3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van itt ismeros CAD korokben? (architectural desktop)
piktor
Egy pre release itt figyel a gépemen, de még nem raktam fel... (Hova? Kinek?)

Free
ment az ujjab Priváthullám.
Kérnék majd még neveket az érintettektõl
Köszönöm

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

simia
Gyorsan csináltam is valamit, nekem békafejû halnak tûnik!
Elég kezdetleges szegénykém...
Majd dolgozom rajta ha lesz idõm!
hal.jpg

Üdv Mindenkinek!

Attila

simia
Sziasztok!

Ma eszembe jutott, hogy már kb 3 éve nem vettem egeret a kezembe rajzolás céljából, úgyhogy gondoltam egyet és felraktam a 3dsmax-et!

aszt rebesgetik oktober kozepe.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
A MAX7-rõl tudtok valamit?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Free
Pár ember kapott privátoto mindneki reagáljon rá legyenszives.

Emberek neveit is hozzátehetitek akit beajálotok még

Köszönöm

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free!
Mérhetetlenül sajnálom ezt a szerver ügyet.
Épp ma akartam feltenni rá 13 gigányi RPC modellt.
dirty dogg
hala!
tudnátok kézikönyvhöz (magyar vagy angol) linket?
megköszönném

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

RelakS
van valami beépített cucc, ami a ráfeszített dolgok alapján készít egy textúrát. Az neked nem jó?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

npeter
Thx az infót!Én meg aszittem erre jó ez a plugin.Kifeszítésre nincs vmi jó plugin, vgay marad az unwarp-al szórakozás?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

petesilver
Hát, ha jól értelmezem a problémádat, akkor az nem is fogja soha. Az arra jó, hogy miután kimapoltál valamit, azután a mapolást kimenti neked kép formájában. De elõtte kifeszíteni neked kell.

Mission Impossible 2010: PRO Class

npeter
Hali!
Használta valaki már a textporter nevû plugint.Mert nekem nem igazány csinálja meg amit szeretnék.
egyszerûen nem feszíti ki a felületet.
by

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

fle go
😊))))))))) ne duhongj!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Köszi! Hülyét is kapnék nem túl régi vezeték nélküli Logitech egér. Szétszedtem mindenesetre, valószínûleg eddig is mázlim volt, mert a középsõ görgõt feszítõ egyik rugó nem is volt a helyén. szal most jó. De érdekes volt. Pont mapoláshoz akartam face-t kijelölni. Klikk mozgatás, eltûnik az object a végtelenbe, klikk visszahoz, elmozdítom, eltûnik, na ezt megjátszottam ötször, és majdnem szétvertem az egeret!! 😊

fle go
Pete: valoszinu az egeredben a kozepso gorgos gomb akadt ki, azert szarakodik a maxban, ha olyan egered van, a vegtelenitett gombok egy ido utan meghulyulnek, nekem is volt mar ilyen, elsore meg lehet oldani egy kis alkoholos tisztitassal, ha az nem segit rajta akkor mar csak uj vasarlasa oldja meg a problemat.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Ha Free mégis a szûk körû FTP mellett dönt, akkor ha megoldható manuálisan feltölteni, felraknám a gyûjteményem. Programok+tutorialok+texturák kb. 50 gigában

Aldaryn
😊 Thx. Akkor csak egy illustrate-et kell szereznem. Vagyis, szedtem egyet, de rossz hozzá a törés. Hmm... 30 nap alatt csak végzek a melóval. 😄

per aspera ad astra

petesilver
Hja, és az egerem is meghülyült! Egy klikk a viewportban, és szabályszerûen eltûnik az object a hiperûrben.Villámgyorsan elzoomol a végtelenbe, és pörög lent a koordinátaszámláló, mint az õrült!! Persze dolgozni egyáltalán nem lehet vele😞

petesilver
Megint eldurrant az agyam! Azért megkérdezném, hogyan képzelik, hogy a Max önhatalmúlag állítja a felbontását az objectre rakott texutrának? Mapolgatok, texturát készítek, rárakom az autóra, és viewportokban megint átvált a textura ilyen bazipixeles takonyra, hogy rossz ránézni. Ráadásul fáradok, és az istennek nem találom-jut eszembe, hol lehet átállítani!! Hogyazaaa!!!!

