15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#4251 A lenti témához pont illik egy index cikk
http://index.hu/tech/2009/06/29/ujjaepitettek_hitler_lopakodojat/
Az tény,hogy Hitler hitt a természetfeletti erőkben,jósokkal vette körül magát,de ez az náci UFÓ dolog nekem is túl merész.
Az U-977 kellett ahhoz hogy összehozzák a déli sarkot és a nácikat,pedig szerintem csak el akartak menekülni és olyan vizeket kerestek ahol nem találnak rájuk,vagy keveset keresik.
Egyébként is egy ilyen vezetőre aki 45-re eljutott, hol lenne szükség?
Meggondolatlan lépések és a kór elölrehaladásával már nem hiszem,hogy nagy hasznát vették volna,ha kimenekítik Berlinből.
Az egész náci ideológia sírba szállt Hitlerrel,hogy mikor?Az már egy másik kérdés.:) -
robgros #4250 És még a SZU hangoztatta fél évszázadon keresztül fél Európának, hogy ők csak békés építőmunkát folytattak, mikor a gaz Németország megtámadta őket. Ugyan, ki hiszi ezt, mikor már tonnányi bizonyíték került elő az ellenkezőjéről? Csak ugye a szovjetek mindenkinek a saját szájuk íze szerint szerették beadni a dolgok magyarázatát. -
gyuri12 #4249 Értem én, pont ezért hangsúlyozom annyira,hogy néhány könyvben olvastam,és én nem hiszem el teljesen.;)
A szovjetek pedig szerintem támadtak volna, hisz a legtöbb fegyverük támadásra jobb volt mint védekezésre(főleg a tankokra gondolok, a háború előtt főleg könnyű,de gyors harckocsijaik voltak),és amikor a németek támadtak akkor sem éppen védekező hadmozdulatokat csináltak,gondolok itt a tömegtámadásokra. Nem is tudok kiépített védőállásokról, és úgy tudom,hogy a szovjet seregeket is ék alakzatba állították fel a határon. -
#4248 a felvonulási tervük támadásra utal. -
#4247 Igen. Minden szombat este megtámadták a vodkásüveget. :) -
harcu #4246 kieg:
...Mindegy, hagyjuk, ha tanultál LOGIKÁT, akkor ... -
harcu #4245 Te nem érted, előadod, hogy tutira megtörtént, de igazázól nem tudod, hogy megtörtént, mert nem is láttad. Mindegy, hagyjuk, ha tanultál, akkor simán le lehetne írni, a képlete az, hogy "A és nem A", ez pedig sohasem lesz igaz. -
harcu #4244 Figyelj, ha beírsz ide olyat, hogy szerinted piros pöttyös gumilabdából annyi energia nyerhető, hogy Paksot be lehet zárni, de a kék pöttyössel vigyázni kell, mert abból mumusok szabadulnak ki, akik elviszik a rossz gyerekeket, akkor nem megerősíteni fognak, és még csak nem is megcáfolni, hanem simán körberöhögni. Remélem, érted a célzást.
Amúgy meg nem lehetne visszakanyarodni a rendes világháború témákhoz. Mondjuk oda, hogy nektek mi a véleményetek, a szovjetek támadni akartak, vagy sem? :) -
#4243 ezen mit nem értesz?
azt mondják megtörtént,de te nem láttad,akkor elmondhatod másnak,de nem vagy biztos benne,hogy igaz
pl. haverod lát egy balesetet,majd elmondja neked
te ezt otthon tovább adod,hogy xy főúton baleset volt,de nem vagy benne biztos,mert te a saját szemeddel nem láttad
mostmár érthető? -
Lacusch69 #4242 Figyi, elismerésre méltó a szorgalmad, de inkább kevesebbet írj és pontosabban...
Az ominózus nehézvizes hordó nem az óceánból, hanem a Tinnsjo tóból került elő egy komp roncsaiból, amit norvég szabotőrök süllyesztettek el.
Film is készült róla, Telemark hősei címmel (Rjukanban (Telemark-régió) volt a nehézvíz gyártó üzem) -
harcu #4241 "Az atombombát( a könyv szerint ) azért nem vetették be,mert a német tudósok direkt lassították a fejlesztést"
-És Pista bácsi, maga volt partizán?
-Még nem fiam, de már intézik... -
gyuri12 #4240 Nem fogok ebben a témában elmerülni most,mert igazából nem érdekel annyira. Repülőkről és tankokról bármennyit,de olyanról nem szeretek olvasni amiről nincsenek kézzelfogható bizonyítékok.
