63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nem tudom a csontokat scale-vel átméretezni! Mitől van ez? -
PolyBoost 2.0
azanyja!! -
Ha a kép nem jön be Kép -
Nem tudjátok hogy ehez a lényhez hogyan lehet csontokat készíteni???
És valaki nem tud valahol jó tutorialt ilyen karakter, vagy csont készítéséhez??? -
ilyen vizet szeretnék. nincs vhol vizes tuto? -
nenad #23145 pl ugy hogy ha 1 geometria az egesz akkor a padlot detacholod. es excludolod.
a masik scenet nezd meg abban meg van csinalva
egyebkent ezzel raeszr a legvegen foglalkozni akar akkor amikor az imap mar megvan, nem jelent semmit, ezert is nagyon kiraly ez a megoldas. -
marcee #23144 Nenad, még egy apró problémám van a caustics-os jelenettel: közel van a padlóhoz a kamera és azon elég furcsán jelenik meg a projektált caus-map. Említetted egy korábbi hsz-ben, hogy lehet szabályozni mire hasson és mire ne, de én sehogysem találom. Hogyan tudnám exclude-olni a a padlót például? -
akinek vannak ilyen jellegű modelljei nagyon megköszönném:
-gengszterarc
-kocsik felülnézetben (régebbiek)
-házak
-utak
-városhoz felszerelés -
McAfee sem akad semmivel. -
GixEr #23141 Off:
Az Antivir eddig semmivel sem akadt ossze nalam es azoknal sem akiknel ez van fent, a gepet nem fogja le mint egyes antivirus programok, eddig nem volt virusom (es azoknal sem ahol ezt felraktam kb 10gep szinte analfabeta PC userekkel akik naponta tobb orat interneteznek!!)
Egy probat meger: Antivir -
a vírusprg-oknál engedélyezni kell a VRLServer.exe file-t, mert különben ezt csinálja, a norton sec-nél is így van, meg az xpsp2-nél is -
peetee76 #23139 F.I.G.Y.E.L.E.M. ! Vray VS. VirusBuster
Tegnap a következő történt velem: Max 7 + Vray ... Föltelepítettem a VirusBuster Prof 2005 progit általános beállításokkal, restart. Elkezdenék maxozni, de a Vray azt mondta, hogy a licencem már le van foglalva...kissé értetlenkedtem, no akkor újra megadom neki, de semmi változás. Ekkor jött a nagy megvilágosodás: a víruskereső progi és a Vray nem puszipajtások....
Víruskereső le, Vray gond nélkül...Csak azért, hogy más esetleg ne kerüljön hasonló mérgesítő helyzetbe. -
NmaDani #23138 hu! énis belekukkantanék szaki.... ha lehet :) érdekelne! köszi elöre is! -
nem titkos, de megy privát -
Mutatsz belőle egy kis részletet? Már ha van? Ezzel most felkeltetted az érdeklődésem :) De ha nem, az sem baj. Ha top secret a project :) -
a környezetem az mondja, hogy nem vagyok komplett, hogy 1ó20p-es filmet szeretnék (szerintem se biztos, de ilyet nem állítok magamról), megvan a forgatókönyv, folyamatosan készül a storyboard, na jó, mesekönyv, vagy akárminek is mondják. Szépen apránként haladok és szerény számításaima szerint, hacsak nem megy piszkosul a kedvem, akkor 5-6 év lehet az elkészülte. Jelenleg 9p40mp, amivel a jelenetek be vannak tanítva, ebből ki van renderelve 5-6 perc, olykor2-3x is volt render, de megint kezdtem elölről. Most meg a visszatükröződő fények okoznak némi gondot, úgyhogy addig nem renderelek tovább, amíg fixen nem állítom be a jelenetek lámpáit. Viszonylag elég gyorsan megy a bipedek mozgatása, finomítása, de a mesh alak beültetése a bipedbe már olykor gondot okozott, met ezután a szemöldökmozgás, beszéd, pislogás, nézés beállítása jön, azzal elszoktam szórakozni egy jó ideig.
