3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erre nem emlekszem 😄, mondjuk itt az a kerdes hogy ez tv akarmi forogni is akar e? Mert ha nem akkor teljesen felesleges vele bibelodni, csak siman csinalsz egy video kontrolt a videot meg a kepernyore huzod oszt annyi.
De hogy forogva is tudna realtime videot renderelni. Ja'jj az lenne am a huzos dolog 😊 roviden: ketlem. Szerintem Beleszakadna az arva.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Pete Silver: remelem a jatekben fognak realisztikusan torni a kocsik, mert kulomben a sracokat nem nagyon fogja erdekelni, ezt azert mondom mert miota PS2-re kijott a Burnout3 azota azokat a gyerkocoket akiket erdekelt a versenyautos program, vagy rally csak akkor erdekes nekik, ha rendesen torhetoek versenykozben a gepek. Ez csak amolyan info.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

NENANDESZ köszi amit tegnap irtál az UWV map-rol.Viszont ha egy Quick time videot illesztek be materiálnak, annak mi a modja , hogy latszodjon Directorban is export után.Mert a sima kép már gyönyörüen megjelenik segitséged hatására a Directorban, de van-e ilyen megoldás videora is?
fle go
Ehhh na igy nagyon kiraly a gep!!!!!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
No problem! Itt az ideje akkor, hogy megtanuljam ezt a V-ray dolgot. Legalább ti már nagyon tudjátok, így kérdezhetek ha elakadok.

Mission Impossible 2010: PRO Class

szaki
szeretnék egy biped alakot részenként megmozgatni egy midi billentyûzettel. A 3dsmax-ban van-e olyan lehetõség, hogy a midi billentyû lenyomásának erõsségét figyelembe vegye. A biped karja akár így is mozoghat lágyan a betanítás során, vagy csak be / ki kapcsolható a billentyû lenyomásának pillanatában, mint egy kapcsoló. Vagy van erre készülék, mert láttam egy helyen, ahol potméteres megoldás volt a billentyûzet helyett.

legjobb=leggyorsabb, tobbfele modon valtoztathato.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szaki
keresek olyan oktató prg-ot, amiben alakok különféle testrészeinek változata van. Inkább album. Pl. a haj hosszú, rövid, göndör, persze ez boxmodelbõl miként van kialakítva. elõre is kösz

semmit, jelenleg vray/finalrender/mental ray tudja elmteni es ujrahsznalni a teljes solutiont. De vray-e a legjobb megoldas jelenleg. rossz renderert valasztottal.

petesilver
Nenad, erre vonatkozólag lenne kérdésem: teljesen uborka vagyok ehez, de a közeljövõben jól jönne. Itt ugye le van renderelve az autó 2X ugyanazzal a beállítással, csak a skin különbözik. Mit lehet brazilban ilyenkor leszámoltatni, és eltásolni az objecthez, hogy ne tartson mindkétszer ugyanannyi idõben a render? Skylight van, transparent shadowal, environment, és raytrace reflection üvegen, kocsin, autón. Ha más is tudja elõre is THX!

petesilver
Mi sem természetesebb!! 😊 Én eleve a designt fekete-pirosra terveztem, de mivel játékba lesz, a fõnököm az elején más színt kért a fekete helyett, mert a tesztképeken semmit nem látott feketében a kocsiból😊 Mostmár azért más a helyzet, hogy azért megmutattam neki a fekete, environmentes rendert😊 Persze nem teljesen fekete, a skinbe picit belemostam a lightmapot is😊

fle go
Valoban szep a jargany en is csak gratulalni tudok!! Meg annyi hogy, fekete piros valtozatban meg vadabb lenne a gep!!
Free Koszi az otletet, remelem hamarosan en is tudok kepet adni rola.

