15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Placebó
    zséér
  • LSSAHPAUL
    Ezt nem fogom itt megvitatni, privátüziben kiokosítalak.
  • TBalazs
    Szerény véleményem szerint a 2 rezsim (tulképp a rezsimek) között sok különbség nincs, főleg az ecceri ember számára. Csak bizonyos dolgokat másképp hívnak.

"Mármint igazi náci tehát magyar párti nem német." - Na ezt a mondatot nem értem... Miazhogy magyarpárti náci? Hungarista? Az igazi náci mitől lenne magyar párti?
  • Placebó
    Tulajdonképpen az is háború volt... élettérért
  • Zsolo007
    Ezekről nem is beszélve...bár ezek "háborúk" voltak és nem olyan szintű népírtás mint amit az indiánokkal csináltak..
  • Placebó
    Ezenkívül mészároltak az amcsik, Németeket, Kóreaiakat, Vietnámiakat, Szomáliaiakat, ...stb meg a többi 15 évnél nem idősebb konfliktus...
  • Zsolo007
    Hagyjuk már ezt a ki ölt többet dolgot. Egyébkétn ha már itt tartunk :D akkor az amcsik is otthon vannak népirtásban (lásd: indiánok, mai napig...). És még sorolhatnám, szinte minden nemzet történetében van valamilyen szintű népírtás..
  • LSSAHPAUL
    Kedves Balázs!

Szomorú történet de inkább náci rezsim legyen mint komcsi. Mármint igazi náci tehát magyar párti nem német.
  • TBalazs
    Kedves Paul!

Magyarországon már volt náci diktatúra és több 100000 ember halt meg ennek következtében...
  • Punker
    jaja és ahogy a manusz elkezd nyomozni, rájön 1-2 dologra.....
  • Helcat
    A történet szerint 1964-re az SS rendfenntartó erővé alakult. A főszereplő a bűnügyi rendőrség nyomozója, ezért van SS rangja.
  • bigfoot
    pont ss katonna szálna szembe Hitlerrel?
  • Helcat
    A film eredeti címe Fatherland, de Magyarországon A Harmadik Birodalom-ra fordították.

Megjelent könyvben is, annak Führer-nap a címe.

Tényleg jó kis sci-fi, csak kicsit naív... (két ember a Birodalom ellen).
  • bigfoot
    akkor ez mi:film
  • Punker
    nem
  • bigfoot
    nem Fatherland a címe?
  • LSSAHPAUL
    A harmadik biroadalom a címe.
    Tényleg nem élne a mostani forumozók 99%-a. Mivel az idővonal teljesen megváltozna :)
    Deaz tuti hogy német győzelem esetén nem halt volna meg annyi ember itt magyarotszágon mint a komcsi diktatura alatt. Az ország területe meg biztosan nagyobb lett volna..
  • maxtor
    "gyoztesek irjak a tortenelmet"
  • joebacsi
    miért olyan biztos ez? :)
    lehet, de rengeteg ember viszont életben maradt volna (szibéria rulz)
    nemcsak a németek követtek el ekkora bűnöket a történelem során, csak mivel ők vesztettek, ezért mindenki agyába ez van bevésve (persze ez akkorsem menti fel őket)
  • joebacsi
    igen, film is készült már belőle (bár kicsit irracionális volt, mert asszem abból indult ki, hogy nem sikerült a partraszállás, és a németek így kellő erőkkel tudtak koncentrálni a keleti frontra, aminek eredményeképp békét kötöttek velük ha jól emlékszem, ami ugye eléggé irreális akármilyen körülmények között. A film vége az lett, hogy hitler nem tudta megnyerni szövetségesnek amerikát, mert a film hírója leleplezte az elnök előtt, hogy milyen csúnyaságokat csináltak a háború alatt, az egyedülmaradt németeket meg legyőzték később az oroszok)
    de a logikai bukfencek ellenére tetszett nekem a film (nem direkt nem mondom a címét, hanem elég régen láttam, és egyszerűen nemjut eszembe :))
    az biztos, hogy a koncentrációs táborok helyett egy kontinensnyi őslakos kiirtásán (ugye amerika), vagy a ruszki féle munkatáborok borzalmain lovagolnának az emberek, magyarország mint ország jóval jobban járt volna, illetve biztosan nem lenne probléma a melegfelvonulásokkal :D
    érdekességképpen esetleg érdemes eljátszadozni a gondolattal, de mélyebben belemenni a "mi lett volna, ha" kérdésbe tényleg hülyeség :)
  • Placebó
    nem érdemes ezen elgondolkodni szvsz. Na és ez egy történelmi topik ráadásul...:)
  • Pluskast
    Akkor biztos, hogy sok forumozó nem élne
  • csingacsguk
    Elgondolkodott már itt valaki,hogy milyen lenne az,ha most Németország lenne a nagyhatalom?
  • Kis-Bob
    Ha addig az övé, akkor már minden az övé....
  • Realtibi
    egészen pontosan Arhangelszk és Asztrahany közötti vonal volt Hitler stratégiai célja
  • I.C.ram
    Ezek már csak urban legendek.
  • csingacsguk
    Ja, és a magyarokat meg visszaterelni az Ural környékére!
    (elég beteg és globális ötletei voltak)
  • I.C.ram
    Dehogy akarta egész Eurázsiát... SZU helyén egy báballamot akart volna, az uráltól keletre. Ő csak Stalingrád vonaláig akart volna meghodítani mindent, azaz a Volaig.
  • Kis-Bob
    Moszkva elfoglalásának elsősorban lélektani hatásai lettek volna. Hiszen a gyárakat (mint már említettem) keletebbre vitték.
  • Pluskast
    A másik meg, hogy szerintem hiába foglalta volna el Hitler Moszkvát, attól még az ellen állás tovább folytatódott volna.
  • Zsolo007
    Én is ezt mondtam :)
  • fonak
    Az volt a gond, hogy nem volt betervezve a balkáni hadjárat (csak a szerbeknél megpuccsolták a németbarát kormányt, ezért kellett odamenniük, hogy nehogy az angolok vonuljanak be oda). A jugoszláv ellenállás annyira volt "erős", hogy kb. menetből mentek végig az országon a németek. Csak hát ott volt még Görögország, Albánia, azok sem tartottak sokáig, de együtt már elvitt egy kis időt az egész.
  • Zsolo007
    Hát valóban az, de a németeknek mégis sikerült elég keményen odacsapni nekik :).
    De a háború elkerülhetetlen volt a két fél között. Ezt biztosan tudták mindketten.
    A megnemtámadási csak azért köttetett, hogy Hitler nyugisan hátbatámadás nélkül elintézhese nyugatot. Sztálin meg kapott egy kevés terültet amin el tudott csámcsogni :). Valójában Szovjetúnió, és a bolsevizmus elpusztítása volt a háború fő célja. Nyugatra csak azért ment hogy ne támadják hátba. Az egy másik kérdés, hogy azzal hogy Angliát otthagyta aláírta NO a halálos ítéletét.
  • Kis-Bob
    Talán, de azér szerintem sok más dolog is befolyásolta. Oroszország eleve irreális cél volt. Túl messze van, és túl nagy. Ezek felvetik az ellátás, helyőrségek létszámbeli problémáit is.
  • Zsolo007
    A gond Jugo volt. AZ ő ellenállásuk miatt késtek egy másfél hónapot, és nem az eredeti terv szerint indultak szovjetek ellen. Ha az eredeti terv szerint tudnak indulni és azzal a tempóval amivel sikerült nekik, akkor valószínűleg bevették volna Moszkvát a tél kezdtete előtt.
  • harcu
    " © Helcat 2006. jan. 20. 20:55 | Privát | Galéria | Válasz | #928

