II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bismarck
Ma van a csata évfordulója,ami a hajó végét jelentette.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ezek csak információ morzsák...ebbõl még nem derül ki hogy pontosan hány típust építettek meg és hogy pontosan milyen eredményre jutottak.
Egy biztos! Több ország is foglalkozott kör alakú repülõtárgyak fejlesztésével de azért nem fognak mindent az orrunkra kötni 😊

Nem is tudom. Ha annyian írtak már errõl a témáról, csak lehet benne valami. Többek között Rudolf Lusartól sikerült egy könyvet lekapnom, ami direkt a csészealj-fejlesztéseket tárgyalja. Ezért mondom, nem tartom lehetetlennek.
Az imént felsorolt típusok létezése erõsen vitatható.Én inkább a Sack AS 6
köralakú szárnyakkal ellátott repülõgépet hoznám fel példa ként ez utóbbi létezésérõl ugyanis számos bizonyíték maradt fent.A típus nem volt igazán eredményes mivel az Argus 10C-3 240 lóerõs motor túl gyenge volt. A pilótafülke és a futómû egy összetört Bf 109B vadászgépbõl a motor pedig egy Me 108-asból lett kioperálva.Ezen kívül a Focke wulfnak volt még egy porjektje amely legkorábban 1946-ban realizálódhatott volna de csak a tervezõ asztalig jutott el a dolog...
Több német "UFO"-ról nem igazán találtam kézzel fogható bizonyítékot...

Az amerikai fejlesztésekrõl viszont jóval több információ gyült össze.A jenkik ugyanis hosszú éveken keresztül kisérleteztek kör alakú repülõgépekkel.Ezek közül az egyik leghíresebb a Vought V-173 típus amely 1942-ben emelkedett a levegõbe...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vought_V-173.jpg

Íme a V-173-as tovább fejlesztett változata:

http://www.youtube.com/watch?v=N2yzoMt6etc

A háború után fõként az AVRO cégnél foglalkoztak kör alakú repülõ cuccokkal.Az AVRO car prototípusát be is mutatták a nagy nyilvánosság elött de csak miután a projekt kudarcba fulladt.

http://www.youtube.com/watch?v=cmPiZv4q4Ms

Az Avro cég ezenkívül nyilvánosságra hozta még a Project Y-2 606A nevû kör alakú repülõgépét is.De ez csak egy töredéke annak a számos prototípusnak amivel az avro cég kísérletezett.

Itt van egy felületes lista a tervbe vett változatokról:

http://greyfalcon.us/picturesh/AVRO101.gif

Képek és metszet rajzok a project Y-2 606A-ról:

http://www.laesieworks.com/ifo/lib/AVRO-Silverbug.html

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

A háborút csak egy valami fordította volna meg, a totális gyõzelem földön, vízen, levegõben, víz alatt, föld alatt és földön kívül. Sajnos/hál égnek ezek egyike sem teljesült.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Gundark 1 1
A háború végén elszabadult minden hogy a "csodafegyver" megfordítsa a menetet és gyõzzenek. Ekkor semmilyen dolog nem volt eléggé "elmebeteg" ahhoz hogy ne nézzenek rá.

Volt itt a szélvihar ágyútól a Landcruiserig minden. Persze más kérdés hogy pl a landcruisert mennyi idõ alatt kapják szét a vb-k. Valószínûleg igen hamar.

A szöveg az volt hogy azért jó a csészealj mert csapatokat lehet vele mozgatni gyorsan. Rendben van, elfogadom hogy egy nagy mozgékonyságú csapattest igen komoly dolog. De akkor is még ott volt a vöröshadsereg 😊 Némileg többen mint õk.