A mozgásnál rájöttem, hogy a rendert teljes beállítással le lehet nyomni 9-13mp alatt/képet, persze itt csak a szereplők mozognak a többi nem látszik, és ezekben a jelenetkben a film a vetítés során rögtön kimutat minden hibát, így eszméletlenül sok időt nyerek. 20 perc alatt látom az eredményt és nem kell 4-5 napig mennie a gépeknek, hogy lássak valamit. Aztán ha nem jó akkor olykor kis híján a guta kerülgetett.
Felkészültem arra is, ha véletlenül a hócipőm tele lenne az egészzel, akkor nyitnék egy maxlicit nevű webhelyet, ahol a készítők, akik beszálnak, egyes rajzok alapján készíthetnének jelenet részleteket és akié a legjobb, beépítésre kerül, a munkadíj lerendezésre kerül, de akik készítettek még ezzel kapcsolatban anyagot, bizonyos díjért átvételre kerülne.
Egyenlőre még bírom a gyűrődést, olykor éjjel 2-3 körül veszem észre, hogy tán finish del animation.
bocs, kicsit hosszúra sikerült -
Már akartam kérdezmni te ezt az animot készíted valakinek ? vagy csak hobby szinten hogy képes vagy e rá alapon készítgeted??? -
persze, ezt mondom, mivel állandóan változik a helyszín szinte minden egyes fénypontja -
nenad #23132 de ezt nem neked csinaltam. ez marceenak keszult.
animaciora nem lehet alkalmazni igy iraadiance mapet. Nalad minden fazist ki kell szamolni -
köszi, próbálom, sose lehet tudni, hogy ez a megoldás mégis jó lenne
de gondolom, ha a szereplők változtatják a helyüket akkor állandóan ki kell dolgoztatnom -
nenad #23130 irradiance map, csak azert hogy ne kelljen kiszamolni megint,
irradiance map menuben a from filenal ramutatsz a filera. -
nenad: "ezt a 'causs.vrmap' file-t hova és hol kell betölteni? kösz", kösz -
na most még van egy másik gondom, ha nem gond
mondjuk, hogy az egyik manusom szalada gép mellett, nem tudom melyik motion blurt használjam, mert a vray-s az sokáig dolgozik, de az Effect-ben lévő 0,5-el meg nem mindenben ad megfelelő elmosást, vagy van valami más jó megoldás? vagy a vray-n belüli beállítás van-e, ami meggyorsítaná a renderelést? -
persze, az lesz, de inkábba lámpát szoktam, mert előfordult egyik nap, hogy az alap 7-8 lámpával ráindítottam a GI-t és 1 kép 1ó20p-ig készült el
úgyhogy lámpa marad belőle -
nenad #23126 ezt korrekt dolgot el kene felejteni, igy vagy ugy ha megnezed azok akik topon vannak csak rohognek ezen, mindenki arra megy hogy a vegerdemeny szep legyen, es bele is ferjen az idobe. Nem hinnem hogy barkit zavarna hogy egy 5% kevesebb feny van az arcan mint fizikailag korrekten.
Ez egyebkent is kamu duma. A szamitogepes kepeket, bar sokszor neheznek tunhet megkulonboztetni a valosagtol, ahogy az ember szembesul a valos terrel azonnal atlatja hogy sehol sincsen a szamitogepes modellezes a valos ter gazdagsagahoz kepest. Sok olyan dolog belejatszik az osszkepbe amit a gep nem tud visszadani. -
Derítőlapot max-ben is tudsz használni. :) -
kösz, ok. de a valóságban egy ellenfényben azért mégis van egy erősebb kontrasztja, akkor az lesz, amit sunny ajánlott, mert amúgy így szoktam, hogy a manust éppen ebben a jelenetben oldalról megvilágítom és lesz egy kis oldalfénye, hogy az arcvonás azért jobban kivehető legyen
tudniillik a filmfelvételnél egy kamerás felvételben ellenfényben egy 2x2 méteres derítőlapot használnak és így már látszódik a manus, habár ilyen a valóságban soha nincs, mert nincs, csalunk
én is úgy tartom, hogy a végtermék a fontos, az mást nem érdekel, hogy miként készül el valami -
nenad #23123 en ezeken nem latok semmi problemat. Jo az! -
sunny #23122 ha egy targy teljes egeszeben arnyekban van, nem lehet tul kontrasztos. szerintem "csalj" nyugodtan, elvegre filmek jeleneteit is tobb lampaval vilagitjak be, jol megkomponaljak a bevilagitast. fotoknal es 3d-ben szinten. az eredmeny a lenyeg. -
MrGeE #23121
-
neeem, nem neked szólt. sőt, konkrétan senkinek személyesen csak úgy általánosságban.