Free
Valami hasonló csak nem volt idõm kidolgozni a textúrákat meg lehetne még varrat. meg lehetne még csicázni de nagyjából így néz ki egy markolat. legalábbis ebben a fegyverekrõl szoló könyvben.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
hülyeséget írtam. Sokkal jobb ha csinál az ember egy boxot. mondjuk 600 hosszú 1 vastag és 40 széles. a szegmenseket fel kell nyomni , hogy 10*10 es négyzetek legyenek és rá kell ereszteni egy Bend -et. a gizmó kis elforgatásával nagyon szépen meg lehet oldani a feltekeredést és szebb is. plussz jobban bele lehet tenni szép varratokat is.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Most sajnos nincs idõm a tutorra, mivel szeretnék legalább 10-15mp-es animot csinálni október 25 elõtt! Ugyanis most van a SzabadfogásúSzámításteknikai Verseny és 25.-e a beadási határidõ és nem akarom csak pár képpel kiszúrni a szemüket. Most van 2 gépem (AMD1.4Ghz, Intel3,6Ghz) tehát meg tudom majd osztani a munkát, csak már be kellene normálisan állítani a dolgokat és annyi.
Free
U5tánna olvastam a dologna a markolathoz. a Lényege egy fegyver markolatának , hogy attól függõen, hogy a használó job vagy balkezes egy bõrdarabot spirálirányba feltekertek az acélra vagy fára vagy csontra majd azzal ellentétes irányban egy börmadzagot tekertek körbe ami ott tartotta a bört szallagot. szóval az ötlet valami olyan lenne hogy egy ractanglet kellene spriálon Loft -al végigfuttatni és ellenkezõ irányba egy szabadon választott formát az adja meg az eredeti hatást. és ha van kedved játszani még vele akkor a körbefuttatott ractangle széleit fel tudod csipkézni egy kicsit mintha erõtewljessen hasznáûlt lenne.

most próbálom megsinálni de nekem ez még kicsit nehézkes
Ha megvan felrakom

Köszi szépen megprobálom, de már csak holnap lesz eredmény mert még egy filmet meg kell vágnom.Majd kukkants be holnap is hátha lesz még kérdésem.Jó éjt!
nem, foleg nem sik feluletre. A modifier panalen (modifier listre klikkelve) adj egy uwv map modositot es hagyd planaron.

Szerintem nincs ilyen, én simán ráhúztam a materiál editorbol a boxra és kész.Ezt az UWV-ét nehéz csinálni?
textura mapping milyen? vagyis van egyeltalan mapping? (UWV)

képek
Szia NENANDESZ! Itt van két kép a linken , a baloldalo Nax-bol jobb oldali pedig a Directorbol van.Nemértem miért nem viszi át pl az imitált kéoernyõröl a materiéált, miért nem látszik.Tudsz -e erre valami megoldást.Eddig probálkoztam mindennel, de itt megált a kicsi kis tudományom.
petesilver
Köszi!

eppen ez tortenik az imapszamolas elso kepkockaja az ami alapul szolgal utana mar csak azt szamolja ami nincsen meg kiszamolva,.

Ha megnezed a "common" panelnal(max6) (Render Secene ablak.)
beallitottam hogy csak azokat a frameket szamolja.Azaz frames : 20,40,60,70,80,85,90,93,96,100
Azaz ha mas framet szertenel szamolni akkor allj ra a singlere vagy az rangre(anim) vagy az active time segmentre(anim), a megfelelo beallitasokkal.
Egyebkent meg ha F9-et nyomsz akkor szepen renderel ahol eppen alsz, fuggetlenul attol mi van beallitva a commonba.
Csinald vegig a max tutorialokat, mert tepni fogod a hajad...

Én csak nyomkodom a gombokat és ha szebb lesz, akkor úgyhagyom 😊
nem az a baj, hogy nem tudom, hanem hogy magát a kifejezéseket nem igazán vágom! A BumpMap-ig, meg az Antialisingig jutottam el, aztán leált a fejlõdés 😊.
Nemtom hol lehet megadni, hogy hanyadik frame-eket számolja ki, de amit küldtél abban ha lementettem amit mondtál, és már a végsõ rendert akartam megcsinálni, akkor csak azokat a képkockákat számolta amiknek az irradiance mapjat is kiszamolta. Egyébként nincs olyan lehetõség, hogy az egész szobának a fényeit számítsa ki és aztán abból okoskodja ki a többi képkockát.
csekkoljatok (screenshots) speedtreenek az ujabb generacios realtime ingyom-bingyomja. Minosegi ugras az UTs utan...
http://www.idvinc.com/html/pangaea_main.htm