Azért írtam ezeket ide,mert gondoltam lesznek itt olyanok,akik kijavítanak,megerősítenek,vagy megcáfolnak. Mindezt értelmesen. Nem történt meg. Nem újat akartam nektek mondani,hanem azt szerettem volna,hogy ti mondjatok nekem újat.:) -
harcu #4239 "mit mondottam sokkal lejebb,volt rá példa,hogy bevetették,de mivel én nem láttam,így nem tudom biztosan állítani"
Akkor ezt a mondatot kicsit értelmezem:
Mint mondottam sokkal lejjebb, tudom, hogy igaz, mert volt rá példa, de mivel én nem láttam, ezért nem tudom, hogy igaz-e. Tehát teljes bizonyossággal állíthatom, bár nem állítom teljes bizonyossággal. Kicsit zavaros, de hát már csak ilyen ha két tagmondatból a másodikban megcáfolja az ember az elsőt. -
#4238 Mármint BME NTI. -
#4237 Azért gondood, hogy 15 évesen te ebben a témában olyat fogsz mondani ami új lenne nekem vagy sok még sokkal sokkal idősebb embernek akik annyi ideje olvasgatnak ilyesmit, ahány éves vagy te. Vagy esetleg sokkal régebben? Esetleg a BMI NTI könyvtára még segíthet. -
#4236 Otthon majd megnézem a könyvek címét. De pl. Albert Speer is írt erről ezt-azt. Az egyik könyv abból idézett. Kb. 15 éve asszem ugyanabból idézett a III.Birodalom születése és Bukása című könyv is.
De pl. a Tűzgömb a város felett és az A-bomba sztoriját is ajánlanám figyelmbedbe így első körben. Nem túl hosszúak, nem fognak megerőltetni. Aztán irány a könyvtár és nyálazd át a Haditechnika folyóirat elmúlt 20 évét, ha bárhol is meglenne. Kezdtetnek ennyi elég lesz. -
#4235 Ja és egyébként a hozzászólásomban egyszer nem mondtam, hogy hülye vagy csupán elmondtam, hogy nekem nem logikus a dolog. Úgyhogy légyszíves ne adj olyasmit a számba amit nem mondtam. -
gyuri12 #4234 Akkor még egyszer: A KÖNYVEK SZERINT ÉS NEM SZERINTEM a német tudósok annyi mindent tudtak az atombombáról,hogy amikor megtudták,hogy az amcsik robbantottak rögtön elmondtak mindent. Most már érthető,és nem kezded el írogatni,hogy mennyire hülyeség amit én állítok?
És Te hol olvastad,hogy Hitler nem adott hozzá elég erőforrást? Könyvek? Internet? Mi van,ha az is urban legend?
Annyira bután viselkedsz,és a stílusod enyhén szólva irritáló. Mintha minden második mondatot olvasnál el,és csak azokra reagálsz,amibe bele tudsz kötni... -
#4233 "most mondom nektek azt a szót,hogy "nehézvíz" mind elkezditek vakarni a fejeteket,vagy rohantok a google-ra,hogy az micsoda"
Azért ennyire hülye nem vagyok... -
bgabor #4232 "most mondom nektek azt a szót,hogy "nehézvíz" mind elkezditek vakarni a fejeteket,vagy rohantok a google-ra,hogy az micsoda..."
Mintha egy csöppet alábecsülnél minket, és túlbecsülnéd magadat... -
#4231 Szemtanúk voltak az Enola Gayen is,trendi szemüvegben,amivel láthatták a robbanást.
És szerinted volt bármi fogalmuk is, hogy hogyan működik a bomba? Na ne vicceljünk már. Szerintem a gépszemélyzet legnagyobb része még egy hagyomás bomba működési mechanizmusával sem volt tisztában.
Az atombombát( a könyv szerint ) azért nem vetették be,mert a német tudósok direkt lassították a fejlesztést,hiába volt meg az elméleti tudásuk,nem ültették át gyakorlatba. Amikor pedig muszáj volt, akkor jöttek a kifogások,hogy miért ne lehetne bevetni. Nem mindenki volt náci,és nem mindenki szerette Hitlert,ahogy ezek a tudósok sem.
Urban legend. Hitler soha nem adott hozzá elég erőforrást.
Azzal pedig,hogy össz-vissz a gombafelhőről tudtak azt akartam volna mondani,hogy tudták,hogy hogy működik az atombomba.
Még mindig nem értem, hogy egy szemtanú leírásából, ami közli, hogy gombafelhőt látott, hogyan rakják össze egy implóziós bomba működési elvét és még ezer más apróságot. Honnan jönnek ilyen elvetemült baromságok? Erre egyszerűen nem találok szavakat...