Breki33
Ez a 32 képes sorozat a világháború után készült, amerikai repülõgép
konvoj örökítette meg a bombázott Németországot. A kb 3000 jó minöségû
fotó most került nyilvánosságra.

http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-54868.html

Nézd, minden bántó szándék nélkül írom:
Anno az egyik barátom mutatta nekem a "Hitler csészealjai" c. könyvet.
Kérdezte a véleményemet. Elsõ válaszom a tömör "hülyeség" volt.
Kölcsönadta, elolvastam.
Utána annyit módosult a válaszom, hogy meg is indokoltam:
"Akkor miért kínlódtak a Me-262-es megbízhatatlan JuMo turbináival, és miért szakadtak le néha alkatrészek a repülõrõl, ha ilyen "UFO"-kat is tudtak csinálni?"

Szóval szerintem valaki nagyot keresett az eladott könyvekbõl...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én kérek elnézést, hogy komolytalankodok egy ilyen kaliberû emberrel! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ulvar
Te mindent benyelsz amit kitalál vagy ír valaki egy fiktív nem napra pontos dátummal? Benne van az írásodban hogy "állítólag".

Amúgy meg a repülõgépek fejlesztése tuti nem 33ban kezdõdött hanem a 40es években 42-43-44 Horten fivérek gépei pl. Azok is lehetnek a te náci ufoid...A csupaszárny technológiák miatt...

A másik hogy te egy mondatban ellent mondasz magadban... Náci UFOk?

beírta valaki hogy az UFO = Ismeretlen repülõ objektum.....

beírsz egy sci-fi filmbe illõ dolgot. Pl: hogy ez szted hogyan mûködött volna ha a rakéta meghajtást és a sugárhajtást jóval késõbb találták fel...csillagmotorral???

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

veszelka
Én magam vagyok Adolf Hitler, a testem az Antarktiszon, az agyam pedig egy üveg formaldehidben van a hold túlsó oldalán.
Tudsz ellene hiteles bizonyítékot hozni?

MaSzKa
"Hitler hatalomra kerülése után 1933-ban a Thule- és a Vril-társaság állítólag hivatalos állami támogatást kapott a korongrepülõk fejlesztésének folytatásához, amiket ûrrepülésre és harci célokra akartak felhasználni. A fejlesztés különbözõ fázisokban folytatódott.

1937-ben kezdõdött a RFZ (Rundflugzeug, Körrepülõ) tervezet, amiben 6 modellt teszteltek a Vril felügyelete alatt, míg a Thule egy speciális SS-osztagot irányított, az E-IV részleget, amely alternatív energiákkal foglalkozott. A Thule külön hajtómûvön (Tachyonator-7) és körrepülõn is dolgozott, 1935-tõl 1939-ig, ennek a neve volt H-Gerät, vagy Hauneburg-készülék, rövidítve Haunebu, ill. RFZ-5."

Ebben a cikkben is olvasható, hogy léteztek német UFO-k

Amit feltöltöttem dokumentumfilmet abban is van szó a Haunebu-ról

Arra sincs bizonyíték, hogy valóban nincs bizonyíték.
Így ez se meg ellenkezõje se bizonyított.

http://www.youtube.com/watch?v=UKZpNBYFajI

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Willenbrock
Nincs bizonyíték arra, hogy valaha is elkészült volna mûködõ prototípus ezekbõl a gépekbõl. A Vril-társaság létezésére sincs bizonyíték, az erre vonatkozó állítások csak szóbeszéden és utólagos kompilációkon alapulnak. További bizonyíthatatlan állítások az interdimenzionális utazás képessége, a médiumok kommunikációja az aldebarani lényekkel. Ezek és a kapcsolódó többi legendaelem valószínûvé teszi, hogy egy összeesküvéselméletrõl van szó.
Cikk a sci-fi legendáról

Molnibalage
Szerintem aki náciufokról posztol egy komoly II.Vh-s topikba az kihívja maga ellen a sorsot. Az ilyen elmeroggyant doloknak van saját topikja szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

MaSzKa
Ezt nem értem miért nekem írod?

Magyarázd már el

"szu" kötött belém - megjegyzem, hogy teljesen indokolatlanul ok nélkül!

