15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Rheintochter, hangágyú, x-sorozat rakétái, A9, V-3, zseb-tengeralattjárók, Seeteufel, Lippisch P.13, DM-1, Horten XVIII A, Heinkel Lerche II, Focke-Wulf FW Triebflugel, Weserflug P.1003.
  • V43 1105
    Azt ne felejtsd el, hogy nem voltak meg az alapvető alapanyagok sem!
  • Willenbrock
    Én is így tudom,eleinte még lépéselőnyben is voltak a kutatásban az USA-hoz képest,de a háború alatt befagyasztották a programot,mert nem látták belátható időn belül megvalósíthatónak,hagyományos fegyverekre pedig egyre több pénz kellett.Emellett állítólag elszámolták a kritikus tömeget,egyesek szerint erkölcsi aggályok miatt szándékosan hiusította meg Heisenberg a programot.
  • ambasa
    Bocs, nem ide akartam!

TG
  • ambasa
    Ha jó, egyen valaki!

TG
  • robgros

Ők is ügyködtek atombombán, csak tudtommal nem jutottak el odáig, hogy el is készítsenek egyet.
  • robgros

Most hirtelen a Focke-Wulf-tól Ta 152, Ta-183, ezen kívül Do-335.
  • Willenbrock
    Hülyeséget írtam,az atombomba nem német volt.
  • Ulvar
    Stg44.
  • Willenbrock
    Me-163 komet,Me-262,Panzer V Párduc éjjellátóval,lézer távmérővel.V2-es és az atombomba,Horten HO 229
  • V43 1105
    Tigris tank alias Panzerkampfwagen VI. , ME-262, ME-109
  • Freeda Krueger
    Nem is tudom,nekem nagyon bejön.

• Rue East
    a Nashorn miért?
  • szabii98
    10 perc körül röffentik be először

robgros: Ruhrstahl SD 1400 X / Fritz X bomba /
  • szabii98

durva, évtizedeket rohad ott és elindítják :D
  • Freeda Krueger
    Nashorn,Heuschrecke,
  • qtab986
    Axiál-kompresszoros sugárhajtómű, Zielgerät 1229.
  • robgros

Számotokra melyek a III. Birodalom legérdekesebb fejlesztései?
  • Ulvar
    ja és 18:00-tól kezdődik a virrasztás.
  • Ulvar
    Ma jön valaki a Kapisztrán térre? (Természetesen BP lakosokat kérdem) A Doni megemlékezésre, és virrasztásra?
  • qtab986
    Kávé helyett.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [URL=http://hvg.hu/itthon/20130111_don_katasztrofa_honvedseg]"Fölöttem átdübörög egy tank" - így pusztult el a magyar hadsereg
    Szerző: hvg.hu[/URL]
  • robgros

Ma néztem, elég brutális.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lambert&pid=122741&blog_cim=A%20szovjet%20sztori
  • Cnut
    1956-ban kötött.
  • robgros

Japán kötött békét a szovjetekkel a háború befejezése után bármikor?
    Mert úgy tudom, köztük nem volt és ma sincs békeszerződés.
  • Molnibalage
    Olli legutóbbi írását is át tettem szokás szernit pdf-be. Itt van Mers el Kebir.
  • jackoneill90
    Emlékeztek még toma andrásra? az -utolsó- hadifogolyra? Youtubon fent volt a teljes film "Az elfelejtett katona Toma András". NAgyapámnak akartam megmutatni de már letörölték :( . Nem tudjátok hol lehet letölteni? Nincs meg nektek?
  • Willenbrock
    Biztos hogy már 1944 nyarán is csak a feltétel nélküli kapitulációt fogadták volna el a szövetségesek.Ha megölték volna Hitlert kicsit hamarabb véget ért volna a háború Európában.Himmler,Göring,Dönitz mind elfogadták volna a kapitulálást.Esetleg még 1-2 hónapig próbáltak volna jobb tárgyalási pozícióért harcolni,de az 1945-ös magatartásuk alapján hajlandóak lettek volna egyezkedni.
  • fonak
    Egyáltalán nem biztos, hogy a puccs sikerrel jár, ha sikerül megölni Hitlert, de ha igen, valószínű, hogy a szövetségesek nem siettek volna a németek feltételei szerint békét kötni, Sztálin meg főleg nem.
    Valószínű, hogy minimum azt szabták volna feltételül, hogy No. vonuljon vissza az 1938 eleji határok közé, és az olasz-német döntőbíráskodással meghozott bécsi döntéseket sem valószínű hogy elismerték volna.
  • robgros