-
ezt a 'causs.vrmap' file-t hova és hol kell betölteni? kösz -
[IMG]http://laciferal.uw.hu/szinfo/kep_001.jpg [/IMG]
a bal/felsö kép jó lenne, de túl van világítva, csak próbából az alap 7-8 féle lámpával, ami közül az egyik VrayLight. Ha erre raktam a GI-t, akkor 1ó20p körül volt a renderidö. Az egyetlen VrayLight a fent balról a 2. lett, de ennél szinte semmi kontraszt, nyilván a kintről a betontalajról visszajött fény adja a megvilágítást, teljesen rossz világítás. A bal alsón látni, hogy sötét a beltér, de a kinti manusok a jobb alsó sarokban jól vannak megvilágítva. Ekkora fénytől a valóságban többett kellene, hogy visszaverődjön a hangár belső részébe a gép mögötti részen, biztosan van erre erősebb GI fénybeállításat, azt, ha tudod megköszönném. A középső képen, ahol az alak van szemből, szinte kivehetetlenek a részletek a fejen, nincs kontrasztja, még annyi se, amennyinek illene lennie, úgy, mint az előzőeknél. A háttér egy része meg van világítva a próbához, ami ide is verődik mint fény. A kép alatti daru felső kiállásán a mapok alapvilágításnál szép élénk színűek, de itt sajnos kontrasztalan, nem tudom mitől. Habár az alakok a bal/alsó képen látszik, hogy szépen meg van világítva. A VrayLight eléggé messze van, ahhoz, hogy a fény, ahogy távolodunk egyre jobban gyengüljön. Egy egyszerű Spot vagy bármi nem jó, mert az árnyéknak, amit majd a mellettük lévő fa ad (nincs még a jelenetben) nyilván kissé életlennek kell lennie, mert vannak közeli jelenetek, ahol egyértelműen látszik az életlenség. A jobb alsó képen, ahol a gép látszik a belógó emelővel, alatta a betonon a fény gyenge, habár kint az alakok már nem bírnának el több fényt a beégés miatt. Most min kellene állítanom, hogy a fény a VrayLight-nél az árnyékokban erősebb legyen és a kinti fénynél meg ne égjen be?
A fényekbél, ha animálom a color mapot, akkor az szerintem nem bizos, hogy szerencsés, mert amikor egy manus kisétál az árnyékból, akkor utána kéne állítanom, de aki állandóan közben kint van, akkor szemmel látható színállítást okozhat, ha erre gondoltál, ha meg nem, akkor kérlek tájékoztass ebben
előre is köszi a segítséget. -
Ronin666 #23117 Tudja valaki, hogy itt: http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=86&unfold=exclusive
hogy a fenében tudnak ilyen jó lámpákat csinálni? A spot beállításait lemásoltam és nekem nem olyan lett. Gondolom a modell miatt van, amibe bekerakták, hogy ilyen jó, vagy mégsem? -
GixEr #23116 :) az majdnem jo is :)
npeter:
Ha nekem szolna a google, abban az esetben kozolnem, hogy azon mar tul vagyok. -
!hopsz!
sorry -
<a target=blank href=http://www.lhsproduction.hu/kep/google.jpg>akár ez is lehetne banner</a>
;-) -
nenad #23113 vrml :D
asszem van vmi exporter. -
GixEr #23112 Valaki halmozzon el linkekkel vagy nevekkel 3D web formatumok erdekelnenek amik a Max bol kijonnek plugin segitsegevel. (pld.: Turntool szinte semmit sem kell allitani :)) -
nenad #23111 igazabol fogalmam sincs mirol beszelsz :) de ha mutatnal egy kepet a probelmas scenro, a problemas bevilagitassal akkor talan ertenem.
egyebkent meg kulso>belso vagy belso>kulso animoknal altalaban animalni kell a color mappingot.