Ezt vedd figyelembe te is!

Molnibalage
Kicsit nagy az arcod. Annak fényében meg fõleg, hogy mit raktál be ide. Tükörbe nézél ma már?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

MaSzKa
Off
Javaslom inkább menj a homokozóba játszadozni
Ne itt rontsd a levegõt!

eleget komolytalankodtál már itt a topicban...

link
Volt már,de itt lehet látni különös alakú repcsiket,bármely nemzettõl.
Némelyik kifejezetten ronda szerintem,de érdekesek.

Molnibalage
😊

Az UFO rövidítés (Unidentified Flying Object) magyar fordításban azonosíthatatlan repülõ tárgy.Ebbe a kategóriába bõven belefér egy repülõgép is...
Ami a német köralakú repülõket illeti a legtöbb típus létezésérõl nincs egyértelmû bizonyíték csak néhány vitatható tervrajz és fénykép...

Azt bizonyosan kijelenthetjük hogy Amerika és Németország is folytatott kisérleteket kör alakú repülõ tárgyakkal.

Flying Pancake:
http://www.youtube.com/watch?v=LfpTDOAfj7Y

És a német megfelelõje:

http://www.fliegerweb.com/inhalte/Geschichte/Flugzeuge/sackAS6/Sack_AS6_500x314.jpg

http://www.luft46.com/misc/as6-1.jpg

De ismerem és? Közöd annyi mint eszed... Így is rájöttél hogy neked szól. Nem volt olyan kavalkád, hogy többen magukra vegyék.

Tudtad, hogy a németek megpróbáltak megidézni egy nibelungot? Úgy gondolta az SS paranormális diviziója, hogy a teuton õsdémon majd elintézi a háborút. De aztán a rohadt angolszászok hamarabb idézték meg az ír törpét aki a szivárvány végén õrzi a kincset és a felbecsülhetetlen aranyból megvették az amcsiktól Manuti bocskorát és így elmehettek egészen Berlinig, ahol a hõs német védõk utolsó elkeseredésükben megépítették A Nagy falat is, ami sajnos le is dõlt.

Mindjárt csinálok róla egy weblapot és belinkelem.

MaSzKa
Ez teljesen ide tartozik, nem úgy mint a #6174 ami meg nem

Molnibalage
És ez mit bizonyít? Ezek nem UFO-k. Repcsik. Mellesleg bárki bármilyen hülyésgrõl összerakhat bármilyen oldalt.

Tényleg kell ez ide?

MaSzKa
Molnibalage
<#falbav>

A konetó topik másmerre van.

MaSzKa
De nézd már meg elõbb légyszíves. Korábban rengeteg ilyen képet és leírást linkeltem ide.

Szerintem valós, hogy volt a Náciknak UFO-szerû repülõgépük
Bizonyíték lehet, hogy:
A BMW gyártott repülõgépmotorokat akkoriban és ilyen BMW UFO-s német tervrajzokat is linkeltem. Nagy a valószínûsége, hogy egy része igaz.

Amerikai és Orosz háborús veteránok is nyilatkoznak benne.

THULE-TRIEBWERK, "HAUNEBU" UND "DO-STRA"

Torzonborz
Én megnéztem. Érdekes. Ennyi.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Molnibalage
Én nem láttam, de a témát nézve ez inkább bulvárvacak. Kb. olyan duma ezt "dokumentumfilmenk" hívni, mint michael moore filmjeit annak titulálni...

MaSzKa
"válasz erre" gombot nem ismered?
egyáltalán kinek írtad ezt?

MaSzKa
Mi a franc bajotok van ezzel, hogy feltöltöttem 1 dokumentumfilmet?
Te meg se szólalj, mert egy bunkó <#kocsog> vagy

Állandóan OFF.-olsz

I.C.ram
Nem kell vele foglalkozni, párszor már bizonyította, hogy hááááát, hogy is mondjam.... kicsit imbecillis 😄
A hiszékenység nem életkor függõ 😊
Persze viccnek is szánhatta...