Ilyen szoktam azon elmerengeni, hogy az emberek mennyire buták és tudtatlanok. Hogyan lehet ennyire műszakilag és természettudományosan 0-nak lenni és még emelett bátran leírni dolgokat? -
#4230 Nem értem hogyan jön ide az, hogy fél tonnányi nehézvíz kibírt x idő a tenger alatt. Kicsivel több nehézvíz kell annál amiről te írogatsz. Sokkal.
A következő gond az volt, hogy Németországnak soha nem volt elég hasadóanyaga, meg egyéb erőforrása sem a munkához.
Maga Heisengberg is elmesélte és meg is találták a nyomokat, hogy a némtek az atomfegyvert egyfajta robbanó reaktorként képzelték el. A Pu alkalmazása emlékeim szerint fel sem merült. Az első lépések voltak meg egy U bomba felé, de nagyon elméleti síkon.
Komolyan mondom olyan nevetséges vagy, hogy az már nekem fáj. -
gyuri12 #4229 Egy könyvben olvastam,hahó.Nem mondtam,hogy az a valóság,direkt kezdtem úgy,hogy olvastam. Szemtanúk voltak az Enola Gayen is,trendi szemüvegben,amivel láthatták a robbanást.
Az atombombát( a könyv szerint ) azért nem vetették be,mert a német tudósok direkt lassították a fejlesztést,hiába volt meg az elméleti tudásuk,nem ültették át gyakorlatba. Amikor pedig muszáj volt, akkor jöttek a kifogások,hogy miért ne lehetne bevetni. Nem mindenki volt náci,és nem mindenki szerette Hitlert,ahogy ezek a tudósok sem.
Azzal pedig,hogy össz-vissz a gombafelhőről tudtak azt akartam volna mondani,hogy tudták,hogy hogy működik az atombomba. Tetszik érteni? -
#4228 jó oké,te mindent jobban tudsz...csak nem tudom,hogy miért szólsz bele olyanba,ami után nem néztél utána...
de hogy mégis letörjem az okoskodásodat..igen a németeknek volt nehézvizük,és nem rég hozták fel az óceánból..0,5 tonnányi nehézvíz volt a hordókban...amik kibírtak 60-70 évet a vízalatt,úgy,hogy ne szennyeződtek volna,hála a precíz hordókészítőknek -
#4227 micsoda,ahogy Hitler expedíciói sem titkosak. Olvastam könyveket a német atombombáról,és némelyikben az volt írva,hogy találtak amerikai katonák atombombát Németo.-ban.[i]
És akkor miért nem vetették be őket soha? Most akkor írjak egy könyvet ami a lantlényekről szól? Attól igaz is lesz?
[i]Amikor a német atom-tudósokat elrabolták és amcsiba vitték,akkor Hiroshima is Nagasaki leatombombázása után egy szemtanú beszámolójából összerakták az amerikai atombombák működési elvét,pedig csak annyit tudtak róluk,hogy gombafelhővel robbannak fel.
Minden bomba felrobbanása gombafelhőt produkál, de ez aztán ne zavarjon senkit a koncentrálásban. :)
Mellesleg nem gombafelhővel, mert az a robbanás után és nem közben alakul ki...
Márminthogy egy túlélő elmondta, hogy mit lát és az alapján összerakták a bombát? Te komolyan beveszel ekkora hülyeséget?
Egy szemtanú beszámolójából kétlem, hogy ők bármit összeraktak, mert az annyit tudott mondani, hogy nagy fényesség, nagy hő, aztán egy lökéshullám és romok. Ebből senki nem rak össze semmit.
Honnan jönnek ilyen kijelentések? Komolyan mondom üvölteni támad kedvem...
-
#4226 most mondom nektek azt a szót,hogy "nehézvíz" mind elkezditek vakarni a fejeteket,vagy rohantok a google-ra,hogy az micsoda...
Te most komolyan nekünk kezded magyarázni, hogy mi az a nehézvíz? Ezt viccnek szántad? Menten lefordulok székről.
Semmiféle nyom nem utal rá, hogy a németek rednelkeztek volna ilyesmivel. Az USA már 1942-ben többet tudott a témáról, mint valaha a németek. Ők teljesen rossz úton indultak el és tördék erőforrásból dolgoztak.
amúgy ti engem hülyének néztek...
Nem alaptalanul.
pedig tudhatnátok,hogy Hitler nagy spiritszta volt,és sok dologban hitt
Nem értem, hogy a hit az hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy volt -e náciufó meg atomfegyver. Egyiket sem a hit építi.
pl. kereste a végzet lándzsáját(amivel Krisztus tüdőn szúrták)
továbbá a Szent Grált és egyéb dolgokat akart birtokában tudni...
