15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Freeda Krueger
    Ez túl egyszerű :)
    Nincs bonyolultabb,titokzatosabb?
  • Molnibalage
    Az Anktartisz felé hogyhogyanem útba esik Dél-Amerika a keleti és nyugati partról is. Hová is menekültek tömegesen a nácik? Brazilía, Argentína és még más országokba. De, ez csak egy ötlet...
  • Willenbrock
    A hülye elméletekről jutott még eszembe hogy a két háború közt egyébként elismert tudósok is hangoztatták a "világjég" elméletet.A tudós Hans Hörbiger találta ezt ki:
    A tudós is lehet hibbant néha.
  • Freeda Krueger
    Amikor már fogytán volt az emberanyag.
  • Freeda Krueger
    Kormányozni?
    Biztos ez?
  • Willenbrock
    Na igen de ez az "expedíció"(High Jump)egy tény.Hatalmas erőkkel futottak ki,a neten csak annyit találtam erről hogy a műveletek célja bizonyos náci kapcsolatok végleges felszámolása,de a Déli-sarkot nem érték el.Nem tudom milyen kapcsolataik lehettek a náciknak és hol-kikkel 1948 körül?Hisz a főkutyák akkor már nem is éltek elvileg.Nem tud valaki valami részletesebb infót a High Jump hadműveletről?
  • degenerator
    köztörvényesek is voltak bőven a gulágon, és a németek is alkalmaztak ilyen osztagokat.
  • Freeda Krueger
    Akkor is inkább vesd el,kicsi a valószínűsége.A hibák miatt.
  • degenerator
    "Minek irányították oda őket 1939-40ben? A háború a két ország között csak '41-ben indult, mégpedig az oroszok szerint a meglepetés erejével a németek részéről. Előre kellett volna látniuk a támadás tényét, helyét és idejét ehhez. Állításuk szerint nem tudtak a támadásról, ezt támasztja alá hogy a német haderő gyakorlatilag "letolt gatyával" érte őket a támadás első napjaiban."

ebben a topikban volt róla már szó, a szovjet hadsereg éppen felvonult, mikor támadtak a németek.

indok lehet a a fegyencek felfegyverzésére az is, hogy az igazi katonák északon voltak akkor kirándulni halrajongó barátainknál.
  • bgabor
    Elítélteknek tényleg valószínűtlen. Voltak ugyan a vörös hadseregben ún.Penal Unitok, büntetőegységek, ahová a köztörvényes vagy politikai bűncselekményt elkövető katonákat osztották be, de nem civileket.

Ezekre a Penal Unitokra várhatóan nagy emberveszteséggel járó akciókat bíztak. Ilyenkor a fickók a harctéren közvetlenül a roham előtt kaptak egy Mosin Nagantot a kezükbe, aztán hajrá. Mögöttük felállították a géppuskákat, és akik visszajöttek, azt lelőtték. ('Dezertőrök' a szovjet terminológia szerint) Akció után meg a túlélőktől beszedték a fegyvereket.

De ez igen messze van a cikkben leírt köztörvényes civil bűnözők hadrafogásától.

• Willenbrock
    Az elmélet szerint geotermikus hővel fűtenek,a bázist pedig azért nem fedezhetik fel a műholdak mert a jégréteg alatti barlangokban alakították ki a bázisokat.
  • Willenbrock
    Akit érdekel a náci-ufó téma a P.Bayen van pár "dokumentimfilm" róluk.Nekem egy orosz filmem van erről ami egész meggyőzően hat.Beszélnek egy 1948-as amerikai expedícióról Byrd admirálissal amiről azt mondták hogy tudományos,de mégis rep.hordozó-flotta kísérte a Déli sarkra a kutatóhajót.Aztán a több hónaposra tervezett expedíció helyett 1-2 hét után visszatértek,nem nyilatkoztak az expedíció részleteiről,sőt titkolták a sajtó előtt.
    High Jump hadművelet
    Akit érdekel az orosz film torrentje privátban elküldhetem-a m2-n adták le pár éve.Én nem hiszem el a sztorit de azért az érdekes mi lehetett az akció célja?
  • bgabor
    Nem hinném. Hemzseg a hibáktól. Erősen Blikk-színvonalú cikknek tűnik.
    "A háború előtt, 1939-40-ben Berija, Sztálin utasitására elitéltekből 6-7 nagy katonai egységet szervezett, amelyeket,miután rövid kiképzést kaptak szibériai és uráli különleges táborokban, titokban a nyugati határokhoz irányitották"

Minek irányították oda őket 1939-40ben? A háború a két ország között csak '41-ben indult, mégpedig az oroszok szerint a meglepetés erejével a németek részéről. Előre kellett volna látniuk a támadás tényét, helyét és idejét ehhez. Állításuk szerint nem tudtak a támadásról, ezt támasztja alá hogy a német haderő gyakorlatilag "letolt gatyával" érte őket a támadás első napjaiban.

