II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt a filmet már megcsinálták egyszer Memphis Belle címmel harmincvalahány éve.
RatBaG
torrenten láttam meg ma:

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
Na ja. Luthier az összes winyót elvitte vagy letörölte, nem volt szép elválás az övék, simán el tudom képzelni, hogy mindent átadott ED-nek, csak őket nem érdekelte a 40-es évek eleje...

www.pumaszallas.hu

Amúgy lehet hogy fejen találtad a szöget, végülis ugyanaz a térkép, mint amihez már gyűjtöttek a CloDban. 😉

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
Talán az RRG stúdiónak Normandiáról voltak olyan részletes kigyűjtött forrásanyagai, amikkel érdemes nekiállni egy térkép elkészítésének 😊

www.pumaszallas.hu

Igazából a gépekkel semmi baj, mert egy 44 végi németalföldi hömbölömhöz teljesen jó gépek vannak. A 190D és a 109K, a P-51D alváltozat mind kb. 44 októberi, a Spit IX sem lóg annyira ki a képből mert a kontinensen lévő RAF gépek közül a leggyakoribb volt.

A térkép a hülyeség. A Battle of the Bulge / Bodenplatte planesethez a jó ég tudja miért választották Normandiát, gondolom mert... csak. Az olyan ismert és jól hangzik és majd eladja.

Luthier szerintem ennél részletesebben nem is dolgozta ki a koncepciót, fogott egy csomó legendás gépet, meg egy legendás csatát, az hogy a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, nem nagyon érdekelte.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

VO101Tom
Afranc. Én meg nézem, hogy hova tűnt a DCS topikból a hozzászólásom. <#alien>
Szorri az offtopikért, megzavart a DCS téma, és csak válaszra klikkeltem, a topik nevét nem néztem 😊

www.pumaszallas.hu

csak felületesen követem hogy mi történik ezzel a DCS-el 😄 nekem mindig az maradt meg hogy a modern gépek körül forog a játék, én megmaradtam(leragadtam) a félszim árkád war thundernél.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

VO101Tom
A bejelentett F-16-al is nagyon következetesek, Wags az asztalra csapott, és azt írta, ők egy bizonyos évjárat egy bizonyos gépét csinálják meg (USAF/NG 2007), és amit azon nem használnak, azt nem csinálják meg ők sem. "Nem akarják Frankeinstein szörnyeit megkreálni, különböző altípusokat, különböző évjáratokból összekombinálni" (az nem tiszta itt a BMS-nek szúr oda, vagy az ő korábbi filozófiájuknak <#alien>). Úgyhogy SDB, JSOW, JASSM, LaserJDM, GBU, CBU és BLU fajták után most ugyanezzel az indokkal nem lesz a hármas LAU-88 sín sem Maverickhez, csak olyan, ami egyet tud vinni (ezen megy most a rinya redditen). Vicces, hogy az Izraeli, Görög, Holland, satöbbi festések, az, hogy hogy néz ki az egész gép, az sokkal kevésbé bántja a szemüket, mint hogy az a fegyver vagy pilon, amit ráteszel, az rendesen le volt-e papírozva az USAF-nál 2007-ben? Persze értem én, egy festést, főleg ha sablonból csinálod, az pár napos, esetleg pár hetes meló egy embernek. Egy fegyvert vagy pilont lemodellezni, felprogramozni meg nagyon nem. Úgy látszik az már nem fér bele.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Szerintem nem volt a ww2 rész koncepciótlan mostanáig, pont ezért károgtam a Rata miatt, hogy ezzel a modullal kezdik ezt már itt is a katyvaszt. Normandia térkép és a német gépek nem esnek pontosan egy korszakba, de ettől eltekintve legalább a front és az egymással ténylegesen harcoló gépek stimmeltek. A8 fóka is beleillik ebbe, a Rata és a készülő F4U nagyon nem.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Na ja, 2012 óta van a P-51D a játékban, a fegyvertelen TF-51D az alap ingyenes DCS World része is <#alien>. Két évente jött ki hozzá gép, a D-9 Fóka, a 109-es Mesza, majd a Spit IX. 2017 óta van Normandia térkép is. Most egyszerre jelentették be a Ratát és az A8 Fókát, ezen kívül van készülőfélben lévő F4U is.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
A CloD szim bukása miatt a ED belekezdett II. vh-s világ építésbe, de ez is teljesen félrement. Teljesen koncepciótlanul fejlesztenek gépeket és helyszíneket.