Kereshetsz a lantlényeket akik hülyéket esznek és benzint pisálnak. Sőt, hihetsz is benne. Csak ezután ne csodálkozz, hogy miért nézünk hülyének.
rengeteg expedíciót szervezett arra,hogy kutassanak eme ereklyék után...de mivel esetleg ti erről nem hallottatok,így én hülye vagyok és nektek van igazatok...
A túl sok Indana Jones megárthat. Érdekes időszakok voltak a történelemben, érdekes módon a '80-as években volt ez divatos, hogy -
gyuri12 #4225 Ne legyél ennyire lekezelő, a nehézvízről illik tudni,hogy micsoda,ahogy Hitler expedíciói sem titkosak. Olvastam könyveket a német atombombáról,és némelyikben az volt írva,hogy találtak amerikai katonák atombombát Németo.-ban.
Amikor a német atom-tudósokat elrabolták és amcsiba vitték,akkor Hiroshima is Nagasaki leatombombázása után egy szemtanú beszámolójából összerakták az amerikai atombombák működési elvét,pedig csak annyit tudtak róluk,hogy gombafelhővel robbannak fel. -
#4224 kimondta,hogy nem használták?
mit mondottam sokkal lejebb,volt rá példa,hogy bevetették,de mivel én nem láttam,így nem tudom biztosan állítani,mert csak titkos feljegyzések vannak róla
a National oldalán arról is cikkeznek,hogy talán mégis létezett a náci atombomba
most mondom nektek azt a szót,hogy "nehézvíz" mind elkezditek vakarni a fejeteket,vagy rohantok a google-ra,hogy az micsoda...
nos atomreaktorhoz kell,amivel plutóniumot lehetett (volna) előállítani egy esetleges atomtöltethez
amúgy ti engem hülyének néztek...pedig tudhatnátok,hogy Hitler nagy spiritszta volt,és sok dologban hitt
pl. kereste a végzet lándzsáját(amivel Krisztus tüdőn szúrták)
továbbá a Szent Grált és egyéb dolgokat akart birtokában tudni...
rengeteg expedíciót szervezett arra,hogy kutassanak eme ereklyék után...
de mivel esetleg ti erről nem hallottatok,így én hülye vagyok és nektek van igazatok... -
Lacusch69 #4223 Egyszer láttam felvételeket meglehetősen kezdetleges orosz és amerikai "repülő csészealjakról".
Azt viszont nem tudom, hogy honnan eredeztették őket. -
#4222 Nekem ezzel egyetlen bajom van.
1. Hitler miért nem vetette be ezeket a gépeket?
2. Ha ezekről kész tervrajzok vannak akkor mégsem semmisítettek meg mindent.
3. Ebből következően, miért nem használták fel egyik fél sem a hidegháború során? Csak mert ugye a lefoglalt V1, V2 illetve a sugárhajtóműves repülőgépeknek is igen nagy hasznát vették mind a szövik mind a ruszkik. Eléggé logikátlannak tűnik számomra, hogy az általunk ismert szerkezeteket bevetették és továbbfejlesztették illetve alkalmazták őket a háború utáni konfliktusokban, azonban ezt az egy fegyvert nem. Nem az lenne az ésszerűbb, hogy mondjuk ezeket is használták volna a későbbiekben? Lehet én gondolom rosszul...
-
bgabor #4221 Igen, teljesen biztos.
"The BT tanks were 'convertible tanks'. This was a feature designed by J. Walter Christie to reduce wear of the unreliable tank tracks of the 1930s. In about thirty minutes the crew could remove the tracks and engage a chain drive to the rearmost road wheel on each side, allowing the tank to travel at very high speeds on roads. In wheeled mode the tank was steered by pivoting the front road wheels." -
Lacusch69 #4220 Idézzek?
"Az acél elég, ha a gyulladási hőmérsékletre (kb.1100'C) felhevítik, és tiszta oxigénnel érintkezésbe hozzák."
"Lángvághatóság feltételei:
-Oxigénben elégethető legyen
-a fém elégetési hőmérséklete (gyulladáspontja) kisebb legyen az olvadáspontjánál"
Tovább nem sorolom, mert jelen esetben érdektelen.
Mindezeket leírta: Dr. Márton Tibor
Jóváhagyta: Ipari és Kereskedelmi Minisztérium
Kiadta: Magyar Hegesztéstechnikai Egyesülés
-
#4219 Akkor az egész egyetemen hülye lenne mindenki? Tanár és diák is? Az ottani szakiktól a laboron sem hallottam soha gyulladáspontot, de régi könyvekben sem olvastam.
