsi olyan elismerően szólt az Expertek-ről, hogy az döbbenet. És még lehetne sorolni az eseteket.
  • [NST]Cifu
    Ez a téma már párszor le volt rágva. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szövetségesek 1942 után brutális légifölényt szereztek, nyugaton, majd keleten is. Egy német gépre több tucatnyi szövetséges gép jutott, így nem csoda, hogy a német pilóták "dözsöltek", míg a szövetséges pilóták egész raja ment egy-egy célpontra a háború vége felé. Így a szövetséges pilóták sose tudták volna elérni azt az eredményességet, amit német ellenfeleik, mégha tudásukban fel is értek velük.
  • Marseille
    folyt...

A SZOVJET LÉGIERŐ legeredményesebb pilótája:

Ivan N. Kasedub 62 légi győzelem

Magyarul a Luftwaffe szabályai szerint csak Kasedub számít ásznak(Expertenek)
    ő is csak órhosszal érte el, hogy megkapja a Lovagkeresztet. :)))

• Marseille
    Szerinted ha ez nem lenne igaz, akkor csak úgy szó nélkül hagynák a nyugati hatalmak történészei, hogy ilyeneket írogassanak. Könnyen elképzelhető sőt biztos, hogy ennél még több győzelem is írható egy-egy ász teljesítményéhez. A Lufwaffe-nél nagyon szigorúan ellenőrizték az egyes győzelmi jelentéseket. Mindig kellettek tanuk is stb. mindezt a megszokott német precizitással.

A Luftwaffe Experte-i(ászai)
    Nappali vadászok Expertek: 231FŐ , akik közül a legkevesebb győzelmet 60-at Karl Munz érte el harmad magával. A maradék 228 fő teljesítménye 60-352 lelőtt gép közé tehető.
    A legsikeresebb Erich Hartmann 352 lelőtt ellenséges géppel.
    Ha összeadjuk a lelőtt gépek számát akkor az jön ki, hogy 231 Experte összesen 25372! (lehet, hogy nem teljesen pontos én adtam még régebben össze az adatokat, persze mindenféleképpen ezzel a nagyságrenddel kell számolni) gépet lőtt le. Az átlag kb 110 gép/fő. És akkor ezek csak a hitelesített adatok. Nem beszéltem még az éjszakai vadászokról és arról a több száz pilótáról, akik 60 győzelem alatt teljesítettek.

Az USA AIR FORCE legeredményesebb pilótája:
    Richard I. Bong 40 légi győzelem

A BRIT KIRÁLYI LÉGIERŐ legeredményesebb pilótája:
    Saint John Pattle 41 légi győzelem

A SZOVJET LÉGIERŐ
  • bigfoot
    hát én meg épp azt hallottam hogy mindenki túlzott és azt hitték az amcsik hogy a németek is
    aztán mikor megtalálták a feljegyzéseket akkor rájöttek hogy a németeknél full nem propaganda volt hanem tényleg ilyen képességű hősök voltak ott
  • metlogen
    Köszi a képeket nagyon jók,én mit keresgéltem hogy találjak egy normálisat,legközelebb tudom kihez forduljak.

kössz!!
  • I.C.ram
    Ebben vannak túlzások. Mindenki tudja, hoy minden országnak kellenek hősök. Volt is ezekről a legendákról egy műsor, és ott mondták egykori német tisztek, hogy néha túlóztak elég erősen, hogy legyen propaganda anyag.
  • Marseille
    Te megkérdőjelezed Wittman elitségét, ő volt a legnagyobb. 300 másodperc alatt kilőtt 25 Cromwellt és M4-es páncélvadászt, 14 féllánctalpast és 14 csapatszállító páncélozott járművet. (persze itt szükség van a kiváló személyzetre is. Amíg Boby Woll-al volt együtt addig szinte legyőzhetetlenek voltak)
    Valamint részt vett a Keleti-fronton zajlott harcokban is. CSak a Kurszki csatában 30db T-34-est lőtt ki.

