15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Rundstedt17
    Jah nem állt mögöttük korlátlan emberanyag nyersanyag és ipar mint az amerikai hadsereg mögött...Mindenképpen abszurd hogy az amerikai katonákat fölébe helyezed a wehrmacht-nak....egyáltalán már az is csoda hogy 45-ig kihúzták a borzalmas amerikai túlerő ipar ellenében..
  • Molnibalage
    Ez a post akkora baromság. Süt rólad a hülyeség. Koreában borzalmas körülmények között állták a sarat. Európában is tisztesen helytálltak. Leszerepeltek? Sorold kérlek. Vagy a japánok ellen? Európában kevés öngyilkos jellemű ellenfél volt. Ott az volt a common. Szinte vallási fanatikusok ellen harcoltak. Európában hol volt ilyen mentalitású ellen?

Talán olvass kicsit többet. Számtalan helyen közelharban is jó elverték a németeket. 1943 közepétől kezdve a Wermacht már nagyon nem az volt ami 1940-ben...
  • Zsolo007
    Azok a "puhány" amik egymagukban megverték a a japánokat...

Ez volt az egyik legnagyobb tévhit egyébként a japán oldalon: Azt hitték, hogy ha elegendő veszteséget okoznak akkor majd megijednek az amik és békét ajánlanak.

A 2. VH utáni konfliktusok pedig egészen más jellegűek voltak.
  • sztalinelvtars
    Annyit talán elérnénk az amik ellen mint az irakiak,ne adja nekik az Isten,hogy idetolják a pofájukat.A háború az emberen legalább annyira múlik mint a technikán.1944-ben a HJ megmutatta a puhány amiknak .
    Oszt most meg csinálják az idióta háborús filmjeiket.Ha Oroszország területén helyezkedik el az USA,akkor a Wermacht 4 hét alatt Moszkvában van.Németország a fél világ ellen harcolt,azóta az amerikaiak szánalmasan leszerepeltek mindenhol(soroljam?). Ott hüppögött a hájas ami zsoldos,mert már 4 hete nem mehetett haza anyucihoz Irakból.Na meg az ún. különleges alakulatok....érdekes,hogy az összes zűrös helyen lengyeleket,angolokat,vagy a légiót vetették be a háború során.Nahh lehet,hogy elfogult vagyok de ezek jöhetnek!!!
  • bazza
    sry, igazad van!
  • degenerator
    írd meg a wikipediásoknak:)
  • [NST]Cifu
    Ez inkább a haditechnika topicba való, nem gondolod? :)
  • bazza
    ÉS a magyar szárazföldiek? Légierő?
  • [NST]Cifu
    Nem T-72M1-re, hanem T-72M1A-ra javították fel. Új motor és meghajtás, passzív éjjellátó berendezések, lézerbesugárzás jelző, reaktív páncélzat, automata tűzérzékelő és tűzoltó berendezés, új digitális tűzvezető rendszer.
  • Rundstedt17
    mert mit akarnának tölük az amcsik?
  • Rundstedt17
    tegyük hozzá a magyar haderő ennél nem kétszer rosszabb...meg mintha mi magyarok többen lennénk...
  • Rundstedt17
    baromság.a szélsőséges magyarkodók már megint dolgoznak a háttérbe.feszültséget kellteni...
  • DlESEL
    mit érnének ezekkel a mostani amcsi fegyverek ellen?:D
  • I.C.ram
    Tegyuk hozza, hogy kb feleakkora es ketszer olyan jol vedheto teruletre jut mindez.
  • degenerator
    # összesen 245 db T–72 harckocsi, de ebből 66 db-ot javítanak fel T–72M1-re, a többi elavult verziót raktáron hagyják. (bevetésük nem valószínű, hiszen üzembe helyezésük nem biztos)
    # 308 db BMP–1 gyalogsági harcjármű
    # 291 db felderítő harcjármű
    # 113 db OT–90 páncélozott szállító harcjármű
    # 7 OT–64 páncélozott szállító harcjármű
    # 74 db D–30 vontatott tarack
    # 49 db 2SZ1 Gvozgyika
    # 16 db M–200 Zuzana–2000
    # 155 mm-es 134 db Dana
    # 87 db sorozatvető
    # 12 db 120 mm-es aknavető
    # 466 db páncélelhárító rakéta
    # 200 db 30 mm-es és 57 mm-es légvédelmi löveg
    # 3 db SZ–75 Dvina
    # 4 db SZ–125 Nyeva
    # 14 db 2K12 Kub
    # 1 db SZ–300

