3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok ismét!Szóval továbbra is szeretném megtudni, hogyan kell a krómos materiált megcsinálni, mert állítólag egyszerû, de nekem sehogyan sem jött eddig össze.A válaszként kapott fórumot olvasgattam, de erre a kérdésre nem találtam választ.És ha nem vagyok tolakodó esetleg még a tükör készítése is érdekelne.Kérlek benneteket segítsetek,egy tutoriallal, vagy pár szóval, hogy mit hogyan csináljak.Elöre is köszönöm mindekinek.
Aldaryn
Huh, bírom az ilyen stíluisú fantasyt... 😊 A siska amúgy egyszerûen, plane-ekbõl hajtogatva, SubD modellezéssel, (a topicban ott vannak a wire-k is) a textúrák pedig PS-ben készültek. Nem valami nagy dolog, talán csak arra kellett figyelni, hogy a bump, reflection, refl. glossy csatornák összhangban legyenek.

per aspera ad astra

rakjak fel video tutorokat is?
(mondjuk nenad rhino tutorjai is felkerulhetnenek oda!!!!!)
fle go
Pete nem rossz tipp!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Bocs de ezt ûberelnem kell: Kockás, és Rahan tõre. Bár nem sok köze van hozzá, mert az asszem csontból volt😊 Amúgymeg HAHOTA Rulez!!

Viszont! Tõrnek is jó, de nyújtva kardnak mégjobb lesz! Tegnap néztem egy kardmodellezõ tutort, lehet az ftp-rõl volt, Gixer tutorjai között. Én már most elkezdenék nézni valami klassz latin idézet után, és azt belegravíroznám a markolattól indulva. így egy közeli sisak-kardmarkolat renderen jól mutatna. De ez csak egy tipp😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

fle go
Gixer en azokat ismerem eskuszom eszembe se jutottak, de lehet tudat alattibol jott nekem ez a forma.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Aldaryn: szeretnem majd a segitseged kerni vagy hat barkiet, amit Youth belinkkelt toled sisak wippet az nagyon allat erdekelne hogyan csinaltad, marmint a texturat stb.

Meg a HE-Men kepregenyekben.
olyan mint a regi kepregenyekben, herkules kardja.
Az XXX-es korosztaly tudja milyen volt 😊
fle go
Ehh ma ugymond rajzolgattam kicsit, meg ilyet nem csinaltam, max elemi iskolaban azota rajzolasra nemigen adtam a fejem ugy hogy ugy nezzetek ezt a skiccet, szoval ilyesmi forog a fejemben a sisak melle, ugyan ez inkabb tor mint kard, kicsit elbenaztam a mereteket, eredetileg majd kard akar ebbol lenni, csak most igy sikerult😊)

petesilver
Nem rossz képek, de nekem a hozzászólások tetszettek a legjobban! 😊

Ja azt nem irtam, hogy Illustratorben keszultek!!!!
Ezt nezzetek meg!!! (Elonyben aki ert a vektoros grafikahoz)

http://www.photoshopcn.com/bbs/viewthread.php?tid=150569&fpage=1
RelakS
És õk nap-mint-nap ezen a nyelven beszélnek

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

petesilver
Leszedtem valami tippre cseh videotutorialt. Sajna nem maxhoz van, de nem bírtam végignézni, mert lefordultam a székrõl a röhögéstõl 😊

elmeletileg en igen, de meg keplekeny.
petesilver
közûletek jön valaki 14-én a Maxnapra?

ez az ftp nenad tutorialjaival nem a 193.109.252.107 stb....? Vagy en vagyok lemaradva 😊
Aldaryn
Idõ, kedv, és leginkább technikai tudás/tehetség hiányában jelenleg szünetel. :o)

per aspera ad astra

Üdv!

Lentebb említettetek egy ftp-t.... Onnan töltenék, de a szerver nem tudja a megszakított letöltéseket folytatni....

Nem tudná valaki esetleg az ISO-kat kisebb fájlokva feldarabolni? pl.: rar

sza.sa

sza.sa

Köszi a segitséget, de valami tutornak,vagy egy pár szavas beállitás leirásnak jobban örülnék.
youth
Tényleg Aldaryn: mi van a "A dombokon túl"-al?

Youth

youth
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=328

NÉzegesd át, sokat lehet tanulni... Nem azt mondom ilyet csinálj, csak esetleg elleshetsz pár fogást, pl bekoszolni, stb...
Minden jót!

Nenad: köszi a tutorokat! Várom a többit is, feltéve ha van idõd, kedved. Mégegyszer köszi! Kedvet kaptam megint Rhinozni...

