15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#1850 jóvan na, leneharapd már a fejem elvtárs, nem ér annyit :) -
harcu #1849 Speciel a britek érdekelnének ebből a szempontból. -
harcu #1848 Jaj, és Halhin Golnál is a gaz szovjetek átcsábítottak egy százezres japán hadsereget a saját területükre, majd gonoszul megtámadták, és leöldösték őket. És még ezek után mernek 6 évvel később hadat üzenni? Felháborító. -
#1847 Szerintem az atom bombára gondolt. De csak tipp. -
harcu #1846 Milyen felháborító dolog is úgy megtámadni valakit, aki még hadüzenetet is sem küldött a saját ellenségének, úgy támadta meg. Fúj szovjetek, éljenek az elnyomott világbékéért harcoló japánok. Meg rémlik valami Mandzsúriai megszállás is japán részről, aminek mintha lett volna valami köze a cári Oroszországhoz. -
harcu #1845 Jól tippelek, hogy nem tudod példákkal alátámasztani az "ezerszeres bosszút"? -
#1844 Szerintem kár ezen vitázni. Eleve felesleges dolog humánusságról beszélni és a másik szemére vetni, hogy ki ölt meg többet amikor a háborúnak pont az a célja, hogy a másikat fizikálisan megsemmisítsék. Persze szemét dolog olyan embereket belevonni a háborúba akik közvetlenűl - katonaként - nem vesznek részt benne, de azért arra kiíváncsi lennék, hogy ezt a csata mezőn is így gondolják amikor kinyírja a másik nemzet katonája az ellenséges katona harcostársát vagy teszem azt a családját. Magasról leszarja, hogy az illető civil vagy sem mert csak a bosszú vezérli és bosszút akar állni. Márpedig ez eddig minden háborúban előfordúlt és a jövőbeni háborúkban is elő fog fordúlni. És isten tudja ha az én család tagjaimat vagy a legjobb bajtársamat ölnék meg lehet én is zabos lennék és nem sok minden érdekelne... -
Cnut #1843 Hány civilt bánottak NY Németországban? Vagy Franciaországban vagy Olaszországban? Megszállva tartották őket? Nem. Az meg természetes hogy a hatalmi érdekeiket védik vagy kiterjesztik, hát mi márért küldenék háborúba a sajátjaikat? Persze hogy nem jószándékból. Jószándék csak a békében van és ez meg is mutatkozik abban hogy a nyugati és a keleti szövetségesek hogy jártak el. -
#1842 A Kurir szigetek megszállása orosz részről is kifogásolható..
A háború vége előtt gyorsan hadatüzentek a ruszkik és elfoglalták a japán lakosu Kurir szigeteket, és mai napig basznak visszadni. -
Rundstedt17 #1841 Igaz de az is demokratikus hogy a háború végén hatalmas ütőerejükkel ezerszeres bosszút álltak. -
harcu #1840 Azért az amcsik és a britek nem úgy indítanak, hogy kivégzőosztagaik szépen elkezdik módszeresen likvidálni a helyi lakosságot, és nem küldenek azonnal százezreket munkatáborba, és ez kicsit mássá teszi az ő megszállásukat. Ők a demokratikus agresszió módszerét követik. -
Rundstedt17 #1839 A holakauszt téma olyan mintha valaki a kereszténységet merte volna kritizálni a középkorban azzonal lecsapott rá az inkvizició.És még azt mondjuk sötét középkor....Mintha a jelenbe nem lenne érinthetelen téma... -
Rundstedt17 #1838 Ne aggódj nem lesz háború addig amig a háttérban álló körök nem akarják úgy.Ez már nem a hozzászólásodhoz kapcsolódik:Amúgy meg nagyon érdekes hogy a második világháború idején hogy az oroszok büntetlenül megtámadhatták lengyelországot.A garancia csak a németekre vonatkozzott.A német hódítás volt csak agresszió,természetesen ha amerikának vagy angliának valaha is kellett egy terület a rájuk jellemző érveléssel a közös védelem zászlaja alatt egyszerüen megszállták,a hódítás csak a gyengébb németországnak és japánnak az ő esetükben agresszió természetesen.Szóval Anglia a hatalmi érdekei miatt indított háborút és nem jóságból hogy lengyelországot megvédjék.De a legviccesebb a nürnbergi kirakatper volt. -
Rundstedt17 #1837 egyetértek:) -
Dexantreal #1836 Ok. -
Cnut #1835 Nem neked... -
Dexantreal #1834 Engem aztán nem zavar, ha nekem írtad.
