II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, és ezzel a logikával a történelmünk nagyrészét ki kéne hagyni, a világháborútól eltekintve. Ha azzal nem foglalkoznánk, ami bûn is mi követtük el, fele ilyen vékonyak lehetnének a töri könyvek.

Molnibalage
Hogy megmutassam, hogy mennyire buta vagy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Engem pedig érdekel, és ki is kell mondani. Egyrészt azért, mert sokan azt se ismerik el, hogy a magyarok bármit elkövettek. Másrészt azért mert a történelem az nem olyan, hogy csak azt fogadom el, ami nekem szimpatikus belõle. Mindent ki kell mondani!

Az biztos, hogy egy átlag orosz, amerikai, japán, német akármilyen ember nem rágódik azon ,hogy a saját népük mit követet el, de a történelemmel komolyan foglalkozó személy, egy igazi történész nem teheti meg azt ,hogy ezzel én nem foglalkozom, mert magyar vagyok, és magyar bûnökkel nem vagyok hajlandó foglalkozni.

ReszegKoldus
Na errõl van szó

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Ulvar
Mindenki tudja hogy a magyarok elkövettek háborús bûnöket, voltak haláltáborok vezetõi is Jugoszláviában (ott biztosra tudom, máshol ÉN nem). De nem érdekel, mert a saját népemrõl van szó. Az oroszok se ócsárolják magukat azért amit elkövettek, a britek se, az amerikaiak se de még a japánok se, én meg már csak ezért se fogok errõl beszélni.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ki bünteti és melyik népet? Mert Ungváry például mindig hangoztatja, hogy nincs kollektív bûnösség...

De az is érdekes, hogy ha a Vörös hadseregrõl van szó, akkor mind nõket erõszakoló vadállat, gyilkos. Velük szemben lehet kolllektív bûnösség? Vagy hogy van ez?

Ulvar
Érdekes, akkor miért a népet büntetik kollektíven a mai napig?

ReszegKoldus
Egyébként nem egészen értem a problémád, máshol (igen, bezzeg máshol 😄) ugyanez van, hogy kihangsúlyozzák azokat a dolgokat, amiket velük szemben követtek el és egyúttal háttérbe szorítják az általuk elkövetett dolgokat.

Még adott esetben akár egész iparág is épülhet az ilyen kihangsúlyozásra <#ravasz1>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

A jelentés szerint fegyvertelenek haltak meg nagyszámban. Te ebbõl nem arra következtesz, hogy civileket lõttek le? Nem...ez biztos nem azt jelenti ám...nem...<#falbav>

És nem is írja senki, soha hogy Kovács János honvéd a felelõs, hanem azt hogy a háborús bûnökért a politikai és katonai vezetés a felelõs. Tetszik érteni? Nemzettõl függetlenül.

Én is büszke vagyok a magyarságra, de ettõl még nem lehet szõnyeg alá söpörni a háborús bûnöket!

De érdekes, bezzeg ha arról van szó, a Vörös Hadsereg mit követett el, akkor nem mondjátok hogy nem kell a bûnösöket keresni. Ez de nagyon érdekes, jaj de fura.

Magyar katonai jelentések. Te is leellenõrizheted ha akarod. Fogod magad, elmész a levéltárba, a Hadtörténeti levéltárba, egész pontosan, a levéltárak nyilvánsokat, és megnézehted a saját szemeddel. Tessék láss neki. A saját szemednek csak hinni fogsz.

Akkor meg minek szólsz be?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Molnibalage
A te véleményed az én szememben teljesen súlytalan. Szóval, ahogy érzed...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ungváry következtet, te másoltad be.

Ulvar
Nem érted a lényeget ugye? Mindenki tudja hogy mindenki követett el bizonyos mértékben háborús bûnöket, vagy "önszorgalomból", vagy PARANCS alapján. Megnézném te melyiket választanád élesben. Téged lõjenek tarkón vagy kinyírsz 150 parasztot.

Mondjad, mi a véleményem?

Ulvar
Honnan tudod mikor írták azokat a magyar forrásokat? Mivel bizonyítod hogy akkor íródtak? Mivel bizonyítod hogy az a tiszt írta alá aki aláírta? Ha õ írta alá, vajon mi okkal tette? Becsületbõl, és tisztaságból, vagy mert egy pisztolyt tartottak a fejéhez.