nem semmi gyerek vagy 😊 szamoltatsz GI-s kepeket de nemtod mi az irradiance map. Csak azert vicces mert az imap tarolja a GI-t. Tehat sima raytracingben 1 lampanal az arnyekok sotetek lesznek itt azonban a feny az pattog es igy meg tudja vilagitani a testeket tobbfelol is,Ezt a plusz fenyt tarolod az imapban. A dolog leirva bonyolult csak.
Egyebkent ajalnol figyelmedbe a max helpet, ha nem megy az angol akkor szerezz be egy magyart. Akarmit.

Jajj ez már kicsit bonyolult....
Mi is az a irradiance map, vagy mi? Az sok ideig számol?
A fókuszt a kamera fókoszára értettem. Valam DeaptoField a neve, és az antialising melett lehet állítani (nem deap, csak nem tom hogy írják angolul a mélységet).
Köszi a segítséget, megpróbálok vele valamit csinálni.
cskapi privi pls

szep ez a lowpoly jarmu 😊

egyebkent meg annyit ha valamit elrontasz tehat kimarad resz, semmi gond, ramesz arra a framere ahol latszik, es incrementel add to current map modba valtasz es hozzaadod azt amire meg szukseg van. Ezt barmikor meg lehet tenni.
Hasznos

ronin itt egy file, na ezt ugy komponaltam meg hogy egyfele modon nem lehet jol megcsinalni, tehat ha peldaul irradiance mapot szamolsz ugy hogy minden 10ik framre szamoltatsz (incremental add to current map = megnezni merre vannak olyan teruletek amik meg nincsenek leszamoltatva es CSAK azokat szamolja...) akkor nem lesz jo. Jelen esetben az optimalis megoldas 20,40,60,70,80,85,90,93,96,100
0-60-ig aranylag egyenletesen mozos a kamera es nem sokat fordul a neopont es kamera sem ezert eleg 20framenkent szamolni. 70korul mar kezd mozgolodni ott atallunk 10re majd 80nal 5 re es 90tol 3 ra, mert ott mar nagyon gyorsan forog a kamera es felo hogy kimaradna valami reszlet.

A scenben be van kapcsolva a global switchiesnel a "dont render final image, only compute gi" igy nem kell lerenderelni a kepet, csak a GI-t szamoja,) Az indirect illumnal pedig a Show Calc Phase, hogy azert lassunk is valamit. Miutan vegigment az osszes framen elmented az imapot (automatan is lehet) es raklikkelsz a from filenal a browse-ra es az elmentett filet kivalsztod, aztan kikapcsolod a "dont render final image..blablabla" es barhova tolod el a csuszkat (alul a timeline-on) Szep hibamentes kepet kapsz, es ugye csak 1/10 darab frame-re szamoltunk imapot...

Szoval alapvetoen ezeket figyelembeveve kell beallitani egy imapot animaciohoz. A minosegi beallitas mas teszta, arra maskor kiterhetek majd.

file

youth
Nagyon szuper lett! Gratulálok!

Youth

petesilver
Elkészültem közben egy lowpoly autómodellel, ilyen lett:

LionTR
Flego: Eloszor is az MTD a Micro-Triangular-Displacement roviditese. Szoval, mint a nevebol kiderult, egy displacementrol van szo. Ez a vray sajat displacementje, a modifier listbol tudod kivalasztani, vray displacement neven fut. Aldaryn pontosan le tudja irni, hogy ez pontosan mi, meg mit csinal, gondolom meg is teszi hamarosan, ugyhogy en csak a hasznalatarol irok:
A lenyeg, hogy fogsz 1 kepet, "raprobalod" modelre, vagyis rateszed egy materialra, es belovod az uvw map modifiert - amit a fent amlitett modifiernek kell megadni ha ez megvan. Vagyis a kepet nem az adott material tartalmazza.
A te esetedben szerintem egyszeru dolgod lenne, csak meg kene rajzolni a mintazat ismetlodo reszet, es ezt hasznalni mapnak. Persze ha nagyobb valtozatossagot akarsz a mintaba, egyszeruen nagyobb reszt keszitesz el belole texturanak, es kesz.
Remelem tudtam segiteni, ha nem vilagos valami, szolj.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