ez csak a szárazföldi haderő. meggyőző, nem? (wikiről)
  • bazza
    A szlovák hadsereg erősebb nálunk? A többit még elhiszem (laikus vagyok) de hogy a szlovákok? Tudnál mondani pár adatot?
    (nem kételkedésből, csupán tényleg kiváncsi vagyok!)
  • degenerator
    mivel mindegyik hadserege erősebb nálunk, nem kéne kelteni a feszültséget hülye videókkal részünkről. ne foglalkozz velük. az értelmesek ()remélem() náluk sem akarnak háborút.
  • degenerator
    ennyi lett volna

egyébként erőt gyűjtök, aztán hamarosan begépelek pár dolgot.
  • DlESEL
    Pest bombázásáról tudtok nekem, képeket, meg videókat küldeni?
  • robgros
    Begépelheted.Érdekes lehet.
  • degenerator
    nemrégiben említettem a drezdai sztoriról egy könyvet. most megtaláltam. érdekel valakit annyira, hogy érdemes legyen begépelnem néhány érdekességet, és infót?
  • robgros
    Most akadt a kezembe Mike Spick könyve egy alternatív világháborúról A diadalmas Luftwaffe címmel.Ebben ecseteli, mi történik a Luftwaffe-val ha Göring nem marad a légierő vezéri posztján,hanem egy angliai bevetés során egy Dornier bombázógéppel együtt az angol vadászok szitává lövik és a tengerbe vész.Nagyon kíváncsi vagyok, milyen fordulatokkal lehet számolni.
  • SZU
    Na igen. A német nyelesgránát már az első világháború lövészárokharcaiban jeleskedett.

A rohamosztagosoknál a kézigránát dobás elsődleges volt. A legjobb dobókat jutalmazták. Gyakorlatilag a fő fegyver a kézigránát volt meg a fedező gpu.
  • qtab986
    Láttam a weaponology-ban,hogy a mills gránátot 15 yardra lehetett eldobni.A német nyeles gránátot meg 30-40 yardra.Jó nagy különbség.
  • Zsolo007
    Egyébként érdekes, hogy a kamikaze nevet a japánok tudtommal nem is használták. Tokkotai volt a nevük.
  • harcu
    Pont az a lényege, hogy mikor már látszott, hogy Európában már nem lesz idő bevetni az atombombát, akkor az angolok még utoljára reprezentálták a légierejüket. Az, hogy Drezdát választották végül is ki több nagyjából érintetlen város közül, az főleg az időjárás - felhőzet hiánya - következménye volt.
  • harcu
    A banzai az annyit tesz, hogy tízezer év(ig éljen a császár). Nem a neve, csak egy (csata)kiáltás. A kamikaze az más.
  • Freeda Krueger
    Az a Banzai.Tudtommal.
  • qtab986
    Amikor a gyalogság rohamozott.
  • Freeda Krueger
    Talán a Banzai?
  • SZU
    Kamikaze? Isteni szél, vagy mire gondolsz?
  • qtab986
    Mi volt a neve a japánok öngyilkos rohamának?
    Csak azt ne mondjátok,hogy epilepszia.
  • degenerator
    hm, akkor valószínű, hogy nem napalm volt, régen olvastam, de ha gondoljátok, begépelem a részletet.
  • SgtChris
    Én kérek elnézést, hogy nem vagyok gondolatolvasó... Amúgy örülök, hogy megtaláltad a smile-kat...ezt az előbb is megtehetted volna és érthető lett volna a beírásod másoknak is...
  • Wlakos
    Bocsi legközelebb utána írom mikor gúnyolódom, vagy ironikus vagyok. Még egyszer elnézést kérek nagy uram. Hát arra gondoltam, hogy a bombázásnak csak az az egy értelme lehetett, hogy az oroszoknak mutogassák mi várhat rájuk is. Az nem érdekelte őket mennyi ember hal meg Drezdában. Különben mi értelme volt? Ha a németeket akarták volna irtani akkor 45 elején nagyon sok lehetőséget találtak volna rá.
  • Freeda Krueger
    Europában inkább a foszfor ment.
    A napalm jobban bevált japánban a faépités miatt talán
    De a wiki szerint Europában is bevetették.
  • Molnibalage
    Európában tudtommal nem. A Csendes-óceáni fronton kísérleti jelleggel használták már.
  • SZU
    Akkoriban még nem volt napalm, nem?
  • SgtChris
    És mivel nem akarták pusztítani a német lakosságot, ezért bombázták földig a várost? Ez azért elég nyakatekert logika...te elolvastad, mit írsz?
  • degenerator
    a 2. világháborúval kapcsolatban pártatlan, elfogulatlan kutatások nem léteznek. főleg ilyen témában. igen naiv feltételezés, hogy a győztesek majd elismerik, hogy a cikkben "bűncselekménynek" nevezett eset során több százezer embert öltek volna meg.

mellesleg, a városból semmi sem maradt, és még a légópincékbe is befolyt a napalm, láttam anno egy felvételt, hogy miféle csontok nélküli, kiszáradt "hús"-pép maradt az áldozatokból...