"BT-7, BT-8 (Christi tipusú) harckocsikból álltak. Az utóbbiak 45 mm-es ágyúkkal, valamint repülőgép motorokkal voltak felszerelve, és jó úton 120 km/óra sebességet is elértek."

A BT-7nek a Christi-rendszerű felfüggesztése miatt 86 km/h volt a maximum sebessége. Levett lánctalpakkal, kerekeken gurulva, betonúton.
    Amiből erősen minimális mennyiségű volt akkoriban a szovjetúnióban.
    Lánctalpakkal, terepen az 50 km/h-t se érte el. (A BT-7 különleges képessége volt, hogy betonúton való haladásnál le lehett szerelni a lánctalpait, és ilyenkor a kerekein ment a tank, melyekből az első párat kormányozni lehetett. Így érhette az akkoriban hihetetlen 86 km/hs végsebességet)

• Freeda Krueger
    BT8 as tank tudtommal nem is volt,a BT sorozat BT7 fölött nem volt szolgálatban.
    120km/h pedig még ma is szép lenne egy páncélostól.A többiben lehet talán valami,bár elítélteknek fegyvert adni elég nagy merészségre vallana.
    Ott és akkor.
    Szerintem
  • Torzonborz
    diplomás vagy sem lényegtelen . egyik sem golyóálló . :P

nem lehetne visszatérni az eredeti témára ? szeretem olvasgatni ezt a topikot - is - de ez már nagyon off és unalmas.

kösz
  • degenerator
    "A háború előtt, 1939-40-ben Berija, Sztálin utasitására elitéltekből 6-7 nagy katonai egységet szervezett, amelyeket, miután rövid kiképzést kaptak szibériai és uráli különleges táborokban, titokban a nyugati határokhoz irányitották. Ezeket az "első lépcsős", csak kézifegyverrel felszerelt egységeket ágyútölteléknek vetették be oda olyan páncélos támadóékek elé, amelyek BT-7, BT-8 (Christi tipusú) harckocsikból álltak. Az utóbbiak 45 mm-es ágyúkkal, valamint repülőgép motorokkal voltak felszerelve, és jó úton 120 km/óra sebességet is elértek. Ezeket a Gulag-elitéltekből szervezett egységeket a német fasiszta csapatok 1941 első háborús hónapjaiban megsemmisitették, illetve foglyul ejtették, mivel rosszul felfegyverzett és gyenge kiképzésű egységek komoly ellenállást kifejteni nem tudtak."

ez tényleg igaz?
  • Freeda Krueger
    Biztos nem annyival könnyebb.
  • degenerator
    állatorvost ne vess össze egy szívsebésszel, pl.

• Freeda Krueger
    Állatorvos barátnő szerint nem nehéz.
  • bgabor
    Nem ismerem a körülményeket, így nem tudok mást mondani, mint hogy nagy eltérések vannak az egyes egyetemek között és hogy nappalin vagy levelezősön végzi az ember. Levelezősöktől eleve feleannyit várnak el mint a nappalisoktól, és egészen más mondjuk a pécsi jogi diploma megítélése mint mondjuk ha a károli református egyetemen szerzi valaki(pl:ez utóbbi esetben a kutya nem fogja alkalmazni, annyira gyenge ott a képzés).
  • bgabor
    Igen, az orvosi a "mindent visz" kategória. Azt még mi joghallgatók se értjük hogy ők hogyan csinálják. :D Ezért volt különösen durva amikor therock18 ezt találta mondani:

"azt hiszed,hogy egyetemre jársz,és akkor olyan kurva okos vagy,tudod szarba nem nézem őket,sem a diplomájukat...akikkel eddig találkoztam 1 értelmes mondatot nem tudott kinyögni,deee orvosi diploma az van...erről ennyit,nem fecsérlek rád több időt."
  • Molnibalage
    Az egyik legjobb barátom jogász. Nem vitte túzásba a tanulást és simán elvégezte. Most akkor vagy tudott minden fejből évekre előre vagy nem tudom hogyan csinálta meg. :)
  • degenerator
    és akkor még nem is beszéltünk az orvosi karokról, ahol egy vizsgára ezer oldalakat kell bemagolni.

de ez nem erősen off?
  • bgabor
    Mellesleg ajánlott könyvet egyet sem volt időm elolvasni eddigi egyetemi éveim alatt, mindig csak a kötelező tananyaggal foglalkoztam. Amúgy miért kérdőjelezed meg a jogon megtanulandó anyag mennyiségét, ha te a műszakira jártál, és nem ismered a jogi képzést?
  • degenerator
    "Gyanítom más lenne a véleményed ha most nem a kényelmes szobádból írnál a géped előtt ülve hanem te lennél egy azok közül akit a rendszer ma ellenségnek tekint."