Youth

Sziasztok! Lenne ismét egy kérdésem.Néhány nappal ezelött valaki készített egy csapágyat, és valaki azt válaszolta, hogy a legegyszerübb kromozott felületet létrehozni.Nos én még nagyon kezdö vagyok, üvegpohár tutor alapján már sikerült, de kromozott felület még nem.Kérlek benneteket segítsetek ebben, meg ha nem gond láttam itt egy képen tükröt.Nos még az is érdekelne.
fle go
Aldaryn: thanx, hallgatok az okosabbra, fogok hasznalni referenciat. En is kivancsi vagyok ebbol vajon mit hozok ki😊

Aldaryn
Király, végre belefogtál megint valamibe! Kíváncsi vagyok, mi kerekedik ki belõle. Mindenképp használj referenciát! Még akkoris, ha saját ötleteidet akarod megvílósítani, sokat segíthet!

per aspera ad astra

Aldaryn
Hmm... azt hiszem ugrálnék örömömben, ha le tudnám töltögetni a tutorjaidat, vagy ha lenne értelme, hogy videotutort készítsek, emrt fel tudnám esetleg tölteni. :| Hja, ez a legnagyobb hátránya, ha az ember a világ végén lakik.

per aspera ad astra

fle go
Szevasztok!
Reg jelentkeztem mar, meg regen modeleztem is...most volt vagy inkabb szakitottam ra idot, megihletett egy jatek, gondolom kiderul milyen korba utaztam vissza😊)A sisak persze meg csak a kezdet, be sincs fejezve, meg kard, pajzs es egy fejsze lesz a sceneben, frankon ki szeretnem dolgozni😊

majd allitok a hangon

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

rajta van a videon, tobbszor is allitok snapet. Alul levo object snap toolbaron.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Király!! Az elsõn jobb volt a hang, itt elsõre nehezen érthetõ vagy, visszhangzik egy keveset és torzít, de másodszorra nézve az ember megszokja, és kezdi érterni nagyjából. Ami érdekelne, az az, hogy Rhinoba is van snap? ugyanis amikormegvolt a 2 ív a fülnek, akkor az új felületet alkotó kis éleket minden további nélkül, egy laza mozdulattal illesztetted a sarkokhoz, pedig még pontok sem voltak ott. Ez hogy van akkor Rhinoban?

egy csohoz kapcsolod elem, mint pl a poharnal a ful, csak lemezbol.
vid_surface1

youth
Éjjen Nenad és a rhino tutorok!!! 😊)
Az elsõt leszedtem, remélem lesz olyan is amikor egy konkrét testen mutatsz be pár trükköt!
Köszönöm!

Youth

az jo, de lehet mar csak holnap lesz belole vmi 😊
Egyebkent ugy nez ki sikerult megoldani a hang elcsuszas problemajat.

petesilver
Hja, amúgy tegnap már készültem, a tutorial pertíción létrehoztam egy Nenad folder. Szal klikkre kész vagyok!! 😊

ha vray render akkor probalkozz, a check sample visibilityvel es/vagy nagyobb Hsph subdivsel pl ha 50 tedd fel 60-65 re.

petesilver
Ha valaki nagyon otthon van maxban, az elmondhatná, hogyan lesz koszos egy material? Tegnap vettem észre, hogy a klasszikus fehér object+push Wire renderen az autó üvegénél középen van egy koszpötty a renderen. Beraktam vallpapernek, és elõször azt hittem koszos a monitor. De nem, az a kis folt az objecten van!!! Cool!

Rhinbol johet meshkent es nurbskent is(pl iges) ill. a rhino2max pluggal megint nurbs, de kevesbe szerkesztheto, bar asszem at tudja konvertalni.Ami mit mondjak nem is baj, mert rhinot erre hasznalom.

petesilver
Akkor ez azt jelenti, hogy amit abban szerkesztesz, az meshként jön be Maxba? Vagy Splineketrecként?

egyebkent ez rhinora is vonatkozik, de akkor majd egy olyan peldakat csinalok ami jol kisarkitja a lehetosegeket.

at tudod tenni, de ugyanugy feluletet kell belole alkotni. Es itt jon be a fapad.Ket harom eve nem kovettem hogy mit tud, de sztem nemigen valtozott a dolog. (alapjaiban)

petesilver
EEEEEEEEz NAGGYON JÓ HÍR!!!!!
Azért kérdezem, mert csak futólag hallottam róla. Szal amit ebbe szerkezeti-mérnöki rajzot megszerkesztesz, azt át tudod rakni 3D-s renderprogiba, pl. Max?

ismerem regebbrol, fapad. 😊
RHino...
Egyebkent csinalok tobb tutorialt is, ugy dontottem. Ma meg holnap is. 😊

petesilver
Kicsit off, de nem akarok új topicot nyitni 1 kérdésért: Valaki ismeri közûletek az Autocad progit? Esetleg Nenad?

Köszi a segítséget de az IE-rel ígysem ment.Ezért letöltöttem egy Mozillat és azzal elsöre sikerült, most éppen jön.
igy probald meg:

http://users.atw.hu/nenadesz/tutorial/curves_lines_TS.avi

Szia NENANDESZ!
Én egy nagyon buta ember vagyok ezért kérlek áruld el hogy lehet ezt a tutort letölteni Internet explorerrel, vagy mi kell hozzá, hogy letölthessem?
piktor
Nenad! Most közelebb hoztad a Rhinot.
Köszi a tutort és a fáradságot!

petesilver
Hát még ha mag lehetne csinálni, hogy a smileik hullámozzanak! Az lenne az igazi!

petesilver

Nagyon jó tutor!!! Sajnálhatja, aki lemarad róla! És tényleg hihetetlen, hogy milyen jól szerkeszthetõ bármilyen görbe!!! Néha ámultam nagyokat, hogy bizonyos dolgokat, jé milyen egyszerûen létre lehet hozni!!!!! És az aranyköpések is ott vannak a szeren közben!!!! Szal gratula 1000L! És nagyon köszönöm!! A program meg fantasztikus, az tény!