jah, de az UVW mapping meg mindig szivas.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

LionTR
Hmm... Lesz benn par nagyon okos, hasznos ujitas.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

hat szomoru vagyok az FTP miatt 😞 (hova tolhetem vissza?)
ha meg nem keso: illustrate, szep tiszta vektor a vege swf,eps.
youth
Ezt láttátok már? http://www.cgnetworks.com/story_custom.php?story_id=2420
Ha igen akkor elnézést nem nagyon követem a fórumot...

Youth

SWITCH-NAGY NAGY KÖSZÖNET!!!!!!!!!!
Ezt toltsd le es masold be a stdplugs dir-be

Link

Mayday! Max 6+SP1 XP alattSP2 vel, ha AVI-ban akarok renderelni, azonnal hibát ír ki, és lefagy.A hiba rendszer üzenet,Microsof Visual C++ Runtime Library :
Runtime error-R6025 Pure virtual function call.
VALAKINEK VAN MEGOLDÁS ÖTLETE?????????
1000 köszönet elõre is big THX
Aldaryn
Emberek! Kellene nekem egy vektoros renderelõ MAX alá, sürgõs jelleggel! Mivel eddig semmi iylenre még csak távolról sem volt szükségem, teljesen tájékozatlan vagyok, hogy egyáltalán létezik-e ilyesmi. Gyakorlatilag körvonalas toon shadelt képeket kellene renderelnem úgy, hogy a körvonalak legalább mint görbék szerkeszthetõ formátumban kiexportálhatók legyenek, mert erre van a nyomdában szükség. Help.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha szándékosan tette, akkor tényleg nagy köcsögség volt... :/ Nyílt FTP-nél a törlési jogokat azért célszerû leszedni...

per aspera ad astra

ez szomoru en is szerettem ott bongeszni.
Talan ujra kene csinalni, es nem verni nagydobra.

Sracok!
Ismertek olyan plugin-t hogy Scalp?

Nekem olyan kellene, amivel egy adott objektet egy plane menten elvaghatok. Tudtok ilyet?
A Slice Plane nem a legjobb.

ThomasGins
Free, elvileg meg lehet azt is oldani,h törölni ne lehessen,nem?
Meg nem biztos,h az emberke direkt csinálta,sztem érdemes lenne ujraépíteni...

\"So always look on the bright side of death\"

petesilver
Hogy az a............ pedig mi minden jó volt ott még.... 😞(((

Free
van egy rossz meg egy mégroszabb hírem.

Valaki aki nagyon "kedves" emberke az FTP rõl letörõlt mindent. igazán hálás vagyok érte. az FTP t megszüntetem éppen ezért és ez miatt meg egyébként is .

Nem tudom ki lehetett az csak azt hogy egy Axelerós IP címrõl lépett be.
Mégegyszer köszönöm az embernek. én csak jót akartam de úgy látszik mindig van egy "ember" aki szeret beleköpni mindenbe

szaki
PETESILVER: megnéztem az oldalt, de egyik dir-ben se volt semmi használható (2000-es file-ok, a max6 még akkor messze volt, néhány file van, de nem érdemleges), ha esetleg közben még van valahol helylehetõséged, azt megköszi

szaki
keresnék 3dsmax6-hoz piszkosítót, de nem a quickdirty-et (dirtyreyes...),kösz

szaki
PETESILVER: kösz az infot nézelõdök

petesilver
Ha jól emlékszem az ftp-n fent van a video tutor.Descreet honlapjáról meg pdfben van elég korrekt leírás a Wht's news in max6? valami ilyesmi néven. Az se rossz. akinek nincs kedve html-ezni annak a descreet ftp-je:
ftp1.discreet.com
anonymus -ként beenged. ott aztán barangolni kell, de minden publikus cucc fentvan.