guantanamo, titkos c.i.a. börtönök lengyenországtól thai-földig. eus állampolgárokat is elraboltak, mindenféle engedély, vagy felhatalmazás nélkül. gondolj bele, ha az usa titkosszolgálata úgy gondolná, hogy veszélyes valaki, és eltünteti, senki se szólhatna egy rohadt szót sem....
  • bgabor
    Mellesleg a tananyag mennyiségével egyáltalán nem túloztam, a konkrét tapasztalatokat írtam le. Mikor elsősként odakerültem, és az egyik okatató az első órán próbálta érzékeltetni ezeket az arányokat, én is azt hittem túloz. Hát kiderült hogy nem, nagyon is pontos volt.
  • bgabor
    Én a jogi karról beszéltem, arra járok, arra van rálátásom. Nyilván nem tudom megítélni mi a helyzet a műszaki vagy a közgazdasági karokon.
  • Freeda Krueger
    off
    A második bekezdésben kicsit túlzol.Aki nem megy egyetemre az nem feltétlenül vakarózik és bulizik helyette.
  • remark #4183
    "Lerágott csont amit írsz."
    Ellenben abból amit te írsz sok újat tudtunk meg...

"Sok igazság van benne, de a tények attól még mellbevágóan egyszerűek maradnak: Valódi szabadság egyik rendszerben sincs(demokrácia stb), viszont ebben legalább életben maradsz, és nem aláznak/gyilkolnak meg téged meg a családodat. A diktatúrában igen."
    Van még pár tényem a számodra:
    1) Mindazon számomra értékes dolog, melyet magaménak tudhatok, vagy amit elmondhatok hogy megtettem, a propaganda ellenére SEM a rendszernek köszönhető.
    2) Ha nem téged gyilkolnak meg, akkor az ugyebár a te szemszögedből nem is diktatúra, hanem demokrácia. Tipikus.

(Valamint elnézést az őszinteségért, akinek nem inge ne vegye magára, de mondhatnám, hogy ez amiről tanúságot adsz, ez tipikus céges szemlélet: a "profitot" (a mai világrend előnyös dolgait) egyesek maguknak szeretnék kisajátítani, de az emberi életben/egészségben és anyagiakban mérhető veszteséget nem bánják ha a rendszer irányítói másra hárítják (mindig a másikra). De pontosan EZ AZ amiért olyan sokan támogatják az összes diktatúrát is, és így ezt a mostani rendszert is. Mert megvették őket kilóra. Ez van, mindössze be kellene ismerni végre. És mindezt NEM ÉN mondom, hanem a rendszer egyik üzemeltetője. A többség addig se jut el hogy mindezt felfogja, és legyen annyi bátorság, erő és tisztesség benne, hogy legalább magának bevallja. ...legalább magának. Mert hogy nekem mennyit hazudtok, az engem nem érdekel.)

"Gyanítom más lenne a véleményed ha most nem a kényelmes szobádból írnál a géped előtt ülve, hanem egy kínai átnevelő táborban törnéd a követ mao tanításait hallgatva, emberi jogok, család és földi javak nélkül."
    Gyanítom más lenne a véleményed ha most nem a kényelmes szobádból írnál a géped előtt ülve hanem te lennél egy azok közül akit a rendszer ma ellenségnek tekint.
  • Molnibalage
    gaz tudja hogy a diploma és az intelligencia között nincs összefüggés, mert az egyetemek elvégzéséhez(még a legdurvábbakéhoz is) SZORGALOM kell és NEM ÉSZ

Bocs, de ezzel azért vitatkoznék. Hogyhogynem mégsem tud mindenki egy SR-71 gépet megtervezni csak azért, mert szorgalmas. A tervezést meg nem a kisujábból szopta Kelly Johnson sem. Ő is tanulta egy bizonyos szintig az elődöktől.

Például itt a jogon egyetlen szemeszter alatt egyetlen tárgyból tanulsz annyit mint a középiskola négy éve alatt az ÖSSZES tárgyból együttvéve

Ez szintén erős túlzás véleményem szerint. Bár nem voltam jogász karon, de a BME-n sem adtak ennyi új dolgot nekem főleg, hogy fizikából elég jó voltam.

Ne az ajánlott könyvek számán és kilóra mérd a tudást, hogy x oldal könyv a jogi egyetem. Az a lényeg, hogy mennyi, hanem hogy milyen nehéz azt befogadni.

