63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hehe, az ötlet jó! Kicsit furmányosabb kivitelezést nekije! :D -
Elkészítés 1 perc
Render idő 30 másodperc
Röhögés az eredmény láttán másfél óra:c))))
-
nenad #23028 mar csak azt nem ertem ezt miert a 3dsmax topicban kerdezed, talan a gyarto oldalan kene kutakodnod.
(nem vagom mi ertelme lenne lemodellezni, es szetvagni) -
sziasztok! egy kérdésem lenne. tud-e valaki egy technics sl-1200mk2/1210mk2 lemezjátszóról belső,burkolat nélküli képet adni? külső képek megvannak, + méretek, van egy szerkezeti rajzom is, de ezek alapján még nem tudom normálisan megcsinálni... amolyna orbbantott rajzot szeretnék. előre is köszi! -
Tárgytalan megoldottam :c)))) -
köszönöm
Azt nem tudom megoldani , hogy van egy üveg gömb benne mondjuk egy kocka, és hogy a kocka az tényleg kocka legyen ne valami L mosódott szines placa. hogyan lehetne állítani az üveg torzítását? mert a material editorban már mindent állítottam fel le jobbra balra de nem jó.. -
nenad #23024 direktel konyebb. -
mi ad szebb caustikot? a Vray light? vagy a Direkt Light???? -
füst tutornya: http://www.3dluvr.com/content/article/60/2
de ha kell, van valahol olyan, amikor teáskanna orrán jön ki a gőz, ami mintha füst lenne, de olyan, mint a gőzös füst, szóval érted -
nenad #23021 nincs nagyon mit tanulni rajta, azokat a kepeket amikbol egyet szertnel csinalni kulonbozo layerre helyezed es blending modokkal szepen osszehozod a vegeredmenyt. Multiply/screen ezekre tippelek igy ranezesre. -
Inkáb elkezdem tanúlni a photo shoppot :) -
Lenne egy kérdésem.. van egy gömb... ami átlátszó föstös színü... és van a Parray ami asszem ilyen füstös effekt és objektumra lehet csatolni hogy az abból induljon ki a füst... hogyan lehet ott a füstöt élethűvé tenni.. tudja vki?? mert nekem mindig pontokból áll..:( itt egy kép:
http://pitbull90.uw.hu/fff.JPG (a JPG nagy betűvel van)
előre is köszi! -
nenad #23018 azert ez eleg sok layer, sztem ilyet erdemes mar ps ben csianlni foleg ha tobb helyen kell, mert ha maxban csianlod akkor jelentosen lassithat GI-t pl.
ps ben meg ugyanugy megmaradhat a szerkesztehtoseg.. -
Nem kell.
http://www.3dtotal.com/
nézz szét itt, free/tutorials/texturing -
-
Ez a mixmap sikerűlt de valami ilyesmit hogy lehet elérni? Vagy ehez már photoshop kell? -
Köszi szépen! -
nenad #23013 mixmap -
pauly #23012 A blend materiallal összelehet -
A max 7-ben nincs olyan hogy a metarial editorba textúrákat össze lehet mixelni? -
pauly #23010 Üdv
Vray-el próbálgatom ezt a render to texture-t,hogy beleégessem a textbe az árnyékokat stb.Rendesen ki is terítettem a modellt.
Na most az mitől lehet,hogy ha csak simán kirendelrelem a képet,akkor jó,nem foltos stb,viszont ha a render to texture-ral akarom beleégetni a texturaba,akkor rossz,foltos lesz a text.
Előre is kösz! -
horvath #23009 A régi kártya van benne, és nem állítottam a viewport renderelésen.
Addig jó volt, mért állítottam volna.
Egy szerűen átállítódott.. -
Korabban lattam, nenad, Frenkie, meg asszem Ronin enterior munkajat itt, aztan a napokban megneztem a d21 palyazatra erkezetteket, hattttttttttt tul sokat nem tudok hozzafuzni csak hogy a felsorolt 3 ember munkajahoz a tobbi SEHOL nincs! -
Videókari driver update? :) -
nenad #23006 azt mondtad hogy latszodot elotte, es nem emlitetted hogy allitottal a viewport renderelesen. Egyebkent meg mindharom modban latszania kene termeszetesen.
Vmi el lett cseszerintve. -
Ez már mánia:) -
jaja, komplett csomagot csináltak belőle. Állítólag a render engine-je is gyors. -
horvath #23003 Hétvégén utánanéztem, hogy miért nem látszanak a vertexek sub-objectben.