eddig úgy tudtam csak modern gépekkel foglalkoznak a DCS-ben...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ximix

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elvileg egy álcázott Svéd hajó.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.05.16. 01:22:59
Azóta is vitáznak élénken, szükséges volt-e az atom vagy anélkül is el lehetett volna rendezni a japánok szénáját.. az örök vitatéma.
vagy talán azért mert kutyát se érdekli hogy "Ho Lee Fuk" és "Chin Tu Fat" egyesült seregét hogyan győzte le a japán "Meme weeb'tsu Todota" tábornok valahol kina közepén valami istenháta mögötti noname paraszt falu közelében... 1939 előtt.

a publikum ww2 távol keleti harcairól maximum annyit tud hogy a csúnya sárga majmok szétbombázták a dicsőséges usa flottáját pearl harbornál, aztán pedig az amcsik válaszoltak két "igazságosan" kiosztott atombombával... a lelkes érdeklődök még talán hallottak a hősies britek és ausztrálok helytállásáról port moresby-nál de ennél többre már nem futja a nagy többségnek.

és őszintén szólva ezen nem is nagyon tudok csodálkozni, engem érdekelnek a japán vs usa hajó csaták a csendes óceánon meg hogyan verték a brit/holland erőket lilára a japánok mikor elkezdték megszállni az indonéz szigetvilágot... deee ezen túl kb teljesen hidegen tud hagyni engem mit szenvedtek összevissza a kinaiak meg a japánok 31-től 45-ig.

Pedig az európai hadszínteret jóformán minden tekintetben kivesézték. Mit lehet vajon még mondani a témában, ami eddig nem hangzott el?
Ritkán kerül elő,mert nem annyira populáris téma errefelé, pedig jó,és érdekes.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

molnibalage83

Ennyire eurocentrikus a publikum?
semennyire.

Mennyire gyakori téma általában az ázsiai hadszíntér, azon belül is Kína?
Gyakorlatilag bármi. De mivel a németek rá voltak parázva, és a fejükben a B-29 valami sztratoszférában hipercirkáló szuperbombázó volt (gondolom japó mesék alapján alakult ki ez a kép), ezért külön erre készültek el a Ta 152 és illetve a 109K14 magassági nehézvadászok.

A maga korában a B-29-nek mi lehetett volna komoly ellenfele a Luftwaffe eszközparkjában?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

molnibalage83
Japán szemszögből a jenkik hadrendjének ismerete nélkül.

még jó hogy ketté nem vágta....

"JOBBKÉZ TE BAROM! Betétlapod van?" 😄
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2019.05.04. 13:00:57

Hoppá!

A sztori.
Utoljára szerkesztette: savaz, 2019.05.04. 09:19:09
RatBaG
Winston Churchill crosses the Rhine in a LVT, 1945.

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83

Erről írták, Joseph Heller 22-es csapdája könyvét veszi alapul?
WOW!!!!!
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ezt vajon az urivi hídfő környékén lőtték valahol?

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

RatBaG
Captured lend-lease M3 Stuart in Hungarian service

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
Nekem ez már kissé cringe, de azért belinkelem.

