15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Lacusch69 #3851 Egyáltalán nem volt fontos feladat: Roosevelt azt mondta, hogy esetleges háború esetén a vesztésre állót fogják támogatni. (Német-orosz viszonylatban)
Aztán úriemberként viselkedve nyakunkban hagyta őket...
'56-ban meg nyomták rizsát, aztán sz@rban hagytak minket...
Amúgy tudod, hogy mi a demokrácia? A többség diktatúrája a kisebbség felett. (Kivéve itthon, ahol a kisebbség van a többség fölé pozícionálva. Mindegy milyen, csak kisebbség legyen...) -
Freeda Krueger #3850 Talán nem.
De mindenesetre tény hogy Hazánk akkor is veszített volna rajta akárcsak így.
Nekünk nincs mit ünnepelni rajta.
Szerintem. -
#3849 Eleg sokat jarok amerikaba, es talalkoztam jo par emberrel. Semmilyen kulonbseget nem tapasztaltam igy atlagolva. Ugyanazok az emberek, max mas nyelvet beszelnek, es sokkal tobb penzuk van. -
#3848 Nagyon jó cikk, köszi! -
gyuri12 #3847 Jólvan,jogos.
Utálom ezt mondani,de azoknak a 8 általánososoknak,meg a maunika sósoknak nézd a színét is...:( -
#3846 Felesleges erőlködni, tuti biztos, hogy nem sokban különbözik a hülyék aránya itthon, mint az USA-ban. Hányan is szerepeltek már a Maúnika sóban és társaiban? Hányan nézik? Már jó ideje megy (10 év?), ez elég nagy bizonyíték arra, hogy óriási a kereslet rá, de van nekünk polgárjenőnk meg szalacsink, gátvéderünk, olyan is aki azt hiszi Woody Allenről, hogy egy svéd úszónő stb. A falusi kocsmák tele vannak alkoholistákkal, meg is látszik, hogy 3. helyet foglaljuk el a világ alkoholfogyasztási ranglistáján. Sokan csak a 8 általánost képesek elvégezni, vagy azt sem, és még sorolhatnám a végtelenségig.
Addig én nem ítélkeznék, amíg nem ismerem pont olyan jól az ottani helyzetet, mint az itthonit.... Gondolom te már rengeteg tapasztalattal rendelkezel így 10-en évesen.
-
#3845 annyi nem. ettől függetlenül, szerinted ki nézi? gyeses anyukák legalja, nyugdíjasok. de ez nem is ontopik.
szerintetek, ha netalántán elmaradt volna a d-nap, és az oroszok végigsöpörnek európán, képesek lettek volna ugyanúgy megszállni a nyugati országokat tartósabb ideig, mint minket? -
#3844 Miota is megy a maonika so? 10 eve? -
gyuri12 #3843 Nap mint nap találkozok hülyékkel,mégis azt mondom,hogy kint több és durvább eset van. -
#3842 én úgy fogalmaznék, hogy kialakulóban van. bár a mi sztárevicseink még nincsenek olyan szinten, mint arrafele, de alakul... -
#3841 Sajnos van ra igeny... Ha nem lenne itthon ra igeny, akkor nem menne mar reg... Ezekszerint Mon is eppenugy megvan ez a reteg, mint amcsikban. Ez a legjobb bizonyitek ra :P -
#3840 Vagy csak te nem talalkozol az itteni hulyekkel. A vilagon mindenhol ugyanannyi hulye van, csak kerdes, hogy milyen lehetosegeik vannak. Itthon meg nagyjabol lenyomjak a hulyeket, amerikaban mar nem. Ennyi a kulonbseg.
De itt nem is erro lvolt szo, hanem arrol az alomvilagrol, amit Willenbrock irt, hogy a szoviknek szent szandekuk volt a demokracia. Lofa*zt. Egyszeruen a vilaghatalmi poziciojukat akartak megerositeni. Az mar mas kerdes, hogy jol elbasztak a ruszkikkal, mert gyakorlatilag ok segitettek oket a bipolus masik vegere. -
gyuri12 #3839 Sok amcsi/kanadai/angol ismerősöm volt, és egy kezemen megtudom számolni,hogy hány volt tényleg értelmes,és hány volt egy idióta. Biztos velem van a baj,hogy ilyen emberekkel barátkozok. bár egyikkel sem tartom már a kapcsolatot)
Viszont tény,hogy kint sokkal több a buta/tudatlan ember mint itt. Nem csak itt vannak győzike kaliberű műsorok, ráadásul ezen röhögni is lehet, és nem hülyít.(nem védem az ilyen műsorokat,nem is nézem őket,mielőtt félreértené valaki) -
#3838 bocs, ez lemaradt:
szerinted melyik országból származott át hozzánk az etnokomédia, és a talkshow? nem, nem kuba. -
#3837 azt is nézd, hogy mit tanítanak egy amerikai egyetemen. -
#3836 Konkrétan a élt kint több rokonom is cira 25 évet, mert disszidáltak. Vannak ott is meg itt is hülyék. Itthon csak a sztereotípiák csapódnak le.
Hol is nézik napi x millióan győzikét meg a mónikasót? Eh...
Az ikertesóm feleségének a barátnőjének a pasija egy jenki aki matekot tanulni jött az ELTE-ra. Lám, ott sem hülye mindenki.