petesilver
Kicsit fáradt vagyok, ezért így lassultan elméláztam, hogy a csövek meghajolnak az autó elõtt, vagy kifelé deformálódtak el? De aztán láttam, hogy a talaj is meg van gyûrõdve. Szóval szép ez az egész úgy ahogy van. ami érdekelne, hogy ilyen perspektívikus szép égboltot hogyan lehet összehozni maxban?

petesilver
Huhh srácok, ez nagyon ott van !!! Peugeot 907
CGTalk link

Klon
Sziasztok!
A Nemechek nevû programot keresem!
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!!!
Elõre is köszi!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

shadernel kell lennie olyannak hogy wireframe.

Ja értem, tehát nem a Max-ban kell keresgélni.Köszi szépen utána nézek.
vagyis egesz pontosan shockwaveben

azt ertem hogy maxban adod meg,
amit probalok neked elmondani az az, hogy azt hogy valaminek a WIREFRAMEJET mutassa DIRECTORBAN, azt DIRECTORBAN KELL BEALLITANI ES NEM MAXBAN. Keress ra a director helpjeben, vagy vhol ahol lisstazva vannak a parameterek.

A wire-t a Max-ban adom meg, és a Directorban nem wire formában jelenik meg.Ennek mi lehet az oka.Ill. a textura sem tökéletes, habár a Max-ban teljesen jó a Directorban már jelentösen gyengébb.
ezt a parametert, hogy wire 100% hogy directorban kell megadnod neki.

fle go
Udv mindenkit! SURGOS

YOUTH surgos segitsegedre lenne szuksegem biztosan emlekszel, par honapja kuldtel nekem egy html, kodos oldalt amit a freewebre kell felrakni, hogy uzemeltetni lehessen, sajat kis webservert, na azt veletlen kitoroltem😞 es nincs meg a file tudnal nekem csinalni megint egyet?
Megkoszonom a segitseget!!!!!
Esetleg ha mas is erti mirol van szo mastol is szivesen elfogadom a segitseget. Koszi

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Csináltam egy egyszerü kis rajzot, de van benne olyan tárgy is ami Wire-ben van és ezt exportálnám ki Shockwave 3D-be mert szeretném a Directorban használni.Be is szedi a Director csak nem ugy jelennek meg a tárgyak mint ahogy megrajzoltam.Pl. a wire az nem wire hanem egy zárt tárgy.Remélem érthetö.Szoval van -e valami ötletetek, hogyan kéne exportálnom, hogy a Directorban is azt lássam mint a Max-ban.
milyen fokusz?
milyen mosa's?
nem ertem nalad mit jelentenek ezek a szavak, esetleg a mosas az antialiasing lenne? Ezzel rarersz foglalkozni masodik passban. Elso pass az hogy megcsinalod az imapot, utana ezt mar nem kell megtenned. Ma csinalok neked egy egyszeru tutot erre.

AAA mar latom koszi!
A fokusz szerinti elkenést érdemes használni animációnál, vagy nem az igazi? Illetve menyire viszi fel a számolási idõt? És menyivel lesz élethûbb tõlle a kép?

Más: A kinti háttérkép az most fix (tehát csak az envrioment-nél raktam be háttérnek) természetesen ez nem megfelelõ animációhoz, mivel a kamerával mozog, ezért még az lenne a kérdésem, hogy miután valami lapot berakok a háttérbe amire ráhúzom a textúrát, azt hogyan világítsam meg???? És ha azt mondod, hogy a fókusz szerinti mosást inkább ne használjam, akkor is érdemes a hátteret már eleve elkenni ugye? Külömben olyan lesz mintha az épülettõl 2 méterre lenne.
fle go
Free: varom az otleted.

GixEr!

Lejet tudni hogy ki az illetékes a témában?

Sza.sa

sza.sa