15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • SZU
    Úgy tudom ő volt a legnagyobb ászuk.
  • F E R I
    Japán pilóták eredményeiről esetleg van vmi konkrétabb infótok?
  • SZU
    Talán ez egy kicsit erős túlzás! =) De a környező országokhoz képest valóban kiválóak voltak!
  • bazza
    bizony, talán mi voltunk a tengely legjobb pilótái.
  • SZU
    Nem tudom mit akarsz. Az akkori viszonylatokban a Magyar légierő erősebb volt, mint a mai.

Szvsz.

Ráadásul voltak ászaink is, s nem Besenyei műrepülők, hanem harcolók! =)
  • SZU
    Mármint mivel lehetne kenterbe verni?

Morállal és kiképzéssel esetleg, de haditechnikával biztos nem... =)
  • LSSAHPAUL
    Megnézném én azt a magyar hadsereget ha itt lenne... Kenterbe lehetne vágni vele a környező országokat egyszerre. Kivéve Ukrajnát.
  • baca01
    magyar légierő jó vicc:D
    főként hogy ütőképes hadseregként a biciklis hadtestet küldtük meg a bádogdoboz tankokat:D
  • Wreck86
    köszi!:)
  • SZU
    Magyar légierő emblémája:

• Wreck86
    Haliho! Az lenne a kérdésem,hogy mi magyarok miylen felségjelzést használtunk tankokon,repülőkőn,járműveken? (értem ezalatt pl: amcsik a csillagot,németek a fekete keresztet,angolok a zászlójuk színű kört)
    köszi
  • Tiger20
    Sziasztok!

Tud valaki olyan oldalt, könyvet stb. ahol le vannak írva, hogy a 2. vh-ban melyik országnak hány hadosztálya volt? (mondjuk éves lebontásban)
  • Adler
    mi baj ezzel a kifejezéssel?
    ha Ő ugy gondolja, hogy cionista disznók, akkor nem lehetnek koszos arabok........
  • LSSAHPAUL
    nem :) elég ennyi
  • SZU
    "cionista disznó"

Ezt körül írnád más szavakkal?
  • LSSAHPAUL
    Dehogynem, sőt! Nagyon képzett, valszeg a világmindenség legjobb hadosztálya volt. Igaz hogy nem nagyon ejtettek fogjokat, de könyörgöm hirosimához képest, vagy az oroszok tetteihez képest ez eltörpül.
    Ja, hihetlen balhé volt kb 1 hónapja. Pár cionista disznó kikezdte a nevünket egy bf1942 ligában, és kiis zártak minket. ( már 2 forduló is lement... ) Kellett megadni minden klánnak weboldalt és mi megadtuk a magyar 2. világháborús roncskutatók honlapját ahol találtak egy rozsdás érmet amin horogkereszt volt. :D
    Hiába mondtuk hogy a világ minden országában megengedett a horogkereszt mutatása ha az prezentáció.
    http://www.battle-friends.de/modules.php?name=Forum&topic=3337.0
    http://www.battle-friends.de/modules.php?name=Forum&topic=3354.0
    De európa népét nem lehet megvezetni, így a résztvevő klánok szolidaritásból kiléptek, és létrehoztak egy szolidaritás kupát. jövőhét vasárnap nyomjuk az első meccsünket a Dutch Allience ellen, Wake Island-en illetve Bocage-en.
    sorry az off-ért.
  • Adler
    LSSAH nem ugyanolyan név, mint pl. 12. Gárda hadosztály?
    vagy a Sceaming Eagles?
    Egy alakulat neve, nem?
  • harcu
    Mi a fene a multimédia a html oldalak flashbe konvertálásában?
  • Gaara
    Bicskén a polgári temetőben találtam egy nagyon jó állapotú német katonai emlékművet (Wiking, Nord)...hát ezt is megértük.;)
  • Mahamoti
    Múlt évben csináltam egy mutimédiás programot (Flash-ben) a II. világháború német tankjairól.
    A program szöveges tartalmának a gerincét ez a lap szolgáltatta:
    http://panzerkeil.dre.hu/

Innen lehet letölteni, ha valakit érdekel:
    Tank
  • SZU
    Vazze! =)
  • harcu
    Elolvasni még csak elolvasom, de nem értem. :)
  • SZU
    Hát ja. Elolvasnám én is szívesen, hogy mit írtak a képek alá.
  • lord nihilus
    jó oldal, thx. csak kár h orosz :(
  • SZU
    Csak hogy ne merüljön feledésbe a téma:

Nagyon jó képek!

