15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#14598 Is-is. Állítólag:
"Civilians look at a turret salvaged from the wreck of the battleship Mutsu, early 1970's."
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2019.08.12. 16:13:09 -
Prof William #14597 Ez bontás közbeni kép? Vagy a torony szépen lerepült egy detonációtól? Mert ebben az esetben nem semmi robbanás lehetett. A torony viszony nagyjából egyben van... Szóval lehet mégsem robbant.
-
Kissssss0 #14596 valaki elhagyott egy tornyot a hajójáról... :D -
#14595 -
#14594 -
#14593 -
#14592 -
SZUsszan #14591 -
#14590 Column of M10s in Aachen 1944, the first city on German soil to be captured by the Allies
-
#14589 A converted M4 Sherman tank enters the ground zero and collects soil samples after Trinity test, the first nuclear weapon detonation ever.
-
Kissssss0 #14588 állítólag tengeralattjáró ellen is fel lehetett szerelni 2 darab mélyvízi bombával, vagy 2 darab 250 kg bombával.
nagy kár hogy egy darab se maradt fen belőle.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.07.04. 20:19:22 -
Madi92 #14587 Nem is tudtam, hogy ennyire előre jártak. :O
Helikopáter -
Oddball29 #14586 Átszaladok majd rajta. A Mark Fisher-es cikk az nem hijack akart lenni, de csak beugrott a Roland Emmerich-féle smúz vonalról.
Egy mondat még a zenéről. Ha egy stílusirányzatról van szó, én mindig azt kérdezem magamtól, mi az üzenet. A hiphoptól meg a countrytól is sugárban hányok, viszont érteni vélem, honnan jött és mi az üzenet (lakodalmasra ugyanez, ha helyben maradunk). Az üzenetet nem vitathatom el tőle, mert van neki. Viszont mi maradt mára?
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2019.07.04. 15:19:13 -
#14585 Itt -
Oddball29 #14584 Nem tudom. Legyen? -
#14583 Hol van erre alkalmas topik? -
Oddball29 #14582 Zenére inkább alkalmazható ez a teória, mint mozgóképre vagy az új médiumokra. Én pl. úgy jártam, hogy számomra jelenleg nem termelnek semmi újat, ami belül rezonálna.
De sztem Fishernek nem a történetmesélés hanyatlása volt az elsődleges fájdalma, hanem új, alternatív világok megteremtésének, azok bevitelének a popkultúrába, az emberi tudatba elmaradozása. Egy Witcher ilyen értelemben biztos nem hozott semmi újat, nem is akart.
Ebert már akkor kritikus volt, amikor én meg se születtem. Amellett, hogy RIP, és hogy esetleg nem értette teljesen ezt az új világot, az új médiumokat és az egymást követő krízisgenerációkat, attól neki még van egy valid kommentátor életműve. -
#14581 OFF
Fogalmazzunk úgy, hogy globális sirámaival nem értek egyet.
Régen is léteztek pl. TV sorozatok, de az erősen B és C kategória volt az komoly színészek számára. Mára meg ott tartunk, hogy a sorozatok sok embernél kb. lecserélték a mozit nagy átlagban, mert a hosszuk lehetővé teszi olyan történet és narratíva felépítését, ami mozifilmeknél lehetetlen. Tehát eléggé megfordult az, hogy milyen a filmipar. Igen, most is van hollywoodi blockuster és társai, de teljesen mások az arányok.
Nincs művészeti inniováció? Hülye ez az ember? A valóban minőségi AAA játékok olyan szintre emelték a történetmesélés és interkativitás kapcsolódását, hogy beszarsz. Lásd Witcher III, Last of Us stb. Én előbb néztem meg a Last of Us-ból összevágott "mozifilmet", mint sok magasra értékelt filmet nem hogy a mai képregény és fast and furious zskat szarokat.
A zenénél ezt hogyan értelmezed, amikor az ízlés kérdése? Az embereknél már régóta tudni, hogy zenei ízlésüket alapvetően befolyásolja azt, amit 20-25 éves korukig megismernek. Magamon is látom. De ez nem jelenti azt, hogy mai zene ugyanaz lenne, mint 10, 20, 30 vagy bárhány éve és a régi és úgy irányzatok is lazán megférnek egymás mellet. Hovatovább és simán kijelentem azt, hogy számomra sokak által ikonkét tisztelt zenészek művei a '60-as és '70-es évekből számomra nem értékek. Nem azért, mert szarok, csak nem az én világom.
(Pl. hogy Jimmy Hendrix vagy egy rakás ikonként tisztelt ember zenéje mitől jó én nem tudom. Nálam kínzásra alkalmasak, nem élvezere. De ez ízlés.
