II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LSSAHPAUL
hm utána kell nézzek.. több mint 5 éve lapozgattam utoljára az összes gép tipust, rossz az emlékezetem 😞

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

1940 végén jelent meg a 109-es F szériája, szal a 40-ben a G felejtõs, be lehet írni nyugodtan a 109E-t 😊
Szvsz a Zero nem ér fel akár a 109-essel vagy a Spittel, pláne 41-ben, tippem 109F-4.
Ezt a mustang p-81-et annyira nem értem. A 42-es mustang egy szar, a p-81 meg nemtommi. 42-ben egyeduralkodó volt a FW 190, nemhiába használta ezt a típust a csatorna partján állomásozó és a legkeményebb harcokba résztvevõ két Jagdgeschwader (JG 26, JG 2).

Természetesen mindez szerintem 😊))

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Sztem a BF-109 jobb volt a FW-190-nél. Ha mindegyiknél nézzük a változatokat. Abban viszont egyet értek h a legjobb a Me-262, bár gyorsan túl tudott hevülni, ugyanis a sugárhajtás akkor még gyerekcipõben járt (vagy csak én vezetem rosszul a Me-262-t, tapasztalatból tom h nagyon finoman kellett bánni vele).

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

LSSAHPAUL
Van elég belõlük meg lesz is még azután is hogy az ember már nem lesz.
Más ,pár napja azon "vitatkoztam" hogy melyik vadászgép volt a háboru legjobbja, ( szerintem a fw190 a srác szerint a bf109 ) végül arra jutottam hogy ezt csak évszámra lebontva lehetne legjobban megadni..
1939 bf109-e
1940 bf109-g
1941 zero
1942 mustang p-81
1943 fw-190
1944 fw-190
1945 me262

Most totálisan felhíborító dolog igen... de nem értetted a lényeget ... nem én hasonlítgatom egyálltalán ... és az a felháborító ahogy te is felháborodtál hogy ezt csinállták és el is hitték és természetes volt hogy a pl a zsidóság az egy betegség ami megfertõzi az árja népet és ki kel irtani könyörtelenül, jácva, kísérleti patknáyoknak tekintve ...

Eszednél vagy, ember??? Kívánok neked egy jó feketehimlõt vagy akár egy tüdõgyulladást vagy TBC-t. Még jó hogy írtjuk a baktériumokat, még így is marad elég, sõt sok is. Remélem ezt a hozzászólást csak viccnek szántad, hogy baktériumokat hasonlítasz élõ emberekhez. Bár egy egysejtû prokariótának biztos baromira összetett érzései lehetnek, tényleg.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

valahogy ez akkro úgy mehetett vagy úgy zaljhatott az ember agyában hogy mi például beleszülettünk egy világba ahol boltban árulják a kólát és álatokat mutogatnak az állatkertben ... mam ár ezt nehéz elképzelni de a náci izmus egy olyan agymosásban részesítette az embereit aminek hatására maguk az emberek egy gyakorlatilag korekt dolognak tartották hogyha utálják márpedig utálni kellet az alsóbrandû falyokat és ezeket el kell taposni ugyan úgy manapság eltaposuk a bogarakat ha gyûlöljük õket ... mniden emberi érzés nélkül mer nem gnodolunk arra hogy miken mehet keresztü l az a bogár szinte soha ... és a náci katona számára ez nemhogy egy álltalánosan elfogadott dolog volt hanem még dicsérték is érte ...
ez az eccerû el hogy mit lehet megtenni és mit nem... nézõponttól függetlenül olyan szinten válltozhat az eberkeben mert befolyásolhatóak és hogyha valami emberei érzés szilánkja keeveredett vonla a ketonákba az mátr szintén beleivódott hogy ewzt kell tenni mert valahol fent azok az emberistenek így döntöttek mert õk tudják hogy õk mnident szabélyszerûen tudnak és ha õk ezt utasították akkro ez szent és sérthetetlen .. és nem fel sem merül a tagadás dolga mert a természetesség mnit olyan csak a leghalványabb motiválóerõ .....

