15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
robgros #14518 Pedig az európai hadszínteret jóformán minden tekintetben kivesézték. Mit lehet vajon még mondani a témában, ami eddig nem hangzott el? -
Freeda Krueger #14517 Ritkán kerül elő,mert nem annyira populáris téma errefelé, pedig jó,és érdekes. -
#14516 -
robgros #14515 Ennyire eurocentrikus a publikum? -
Kissssss0 #14514 semennyire. -
robgros #14513 Mennyire gyakori téma általában az ázsiai hadszíntér, azon belül is Kína? -
Kurfürst #14512 Gyakorlatilag bármi. De mivel a németek rá voltak parázva, és a fejükben a B-29 valami sztratoszférában hipercirkáló szuperbombázó volt (gondolom japó mesék alapján alakult ki ez a kép), ezért külön erre készültek el a Ta 152 és illetve a 109K14 magassági nehézvadászok. -
robgros #14511 A maga korában a B-29-nek mi lehetett volna komoly ellenfele a Luftwaffe eszközparkjában? -
Renegade #14510 Magyar katonák Dániában -
#14509 Japán szemszögből a jenkik hadrendjének ismerete nélkül.
-
Kissssss0 #14508 még jó hogy ketté nem vágta.... -
Kurfürst #14507 "JOBBKÉZ TE BAROM! Betétlapod van?" :D
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2019.05.04. 13:00:57 -
savaz #14506 Hoppá!
A sztori.
Utoljára szerkesztette: savaz, 2019.05.04. 09:19:09 -
#14505 Winston Churchill crosses the Rhine in a LVT, 1945.
-
#14504 -
robgros #14503 Erről írták, Joseph Heller 22-es csapdája könyvét veszi alapul? -
savaz #14502 WOW!!!!!
-
#14501 -
Oddball29 #14500 Ezt vajon az urivi hídfő környékén lőtték valahol? -
#14499 Captured lend-lease M3 Stuart in Hungarian service
-
#14498 Nekem ez már kissé cringe, de azért belinkelem.
Rohadjak meg, a refrén azért eléggé fülbemászó. -
Oddball29 #14497 Tulajdonképpen kapcsolódik. -
Renegade #14496 Savazzal értek egyet, szeretném azt hinni, hogy egy-egy ilyen válasz cikk segít csökkenteni a tudatlanságot, nyilván ettől még lesznek menthetetlenek, de hát mindent nem lehet. -
Renegade #14495 Hát nekem akkoriban tényleg az volt a bajom az indexxel, hogy 1-2 hetente volt szegény zsidók gonosz nácik cikk, és mondjuk évente egy délvidéki mészárlásos köldöknézős.
Lehet, hogy ezt már belemagyarázom, de ez rohadt kontra produktívnak tűnt már akkor is, meg most is. Az egyikről lehetett beszélni régen is, a másikról meg nem. Félre értések elkerülése végett, örültem annak is, hogy bele mert állni olyanba is az index, pár évvel ezelőtt, hogy akkor beszéljünk már kicsit az ukrán fronton történt kegyetlenkedésekről is.
Ez most kicsit hülye hasonlat lesz, de egy ismerősöd egy évben elmondja neked ötvenszer, hogy neki milyen rossz, mert....az egy idő után rohadt bosszantó tud lenni, de ezt mondjuk tanítják pszichológia ovi kiscsoportban is.
Természetesen dönthet úgy, egy napilap, hogy szerintük az egyikkel sokkal többet kell foglalkozni, de nekem baszta az igazságérzetemet sokáig.
Szóval nálam ez úgy festett, hogy miért ennyit a többi rovására. -
#14494 Nem szeretnék abban ülni, az fix. -
#14493 -
#14492 -
fonak #14491 Amiről szájkosártörvény van arról aztán baromira lehet "szabadon" eszmét cserélni. Max. névtelenül az interneten, ahol nem bannolnak érte.
Elég gyenge lábon álló tények azok, amiket törvénnyel kell védeni, vagy kollektív pszichoterrorral, ahol nincs ilyen törvény (nyugati világra gondolok nyilván, nem mondjuk az arabokra). Ez az alábbi "tájékoztatás" is ilyen. Akit érdekel keressen rá Karsai László történész egykori netes "vitájára" a kurucosokkal (Ungváry is beszállt), tőlük tiszteletre méltó, hogy leálltak "revizionista" állításokat cáfolni, már amit meggyőzően cáfoltak. Véleményem szerint volt sok minden amit igen, de egy-két dologban nem voltak túl meggyőzőek, illetve Karsai személyeskedő gúnyolódást alkalmazott ott, ahol nem tudott mással jönni (persze attól még lehet, hogy más tudott volna, történészek nyilván nem műszaki vagy orvosi szakemberek például).
