II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az arányok azert nem vagyon biztos, a 109-es pl aránytalanul kicsinek tűnik, a zeró se hinném hogy kisebb lett volna mint a 190-es.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

na megvolt a My way, érdekes volt, amolyan, amikor jól lopnak Hollywoodból. nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ezt a filmet hogyan fogadták az oroszok 😊
az ázsiai "kiabálva érzelmeskedünk" dolgot sosem fogom megszokni, de szerintem ez nem vont le a film értékéből

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

úgy néz ki ezek a berobbanások elég gyakoriak voltak a vadászcicáknál...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.04.06. 00:41:20

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ja nem, főleg amikor az öreg bőg a csontváz mellett egy golyóstollal a kezében és hajlong.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A Taegukgiban azért ez a szentimentalizmus ennyire nem volt túltolva.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Montanosz
már háromszor megnéztem, kötelező darab

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Láttam. Nekem tetszett, de ázsiai film. Tehát az érzelgős részek benne az európaiak számára eltúlzott, nyálas jeleneteknek fognak tűnni. Mármár nyávogósan sírósnak. Mivel jó sok ázsiai filmet néztem már meg, engem nem zavar ez a fajta dráma.

Ha bejött a Brotherhood of War, ez is tetszeni fog, de a Brotherhood szerintem jobb film volt.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

megnéztem tegnap este a t-34-et, végül is nem volt rossz, persze tele volt blődségekkel, de eddig ez a legjobb orosz háborús film amit láttam.

A My wayt látta már valaki? Arról sok jót hallottam.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.04.05. 14:01:45

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Lemilen volt róla anno egy jó cikk
Itter

Volt már itt is megemlítve legalább 1x, max. nem ez az animált videó.

Pluskast
Erről ti hallottatok? Én ezt nem is tudtam.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Megelőző népírtás.

Egyébként a Jugoszláv háborúnál a népírtás nem lett befejezett, úgymond megállították, nem?

Nem hinném hogy van módszer egy népirtás megakadályozására. 😞

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

mindegyiket végig szokta nézni a világ...

azon gondolkodtam, hogy volt-e egyáltalán olyan népirtás amit megakadályoztak, egy sem jut eszembe o0

a burmait is végignézte a világ

Nekem eddig sem tűntek annak, de ez kissé jobban megvilágítja a dolgokat.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ez például tök új volt nekem:

44.M Buzogányvető (Mace)

folytatódik a német megszállós, szövik szerepe cikk, továbbra sem tűnnek ártatlannak az angolok

index interjú

molnibalage83
Gyá, küszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

PetruZ
Kálvária-tér. Pont a napokban volt egy összeállítás a fotós képeiből a Fortepan-on (18+ tartalom néhol).
molnibalage83
Képtelen vagyok beazonosítani, hogy hol készülhetett a kép.

Több tippem volt, de a mai épületek alapján egyik sem stimmel pontosan. Elsőre a Deák / Erzsébet térre gondoltam, a Sas utca táján felől. Aztán a Kosztolányi térre, de az sem stimmel.

RatBaG
A Soviet Red Army soldier (armed with a PPSh-41 SMG) peers around the corner of a ruined building, waiting for his chance to ride a bicycle probably to another covered position, during the Battle of Budapest, Hungary: Winter 1944 / 1945.

Per Aspera Ad Inferi.

Pluskast

Én inkább azt a túlzottan toleráns hozzáállást nem tudom hova tenni, amivel a Roosevelt-kormányzat viszonyult a sztálini kormányhoz.
Apropó, biztos ismerős sztori a fórumozók körében a B-29 lekopírozása 😄
Megnéztem volna, mennyire mobilis a szovjet hadsereg, ha nincs a Studebaker teherkocsi, amin nemcsak a gyalogot szállították, de a katyusát is erre szerelték fel.
molnibalage83
Ja, upsz, egy sort elnéztem. Gyanúsan kevésnek is tűnt. Valami keveset törlesztett, de csak töredékét.

11 milliárd az a 3 (az a franciáknak küldött dolgok ellenértéke) 😊

amúgy kemény, hogy egy centet sem fizettek vissza, csoda, hogy nem ugrottak emiatt egymás torkának pár évvel később

molnibalage83
Ebben táblázat csak a nyersanyagok és kajára.

De szállítottak tudtommal szerszámgépeket is. Meg egy rakás repülőgépet, harckocsit és teherautót meg dzsipet.
Wiki szerint akkori áron 3,2 mrd USD. Viszonyításképpen, a Manhattan-terv 2 mrd-ból kijött...

Ha a Lend-Lease keretében szállított összes eszköz árát meg kellett volna térítenie a Szovjetuniónak, ez mekkora összegre rúg?
RatBaG
igen.

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83
Ez Jsz-2?

Vagy csak elfogyott a benzinje, a germán meg telepakolta ekrazittal, nehogy ellenséges kézre kerüljön és usgyi...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Pluskast
Ez is abszolút lehetséges.

Pluskast
Nem, hanem harci cselekmény közben. Olyan esetben amikor a páncélzatnak elvileg el kellett volna látni a védelmi feladatát de nem tudta. Sok esetben ez nem jelentette azt, hogy átütötték a páncélzatot, de a lövedék becspodása után komoly repedések jelentek meg a harckocsi páncélzatán aminek papíron nem szabadott volna megtörténnie. Ezzel kapcsolatban egy írás.

jaja, ez jellemző volt a németekre is a vége felé: nem tudtak elég ötvöző anyagot belerakni a páncélba, na meg a szovjeteknél is, ott meg a munkások nem voltak a helyzet magaslatán

szemből nem tudták kiszedni, oldalról igen

de úgy hogy még az ágyú cső is egy az egyben elszállt?
mert a felépítmény masszív frontpáncélzatát már csak az imádság tartja a helyén ahogy elnézem, az ágyúcső az kb ketté tört úgy ahogy volt, ugyanakkor a futó görgök meg lánctalpak a helyükön maradtak és nincs bomba tölcsér a közelben, így a CAS-t elvileg kilehet zárni, + az említett felső frontpáncélzat is enyhén előre dőlt, és az oldalpáncélzatnak is csak a középső része hiányzik nagyjából ott ahol a löszereket tárolták.

ha ez tényleg bazooka volt akkor valószínűleg maga a kezelője is otthagyta a fogát.

molnibalage83

Pedig Carius könyvében is van olyan eset, ahol bepánikolt a JT-ben a zöldfülű legénység és a jármű a viszonttűzre elkezdett forgolódni. Aztán bekapott egyet oldalról.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Mi a fenével lőtték ezt ki? Plazmaágyúval?
molnibalage83
Mármint találat nélkül mozgás közben?

Pluskast
Lehet vacak volt a páncélzat anyag minősége. Pár éve olvastam, hogy a királytigrisnél habár papíron nagyon erős és szinte átlőhetetlen volt a páncélzata szemből, a vesztésre álló és így komoly alapanyag hiányban szenvedő németek már nem tudták azt a minőséget előállítani, mint mondjuk 42-ben. Több esetben komoly anyagfáradás lépett fel a KT páncélzatában és egész egyszerűen megrepedt a páncélzata.

Itt azt írják, felrobbant a lőszer, és "bazooka vagy M36" lőtte oldalba.