Nem késõ.Köszönöm hogy szántál rá idõt.Minden segítség jól jön, fõleg egy ilyen bonyolúlt, de igen izgalmas programnál.
petesilver
NENAD! Pusztán kiváncsiságból kérdem, mert még nincs itt az ideje rákattanom a Vrayre, de. Leszedtem 2 felnit. Lerendereltem õket. az elsõnél nagyot néztem, csinált 3 prepass-t egymás után, és valami álomszép render lett belõle. Ránéztem, kiderült V-ray. Eddig ok. Másik felni betölt, render, egybõl beugrik Vray ablak, futnak az infók, és kapok egy randa sötét valamit, ahol a króm felület helyén egy pixelesre esett kockás valami van. Szal vicces😊 aztán beraktam egy vraylightot, és akármilyen multipliert állítottam neki, csak fekete texturát kaptam renderként. Ez még szórakoztatóbb volt, így abbahagytam, majd nekiesek, és inkább megtanulom😊 Csak mi a 2 render közti különbség, hogy van ablak, meg nincs ablak?

szaki
érdekelne 3dsmax6-hoz oktató html, avi... köszi

petesilver
Lehet hogy késõ, de csak most néztem meg. szóval hibátlan króm felület van alapból maxban többféle is. Ráböksz egy materialra, balra lent a kék gömbre/get material, ami bejön ablak ott legfelül bepipálod a MTL Library-t, és lesrollozol a Reflection_Chrome materialig.duplaklikk. Nekem mondjuk felnin nézve elsõre a mapja durva volt, a chromic map tulajdonságaiban a tile u és v értéket 0,2-re levéve már nagyjából jó lett:

petesilver
Nem😊 Ne is piszkálódj!! 😊) Életem elsõ max jelenete volt, ezen keresztül próbáltam megtanulni a maxot tutorial+maxismeret nélkül. vért izzadva összejött ez, ami baromira tetszett akkor. ez egy része a scene-nek. Most hogy beraktam, egybõl láttam benne sok hibát, és egészen másképpen csinálnám az egészet, de akkor nagyon örültem, hogy ennyi összejött!!! hja, és ez idén februárban volt😊

petesilver. A kepen annyira nem latszik a melyseg, nem akarsz vele valamit csinalni? (nem piszkalodasibol irtam!!!! 😊
szaki
PETESILVER: egészen jó a képen a propeller, csak azt nem tudom, hogy ez egy animos jelenetben, ahol a forgó propeller mögött (kameraállás) miként fog viselkedni, meg az erre történõ árnyékvetésnél, de remélhetõleg beválik, kipróbálom, köszi az infot

szaki
NENAD: igazad van, de megpróbálok, ha lehet mindenben valósághût produkálni, sokszor ebbe törik bele a bicskám, de amikor végre beállítottam valamit a jelenethez, akkor felírom és a további jelenetekben már tudom, hogy így fogom alkalmazni, persze a szépség az nagyon is a renderidõ rovására megy. Jómúltkorában 50' volt a render alapban GI meg egyébben, úgyhogy ezek kimaradnak és megy amilyen még jó, de köszi az infot

petesilver
Szaki! Nem vágom pontosan mit szeretnél, de lehet talán fakelni is. A képen látható propeller olyan egyhelyben álló plane, mint a huzat! Photoshopban lapát megcsinál, és azt radialblurral elforgat, amennyire jó. Utána elmented, és berakod a plannek opacitybe, és beállítod. ezekután még mindíg forgathatod a lapátot, de eleve a bluros forog, tehát maxos motionblurt átugrottad. Brazilnál is full egyszerû, megadod a render paramétereknél, hogy engedélyezed a Motionblurt, és annyi.

hahahaha! 😉

szaki lerendereltem az animot, nekem teccik.
az anyag atlatszosagat novelheted vagy csokkentheted..STB.
Megertem hogy szepet akarsz csinalni, csak igy soha nem jutsz a vegere.