szomorú meg hihetetlen de iggaz a 21.századi ember irtja a baktériumokat és még örülünk is neki hogy pusztulnak és nem gondolunk bele hoghy neki is lehetnek érzései ... gyógítjuk azaz kiirtju ka betegséget ... pedig a fertõzés vírus is élõlény és csakéllni akar õ is ... de kiiirtjuk .. talán így lehetne magmagyarázni hogy ohgyen takintettek az "Árják" az alsóbrendû fayokra sõtt ...
ez példa nemhogy példaértékû henem még tény is abbo la szempontbol hogy a nácik ugyanezzel az azonosságal magyarázták mit miért tesznek... és hogyha valami megvotl magyarázva tökmindegy mivel az már "jogos" volt ...

Mondjuk az orosz kegyetlenkedésnek én abban is látom a fõ okát, hogy az egyszerû orosz katona azt látta, hogy a németek és szövetségeseik (köztük a magyarok is) iszonyatos dolgokat követtek el 1941-tõl kezdõdõen az orosz polgári lakossággal szemben. Õ nem csinált mást, csak visszaadta a kölcsönt, "szemet szemért, fogat fogért". Tudom, hogy ez az elv nem helyes, de mindenesetre valamennyire érthetõ ez a magatartás egy egyszerû katonától. Ugyanakkor a németeknek semmilyen okuk nem volt rá, hogy terrorizálják szovjet lakosságot, ha csak az nem hogy bedõltek Hitler propagandájának és elhitték hogy a szláv alsóbbrendû faj.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Persze ugye az atlantiszi übermens (SRy) nép elpusztult és a túlélõk tibeten keresztül telepedtek le az õsi germánia területén .. Ez azért votl fontos mert ugye maga az egész nemzeti szocializmus okkultista tanokra épített és végtelenül romantikus volt ... és ebbbe beletartoztak az õsi legendák (magyarázatok) és a lándzsa és grál hatalmas energiával rendelkezett(zik) ... már maga a kultusza miatt is és a vezér ettõl (is)reméllt segítséget és önbizalamt ...

egyébknét nemtudom hogy hol van ... úgy tudtam hogy elveszett de ha Németországban van akkor okéy ...

Mellesleg ez ha mûkincseket vagy ien misztikus tárgyakat keresünk ... 4 helyen lehet ... a VAtikánban vagy Oroszországban vagy Amerikában vagy a fektepiacon ill megánkézben ...

Azért az amerikai koncentrációs táborok semmilyen tekintetben nem hasonlíthatók a németekhez

Valamelyik német katedrálisban van nem? =)
Egyébként a grált is valóban keresték, de sokkal jobban érdekelte õket atlantisz, vagy a legõsibb felsõbbrendû faj, valahol Nepál alatt.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Mellesleg vasárnap lessz a Kelly hõsei a TCM-en.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

ja, már csak azért is hülye mert az aranyból egy T-34-es lenctalpakkal ellátott Tigrist vett (poénnak szántam, tudom h a film készítõi tele voltak tigris lánctalpakkal)

Nem tud ajánlani nekem valaki egy netes könyvtárat ahonnan meg tudom rendelni
Stephen E. Ambrose: Elit alakulat címû könyvét?
Csodabogár nam volt buzi csak tök hülye😄
nah és a Longinus lándzsája azt tudod e hogy hol van ? ... mert az viszont létezett és Hiter birtokában volt

H jelzésõ egy upgrade .. ennyi ... 1.1 :o ...

Csodabogár egy buzi, és azért halgat zenét csata közben. Annyit tudok h a H-nak másmilyen a parancsnoki buvónyílása. Asszem.