"Másrészt a németek szovjetek elleni kezdeti sikerei is mind annak következményei, hogy egy felvonulóban levő hadsereget kaptak el, akik már elhagyták a kiépített állásaikat, de még nem foglalták el az újakat."

Vagy annak, hogy a Vörös Hadsereg egy rosszul vezetett, gyengén kiképzett, elavult szervezésű haderő volt, amit Sztálin nem sokkal korábban tizedelt meg. "

És ez az elavult szervezetű, megtizedelt hadsereg a fejébe vette, hogy áttelepül a határ mellé, majdnem az összes hadosztályát útnak indította a kiépített körletekből az újakba, ahol ezt már feleslegesnek ítélték, majd 5 millió embert ott állomásoztattak pusztán hobbiból, mikor a németek nekikestek. Igazad lehet, szerintem is ez a valószínű.

• Kis-Bob
    Hitler egész Eurázsiát akarta. Ezt már a háború kezdetén tudta, csak meg kellett várni a legmegfelelőbb pillanatot, amikor is a német közvélemény hangulata is megfelel az üggyel kapcsolatban. Egy ekkora offenzívát csak a nép támogatásával indíthatott meg. Ez ugyebár a korábbi sikerek (lengyelország, Franciaország stb.) miatt pont a kezében volt,és élvezhette a nép támogatását. Ha tovább várt volna, akkor esetleg lankad az emberek (katonák) lelkesedése bizalma. Bár, mint utóbb kiderült, a legmegfelelőbb időpont sem volt elég jó a győzelemhez. Egyébként azt is bele kell venni a témába, hogy Hitler egy villámháborút tervezett, aminek legkésőbb decemberre véget kellett volna érnie.
  • TBalazs
    Melyik magyar hadosztály jutott el Moszkva határáig?
  • Helcat
    "Másrészt a németek szovjetek elleni kezdeti sikerei is mind annak következményei, hogy egy felvonulóban levő hadsereget kaptak el, akik már elhagyták a kiépített állásaikat, de még nem foglalták el az újakat."

Vagy annak, hogy a Vörös Hadsereg egy rosszul vezetett, gyengén kiképzett, elavult szervezésű haderő volt, amit Sztálin nem sokkal korábban tizedelt meg.

"Harmadrészt megkérdezném, hogy a német hadsereg tagjai közül hányan tudtak 3 héttel korábban a szovjetek megtámadásáról????"

Na ezt nem tudom, de a korabeli hírközlést ismerve roppant valószínűtlen, hogy T-1 órakor kapták volna kézhez a parancsokat az egységek. Magát a Barbarossa-tervet 1940 decemberében adták ki - több, mint 5 hónappal a tevezett támadás előtt.
  • [NST]Cifu
    Én nem is egy 1941-es offenzívát vizionáltam, hanem azt a tényt állítottam meg, miszerint igenis készült Sztálin egy offenzívára. Azt sose mondtam, hogy a németek megelőző csapásként indították a Barbarossa-hadjáratot.