Mivel tudsz BÁRMIT hitelesen igazolni, hisz az én kérdésemre még mindig nem adtad meg a választ.

Amúgy nem értem miért vitázunk ezen ennyit. 70 éve történt és leszarom. Büszke vagyok arra amit véghez vitt a magyarság, és nem keresem a bûnösöket, de te neked muszáj...mindenféleképpen, mert okos akarsz lenni. Okosabb bárkinél. Érdekes hogy még az orosz ember is büszkébb mint egyesek ebbe a honba, pedig ott a saját népüket is irtották.

Ja, hogy következtethetünk...hogyne...

Értem. Tehát orosz források nem hitelesek, mert te azt mondod.
A magyar jelentések meg csak következtetések.

Zseniális. Tehát semmiképp se akarod elismerni, a magyar katonák háborús bûneit?

(ezt csak zárójelben jegyzem meg, bár nem II. világháborús téma, abszolút nem tartozik a korhoz, csak az érdekesség képpen, II. Rákóczi György lengyelországi hadjáratáról olvastam egy cikket, miszerint milyen kegyetlenek voltak a magyar(erdélyi) csapatok a helyiekkel...ez van, ilyen a háború...de hát gondolom ennek hitlességét is kéne kérdõjelezni...)

ReszegKoldus
<#eljen>

Arra következtethetünk...

Esetleg lehet arról szól a válogatás nélkül mindenkit agyonlõni, hogy leültek a magyar katonák, és játszottak egy parti dominót a helyiekkel.

,,,,t. A zsákmány mennyiségébõl (1 géppuska, 15 puska és 4 automata puska és néhány használhatatlan fegyver valamint 4 (!) elfogott partizán) arra következtethetünk, hogy a támadás során a falu lakóinak zömét válogatás nélkül agyonlõtték"

Nem arról szól? Akkor ez a mondat mégis mit jelent? válogatás nélkül agyonlõttek mindenkit. Na akkor ez a mondat mégis mirõl szól ha nem arról hogy mindenkit válogatás nélkül, tehát civileket is megöltek?

Érdekel, hogy akkor mégis mirõl szólhat.

Molnibalage
Ezen a ponton már a hasamat fogom a röhögéstõl. Az sg.hu fõ konteo/NWO hívõje hivatalos jelentések alapján ítél. Hivatalosan a 9/11 terrorakció volt, arról meg tudjuk, hogy mi a véleményed.

A hónap vicce hozzászólása asszem már megvan.

De csak a te kedvedért, mazsolázgatok:

,,A brjanszki erdõben a partizánok 1942. tavaszára az összes kinevezett polgármestert agyonlõtték gyakran családjukkal együtt: a megszállók hasonlóan jártak el akkor, ha valaki nem teljesítette követeléseiket, sõt általában a polgármestereket tették meg túsznak arra az esetre, ha a falu határán belül merénylet történik. "

még aznap felgyújtották Luky Hutort és agyonlõttek 139 „partizánsegítõt”.

,,magyar jelentések szerint a Chinelj erdõ megtisztításáért folytatott többhetes hadmûvelet május 30-ig a következõ eredményekkel járt: 4375 partizánt és „segítõt” megsemmisítettek. A „partizánok” összvesztesége majdnem kilencszerese volt a támadókénak miközben a zsákmányolt fegyverek alapján legfeljebb 600–700 tényleges partizán eshetett a harcok áldozatául."

,, bekerítõ hadmûvelet azonban kudarcot vallot, mert a Putiwl-i erdõt a partizánok idejekorán kiûrítették. Bogányi vezérõrnagy 1942. július 7-i jelentése szerint a Putivl környéki harcok során 250 partizánt öltek meg a harcok során, és fogságbaesés után további 143 fõt akasztottak fel vagy lõttek agyon. Ehhez képest az akció során összesen csak 6 gránátvetõt, 24 löszeresgurtnit, 6000 darab gyalogsági lõszert két takarót, egy teherautót, egy rádió adóvevõt, 420 molotov-koktélt, 17 disznót és egy tehenet zsákmányoltak, amibõl következik, hogy a „harcban” elesettek többségének valójában semmilyen fegyvere sem volt"

Nos? Megfelel? Ezt elfogadod hitelesnek?