Hát ez mennyire ontopic? Az Ezoterikus Hitlerizmus hívõi biztos megszerezték egy sötét szeánszra...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A tiger h olyan volt mint a névadóm shermanjai az oldalán hangszóró ahonnan kellemes német zene szólt meg színes lövedékek rózsaszín meg olyan ami horogkeresztet rajzolt az égre meg tudod repülnem mert "h" mint helikopter. 😄
Ez csak egy szánalmas kis poén volt
Monnyuk, hogy Tiger H nem létezett...

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Hol van a Jézus lábából származó szeg?
Tudja vki mi a különbség a Pzkpfw 6 Tiger E és H között?

Na szóval az nem a standard állapotom volt.
Most hogy el tudom olvasni mit írtam helyesbítenék ,de erre 1 órakkor se idõm se kedvem nincs.
majd ha friss leszek és üde én is értelmes dolgokkal tudok hozzászólni a beszélgetésekhez...............

"A Tokiora ledobott bombak pedig nem hagyomanyos bombak voltak, hanem gyujtobombak."

Még pontosabban gyújtó (napalm) bombák, az oltást végzõk közé meg hagyományos repeszbombák. De azt is eljátszották, hogy a napalmmal együtt dobták le a repeszbomkbákat is, amiket nem élesítettek, hanem a tûzviharban a hõtõl robbantak be, amikor az oltás végzõk már ott lehettek. Mindezt tiszta számításból, ahogy egy Drezdánál is megtörtént.
"Ezt csak úgymondtam mert ilyenkor semmi értelmes nem jutoot már eszembe ezen kívül."

Ez látszik is, de remélhetõleg nem ez a standard állapotod. 😞
"öngyilkosságra buzdította" dolog szerintem csak azokra az egynéhány emnberre vonatkozott aki megkapta ezt a lehetõséget.. bár szerintem nem véletlen van idézõyelben ... egyébknét hitler részérõl jó nagy baromság volt megszabadulni Rommeltõl pláne hogy elvileg köze nem volt a dolgokhoz...

De az biztos hogy a legjobban Himler jött ki adologból, mert magáról az összeesküvésrõl õ is tudott (pont õ ne utdot volna) és azzel hogy nem fülelte le ezzel segített szinte a legjobban, de kivárt , várta hogy mi lessz... maga a merénylet után aheyettt hogy kézrekerítettea volna a valóságos névsort rögtön(megtehette vonla) akkor is várt .. mivel ha Hitler halott az összeseküvõk élére állhat azaz nyer ,s ha hitler él ami jelen esetben fennállt(elvileg) és amikor már teljesen biztos volt a dolog megkata a führertõl a hazai csapatok paracsnokságát.. azaz teljhatalmat és jöhettek a kivégzések... rengeteg esetben (mint annak ideén a hosszú kések éyszakáján és utánna)ártatlanok gyilkolászásával mivel ha valakinek volt egy gyerekkori roszpaytása hirtele az össszesküvõkhöz csatolta és vége volt ...

Természetsen de most szintén eltekintve a halottak számátol mert lehetséges hogy a feleöségrevonás növelése érdekében egy kicsit meghamisítoták az amúgy is becsült adatokat ... ezekben a "halál-nagyüzemekben" olyan szintû egyrész kínzások és másrészrõl kísérletezgetések folytak az emberanyagon és talán amit életükben át kelet élni a foglyoknak azok után a halál már megválttás volt számukra ...

Helcat
Szinte minden abszolút diktatúrának megvoltak a maga internálótáborai. De még a gulágok is csak egyszerû manufaktúrák voltak Auschwitz vagy Dachau precíz halál-nagyüzemeihez képest (és most nem a halottak számára gondolok). Nem mintha ez bármi alól felmentené a szovjet vezetõket. Valóban, õk is emberiség elleni bûntetteteket követtek el, de nem állították õket bíróság elé, és már nem is fogják.
Egyébként ha belegondolunk, akkor a XX.sz. legnagyobb tömeggyilkosa címet minden bizonnyal Mao Ce-Tung érdemelte ki, pedig õt nyugaton és keleten is elfogadott figurának tartják. Ennyire igazságtalan az élet. A legtöbb, amit tehetünk, hogy megismerjük a tényeket. De attól, hogy a Szojetunió nem patyolatfehér volt, hanem sötétszürke, még nem lesz a Harmadik Birodalom kevésbé fekete.