Magam számára két (!) oldalon össze tudtam foglalni, hogy mit kell tudni, mechanika szigorlatra. Viszont csak az értette meg azt a két oldalt, aki valóban eséllyel és felkészülve indult neki és nem szorgalmasan magolva azt, amit nem ért. Miért? Mert felírtam a mechanika alapegyenletét és abból minden le tudtam vezetni. Értettem, hogy mit jelent. Az ez egy sor mátrixos egyenlet szinte egy félév anyaga. Szólj, ha majd ilyen jó tömörít a jogi karon bármi. :)
  • degenerator
    "Ezt a részét fejezd be, légyszíves. Akinek van egy csöpp sütnivalója, az tudja hogy a diploma és az intelligencia között nincs összefüggés, mert az egyetemek elvégzéséhez(még a legdurvábbakéhoz is) SZORGALOM kell és NEM ÉSZ"

azért egy bme villamosmérmökire nem biztos, hogy vonatkozik ez:)
  • bgabor
    Ez nagyon igaz. Ha láteztek volna 'náciufók', nem létezik hogy az ötvenes-hatvanas évek hidegháborús "a pénz nem számít, csak az ellenség túlszárnyalása" időszakban ne került volna alkalmazásra az amerikai és szovjet légierőben.
  • Gundark 1 1
    Ja ha kép van az más. Az bizonyíték. A kép nem hazudik. Alul egyébként a K-7es szovjet nehézbombázó látható.

• degenerator
    a probléma az, hogy a legtöbb kép nem is hasonlít egymásra.
  • bgabor
    "azt hiszed,hogy egyetemre jársz,és akkor olyan kurva okos vagy,tudod szarba nem nézem őket,sem a diplomájukat...akikkel eddig találkoztam 1 értelmes mondatot nem tudott kinyögni,deee orvosi diploma az van...erről ennyit,nem fecsérlek rád több időt."

Ezt a részét fejezd be, légyszíves. Akinek van egy csöpp sütnivalója, az tudja hogy a diploma és az intelligencia között nincs összefüggés, mert az egyetemek elvégzéséhez(még a legdurvábbakéhoz is) SZORGALOM kell és NEM ÉSZ. Ennek megfelelően ezrével távoznak például a jogi karokról olyanok, akik egy épkézláb mondatot nem tudnak kinyögni, de faszán betanulnak neked egy ezer oldalas könyvet néhány nap alatt, ebből áll minden tudományuk. De ez a felsőoktatási rendszer teljes alkalmatlansága miatt van így, és nem az egyetemisták hibája.

DE! Ugyanakkor értékelni kell azt, hogy aki ma magyarországon egy nevesebb jogi vagy orvosi kar elvézésére adja a fejét, az gyakorlatilag a fiatalságát áldozza fel a későbbi kedvezőbb boldogulás érdekében, nem pedig a seggét vakarja és bulizik helyette mint azok akik nem mennek egyetemre. Ennek megfelelően akinek nincs diplomája, elképzelni se tudja mit kell kiállni érte(most a színvonalas diplomát adó szakokról beszélek értelemszerűen, nem a tök felesleges bölcsész és hasonló büfészakokról). Például itt a jogon egyetlen szemeszter alatt egyetlen tárgyból tanulsz annyit mint a középiskola négy éve alatt az ÖSSZES tárgyból együttvéve, és kapásból van tizenakárhány tárgyad az első szemeszterben. És az arányok csak az első évben vannak így, utána ennél sokkal jobban bekeményít az egyetem.

Egyszóval ne szóld le az egyetemeistát, meg a diplomást, mert például egy magyar orvos vagy jogász a diplomájáért kábé ezerszer annyit tanul és szív, mint azt te egyáltalán el tudnád képzelni, sokszor az őrület és a végkimerülés határán mozogva. És ez nem nagyotmondás, ez a valóság.
  • Molnibalage
    Gyulladáspont? Talán olvadás. A vas-szén állapotábrát meg ajánlom figyelmedbe.
  • Lacusch69
    1250'C biztosan, mert ennyi az acél gyulladáspontja. Néha (beismerem!) kovácsoláskor elkúrom a fújtató kezelését, és benne felejtem az anyagot a kokszban. Ilyenkor elég.
  • SgtChris
    Hihető, hogy nem volt semmi füst egy nagy kiterjedésű táborban a negyvenes években, mi? Már csak azért sem, mert ott nem hiszem, hogy napelemeket, geotermikus energiát, vagy atomenergiát használtak az elektromos energia előállításához, vagy a fűtéshez. Mi maradt? Olaj és szén, meg fa. Szerinted ezek mit bocsájtanak ki, ha égetik őket? Persze...hőt...és még...??? Óóó, talán füstöt? Yess... !!!
    De lehet, hogy csak okoskodok a szemedben, és nem jelent semmit nekem az a "120 gépelt oldal", amivel berobbantál ide a fórumba! :-)
  • Garga Pitic #4173
    Még ne gyűjtsél.
    Inkább annak nézz utána, mekkora hőfok érhető el kokszfűtéssel.
  • TheRock18
    én már nem szólok semmit,próbálok nektek anyagokat gyűjteni

képek