Szóval ez a fajta tájékoztatás olyan, mintha a szocializmusban a marxizmus-leninizmus tanszék felhívta volna az esetleges másképp gondolkodókat, hogy hadd magyarázza meg nekik, hogy miben tévednek. Aztán ha azok komolyan veszik, akkor mehetnek az átnevelő táborba (nyilván retorikai túlzásként hoztam fel a hasonlatot persze).
Utoljára szerkesztette: fonak, 2019.04.16. 21:33:17 -
#14490 Én sajnos nem ezt látom energetika terén. Mérnököket sikerült már agymosni és leszoktatni a gondolkodásról, ami több, mint rémisztő. -
savaz #14489 A vilag nem csak turbofaszokbol es okosokbol all. Rengeteg a bizonytalan ember aki probal ugyan tajekozodni, de csak a turbofaszok hulyeseget talalja es azt hiszi az az igazsag. Ha senki sem ervel normalisan a masik oldal mellet, akkor a hulyeseget fogadjak el.
Reszemrol minden tori szakos hallgatonak (de akar minden egyetemi hallgatonak - lasd laposfoldesek, meg oltasellnesek) kotelezove tennem hogy aktivan mukodjon kozbe a tajekoztatasban es oltogassa a hulyeket.
Ez a tobbsegnel ugy mukodik mint a mosoporreklam minnel tobbszor latod, annal inkabb elhiszed. Ha lehet, akkor mar valami normalis velemenyt fogadjanak el. -
#14488 Jól értem, hogy egy hallgató vette a fáradságot és turbóbalfaszok számára próbált érvelni? Mert azokról úgy is le fog peregni az írás... -
Prof William #14487 Van olyan "ünnep" hogy a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. A mi városunkban minden évben megtartják mert annak idején a "felszabadulás" után a városból kb 400 embert vittek el Málenki robotra. Talán ha húszan tértek vissza. -
Renegade #14486 érdekes moralizálás, a miért mindig csak a Holokauszt vonalon: klikk
van egy bekezdés, amivel én régen nagyon-nagyon nem értettem egyet, mert volt egy időszak amikor éveken át minden hétre kellett egy szegény zsidók, gonosz nácis cikk, az évi 1-2 egyéb tragédiás cikk mellett, kitér a bekezdés a megerősítési torzítás jelenségre, szóval érdekes
"MIÉRT CSAK A HOLOKAUSZTRA EMLÉKEZÜNK, A DON-KANYARBAN ELESETT KATONÁKRA MIÉRT NEM? ÉS MI VAN A KOMMUNIZMUS ALATT KÉNYSZERMUNKÁRA HURCOLT, MEGÖLT ÁLDOZATOKKAL?" -
#14485 Hmm valóban érdekes. Így jobban belegondolva bármi is lehetett ott. Orosz nem maradt hátra mesélni, a sima német baka meg nem ismerhette a pontos típust. A 6 fő valóban lehetett 6 fő egy tankban, vagy a bedobott gránátok úgy összekeverték a testeket, hogy azt nem szívesen számolgatták.
Képeket meg találtam ezzel a címmel KV-2-ről, KV-1-ről és KV-1B-ről is. -
#14484 Basszus az egész cikket nem értem. Betesz KV-2 képet az elején, aztán KV-2 végig a szöveg, de az emlékművön meg KV-1 van.
A történet akkor igaz, de ez KV-1? Az FB-s linken megfelelő fotó is van hozzá.
Bár a KV-1 meg nem 6 fős. Fura. -
#14483 Ez szerintem a KV-2-es sztori. Ezt a történetleírást ott olvastam, illetve a KV-1 5, míg a KV-2 volt 6 fős.
Bővebb infó magyarul. -
#14482 Nem tudom, hogy mennyire UL vagy sem. -
#14481 -
#14480 IJN sailors practice Sumo under the main guns of what may be the IJN Battleship Nagato.
-
Freeda Krueger #14479
Confirmed...