A Szovjetunió és Németország tényleg sok tekintetben együttmûködött a két világháború között. Pl. a német harckocsizókat az oroszoknál képezték ki, amíg ezt otthon nem tehették meg.

Az atombombák ledobása szvsz. annyira volt háborús bûn, amennyire háborús bûn bármilyen bombát ledobni nem kifejezetten katonai célpontra (van olyan egyáltalán háborúban?).

Ja, és nálam kétféle bomba létezik: hagyományos és nukleáris. Az elsõ csoportba értelemszerûen beletartozik minden, ami a másodikba nem😊

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

LSSAHPAUL
kb 10 éve olvastam Szelihov: Élõk és holtak címü könyvét. Szal ez a koma egy százados volt ( politikai tiszt ) és igencsak érdekes dolgokat írt le. Hogy mekkora fejetlenség volt a német támadáskor pl nem tudták az oroszok hogy hol járnak a németek, azaz hogy úgy tudták hogy km 100km-rel hátrább és a katonákat vonattal egybõl hadifogságba küldték 😄.. a másik érdekesség hogy az orosz vadászgépek felsem tudtak szálni olyan hamar elfoglalták a reptereket.. Az orosz hadosztályokat hihetetlenül elpusztitották, a maradék katonák sebesülten bujkáltak az erdõkben, a hõsünk is 😊 , és várták mikor jönnek a saját vadászgépjeik.. egyszer csak megpillantották õket, úgy megörültek hogy kirohantak a tisztásra integetni, persze németek ültek a gépekben és adtak nekik.. kb 3x csinálták ezt meg mire egy gépet leszedtek aa-val és akor látták hogy nem tévedés volt hanem német katona 😊 szal sok sok ilyen szitu van benne..

Helcat
Má' bocs, de ezzel együtt sem jutott túl sok értelmes az eszedbe:

Hitler nem "öngyilkosságra buzdította" a merényletben résztvevõket, hanem egyszerûen kivégeztette õket. Rommel azért kapta meg az öngyilkosság (és a családja megkímélésének) lehetõségét, mert túl népszerû volt.
Az elsõ ember, aki kételkedett Hitlerben az a bokorugró kiskatona volt, akire elöszõr lõtt rá az ellenség 1939. szeptember 1.-én a lengyel határ túloldalán ("Mi a f@szt keresek én itt?" effekt).
Rommel levelérõl még nem hallottam, de többen is bírálták Hitlert a vezérkarból. Ezeket a tábornokokat villámgyorsan nyugdíjazták. A merényletet mindenesetre azért követték el az összeesküvõk, mert úgy látták, hogy Németország kilátástalan helyzetén csak Hitler eltávolítása és a békekötés segíthet. Valószínûleg igazuk volt.
A többi stimmel...