Számomra Ő olyan mint Hans-Joachim Marseille a levegőben persze Jochen mindenkin túltett Ő egy igazi zseni volt. (És ráadásul Ő nem ült mindig jobb gépben). Marseille utolérhetetlen pilóta volt ott etette meg az angolokat, ahol akarta Afrikában.
  • [NST]Cifu
    Especiel az mindkét kép a Richelieu-ról 1943-as, miután Amerikában átfegyverezték. A hajó ugyanis átált a szövetségesekhez, és mindvégig velük is harcolt (általában angol hajókötelékekbe beosztva).
    A Jean Bart nem tudott harcolni a II.VH-ban, mert félkészen menekült el még 1940-ben, majd a Vichy-franciaország haditengerészeti hajójaként több támadás is érte, így csak 1946-ban fejezték be.
  • PLaci #382
    Tornyonként 4 löveg??
    Kár, hogy az angolok elsülyesztették az egész francia flottát, amikor az nem akart hozzájuk csatlakozni a németek elleni harcban
  • [NST]Cifu
    [center]Franciaország

Richelieu

Richelieu

Jean Bart

Jeanne D'Arc

Olaszország

Vittorio Veneto

Ezt a mérete miatt csak linkként: Roma
  • metlogen
    Hello

Ha tudtok ,raktok be nekem Olasz vagy francia WWII hadihajó képeket névvel.
    Sehol nem találok. Köszi!!!!
  • I.C.ram
    Wittmannhoz tegyük hozzá, hogy abból a 25-30 járműből kb. 15-20 könnyű tank vagy féllánctalpas jármű volt, a másik, hogy ugye azért mégis csak egy kései verziójú Tigrise volt, ami a legtöbb szövetséges tankot megette reggelire.
  • Pluskast
    Nem hiába szokták mondani, hogy a sok koffein öl.
  • PLaci #377
    Harc közben teázni?? OMFG!
  • Panzer76
    Köszi! Igazából nagyon imponált nekem a Wehrmacht ill. a Waffen SS (nem a sonderkommando-k) katonai teljesítménye, azon belül is a páncélos haderő küzdőmorálja; példa erre Michael Wittman este, aki Normandiában egymaga kilőtte a híres Sivatagi Patkányok egy teljes harckocsi századát, akik(kb 25-30 jármű) angolok, és ezáltal elbizakodottak voltak, délután megálltak teázni!!! Kinek mi erről a véleménye ?
  • Marseille
    Üdv Közöttünk Panzer76!

Tetszik a logod :))
    (Sonderabzeichen für das Niederkämpfen von Panzerkampfwagen)

• bigfoot
    én még csak egyszer láttam de sztem van benne valami abban amit mondasz

egyebként nagyon nagy film!!
  • I.C.ram
    Én kétszer láttam, de másodszorra már unalmas volt. Valahogy lassúnak tűnt nekem az egész. Mikor elsőre láttam, akkor még tetszett nagyon ,de másodszorra már kicsit untam.
  • Panzer76
    Nekem a Bukás megvan DVD-n, csak tucatszor láttam :-) végre egy olyan film, ami a német megpróbáltatásokat, emberi oldalakat is bemutatja, nem csak Ryan vagy Szerjózsa kalandjait, amit már egy kicsit untam(persze a Ryan megmentése nagyon jól meg van csinálva).
  • Panzer76
    Sziasztok!
    Üdvözlök mindenkit,új fórumtag vagyok, remélem sok hasznos eszmecserében lehet itt Veletek részem.
  • ctrlH
    Az amerikai ipar nyerte meg a háborút(nem a katonák). Rengeteg fegyvert,üzemanygot,élelmiszert szállítottak a szövetségeseiknek, 1942 után már csak idő kérdése volt a németek veresége.
  • PLaci #369
    Épp ma kaptam kölcsön :)
    Amint van időm, megnézem.
  • forza milan
    Most volt alkalmam megnézni a Bukás:Hitler utolsó napjai filmet!Sztem nagyon jó film!Nagyon jól megcsinálták!
  • I.C.ram
    Nyilván ez volt a célja vele. Háború ide vagy oda, előbb-utóbb elvesztette volna gyarmatait.