Én csak röhögök ezen, lál. -
Cnut #1833 "Eg yolyan országban, ahol a rendőrnő a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire"
Ez miért zavar? Túl nagy a virág? -
STurmGewehr #1832 Hitler azér lett poolitikus mer nem lehetett festő -
#1831 Ha nem is akarok mélyebben belmenni, annyi tény, hogy Hitlert a zsidó nagyiparosok juttaták hatalomra... -
Dexantreal #1830 "Eg yolyan országban, ahol a rendőrnő a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire"
Looooooooooooooooooooool. -
HunButyok #1829 ja téma tényleg lezárva, ne politizáljunk! Inkább beszéljónk a 2. vh-ról, az amúgy is izgalmasabb téma... -
HunButyok #1828 Igen, nem hülyeség amit Ren írt... valószínűleg közvetetten, de ez a helyes helyzet... na de hagyjuk, úgysem tudjuk meggyőzni egymást. ;)
Amúgy az NPD-ben semmi rossz sincsen, csak hogy visszatérjek a témára. Eg yolyan országban, ahol a rendőrnő a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire, ahol zöld hajjal lehet valaki katona, ahol török bűnözők szaladgálnak az utcán, ahol egy izraeli állampolgárnak több joga van mint egy németnek ott igenis kell egy ilyen párt. Amúgy valóban van neonáci vonatkozása az NPD-nek, de kit zavar az? Felőlem ha Földönkívüliek lennének és E.T. lenne a vezetőjük, az sem zavarna, ha rendet tennének. Tudjátok, ahogy egy híres magyar vezető mondta egykoron: "ahol rendetlenlenség az úr, ott rendcsináló a lázadó". Amúgy az egyik vezetőjük becsület napján szebben beszélt országunkról, mint Gyurcsány Ferenc szokott. Minden tiszteletem az NPD vezetőié, akik fel merik vállani nézeteiket egy elkorcsosított, lebutított, agymosott országban... -
Dexantreal #1827 Lol, csak nagyon abszurd :P.
Amúgy ne feledjétek, sg-n nem lehet politizálni, tehát csak óvatosan.
Egyébként érdekes a beszélgetés. -
Ren #1826 A zsidók ügyesen kirobbantották az első világháborút, hogy majd pár évtizeddel késöbb lehessen mégegy világháború, amiben lerombolják Európa nagy részér, meghal pár tiz millió ember (köztük néhány millió zsidó) és ennek eredményeképpen lesz saját államuk és még evtizedekig élhetnek jól a holokausztiparból. Nagyfokú előrelátás, brilliáns terv és tökéletes megvalósítás. -
harcu #1825 Ez a korrekt.
Bíró úr, azért öltem meg azt a 120 embert különös kegyetlenséggel, mert azok mind arra készültek, hogy megöljenek, tehát megelőző megölést alkalmaztam az életem megvédésére. Éppen ezért, kérem az ő halálukért vonják felelősségre a szüleiket és a balkezeseket, mert ők voltak a háttérerők, akik a szálat mozgatták, egyben kérem a saját felmentésemet, mivel ártatlan vagyok! -
HunButyok #1824 Én a második világháborúért éppúgy felelősnek tartom a zsidóságot, franciaországot, angliát, az egész európát... Amúgy nagyon érdekes, hogy összeségében nézve a zsidóság járt a legjobban a világháborúval...
