II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az biztos, hogy egy átlag orosz, amerikai, japán, német akármilyen ember nem rágódik azon ,hogy a saját népük mit követet el, de a történelemmel komolyan foglalkozó személy, egy igazi történész nem teheti meg azt ,hogy ezzel én nem foglalkozom, mert magyar vagyok, és magyar bûnökkel nem vagyok hajlandó foglalkozni.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
De az is érdekes, hogy ha a Vörös hadseregrõl van szó, akkor mind nõket erõszakoló vadállat, gyilkos. Velük szemben lehet kolllektív bûnösség? Vagy hogy van ez?
Még adott esetben akár egész iparág is épülhet az ilyen kihangsúlyozásra <#ravasz1>#ravasz1>
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
De érdekes, bezzeg ha arról van szó, a Vörös Hadsereg mit követett el, akkor nem mondjátok hogy nem kell a bûnösöket keresni. Ez de nagyon érdekes, jaj de fura.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mivel tudsz BÁRMIT hitelesen igazolni, hisz az én kérdésemre még mindig nem adtad meg a választ.
Amúgy nem értem miért vitázunk ezen ennyit. 70 éve történt és leszarom. Büszke vagyok arra amit véghez vitt a magyarság, és nem keresem a bûnösöket, de te neked muszáj...mindenféleképpen, mert okos akarsz lenni. Okosabb bárkinél. Érdekes hogy még az orosz ember is büszkébb mint egyesek ebbe a honba, pedig ott a saját népüket is irtották.
Értem. Tehát orosz források nem hitelesek, mert te azt mondod.
A magyar jelentések meg csak következtetések.
Zseniális. Tehát semmiképp se akarod elismerni, a magyar katonák háborús bûneit?
Nem arról szól? Akkor ez a mondat mégis mit jelent? válogatás nélkül agyonlõttek mindenkit. Na akkor ez a mondat mégis mirõl szól ha nem arról hogy mindenkit válogatás nélkül, tehát civileket is megöltek?
Érdekel, hogy akkor mégis mirõl szólhat.
A hónap vicce hozzászólása asszem már megvan.
,,A brjanszki erdõben a partizánok 1942. tavaszára az összes kinevezett polgármestert agyonlõtték gyakran családjukkal együtt: a megszállók hasonlóan jártak el akkor, ha valaki nem teljesítette követeléseiket, sõt általában a polgármestereket tették meg túsznak arra az esetre, ha a falu határán belül merénylet történik. "
még aznap felgyújtották Luky Hutort és agyonlõttek 139 „partizánsegítõt”.
,,magyar jelentések szerint a Chinelj erdõ megtisztításáért folytatott többhetes hadmûvelet május 30-ig a következõ eredményekkel járt: 4375 partizánt és „segítõt” megsemmisítettek. A „partizánok” összvesztesége majdnem kilencszerese volt a támadókénak miközben a zsákmányolt fegyverek alapján legfeljebb 600–700 tényleges partizán eshetett a harcok áldozatául."
,, bekerítõ hadmûvelet azonban kudarcot vallot, mert a Putiwl-i erdõt a partizánok idejekorán kiûrítették. Bogányi vezérõrnagy 1942. július 7-i jelentése szerint a Putivl környéki harcok során 250 partizánt öltek meg a harcok során, és fogságbaesés után további 143 fõt akasztottak fel vagy lõttek agyon. Ehhez képest az akció során összesen csak 6 gránátvetõt, 24 löszeresgurtnit, 6000 darab gyalogsági lõszert két takarót, egy teherautót, egy rádió adóvevõt, 420 molotov-koktélt, 17 disznót és egy tehenet zsákmányoltak, amibõl következik, hogy a „harcban” elesettek többségének valójában semmilyen fegyvere sem volt"
Nos? Megfelel? Ezt elfogadod hitelesnek?
Ebbõl áruld már el mit nem fogsz fel. Hányszor írjam még ezt le?
Pesze, az orosz forrásokat meghamisították, de ezt ám bizonyítani kéne!
ja, és hogy képzeled a hamisítást? 70 évvel ezelõtt azt hamisították a csúnya oroszok, hogy a magyar katonák kegyetlenkedtek, majd ezeket az iratokat senkinek se mutatták meg 70 évig?! Mi értelme egy olyan hamisításnak amit nem használnak fel?
A katonák (mint, német/magyar/mint orosz oldalon) sosem férfiakat/nõket/gyerekeket, hanem PARTIZÁNOKAT,PARTIZÁNSEGÍTÕKET,PARTIZÁN SZIMPATIZÁNSOKAT, ÁLCÁZOTT PARTIZÁNOKAT végeztek ki.
Ezek pedig nagyon tág fogalmak. Pl, egy feljegyzés szerint x faluban agyonlõttek 90 zsidó partizánsegítõt. Na mivel ebben a faluban ÖSSZESEN élt 90 zsidó, így ez a jelentés tulajdonképpen nõk és gyerekek kivégzésérõl is szól.
Ott pedig már tényleg bûzlik valami, amikor arról írja a jelentés hogy kemény harcban kb 1000 partizánt semmisítettek meg, de a veszteségek összesen 1 fõ, és 15 gépfegyvert zsákmányoltak.
Nem hinném, hogy akár 1 hadsereg is lett volna a II Vh-ban aki ne követett el volna valamelyen szintû háborús bûnt.
Ezt úgy hajtogatod, mintha ismernéd azokat a németeket, akik állítólag elismerik ezeket a forrásokat. Ha téged olvasnának, azt is írhatnák az oroszok, hogy a magyarok elismerik ezeknek a hitelességét. Te elismered...
A magyar háborús bûnökrõl van szó. Amire te azt mondtad a orosz levéltári források nem hitelesek. Legyen. Nem hitelesek. De valamviel támaszd ezt alá! Ezt bizonyítsd miért nem hitelesek!
Én ha állítok valamit, alá is tudom támasztani. Te azt állítod nem hitelesek, tehát? gyerünk, miért nem sorolod már a bizonyítékokat?
Valóban véleménye mindenkinek van, a tied sem ér többet ebben a kérdésben.
Ha neked, vagy bárki másnak van, bármi bizonyítéka, elõ vele. Szerintem mindenki kíváncsi rá, de a mellébeszélés, a terelés, a vélemény, az nem bizonyíték.
Halljuk-lássuk. Tessék.
nagyon kiváncsi vagyok, hajlandó vagy-e elismerni a magyarok háborús bûneit, vagy megint mellébeszélsz majd. Vagy csak hát némi túlkapás történt...nem voltak szentek.
De oké, te nem fogadod el az orosz forrásokat. De meg tudod cáfolni? Az nem éppen indok, hogy szerinted nem hitelesek. Valami kézzel fogható is kéne, nem csak a te véleményed. Mert tudod mit mondanak a véleményrõl? Olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van...