"Életkor: 25-30 között"

Nem hiszem el, hogy ez igaz rólad...

MaSzKa
UFO-k A Harmadik Birodalomban Dokumetumfilm

felraktam nektek ezt a videót
ez amirõl korábban vitatkoztunk

itt is nézhetõ

http://naczivadasz.com/

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Szerintem volt az oroszoknál is pár zsákmányolt német páncélos.

Ha volt egy kis csepp IQ, akkor azok alatt kellett volna kiképezni õket... =)

Állítólag a gond az volt hogy a tankot az orosz tankkal azonosították,lévén olyannal képezték ki õket.
Persze ettõl még lehetett hatékony ott ahol nem vetettek be orosz páncélosokat.

Egyébként szerintem hatékonyak voltak. Kiéheztetett kutya nem nagyon ijedt meg a mozgó tanktól. Pláne, ha mindig tankok alatt kapta a kajáját, illetve járó motorú harckocsik alatt.

Lelõni a gyorsan futó kutyákat egy komolyabb csetepaté alatt igen nehéz lehetett. Tehát a siker a kutyákkal szinte biztos volt. Pláne, hogy amennyi robbanóanyagot bevihetett a hk alá, az valószínûleg minimum a lánctalpakat, de valószínûleg a teknõ alsó páncélját is komolyan megrongálta.

Molnibalage
Tényleg morbid, de ha japánosan / oroszosan nézed akkor a bátyád / húgod helyett inkább egy kutya fusson a tank elé vagy a szeretteid?

Sajnos én is azt mondom: "Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyá(i)mat."

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Értelmetlen hülyeség volt az egész ötlet, mivel a kutyák többnyire megijedtek és visszafutottak a "gazdáikhoz". Nem volt hatékony fegyver, és a kutyák sorsa úgyis meg volt pecsételve, vagy fölrobbantak, vagy lelõtték õket. A kényszer szülte ezt a "zseniális" ötletet.
Milliók haltak meg a háborúban, de azért mégiscsak... Hadifoglyokat és állatokat küldünk tankokat hatástalanítani meg aknamentesíteni (a koncentrációs táborokat még meg kell említeni?)? Azért alaposan elfajultak a dolgok a második világégés során.

Jó tudom, ez az én agymenésem, meg elfogult is vagyok, hisz nekem is van kutyám. Elnézést.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

degenerator
Több millió ember halt ott meg, és te pár kutyáért sírsz?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Ráadásul öngyilkos kutyáknak se nevezném szegényeket, hisz nem tudhatták, mi van rájuk kötve vagy hogy mire készülnek...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát ilyet!? Ilyenrõl még nem is hallottam! Képesek voltak a kutyákra bombát kötni? Aknamentesítésre használni? A Vörös Barbár Hadsereg...

<#rolleyes><#schmoll2><#rinya>

Valahogy nem bírom, amikor az állatok az emberek miatt bûnhõdnek...

Willenbrock
Bár annyiból talán kicsit egyoldalú hogy szinte csak a német-magyar hadseregekkel foglalkozik részletesen az ellenfelek történelmét kicsit hanyagolja.Ungváry Krisztián könyvét olvastam még a Budapest ostromát,na az is nagyon komoly.

Willenbrock
Nagyon igényes,alaposan végez kutatásokat szerintem,veteránok,szemtanúk levéltári anyagok,rengeteg forrásmegjelölés.Viszonylag objektív,nem akar állandóan politikai véleményeket belecsempészni a könyvekbe mint néhányan.
Némelyik könyve tényleg kicsit száraznak hat mert csak tényközlésekre szorítkozik,de néhányban meg kifejezetten érdekes szemtanú visszaemlékezések is vannak elbeszélõ módban leírva.Mindenképpen a világháború egyik legigényesebb történésze manapság szerintem.