Ők legalább annyit tettek a dolgok végkifejletéért mint Hitler, és legalább annyi gaztettet követtek el... Na de nem vitázok, mert egyzser már kiderülr, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon... nem tudjuk áthidalni világnézeti szakadékunkat... :D :D :D
-
HunButyok #1823 És mi van akkor ha az első világháború győztes hatalmai is készültek erre a támadó háborúra? Hitlernek nem volt más választása. Köszönhetően a kapitalista, liberális nemzetrohasztó vezetőknek (vagy nevezzük őket háttérből mozgató erőknek(?)). -
harcu #1822 Tény, hogy az NSDAP fellendítette Németországot, kirántotta az apátiából, és vezető nagyhatalommá tette. De az is tény, hogy mindez csak úgy volt lehetséges, hogy támadó hadsereget kell építeni, aminek célja Európa leigázása volt, belebuktak, meghalt tizezmillió emberük, a fél ország rombadőlt, szétdarabolták, a lakosság apátiába süllyedt, stb. Akkor most megérte? Hitler nagy ember volt? Mindennek meg kellene nézni a következményeit is, nem csak egy bizonyos időszakát a tevékenységének. -
HunButyok #1821 Na elolvastam a cikket. Hát sok szerencsét kívánok az NPD-nek, remélem sikerül elérni céljukat... Angela Merkel meg nyugodtan húzza csak mégjobban szét szeméremajkait a fitymátlan hímvesszőknek, a török hancúrléceknek, az AIDS-tejesztő fekete párzógerendáknak...
Hail C18! -
HunButyok #1820 Én voltam Becsület Napján és az NPD-s politikus nagyon lényegretörően beszélt. Én támogatnám e pártot ha német lennék, jobb mint a Merkel-féle izrael-bérenc csürhe... -
Dexantreal #1819 Egy német kormányzati jelentés szerint erősödnek a szélsőjobbos érzelmek Kelet-Németországban. A sokak által neonácinak bélyegzett radikális NPD két keletnémet tartományban már megvetette a lábát, és januárban szeretne betörni nyugaton is. A munkanélküliség elleni küzdelmet, bevándorlásellenességet hirdető NPD aggasztónak tartja az ország jövőjét. A párt újra naggyá tenné Németország fiait.
Kissé érdekes, nem?
Sztem érdemes elolvasni... NPD-t sokan hasonlítják a neonáciknak... nemtom, van igazság benne.
Eddig megúszták, pedig a cikk írja, hogy vizsgálás is volt, de beszűntették és elkönyvelték, hogy nem azok, vagy ilyesmi :S.
Ez a Voigt csávó is érdekes, meg a prát is: ravasz, sunyi banda sztem :P.
Bármi lehet, de a legrosszabb természetesen remélem nem következik be.
Vélemény? :S
Bemásolom a harmadik világháborús topikba is.
Meg a Wermachtba, vagy hova.
Érdekel, mit gondoltok erről.
Egyébként a freemailnél láttam, mikor kiléptem és onnan mentem az origóra. -
#1818 Ha esetleg elballagsz az eredeti angol oldalra(portchicago.org), akkor lehet, hogy nem összeesküvéselméletezted volna le egyből a dolgot, egyébként én sem a magyar, sem az angol oldalon nem láttam eddig említést(tény hogy az angolt nem nagyon olvasgattam, most töltögettem le onnan doksikat, hétvégéig átrágom magam rajtuk) arról, hogy atombomba robbant volna ott.
A magyar cikk egyszerűen annyit írt(ezt is csak a végén, alig tulajdonítva neki jelentőséget), hogy valamilyen kapcsolat van a PC és az atombomba közt... -
Redpaladin #1817 igen,igy van :) Köszi az infokat -
Ren #1816 Port Chicago-nak semmi köze Chicagohoz, ez egy San Francisco közelében fekvő hadikikötő volt. A cikkből nem derül ki, hogy ez miért is lett volna atomrobbanás, ami szerintem több okból is valószínütlen. Egyrészt túl kicsi volt hozzá (1,7 kT) másrészt 1 évvel az első sikeres atomrobbantás előtt történt. Ha 1944 nyarán lett volna az amerikaiknak atombombájuk, akkor nem kétséges hogy bevetik németország ellen. -
Redpaladin #1815 http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18073
Ebben a cikkben összeesküvés elmélet szerint Chigagoban atombomba robbant. Most arra vagyok kiváncsi,hogy Hirosimára ledobott atomnak nincs mai napig tartó sugárzása? mert ezzel megdönthető az összeesküvés elmélet nem? -
#1814 Nem is gondoltam volna, hogy a finnek is ennyi légigyőzelemmel büszkélkedhettek. -
TBalazs #1813 Air Aces
Aces -
dara #1812 Itt találsz egy aránylag részletes, de nem feltétlenül pontos listát. -
#1811 köszi