Ha a viewport renderelője D3D-n van, akkor csak árnyalt módban látszanak.
Ha softwares, v. GL akkor minden látszik, és állítható a vertex pöttyök
mérete wire- és árnyalt módban is!
(1 uninstallal kevesebb..) -
kicsit off, de most látom csak, hogy a modo nagyot változott az 1.01 óta! -
Ték!
Banyek, akkor inkább Pihenj!
meg persze jobbulást! -
23000. hozzászólás:c)))
Én is lázas vagyok maúgy meg egy fogamtól is megszabadítottak :c( Fáj az arcom rendessen :c( de valamivel L kell foglalnom magam :)
-
Azt megköszönném, mivel a suli meg ez a fránya járvány kicsit most visszafog időileg. -
Aldaryn mi lenne ha az itt feltett kérdéseket gyüjtenénk össze a FAQ ba ?
Azzal már lehetne mit kezdeni. kezdjem L az elejétől összeszedni kikeresni az összes kérdést? -
vetted a fáradtságot, hogy screenshotot mentsél róla. :) Vááá -
érdemes maxinstall után rögtön beállítanod mindent és fent a Customize-ban save...-al lementeni valahova, hogy legközelebb betöltve ne legyen gond, ha váletlenül elállítassz dolgokat. Persze nem árt a script és UI dir-t és a 3dsmax.ini file-t is menteni valahova -
úgy is lehet mondani, hogy üdvözöllek a 3dsmax-ozók népes táborában
Ha szeretnél saját animot készíteni, ahol egy emberkéd tesz-vesz és sétál meg csinál valami mókásat, akkor szerintem max. A profik, akik annak tartják magukat Mayáznak, mert ha megkérdezik tőlük, hogy miben csináltad, akkor az inggomb, ami alig bírta már összetartani őt, mind lepattog róla. Sokan arra esküsznek, de maxban szerintem mindent meglehet oldani. Már a max4.2-ben is láttam manust amint a társával akcióztak és olyan élethű volt, hogy nem tettem zsebre. Ha nem gond akkor ajánlom vedd meg az Aurum féle karakterek animációja és... könyvet, ami ha nem lett volna, a manusaim nem mozoghattak volna, magyar nyelvű karaktermozgatással kapcsolatban. A maxban a manus lépéseit úgy rakod le ahogy akarod és olyan ütemben ahogy akarod, eztán beállítod a mozgás, stopperrel eljátszod, vagy filmre veszed, aztán átrakod maxba nagyonltan és finomítod (mimika, arcmozgásban a szájmozgás, gesztikuláció meg ilyesmi). Ha akarsz magadnak álmatlan éjszakákat, és úgy gondolod, hogy jobb, mint a kocsma akkor szerintem válassz amit akarsz, de itt sokan vannak akik tudnak neked segíteni. Ha pedig felakaro gyorsítani a max animozást és nem akarsz sokat szórakozni vele, akkor max scriptben nyomod az ipart és akár 3-4x-esével is felgyorsulhat egy jelenetd létrehozása. Nem árt tudni, hogy egy Audit nem rögtön elkészítettek, hanem apránként minden egyes darabját létrehoztak, és a sok kicsiből végül egy nagy lett. Maxhoz míg 100%-ban vannak magyar könyvek és tutorok a neten, addig Mayához 15% könyv és 30% tutor a neten. Ezért is döntöttem akkoriban a max mellett még a max2.x idejében, mert rögtön ott volt a könyv, persze a dosos 3d studio volt az 1. lépés, ahol már legalább alakítani lehetett a tárgyakat a térben és már már profi dolgokat lehet készíteni.
uff én beszéltem (kukkancs be a www.3dtotal.com-ba, sok tutor...) -
X -
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy eltűnt a régi, normál manipulátor (már ha az a neve). Rotatera vagy Movera vagy Scalera megyek akkoris ugyanez a 2 szürke egy piros nyíl lesz. Hogy lehet visszaállítani a régit? Előre is köszi!
Itt a kép róla:
-
Előbb írták le neked, nincs legjobb. A programokat leginkább a kezelőfelületük választja el egymástól és ez-az, ami miatt vkinek jobban tetszhet egyik program, mint a másik, de ez abszolúte egyén függő és nem lehet általánosítani. És szerintem ezt a témát hanyagolni is kéne! -
GixEr #22991 Az a legjobb amit meg tudsz tanulni es kezreesik. Nincs jobb/roszabb, csak mas, de mindegyikben (szinte)minden megoldhato.