Azt is nézd meg, hogy a nyugati világban hány órás munkahét volt 1950-ben és hány órás most... -
#3835 1940-ben, a németek megszállta Koppenhágában egy nyelviskola tulajdonosa az alábbi feliratot tette ki:
Tanuljon meg angolul mindössze 50 óra alatt! Siessen, mielőtt angol barátaink ideérnek!
Persze mindjárt kiszállt hozzá a Gestapo, jól megverték, és elmagyarázták neki, hogy a Harmadik Birodalom alattvalója ilyen táblát nem rakhat ki. A dán nyelvtanár erre lecserélte a táblát:
Tanuljon meg németül mindössze 50 óra alatt! Siessen, mielőtt német barátaink távoznak!
-
gyuri12 #3834 Nem mondtuk szerintem,hogy azok sokkal jobbak voltak. Ígyis-úgyis szar,annyi különbséggel,hogy a mostani uralkodók hosszabb ideig lesznek a toppon. -
#3833 jó, ezt oda akartam írni a végére, hogy fejlődött a haditechnika, ami húzta maga után a civil szférát.
egyébként, akkor beszélj velem ilyen hangnemben, ha voltál már te is az usában, és tapasztaltad az ott élő "őslakosok" szellemi erejét. -
#3832 Talán nézd meg az általgéletkort és a kommunikácós lehetősgeket. Pl. van lehetőséged a hülyeséggel teleszórni a világot.
Komolyan mondom nem értem a sok USA fikázót. Olyan kurva jó volt a megvalósult szocalizmus és a nácizmus. Akkor költözzetek Kubába vagy Észak-Koreába, ha ennyire tetszik.
-
#3831 meg tudnád mondani, hogy a fegyverkezési/újjáépítési/jóvátételi pénzeket leszámítva, mivel él jobban egy munkás, mint a 60as években? -
gyuri12 #3830 Persze, ezt mondja a TV. Nyertünk rajta valamit? Most szuper nagy szabadság van,és jólét? Az átlagemberek egyre jobban élnek? A világ a jó úton halad? SZERINTEM nem. Most az arcoskodó Hitler helyett pénzéhes,népbutító, és nagyképű amcsik a világ urai.
Ha már globálisan nézed,akkor a jelent,és az előttünk álló jövőt is nézzed,úgy nem minden rózsás. -
#3829 Wake up Neo... -
#3828 De győzelemre segítették a demokrácia eszméjét mert az emberiség többsége szabadságban akart élni és nem fasizmusban.A fasiszta rendszer legyőzése annyira fontos feladat volt hogy muszáj volt együtt harcolniuk a szovjetekkel miatta.Közép-európa szovjet megszállása lett a győzelem ára,de a szabadságeszmére amiért a nyugatiak küzdöttek 1956-ban és 1989-ben itthon is igény volt.És lett volna rá 1945-ben is.A fasizmus legyőzésének szükségessége így hosszú távon létjogosultságot nyert szerintem. -
#3827 Ja, elősegítve, hogy a ruszkik minket is jól felszabadítsanak, éljenhurrá :) -
gyuri12 #3826 Ide is? Magyar vagyok, azt ünneplem,amit egy magyarnak kell,nem azt,amit a nyugati országoknak. -
#3825 Hát a szabadság eszméjét hozták el a fasiszta iga alatt nyögő népek számára vagy nem? -
gyuri12 #3824 Június negyedike is most volt, a D-napon nem értem mit kell ünnepelni. Ja,éljen ámeriká. -
#3823 Hogyan? -
#3822 meg is ünnepeltem -
#3821 Ma van a D-nap 65.évfordulójának ünnepe. -
#3820 Olvasd ek ugyanazon az oldalon a Surgaio bejegyzést. 50%-ban a háború felvezetése az orosz-japán háborútól. Nagyon jó. A legjobb anyag amit valaha láttam. -
#3819 bojkott szó mond valamit? -
polarka #3818 És tudomásod szerint mivel provokálták ki? -
robgros #3817 Amúgy Pearl Harbour-ról is tudomásom szerint más az igazság, mint ahogy azt már több évtizede hangoztatja hivatalosan a történetírás.
Konkrétan: az amerikai fél provokálta Japánt eme támadásra. -
robgros #3816 Nem is tudom, mit gondoljak. Egy jó példa arra, hogy egy igazán jó katonát is be lehet állítani a legszemetebb alaknak, aki csak az országáért küzd. Az még hagyján, hogy a nagyfőnök, King a legszívesebben megfojtotta volna egy kanál vízben, de hogy egy történész is így viselkedjen, az kérem, a szakma megcsúfolása. Ráadásul pont azt ünneplik nagy elánnal, aki szinte csak periferiális szerepet játszott.
Bár el kell ismerni, objektív történetírás az tényleg nem létezik. Mindig is a győztesek határozták meg, mi fog szerepelni a történelem lapjain. Ezután sem lesz másképp. -
#3815 Volt már? Eszméletlen. És az a világ legerősebb katonai hatalma? Még számolni sem tud? A modern idők Nelsonja Fletcher eszerint. -
#3814 Khmm. És most ezen nevessünk vagy sírjunk? De hogy igaz lesz az garantált :) -
harcu #3813 És milyen vadászok kísérték volna? Me-109 15-20 póttartállyal? -