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Én csak most láttam ,hogy van egy ilyen fórum és mivel ez a kedvenc témám egyszerûen nem bírom ki ,hogy ne szóljak be én is valami okosságot....
Szóval nem tom ki mit mondott eddig de én meg szeretném enlíteni a Hitler elleni merényletet. Ami miatt Hitler "öngyilkosságra buzdította" a vezérkarát.
Az elsõ ember aki kételkedett Hitlerben az Ervin Rommel volt és ezt egy levélben közölte is vele és ez a levél kéztette a merénylet kitervelésére az ember(eke)t aki(k) próbálkoz(tak)-ott
Ezt csak úgymondtam mert ilyenkor semmi értelmes nem jutoot már eszembe ezen kívül.
Helcat
Oké, akkor a következõ állításokat tartom mindenki által elfogadhatónak:
1.) Németország és a Szovjetunió között elõbb-utóbb mindenképpen kitört volna a háború.
2.) Számvéber szerint '41 júliusára a Vörös Hadsereg készen állt volna egy Kelet-Európa elleni támadásra. SZU forrása '43-at említi (bár ennek hitelességét némiképp csökkenti, hogy összetévesztette a Jak-3 -at a MiG-3 -al). Leruhanhatták volna Romániát. Nekimehettek volna a németeknek. Szvsz. ez a történelem egyik nagy "mi lett volna, ha..." kérdése, amelyre már nyilván nem lesz válasz. De egyik verziót sem kezelhetjük tényként.
3.) A német támadás az orosz felvonulástól független volt, nem az váltotta ki. Õk a rivális diktatúra megdöntését akarták, ezért Moszkva felé meneteltek és közben "elintézték" az útjukba kerülõ ellenséges hadseregeket.

[NST]Cifu
Az Italic taget használom e célra cirka hét éve...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[Jakuza]
Sry mar latom, hogy te is reagaltal egy ilyen felvetesre.
Megzavart, hogy nem tetted az elozo hozzaszolast idezojelek koze.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[NST]Cifu
Te valamit nagyon félreértettél...

Én éppen azt mondom, hogy Sztálinnak szándékában volt lerohanni európát...

[Jakuza]
Olvasgasd el akkor a Molotov-Ribbentropp-paktumot.
Bizony volt ilyen szandeka a Szovjetunionak.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Pontositanek egy par dolgot.

Valoban szegyenletes teny a Hitler altal jovahagyott, halaltaborokba toloncolas, de csak azert emlekezunk pusztan erre, mert pl Szovjetunio a gyoztes oldalon vivta meg a haborujat.
Tomeges nepirtas ott is ugyanugy letezett.
Sot Nemetorszag szovetsegesenek szamitott egeszen, a Barbarossa hadmuveletekig.
Titkos zaradekokban osztottak fel az europai teruleteket a Nemetekkel.
Fo fegyverszallitoja a Nemetek voltak.

"A Molotov-Ribbentropp-paktum értelmében a szovjet csapatok megtámadták Lengyelországot, amely a független lengyel állam végét jelentette. 1939. IX. 17-én átlépték a határt és elfoglalták az országot a Curzon-vonalig"

Tudni kell, hogy 230670 lengyel esett fogsagba, akit kovetett 1,2 millio lengyel polgar, akik sosem kerultek elo a Szovjetuniobol.
Legtobbjuket Nemet loszerrel es szuronyokkal vegeztek ki.
Erdekes modon sosem iteltek el a Katiny meszarlasert felelosoket, pedig ugyanolyan haborus bunosok voltak, mint azok akik Hirosimara es Nagaszakira atombombat hajitottak.Pedig ez van ugyanolyan emberiseg ellen elkovetett buntett, amiert felelnie kellene a vetkeseknek.

A Tokiora ledobott bombak pedig nem hagyomanyos bombak voltak, hanem gyujtobombak.

[NST]Cifu
Arról meg mutasson már valaki valami bizonyítékot, hogy az oroszok 1941-ben le akarták rohanni Európát, mert én nem láttam ilyet. Ezek hiányában a német támadást nem lehet preventív csapásnak nevezni, csakis agressziónak. Minden más legfeljebb találgatás.

Korábban már belinkeltem, de érdemes újra elolvasni: "Jégtörõ" avagy a Szovjetunió megtámadása a történelmi tények tükrében.

Egyébként preventív csapásnak amúgy sem igazán lehetne nevezni Hitler már korábban eldöntötte, hogy az "Életteret" bõvíteni kell, és ezt õ kelet felé képzelte el...