Erről jut eszembe, változtat-e későbbieken, ha Stauffenberg merénylete sikerrel jár?
    Amondó vagyok, így hamarabb befejeződik a háború, bár a határok elhelyezkedését illetően nincs ötletem, de lehetségesnek tartom, hogy nem úgy alakulnak, ahogy a háború után.
  • robgros
    Eredeti címe The Hitler options, ne kérdezd, hogy tudtak ilyen címet adni neki.
  • robgros

Amúgy nálunk is jelent meg anyag alternatív döntésekkel kapcsolatban, csak sehol nem találtam még.
    http://moly.hu/konyvek/kenneth-macksey-a-vegso-gyozelemig
  • robgros

Fórumon nem akarom a többiek idegeit őrölni, ha adsz e-mail címet, elküldhetem rá az epub formátumot. Azért 10 értekezést nem szeretnék egymás után beírni. Ha megvan az angol nyelvismeret, boldogulsz vele.
  • Prof William
    Engem érdekelne.
  • robgros
    Ott van ugyan Peter Tsourastól a Rising sun victorious, de mivel ez csak a japánokkal foglalkozik, nem hiszem, hogy érdekelne bárkit is.
  • robgros
    Részemről jó időre ennyi volt, ezt is csak a rendes befejezés miatt írtam be ide.
  • robgros
    Egy rövidke pihenő és feltöltés után Rommel páncélosai mozgásba lendülnek és teli tartállyal átviharzanak a Kairótól Keletre fekvő sivatagon. Átkelnek a csatornán, a Sínai-félsziget gerincén, majd Észak felé fordulnak, Palesztinán és Transzjordánián átmenve az iraki Kirkukig, ott pedig újra északi irány, az örményeken keresztül belépve szovjet területre. Amint a páncélos hadoszlopok fenyegetően közelednek Törökország felé, a törökök sem látnak más lehetőséget az együttműködésen kívül, ezért beleugranak a tengely szekerébe (nem mellesleg reménykednek a szovjetek összeomlásában). Az előrenyomulás viszont nem hozza a várt eredményt.
    Az örmények jól emlékeznek arra, miként mészárolták le apáikat a törökök az első v.-h.-ban, ezért elég kemény ellenállást fejtenek ki a német inváziós sereg és az új szövetséges ellenében. nem képesek Rommel páncélosait és harcedzett gyalogjait megállítani, de késleltetni igen. Amíg ez történik, a B Hadseregcsoport megáll Sztálingrád rommá lőtt városa mellett. Rommel most már valóban eléri Bakut 1943 telének vége felé. Azon német osztagok, amelyek előző nyáron elérték a Kaukázus nyugati részét, rákényszerülnek a visszavonulásra. A szovjetek pedig Rommelt akadályozzák sikeresen abban, hogy a B Hadseregcsoporttal összekapcsolódjon, ennek köszönhetően Rommel megakad. Olajat nem szerezhet sehonnan, ezáltal Hitler nagy terve is bukik. Hogy mentse magát, Rommel sarkon fordul és visszatér Afrikába.
    Közben Nyugat-Afrikában az amerikai fél is megtanulja a harcászatot és a nagyobb anyagi fölénnyel végül felülkerekednek, míg Rommel távol van, a szövetségesek keleti irányban nyomulnak tovább. Az Etiópiában lévő britek erősítést kapnak Indiából, Ausztráliából és Új-Zélandról, Északra menetelnek, hogy végleg kiszorítsák a németeket Afrikából. Ez időt vesz igénybe, Rommel és csapatai kimenekülnek Görögországba és Olaszországba. 1944-re egész Észak-Afrikát a szövetségesek uralják, megszilárdítják helyzetüket és döntenek az olasz invázióról.
    Orosz fronton a szovjetek erőlködnek előre egy elkeseredett ideológiai, faji háborúban, amit Hitler kényszerített rájuk. Segítséget jelentenek a kódtörők, akik a taktikai rejtjelezéseket gyakran feltörik. 1943-44-ben, valamint '45 táján elég véres veszteségeket szenvednek el a Wehrmacht elleni előrenyomulás során és kiáltanak a második frontért.