Kultúra lelassult? Hát, ha azt értjük, hogy pl. ismeretterjesztés terén 30 éve olyan minőségi dokufilmek voltak, hogy pislogok, ma a YT-n hobbiból (vagy főállásban) tartalom készítők olyan videókat raknak össze, hogy annak segget csókolhat tartalom szerint 15+ éve lassan miden szarrá butított dokufilm, akkor megint csak röhögök.
Az ilyen kikiáltott nagy kritikusokon mindig értetlenül csóválom a fejem. Roger Ebert nevét sem ismertem és ő is valami ikon. Ahhoz képest néhány nyilatkozata akkora baromság, hogy azóta is tenyerembe temetem az arcom. Pl. szerinte a számítógépes játékok soha nem lehetnek művészeti alkotások. Anyám... És ilyen emberek szavára adnak egyesek. Na, ez a Fischer is ilyen.
Az, hogy a pénzéhes vállalatok lelaknak egyes brandeket, az nem jelenti azt, hogy itt a világvége. Csak azt, hogy ma korlátozott forrásból fan made dolgok jobbak, mert ott belefér a kockázat, mert nem cél az anyagi siker.
Ez lenne az innováció hiánya? Ja, hogy inkább a tömegek ízléstelenségével van a baj? Mert komolya, ahol a fast and furiousból egynél több rész készülhet és sikerszéria, ott azért valami látszik, hogy milyen kultúrára van igény.
Félreértés ne essék, nem vagyok sznob, időnként jópofa megnézni egy ilyet, de az, hogy ebből lefelé ívelő paródia jellegű fos lesz és erre még mindig van igény és siker... LOL.
Vagy az, hogy ma kickstarteren és máshol könyvre és társasjátékra lehet pénzt szerezni és telibeszarni a kiadókat? Így született a The Martian könyv, ami világsiker lett és a belőle készült AAA mozifilm is.
LOL megint.
A linkelt kritikus is picit gondolkodhatott volna...
Az megint más kérdés, hogy mi az arány az egyes dolgok között. Régen is volt ponyva... Ilyet olvasott az átlag GI a lövészárokban.
ON
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.07.04. 14:04:26 -
Oddball29 #14580 Kis kultúrkritika. Ez a megboldogult úriember ezzel kapcsolatban sztem beletrafált valamibe. Mondjuk az új Star Wars-trilógiánál éppen csak ki nem üti az ember szemét. -
robgros #14579 Lehet, a közeli jövőben nagy ívben kerüljük ezen filmtermést -akárki is a rendező-, mert már lassan csömört kapunk ettől a nagy pátoszosságtól? :) -
Lacusch69 #14578 Teljes film.
Sajnos a korábban leírtak szerint és néha reklámok is jönnek. -
Prof William #14577 Érdekesnek tűnik. Mondjuk nekem már japán nyelv-angol felirat is tökéletesen megfelene.
A Midway-hez meg... Azt hittem hogy az ilyen szintűen pátoszos nyálak úgy nagyjából a PH után kivesztek de ez kb mintha Pearl Harbour 2-lenne. Lassítva repülő gépek, otthoni Kedves képe a műszerfalon, amit hős amerikai katona szomorú szemmel nézeget miközben a végső támadásra indul... Remélem azért szinten tudják majd tartani a nyált...
Bár az a első jelenet ahol a japán gépek géppuskasorozatitól jókora robbanások rázzák meg a hajókat azért egy kicsit megrémiszt. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.06.28. 15:08:06 -
Lacusch69 #14576 A japó oldalról ajánlom az "Eternal Zero" (Eien no 0) c. filmet.
Sajnos csak eredeti vagy más, nem európai nyelven lehet megtalálni (a legjobb eddig egy eredeti nyelven + lengyel alámondással volt...)
wiki
Egy klip a filmről, Two Steps From Hell zenével:
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2019.06.28. 11:43:40 -
Prof William #14575 Ja az összes többi csatajelenet a Peral Harbouri rajtaütésből volt. Bár lehet hogy nem akarták ellőni a midway-i csatát..