Itt lehet 1418 nap krónikáját megnézni!

• Pluskast
    Ez sajnos igaz is. Mindíg lesznek háborúk amíg csak emberíség létezik a földön.
  • HunButyok
    Hát nem tudom... nézd, szerintem az emberiség történelme ebből állt. Ez ellen nem tudunk semmit sem tenni... ha tetszik, ha nem...
  • Pluskast
    Szerintem abszolút nem jogos más népek leigázása, és nem is szabadna megtörténnie. Idáils esetben illetve akkor, ha elhisszük azt, hogy az emberiség 5000 éves történelmes során sikerűlt valamit fejlődnie. A helyzet azonban nem ez. Mindíg lesznek népcsoportok aki gyűlölnek más népeket. Ideológiábol vagy csak ezért mert a szomszádos nemzet gazdagabb és az ott élő emberek jobban élnek. Olyan világ meg úgy sem lesz mint amit jézus hírdetett, hogy mindenki szeressen mindenkit, mert ez lehetetlenség. Már csak azért sem mert akkor ma kb 10 millárdan élnénk ezen a bólygón és nem sok hely lenne számunkra:)
    A Mein kampfal meg az a baj, hogy háborút gerjeszt ha a tézéseit elfogadnánk. Azt meg ki a fene szereti? Én biztos nem.....
  • HunButyok
    A név miatt? Nem semmi... Mondjuka zért erős név, ami igaz az igaz... :D
  • LSSAHPAUL
    így : http://www.battle-friends.de/modules.php?name=Forum&topic=3337.0
    kizártak minket tegnap.
  • HunButyok
    Akkor visszakérdezek: mi a baj a mein kampf-fal, ha ennyire jogos a más népek leigázása, életterük elfoglalása...
    Úgyhogy inkább Te írtál hülyeséget!
    A lemészárolt palesztinok (Dier Jasszin-i mészárlás pl.) stb, az nem baj? Persze hogy nem mert a szegény, aranyos, jólelkű, mindenkit szerető zsidók követték el...

Amúgy nás jellegű kérdés, és nem kötekedés: hoghogy engedik LSSAH nevet egy játék-klánnak? Mert azért eléggé durva lenne ha pl. a honfoglalón valaki Adolf Hitler néven játszana... :D

• Mersant
    ezt mar tobbszor vegigneztem, nagyon jo dolgok vannak benne, ne mkeveset trukkztek a tulelesuk erdekeben.
  • SZU
    Egy kis ON! II. VH-s német mesterlövész kiképzés! Több részes.
  • PetruZ
    Nem volt mészárlás. A Dunától keletre eső alföldi területek szinte tök üresek voltak. :) Avarok és szlávok éltek errefelé elszórtan, sitty-sutty beolvadtak a honfoglaló törzsekbe.
    (Érdekesebb részletek itt.)
  • bazza
    valszeg az utóbbi. nekik is jobb volt, nekünk is. mi inkább inkább szövetségesként jöhettünk mivel nem volt egységes állam, a kisebb népek, törzsek meg örültek hogy védelmezzük őket. (meg persze mi is kiraktuk őket a határba:D)
  • Pluskast
    Ez látod igaz. Bár azért annyira lakott terület nem volt itt és több nagy birodalom (köztük a német-római illetve a bolgár) peremterülete volt. Azért arra kíváncsi lennék, hogy vajon véres mészárlást rendeztünk a Kárpát-medencében vagy az itt élő népesség csendesen beilleszkedett?
  • SZU
    De a lényeg ugyanaz. Valakik voltak itt előttünk, akiket elzavartunk/kinyírtunk/leigáztunk.
  • Pluskast
    Csak a pontosság kedvéért. Mikor ide jöttünk az avarok már rég nem léteztek.....
  • LSSAHPAUL
    :) bingó
  • SZU
    Látom a nickünk örök hadviselésben lesz innentől... =)

Csak nekem a SZU nem a Szovjet Unióból jött. Gondolom te sem azért vagy LSSAH mert a Waffen SS eme gárdája iránt érzel olthatatlan vonzalmat, hanem valszeg a BF1942-es LSSAH klán tagja vagy. ;)