    Az U-hajókkal sem boldogulnak, a rejtjelezés feltörése sem teljes mértékű, képtelenek megfelelő számú katonát gyűjteni és inváziót indítani. Aztán hirtelen minden véget ér. Egy új fegyvert vetnek be, ami nukleáris villanás kíséretében eltörli Berlint, a további kódtörést pedig szükségtelenné teszi. A II. világháború véget ér Európában.
  • robgros
    Na, illene már befejezni David Kahn eszmefuttatását röviden a feltöretlen Enigmáról. A történet ott folytatódik, hogy Musso örömmámorban bevonul a fővárosba (persze lóháton, mert meg kell adni a módját) és a római császárok örökösének tekinti magát. Rommellel együtt 80 mérföldet hajt a Szuezi-csatornáig. Nincs már egy hajó sem a Royal Navy kötelékéből, ami zavarná őket. Ha a britek mégis oda akarnának menni, meg kell kerülniük a Jóreménység-fokát és ez plusz időt vesz igénybe, emberekkel és hadianyaggal a szövetséges fegyvertárból. Így aztán a Mediterráneum újra az olaszoké, ahogy a rómaiak idejében volt. A világot persze Párizshoz hasonlóan megrázza Kairó eleste, a fotelstratégák és tudósok ijesztő előrejelzésekkel szolgálnak. Az angolszászok viszont készen állnak a válasszal. November 7-8-ra virradó éjjel amerikaiak és britek szállnak partra Oránban, Algírban és Nyugat-Marokkóban. Ezek a részek vagy gyenge, vagy 0 védelemmel ellátott területek, a szövik pedig hamarosan behatolnak Afrikába. A tengely abszolút nem aggódik ezért, számára ez csak egy tűszúrás, semmi több. Nem állíthatja meg a hódítást. Rommel elindítja egységeit-csak gyalogok, páncélosok nincsenek-,hogy megállítsák az ostoba, tapasztalatlan amerikaiakat, néhány hónapra rá a Kasserine-hágónál és más helyeken ez meg is történik. Közben már a következő előrenyomulásra koncentrál, de a döntést máshol hozzák. Berlinben Adolfnak két előrenyomuló él közül kell választania: Kelet és Észak.
    Kelet: irány Arábia, majd Irán (olajlelőhelyekként jó szolgálatot tesznek), onnan Oroszország, India és Kína. Ha ez megvan, a Burmából előjövő japókkal majd kezet ráznak.
    Észak: Rommel átgördül Palesztinán és Irakon, hogy aztán kicsit belemarjon a szovjet állam hasába, a semleges törököket pedig átlendítse a tengely táborába. Az olajnak itt nincs szerepe, mivel Hitler biztos abban, hogy a B Hadseregcsoport a sztálingrádi lelassulása ellenére nemsokára elfoglalja a Baku környéki olajmezőket. Sőt, Egyiptom ellenőrzése révén már a ploiesti olajmezők szövetséges bombázása miatt sem kell aggódnia.
    Hitler végül az északi előrenyomulás mellett dönt. Ez meggyorsítja a szovjet állam vereségét-német invázió Délről és az ősi ellenség, Törökország is támad. A Közel-Kelet olaja már távol van és nem érhető el azonnal. Miután a SZU kiesett a továbbiakban, Irán képtelen az önvédelemre (még a Perzsa-öblön át érkező brit segítséggel sem), így aláveti magát Hitler igényeinek. A mediterráneumi brit jelenlét semlegesítésével Hitler nagyobb erősítéseket küldhet Egyiptomba.
    (Egyelőre ennyi, persze lesz még cifrább is.)
  • Freeda Krueger
    itt lennének könyvek az oldal alján,ezek elég jók.
    itt
    ezek némelyike itthon is beszerezhető,csak drága...
  • V43 1105
    Van valami könyv, amely a Tigris harckocsit mutatja be ? Lehetőleg reális adatok, tények legyenek, és ne holmi valami összeollózott könyv.. valami ajánlatotok van esetleg? Angol is lehet, imádok úgy olvasni
  • Molnibalage
    Új Olli-s írás.