Akkor miért vonultak az oroszok a határhoz közel, miért volt minden hadtáp rögtön a seggükben? Miért nem volt kiépítve statikus védvonal, ha a határhoz kivezényelt sereg védelmezõ céllal ment oda. Miért érte õket teljes meglepetésként egy olyan támadás, amirõl konkrétan tudott:

"Az, hogy a német-szovjet összecsapásra elõbb-utóbb sor kerül, a szovjet vezérkar számára is világos volt. Úgy értékelték, hogy a - mellesleg az 1937-es perek idején legjobb vezetõitõl megfosztott - Vörös Hadsereg 1943-ra készülhet fel megfelelõképpen a háborúra. Folyamatban, de még a kezdeti szakaszában volt a hadsereg új, korszerû fegyverekkel (Nem sokkal korábban indult meg pl. a Jak 3 vadászgép, a T-34 közepes és a KV nehézharckocsi stb. sorozatgyártása) való ellátása. Sztálin - kihasználva a Ribbentropp-Molotov paktum-ban a Szovjetunió számára biztosított lehetõséget - minden erejével igyekezett az idõt húzni. Provokációtól tartva nem hitt a szovjet hírszerzés (és egyéb források) jelzéseinek a küszöbönálló német támadásról."

from Wikipedia

Helcat
Már nem azért, de ha most elkezdjük boncolgatni a történelmet, akkor beszélhetünk arról, hogy mit mûveltek a spanyolok az inkákkal, a mongolok a kínaiakkal vagy a normannok a szászokkal. De azt biztosan állíthatjuk, hogy a XX.sz. közepén Európa civilizált részén létezett jobb megoldás annál, hogy haláltáborba küldjük a nekünk nem tetszõ embereket, családostul. Maga tény volt annyira szégyenletes és embertelen, hogy Hitler pusztán ezért megérdemelte volna a bukást. Az már más kérdés, hogy ezt manapság ki és miért használja fel a politikában.

Félreértés ne essék: nyilván mindenki sáros volt valamennyire. Az oroszok kegyetlenségérõl Magyarországon szerintem mindenkinek van elképzelése, aki beszélt akkor élõ hozzátartozójával. Nyugaton azért egy kicsit jobban tisztelték az életet -persze elsõsorban a sajátjukat, nem az ellenségét. Az angolszász bombázóstratégia az ellenség lakosságának megtörését célozta, miután az ipari kapacitást nem tudták lerombolni. Kegyetlen, embertelen tett volt, szörnyû szenvedést okoztak a polgári lakosságnak. De háború volt: vagy ezt teszik, vagy békét kötnek Hitlerrel. És nekem meggyõzõdésem, hogy a Harmadik Birodalom pusztulásával mindenki jobban járt, még azok is akik késõbb a Szovetunió uralmát szenvedték el. Nem lehet egyenlõségjelet tenni a felek közé.
A propaganda meg olyan, amilyen. Fényezi a barátokat, lehúzza az ellenséget. Arra találták ki. Azért van az embernek agya meg szélessávú internete, hogy elkerülje a propaganda csapdáit.

És nem A Hirosimára vagy Nagaszakira ledobott atombomba követelte a legtöbb áldozatot, hanem a Tokió ellen végrehajtott bombázás 1945. március 9-10.-én. Csak azt több száz géppel hajtották végre, hagyományos bombákkal, ami nem volt olyan drámai, mint a gombafelhõ. Nem is nagyon emlékeznek rá.

Arról meg mutasson már valaki valami bizonyítékot, hogy az oroszok 1941-ben le akarták rohanni Európát, mert én nem láttam ilyet. Ezek hiányában a német támadást nem lehet preventív csapásnak nevezni, csakis agressziónak. Minden más legfeljebb találgatás.