Azt elolvastam, de abban messze nem errõl van szó.

Ezekbõl idézett például Ungváry...amit én is beidéztem ide úgy egy tucatnyiszor. Ott van, csak vissza kéne olvasni...de ezek szerint te el se olvastad. Vagy nem értetted meg. Nem tudom melyik.

Semmi kedvem támogatni ilyen lejárató akciókat, de meg fogom venni ezt a könyvet, kíváncsi vagyok azokra a hivatalos magyar katonai jelentésekre.

Ja, és a személyeskedésbõl meg visszavehetnél. Attól hogy káromkodsz, nem lesz jobban igazad ám.

A magyar katonai jelentések is ezt támasztják alá.

Ebbõl áruld már el mit nem fogsz fel. Hányszor írjam még ezt le?

Aha. Nehezedre esik felfogni ,hogy a magyar ismétlem magyar!!!!!!! katonai jelentések is ezt támasztják alá? A magyar katonák jelentései is hamisak?!

Pesze, az orosz forrásokat meghamisították, de ezt ám bizonyítani kéne!
ja, és hogy képzeled a hamisítást? 70 évvel ezelõtt azt hamisították a csúnya oroszok, hogy a magyar katonák kegyetlenkedtek, majd ezeket az iratokat senkinek se mutatták meg 70 évig?! Mi értelme egy olyan hamisításnak amit nem használnak fel?

Ulvar
Ez tévedés, és te beszélsz mellé. Az én kérdésemre te se tudtál választ adni, elterelted azzal ami a te gondolat meneted, ezt itt basztad el. Tehát a te okos stílusodban megkérdezem, Te elhiszel mindent amit egy papírról elolvasol?

De tereltek. Semmivel sem tudjátok megcáfolni a források hitelességét. Kértem vagy hatvanhatszor, nem tudtatok felhozni semmi kézzelfoghatót. Csak azért nem fogadjátok el, mert nem akarjátok. Mert a magyarok nem lehetnek bûnösök. Nem akarjátok ezt beismerni. Hát errõl ennyit.

Ulvar
Nem terelek. Próbálom elmagyarázni neked hogy a kibaszott papíroknak hiszel, amiket ugyanúgy meghamisíthatott bárki. Ezt nem érted meg. Itt kezdõdnek a gondok. Azt hiszed mert valaki leír valamit az úgy van? Tudod hogy tudnád bizonyítani? Ha ott lettél volna felveszed egy kamerával az egészet és vágás nélkül közlöd, addig egy szavadat se hiszem el.

Miért terelés? Rá próbálták fogni a németekre a mészárlást hiteles szovjetek vagy nem?

Hpgy jön ide Katny? Arra felelj amit kérdeztem. Ebben a konkrét esetben, van bármi bizonyítékod ,hogy nem hitelesek? Ne terelj ha megkérhetlek. A kérdésre felej, nem Katyn, meg anyámkínja.

És az nem zavar, hogy sokadjára mondom el ezt is, a magyar katonai jelentések is alátámasztják azt, amit a orosz források írnak ?!

Ulvar
Alátudták támasztani a Katyni mészárlást? IGEN! Meghamisították az adatokat, az ukrán lakosságot megfenyegették, és ugyanazzal a paraszt emberrel aki azelõtt a németeknek elmondta hogy az oroszok tették, az ellenkezõjét állította, és azért mondta azt, mert a németek kényszerítették. Ez tény! Itt elveszti minden hitelességét a szovjet forrás a szememben. Aki egyszer ilyet hazudik az egész világnak az többször is megteszi.

Utoljára kérdem. Van bármi bizonyítékod ,hogy nem hitelesek? Vagy csak a szád jár?

Nem csak következtetett... Ugyanis arra még háborúban is ügyeltek, hogy kellõképen kozmetikázva adják elõ az adatokat.