Rohadjak meg, a refrén azért eléggé fülbemászó. <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Tulajdonképpen kapcsolódik.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Savazzal értek egyet, szeretném azt hinni, hogy egy-egy ilyen válasz cikk segít csökkenteni a tudatlanságot, nyilván ettől még lesznek menthetetlenek, de hát mindent nem lehet.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hát nekem akkoriban tényleg az volt a bajom az indexxel, hogy 1-2 hetente volt szegény zsidók gonosz nácik cikk, és mondjuk évente egy délvidéki mészárlásos köldöknézős.

Lehet, hogy ezt már belemagyarázom, de ez rohadt kontra produktívnak tűnt már akkor is, meg most is. Az egyikről lehetett beszélni régen is, a másikról meg nem. Félre értések elkerülése végett, örültem annak is, hogy bele mert állni olyanba is az index, pár évvel ezelőtt, hogy akkor beszéljünk már kicsit az ukrán fronton történt kegyetlenkedésekről is.

Ez most kicsit hülye hasonlat lesz, de egy ismerősöd egy évben elmondja neked ötvenszer, hogy neki milyen rossz, mert....az egy idő után rohadt bosszantó tud lenni, de ezt mondjuk tanítják pszichológia ovi kiscsoportban is.

Természetesen dönthet úgy, egy napilap, hogy szerintük az egyikkel sokkal többet kell foglalkozni, de nekem baszta az igazságérzetemet sokáig.

Szóval nálam ez úgy festett, hogy miért ennyit a többi rovására.

molnibalage83
Nem szeretnék abban ülni, az fix.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83

Amiről szájkosártörvény van arról aztán baromira lehet "szabadon" eszmét cserélni. Max. névtelenül az interneten, ahol nem bannolnak érte.
Elég gyenge lábon álló tények azok, amiket törvénnyel kell védeni, vagy kollektív pszichoterrorral, ahol nincs ilyen törvény (nyugati világra gondolok nyilván, nem mondjuk az arabokra). Ez az alábbi "tájékoztatás" is ilyen. Akit érdekel keressen rá Karsai László történész egykori netes "vitájára" a kurucosokkal (Ungváry is beszállt), tőlük tiszteletre méltó, hogy leálltak "revizionista" állításokat cáfolni, már amit meggyőzően cáfoltak. Véleményem szerint volt sok minden amit igen, de egy-két dologban nem voltak túl meggyőzőek, illetve Karsai személyeskedő gúnyolódást alkalmazott ott, ahol nem tudott mással jönni (persze attól még lehet, hogy más tudott volna, történészek nyilván nem műszaki vagy orvosi szakemberek például).
Szóval ez a fajta tájékoztatás olyan, mintha a szocializmusban a marxizmus-leninizmus tanszék felhívta volna az esetleges másképp gondolkodókat, hogy hadd magyarázza meg nekik, hogy miben tévednek. Aztán ha azok komolyan veszik, akkor mehetnek az átnevelő táborba (nyilván retorikai túlzásként hoztam fel a hasonlatot persze).
Utoljára szerkesztette: fonak, 2019.04.16. 21:33:17
molnibalage83
Én sajnos nem ezt látom energetika terén. Mérnököket sikerült már agymosni és leszoktatni a gondolkodásról, ami több, mint rémisztő.

A vilag nem csak turbofaszokbol es okosokbol all. Rengeteg a bizonytalan ember aki probal ugyan tajekozodni, de csak a turbofaszok hulyeseget talalja es azt hiszi az az igazsag. Ha senki sem ervel normalisan a masik oldal mellet, akkor a hulyeseget fogadjak el.

Reszemrol minden tori szakos hallgatonak (de akar minden egyetemi hallgatonak - lasd laposfoldesek, meg oltasellnesek) kotelezove tennem hogy aktivan mukodjon kozbe a tajekoztatasban es oltogassa a hulyeket.

Ez a tobbsegnel ugy mukodik mint a mosoporreklam minnel tobbszor latod, annal inkabb elhiszed. Ha lehet, akkor mar valami normalis velemenyt fogadjanak el.