Remélem azért legalább japán oldal is kap 1-2 snittet. Még a Peralban is kaptak pár jelenetet. -
#14574 Az kemény, hogy kb. egyetlen snitt van talán benne, ami Midway is lehet, amikor csak egy jenki hordozót mutat. De az is lehetne bárhol. Első látásra is látszik, hogy egy kb. 5,5/10-es film lesz imdb-n. -
#14573 Midway trailer (r: Roland Emmerich). Háát... :) -
-
#14571 -
#14570 "Mothball Fleet" reddit link
-
robgros #14569 A megbékítés kísérletének kudarcát ismerjük 1938-ból. Na de mi van akkor, ha mégis sikerül ezzel úgy lekenyerezni a Führert, hogy az kockázatosnak tartsa egy újabb háború kirobbantását? -
#14568 Magánvélemény természetesen, de szerintem egy Graf Zeppelinnél csak egy rosszabb ötlet van: több Graf Zeppelin. Ha a németek jóformán egy pontonhidat se tudnak vízre rakni úgy, hogy ne a "portyázó hadviselést" erőltessék vele, akkor még a legkisebb ön-tökönszúrás, ha gumicsónaknál nagyobb dologra nem költenek felszíni viszonylatban, ellenben elkezdenek foglalkozni valami értelmezhető nagy hatótávolságú légi rendszerrel. Azt nem dobom be, hogy a fejükre is állhatnak, akkor is több szövetséges hajótér kerül vízre, mint amennyit fizikailag képesek elsüllyeszteni, mert ez valóban "20/20 hindsight", de ettől eltekintve borítékolható, hogy ha rendszerbe áll, a GZ-vel mi történt volna, akár ha mellette is van egy Peter Strasser. Még akkor is így gondolom, ha Németország épkézláb hordozókban spekulált volna; ami nem a helyzet. -
#14567 Képtelenek együttműködni. A németek csoportosan próbáltak operálni, ami a végzetük lett egy idő után, mert sok rádiózással járt.
A jenki tengók szinte mindig önállóan tevékenykedtek tudtommal.
CV-vel semmilyen módon nem tudtak együttműködni. A német CV csak kísérő hajókkal lett volna életképes. Legalább 1 db BB mellé, hogy ha esetleg belefut valamibe, akkor se legyen védtelen és elmenekülhessen addig, ameddig a csatahajók, cirkálók és rombolók fedezik. -
robgros #14566 Vagy, ha nem a felszíni flottát, az U-boot flottát (legalábbis).
Csak felvetés: elvileg lehetne repülő-hordozókat tenni a búvár-naszádok mellé, ezzel a tengerészet kiegészülne a Luftwafféval. -
#14565 Vagy pont nem. A felszíni flotta az egész háború alatt szinte nem csinált semmit...
Minek költsön arra, ami eleve esélytelen?
Az erőviszonyokat nézve ez lett volna a helyes lépés. 1941 után nyilvánvaló volt, hogy semmire nem jó a német felszíni flotta. Leköti a szövik erőit a jelenlétével, de kb. ennyi. Eredményt nem értek el, amikor meg beütött a krach, akkor egyből mentek is a hajók a tenger fenekére. 1941 májusában a B.+PE az önállóan küzdő RN ellen nem tudott elérni jelentős sikert. Az USA belépése után harangoztak nekik.
1943-ban csak azért küldte ki Dönitz a Sch-t a tengerre, hogy igazolja Hitlernek, hogy legalább ne szerelje le a hajókat. Nem sikerült. A Tirpitz ezután annyira volt használható, hogy kikötőben vitték be neki a találatokat Tallboy bombákkal, ahol először súlyosan megsérült, majd süllyesztették el. -
robgros #14564 Na ebből felvetődött, mi van akkor, ha a Führer nem gyalogosként, hanem tengerész kadétként szolgál a Nagy Háborúban, ez milyen hatással lehet a karrierjére + a fegyverkezésre? Ez esetben biztos a Kriegsmarine lenne a pártfogoltja a Wehrmacht helyett. -
#14563 -
#14562 Urak, urak, több tiszteletet a Fairey Swordfish felé :) Kitűnő torpedóvető volt. John Kilbracken is repült vele, meg is írta a könyvében a Kardhalban. Szintén kitűnő könyv :) -
#14561 Az élet és a gyakorlat őt bizonyította, tekintve, hogy a lényeg az volt, hogy egy repülő képes eltalálni és elsüllyeszteni egy hadihajót, ahogy ez a háború alatt be is bizonyosodott. -
#14560 Ok. -
#14559 A BM féle teszt azért mulatságos volt. Álló hajó, nem lőtt vissza és a vízzáró ajtók is nyitva voltak. Minden elismerésem az ötletért, de így "picit" lejtette a kísérlet.
A valóban használható gépek a hajók ellen a 30-as évek második felében érkeztek. Azok megfeleltek az I. Vh-s maradékok ellen. Az újabb hajók ellen a '40-es évek gépek voltak ajánlottak.