(Mindenki hülye csak te vagy helikopter esete?) -
Freeda Krueger #4218 Milyen kóddal kell ezt a tipust keresni?
Nagyon nagy sebességnek tűnik,és tényleg érdekelne bővebben. -
remark #4217 "De ez a felsőoktatási rendszer teljes alkalmatlansága miatt van így, és nem az egyetemisták hibája."
És majd ha megérted azt, hogy ez nem szimplán az oktatási rendszer hibája, hanem inkább azt kell mondani, hogy ez a funkciója akkor azt is könnyebb lesz elfogadnod amit mással kapcsolatban mondok.
Merthogy mindenki azt kapja, amiért fizet; avagy az ország olyan "értelmiséget" kap amilyenre "leadja a rendelést". Ha ilyen "értelmiség" kell, akkor ilyenből lesz túlkínálat: gondolkodni nem tudó, józan paraszti eszét használni nem tudó, lelkiismeretének még létezését is letagadó, de viszont a leckét bemagolni (azaz azt hogy mit várnak el tőlük/tőlünk) nagyszerűen tudó, és az országot ezen lecke vagy program szerint elvezetni képes. -
#4216 Na akkor én is osztom egy kicsit az észet. :) Volt 4 könyv, összefoglaló nevükön "csészealj projekt". Nem egy időben jelentek meg, hanem az egyik "folytatása" (nem időrendben) lett a másik 3. Egy bizonyos W.A Harbinson irta őket. Ezek regények. Nagyon jól kitalált, szórakoztató, és kiválóan megvalósított "ál-dokumentum" könyvek. Rengeteg létező embert szőtt bele Harbinson, Himmlertől, Goddardig, rengeteg létező eseményt Tunguzkától Roswellig. Ezeket a történet szerint logikusan összekapcsolta.
De ez egy jópofa történet. Mint ahogy Harbinson el is mondja az előszóban.
Itt szererel Byrd admirális azzal a céllal hogy majd jól elkapja a nácikat az Antarktiszon.
Harbinson saját bevallása szerint százával kapta a leveleket hogy "mondja el az igazságot, amit tud" Hogy melyik rész az igaz és melyik rész a kitaláció. El is mondta. De akkor már mindegy volt, mert az emberek hinni akartak abban hogy a genyó náciufók léteznek.
Hozzáteszem, Byrdet imádták az ilyen témákban. Valahogy hitelessé tesz mindent ha egy admirális mondja Pl itt.
Érdekes megfigyelni hogy a Byrddel kapcsolatos információk hogy gerjeszik önmagukat. Először volt ugye a kérdéses "sark repülése", amitől ő lett az amerikai hős. A kis flottás kirándulás után 1000 féle véget ért a történet, kezdve attól hogy amikor leszállt a hajóról zsákot húztak a fejére és guantanamora vitték, egészen addig hogy az elnök tüntette ki a pentagonban tartott tájékoztató után. -
Lacusch69 #4215 Kishaver, nagyon gyorsan add vissza a mérnöki diplomádat, ha ekkora ökörségeket írsz!
Ajánlom figyelmedbe a lángvágásról szóló SZAKMUNKÁSKÉPZŐS tananyagot, amit a diplomások szívesen lenéznek... -
#4214 Hogy is van manapság az odamegyek hordozóval erőt demonstrálni technika? Akkor is prímán bevált.
Attól meg herótom van, hogy ha valaki valamit nem ért akkor egyből összeesküvés elméletek, náciufók és egyéb agyament baromságok jönnek.
Ha a falu végén elkezdenek valamit építeni és nem tudod, hogy mi akkor biztos a lantlények interdimenzionális kapuját építik a munkások akiket elraboltak, törölték a nemkívánatos emlékeiket és tudatalatt már rabszolgák? Igen, valószínű... -
harcu #4213 Hát angol néven természetesen nem hívtak szovjet egységet. A büntetőszázadok pedig sokszor nem voltak felfegyverezve, egyszerűen ők végezték az aknamentesítést a harci csapatok előtt, úgy, hogy végiggyalogoltak az aknamezőn. A büntetőszázadból jó magaviselet esetén vissza lehetett kerülni rendes csapattesthez.
Volt olyan Christie futóművel felszerelt harckocsi, amelyik kerekes módban pedig tudott bőven 150 feletti sebességet. -
#4212 Igen erre gondoltam én is dehát pár száz hatalomtól megfosztott és világ elől bújkáló emberke elfogásához miért kellett volna egy ilyen komoly flotta?Teljesen érthetetlen számomra miféle kapcsolatokat akartak ilyen tengeri erővel felszámolni.