A katonák (mint, német/magyar/mint orosz oldalon) sosem férfiakat/nõket/gyerekeket, hanem PARTIZÁNOKAT,PARTIZÁNSEGÍTÕKET,PARTIZÁN SZIMPATIZÁNSOKAT, ÁLCÁZOTT PARTIZÁNOKAT végeztek ki.

Ezek pedig nagyon tág fogalmak. Pl, egy feljegyzés szerint x faluban agyonlõttek 90 zsidó partizánsegítõt. Na mivel ebben a faluban ÖSSZESEN élt 90 zsidó, így ez a jelentés tulajdonképpen nõk és gyerekek kivégzésérõl is szól.

Ott pedig már tényleg bûzlik valami, amikor arról írja a jelentés hogy kemény harcban kb 1000 partizánt semmisítettek meg, de a veszteségek összesen 1 fõ, és 15 gépfegyvert zsákmányoltak.

Nem hinném, hogy akár 1 hadsereg is lett volna a II Vh-ban aki ne követett el volna valamelyen szintû háborús bûnt.
Én elfogadom a szóbanforgó forrásokat hitelesnek, többek között mert a magyar katonák jelentései is ugyanezt támasztják alá, mert a német történészek is elfogadják hitelesnek.

"amiket a németek is ! elismernek?"

Ezt úgy hajtogatod, mintha ismernéd azokat a németeket, akik állítólag elismerik ezeket a forrásokat. Ha téged olvasnának, azt is írhatnák az oroszok, hogy a magyarok elismerik ezeknek a hitelességét. Te elismered...

Nem azt mondtam, hogy bizonyítsd hogy mi történt. Mégegyszer elmondom.
A magyar háborús bûnökrõl van szó. Amire te azt mondtad a orosz levéltári források nem hitelesek. Legyen. Nem hitelesek. De valamviel támaszd ezt alá! Ezt bizonyítsd miért nem hitelesek!

Én ha állítok valamit, alá is tudom támasztani. Te azt állítod nem hitelesek, tehát? gyerünk, miért nem sorolod már a bizonyítékokat?

Ulvar
Neked van bizonyítékod? Harcoltál ott? Ott voltál? Vagy csak egy könyvre rámutatsz meg pár papírra!

Nézd, ez egy fórum, itt én nem tudom neked bebizonyítani, hogy mi történt ott, vagy mi nem. Azt tudom, hogy egy vallatás alkalmával bármit ki lehet szedni az emberbõl, ehhez nagyon értettek. Azt is sejteni lehet, hogy a könyv írójának mik lehetnek a céljai, milyen irányban elfogult. Ha van több millió irat, akkor el tudom képzelni, melyikeket válogatta ki...

Valóban véleménye mindenkinek van, a tied sem ér többet ebben a kérdésben.

És ez mit bizonyít? Semmit. Megismétlem. Ebben a témában, és nem másban, bármi bizonyíték, ami alapján nem hitelesek a szóban forgó orosz források, amiket a németek is ! elismernek?

Ha neked, vagy bárki másnak van, bármi bizonyítéka, elõ vele. Szerintem mindenki kíváncsi rá, de a mellébeszélés, a terelés, a vélemény, az nem bizonyíték.

Halljuk-lássuk. Tessék.

Ulvar
Mindjárt írok egy hosszabb szöveget, de neked csak egy dolgot mondok. Katyn. Kikre is fogták a drága szovjetek?

Ja, és igen, nem kihallgatás, hanem korabeli jelentés...ezt már méltóztatsz elhinni?

nagyon kiváncsi vagyok, hajlandó vagy-e elismerni a magyarok háborús bûneit, vagy megint mellébeszélsz majd. Vagy csak hát némi túlkapás történt...nem voltak szentek.

Elhiszed...de jó. Azt továbbra se értem mi jogon kérdõjelezed meg a levéltári forrásokat. Mióta lettél te ebben szakértõ ,hogy megkérdõjelezd bármi hitelességét mi?

De oké, te nem fogadod el az orosz forrásokat. De meg tudod cáfolni? Az nem éppen indok, hogy szerinted nem hitelesek. Valami kézzel fogható is kéne, nem csak a te véleményed. Mert tudod mit mondanak a véleményrõl? Olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van...