Mersant
ez igy van ahogy Joebacsi mondja. nezzetek mar korul a vilagban most mi folyik. aki nem szimpi az amcsiknak es a zsidoknak azok mind terroristak es buntetlenul le lehet bombazni oket, kinozni stb. a vilag meg csak nezi es bologat...<#csodalk>

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

joebacsi
az elsõ koncentrációs táborokat amerikában "alapították" még a 19dik század végefelé, korábban errefelé egy egész kontinensnyi õslakosságot írtottak ki...tehát nem német találmány volt, csak ugye ez van a végletekig felfújva...A ruszkik ott áltak európa határán, támadásra készen, a németek csak megelõzték õket. Hány ember halt meg a 2 japánra dobott atombomba miatt? A háború után nemsokkal az amerikaiak saját katonáikkal rohamoztattak meg egy atombomba gombafelhõjét, hogy teszteljék mekkora a harcértéke a frontvonalol...egyszerûen mindegyik félnél azvolt a jellemzõ, hogy a cél szentesíti az eszközt, csak ezek az eszközök a németeknél mindig hangoztatva vannak, a szövetségeseknél abszolút nem 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Pluskast
Részben van benne igazság. Hogy mi az igazságos háború azt persze mindíg a gyõztes fél mondja meg. De azért az tagadhatatlan tény, hogy hitler egy ugyan olyan szemétláda volt mint sztálin. Asszem egy ruszki katona mondta pont, hogy két diktátor közûl kellett választanunk. Mi azt választottuk aki legalább beszél oroszúl. Na ennyi volt a két ember között a különbség.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Megemlékezhetnénk a VH utáni spanyolnátha áldozatairól is, majdnem annyi ember halt meg benne, mint az ütközetek során.
Éppen az I VH gyõztes hatalmai készítették elõ a II VH-t a rettenetesen megalázó triannoni békeszerzõdéssel.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

A Német népben is volt egy revansista szándék az elsõ világháború miatt. Az I.vh békeszerzõdés teljesithetetlen volt a vesztesek számára. Amerikának ürügy kellet a háboruhoz, azt meg is kapta a tengerészei élete árán. A szüvetségesek országaibai is voltak koncentrációs táborok ahová bezárták pl a japán származásu állampolgáraikat. A hõs Szovjet csapatok felszabaditásiról ne is beszéljünk! A gulágokra hurcolt polgárokról /nem katonák!/, de a katonákat is miért tartották fogságba évekig a hágorú után? Rudolf Hess nemlehet tudni mikor halt meg fogságban a háború után talán 40 évvel! itélet nélkül. Hibáztak ott a szövetségesek is, csak õket ki állitsa biróság elé? Rabszolgává tenni hmm hát a szovjetek az többé kevésbé sikerült is. Eltudom képzelni, hogy örülek mikor a Berlini falnál a NDK-s határõr 1 hét jutalomszabadságért lelõtte a másik németet. Jahh hogy mivoltunk a legvidámabb barak hát hurá😞
Helcat
Meg abban voltak még jobbak a szövetségesek, hogy nem õk támadták meg a szomszédaikat és nem õk próbálták Európa többi országát megszállt rabszolgateleppé tenni. Meg nem õk küldtek néhány millió nõt és gyereket gázkamrába a vallásuk vagy a bõrszínük miatt. Meg nem õk nyilvánították magukat felsõbbrendûnek egy zavaros elmélet alapján.

joebacsi
a két fél közül a szövetségesek csak abban voltak jobbak, hogy õk nyerték a háborút...ennyi 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni hogy a németek akarták a háborút, a német nép döntõ többsége pedig megszavazta a náci párt hatalomra jutását. Hitler ugyanis '33-ban teljesen demokratikus úton jutott kormányra, a szavazatok többségének megszerzésével. Akkoriban pedig még senki nem kényszerítette az egyszerû németet, hogy szavazzon a nácikra, de annak, aki olvasta a Mein Kampfot már akkor nyilvánvaló volt hogy mi Hitler valódi célja.