3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De hogy forogva is tudna realtime videot renderelni. Ja'jj az lenne am a huzos dolog 😊 roviden: ketlem. Szerintem Beleszakadna az arva.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Mission Impossible 2010: PRO Class
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Free Koszi az otletet, remelem hamarosan en is tudok kepet adni rola.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
most próbálom megsinálni de nekem ez még kicsit nehézkes
Ha megvan felrakom
Szia NENANDESZ! Itt van két kép a linken , a baloldalo Nax-bol jobb oldali pedig a Directorbol van.Nemértem miért nem viszi át pl az imitált kéoernyõröl a materiéált, miért nem látszik.Tudsz -e erre valami megoldást.Eddig probálkoztam mindennel, de itt megált a kicsi kis tudományom.
Ha megnezed a "common" panelnal(max6) (Render Secene ablak.)
beallitottam hogy csak azokat a frameket szamolja.Azaz frames : 20,40,60,70,80,85,90,93,96,100
Azaz ha mas framet szertenel szamolni akkor allj ra a singlere vagy az rangre(anim) vagy az active time segmentre(anim), a megfelelo beallitasokkal.
Egyebkent meg ha F9-et nyomsz akkor szepen renderel ahol eppen alsz, fuggetlenul attol mi van beallitva a commonba.
Csinald vegig a max tutorialokat, mert tepni fogod a hajad...
http://www.idvinc.com/html/pangaea_main.htm
nem semmi gyerek vagy 😊 szamoltatsz GI-s kepeket de nemtod mi az irradiance map. Csak azert vicces mert az imap tarolja a GI-t. Tehat sima raytracingben 1 lampanal az arnyekok sotetek lesznek itt azonban a feny az pattog es igy meg tudja vilagitani a testeket tobbfelol is,Ezt a plusz fenyt tarolod az imapban. A dolog leirva bonyolult csak.
Egyebkent ajalnol figyelmedbe a max helpet, ha nem megy az angol akkor szerezz be egy magyart. Akarmit.
Mi is az a irradiance map, vagy mi? Az sok ideig számol?
A fókuszt a kamera fókoszára értettem. Valam DeaptoField a neve, és az antialising melett lehet állítani (nem deap, csak nem tom hogy írják angolul a mélységet).
Köszi a segítséget, megpróbálok vele valamit csinálni.
Hasznos
0-60-ig aranylag egyenletesen mozos a kamera es nem sokat fordul a neopont es kamera sem ezert eleg 20framenkent szamolni. 70korul mar kezd mozgolodni ott atallunk 10re majd 80nal 5 re es 90tol 3 ra, mert ott mar nagyon gyorsan forog a kamera es felo hogy kimaradna valami reszlet.
A scenben be van kapcsolva a global switchiesnel a "dont render final image, only compute gi" igy nem kell lerenderelni a kepet, csak a GI-t szamoja,) Az indirect illumnal pedig a Show Calc Phase, hogy azert lassunk is valamit. Miutan vegigment az osszes framen elmented az imapot (automatan is lehet) es raklikkelsz a from filenal a browse-ra es az elmentett filet kivalsztod, aztan kikapcsolod a "dont render final image..blablabla" es barhova tolod el a csuszkat (alul a timeline-on) Szep hibamentes kepet kapsz, es ugye csak 1/10 darab frame-re szamoltunk imapot...
Szoval alapvetoen ezeket figyelembeveve kell beallitani egy imapot animaciohoz. A minosegi beallitas mas teszta, arra maskor kiterhetek majd.
file
A lenyeg, hogy fogsz 1 kepet, "raprobalod" modelre, vagyis rateszed egy materialra, es belovod az uvw map modifiert - amit a fent amlitett modifiernek kell megadni ha ez megvan. Vagyis a kepet nem az adott material tartalmazza.
A te esetedben szerintem egyszeru dolgod lenne, csak meg kene rajzolni a mintazat ismetlodo reszet, es ezt hasznalni mapnak. Persze ha nagyobb valtozatossagot akarsz a mintaba, egyszeruen nagyobb reszt keszitesz el belole texturanak, es kesz.
Remelem tudtam segiteni, ha nem vilagos valami, szolj.
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
CGTalk link
A Nemechek nevû programot keresem!
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!!!
Elõre is köszi!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
amit probalok neked elmondani az az, hogy azt hogy valaminek a WIREFRAMEJET mutassa DIRECTORBAN, azt DIRECTORBAN KELL BEALLITANI ES NEM MAXBAN. Keress ra a director helpjeben, vagy vhol ahol lisstazva vannak a parameterek.
YOUTH surgos segitsegedre lenne szuksegem biztosan emlekszel, par honapja kuldtel nekem egy html, kodos oldalt amit a freewebre kell felrakni, hogy uzemeltetni lehessen, sajat kis webservert, na azt veletlen kitoroltem😞 es nincs meg a file tudnal nekem csinalni megint egyet?
Megkoszonom a segitseget!!!!!
Esetleg ha mas is erti mirol van szo mastol is szivesen elfogadom a segitseget. Koszi
milyen mosa's?
nem ertem nalad mit jelentenek ezek a szavak, esetleg a mosas az antialiasing lenne? Ezzel rarersz foglalkozni masodik passban. Elso pass az hogy megcsinalod az imapot, utana ezt mar nem kell megtenned. Ma csinalok neked egy egyszeru tutot erre.
A fokusz szerinti elkenést érdemes használni animációnál, vagy nem az igazi? Illetve menyire viszi fel a számolási idõt? És menyivel lesz élethûbb tõlle a kép?
Más: A kinti háttérkép az most fix (tehát csak az envrioment-nél raktam be háttérnek) természetesen ez nem megfelelõ animációhoz, mivel a kamerával mozog, ezért még az lenne a kérdésem, hogy miután valami lapot berakok a háttérbe amire ráhúzom a textúrát, azt hogyan világítsam meg???? És ha azt mondod, hogy a fókusz szerinti mosást inkább ne használjam, akkor is érdemes a hátteret már eleve elkenni ugye? Külömben olyan lesz mintha az épülettõl 2 méterre lenne.
Lejet tudni hogy ki az illetékes a témában?
Sza.sa
sza.sa