63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
azért híjják non-scalingnek, mert mindegy, miylen messziről nézed, mindig ugyan akkora méretben látod a VP-ben. :P
(üssle...) -
nenad #22949 vazz, oda van irva!
baloldalt
"show vertices as dots" size
handle size
baloldalt alul.
aztan non scaling object size, ez a kamera lampa stb merete.
azert hivjak non scalingnek mert nem lehet az ikon meretet valtoztani, scale es egyeb transformacioval.
-
menj a max felsö sorába Customize/ (nem vagyok max-ban) legfelsö Load és Tools-ra állítani a megjelenő ablakot, majd lent Load és több féle ikonsorozatot tölthetsz be, mert valami elállíthatta, ilyenkor max installnál érdemes lementeni max felül Customize/ save... sajátnévvel, hogy máskor ilyen gond esetében be tudd tölteni
az ikonok kicsik és nagyok: valóban preferences/viewport és a jobb oldali rész közepe körül ... Large icon...-t válaszd, majd maxot újra indítani és minden ok lesz -
horvath #22947 Ott mit kell átállítani, nem találom!
-
nenad #22946 preferences/viewport -
horvath #22945 -Nem tudja valaki, hogy miért nem látszanak a vertexek (kis keresztek) ha sub-object módba váltok? És ha kijelölöm őket akkor sem látszanak, csak az élek.
-Ezzel egyidőben jött elő az a hiba is, hogy a lámpák és a camera ikonok hatalmasak lettek nem tudom kisebbre állítani őket.
Mind a két hiba nagyon zavar, nem tudtok segíteni, hogy hel lehet ezeket beállítani mindenhol kerestem de egyszerűen nem jövök rá.
Előre is köszi! -
:) Előbb azt a nyavajás FAQ-ot szedjük már össze. :) Banyek. Ha van valakinek FAQ ötlete, akár csak egyetlen mondat is, akkor küldje már el az aldaryn[k.u.k.a.c.]abbys.hu -s címemre. Thx. :)
3Dsign-ról meg annyit, hogy mindez elkerülhető lett volna azzal, hogy pl. csak minimum egy hetes vagy egy hónapos reggel lehet szavazni. A pályázók meg nemszavazhatnak, és punktum. :) Remélhetőleg a legközelebbi contesten lesz közönségszavazás. Én speciel sajnálom a D21-et, ez naygrészt nem az ő saruk, egyszerűen eldugult a lefolyó, és megrekedt egy helyen sok szemét. -
Ez melyik contest? -
putyi #22942 hát én is tök kiakadtam.
de leginkább a színvonaltól.
még szerencse, hogy több okból is nem indultam.
és, hogy milyen fakezű parasztgyerekek vannak! és mekkora a táboruk!
de az sem semmi,hogy azok az ikonos gyerekek válogatták ki az adott 30 képet. megnéztem a munkáikat.
hát ha ők akarják a látványtervezést megújítani, akkor reszkessen mindenki, akibe szorult némi igényesség. -
mostmár összeszedem a gondolataimat ígérem de eszembe jutott, hogy szeretnék a 3dmax.hu alá egy itteni emberek munkáiból összeálított galériát készíteni és mindenkinek aki igényli tárhelyet adni a munkái bemutatásához is a név.3dmax.hu alá ha van rá igény persze. -
jah jó a banner :c)))
De hol az üveggolyó project?? :c)))
meg Aldaryn ha tudod nem akarod átlőni swf re ? mert akkor több infó is jelenhetne meg , és az itteni munkákból lehetne egy montaget( nem tudom hogy írják a montázst mert 22. órája vagyok ébren) összetenni a bannerba. -
csak a szavazáshoz visszatérve egty kicst tényleg vannak szemét húzások és hasonlók. nekem pl jött egy mail hogy valaki valakijének a valakije nevezett és hogy küldjem tvább a mailt hogy mindenki menyjen regisztráljon és zsavazzon a nyugati pályaudvaras képre de nagyon ....
ennyit a szavazásos dolgokról... -
putyi #22938 ha már plugoknál tartunk. az egyik kedvencem:
http://www.3dservices.ch/parametric_kitchen.0.html
hátha valaki még nem ismeri. -
nenad #22937 bar mar lokte vki de lokom megegyszer, ez a cucc fenomenalis, es free
http://arbaro.sourceforge.net/
irto jo low poly fakat is lehet vele genralni, kicsit sok a parameter, egyszer-ketszer vegig kell olvasni a kiirast oszt annyi.
Siman odaver az ossze fageneralo plugnak minosegben. Talan meg parameterezhetosegben is. Megvan a matek is, egyszer talan lesz maxscript verzio is :D -
nenad #22936 ez az :) koszi! -
nenad #22935 lehet ez volt az :) ugy emlekszem tobb slot volt, de mindja utananezek.
koszi! -
putyi #22934 http://www.maxplugins.de/r6_files/gohara/sciAnaComp.zip
nenad!
szerintem erre gondoltál. -
nenad #22933 nem -
psd manager?
A volume-t már PS-ben próbáltam igazgatnik,ha valványabbra veszem akkor nem látszik a kép,de küzdök még akkor. -
nenad #22931 van egy plugin ami photoshop filterkent mukszik, nem a composite, van egy jobb es ingyenes csak nem jut eszemebe a neve, azzal okorkodhetsz anelkul hogy tul sokat kene melozni :D -
nenad #22930 a padlo nagyon jo, a tobbin meg melozni kell.
a fal is statikus nagyon, a kep poen, de egy kis oregites annak sem artana. -
Szép!
A volume light ne legyen ilyen brutális plazmacsóva. -
hopsza
-
http://www.thomasgins.hu/max/arnyekszek_final_l.jpg[/IMG]
és nagyban[IMG] -
Mert elmész és utána álnéven irogatsz:D -
Mér van az, hogy a fórum mindig pörög, ha nem vagyok itt? :) -
Úgy tűnik, a magyar community még nem elég érett közönségszavazásra. -
Olvasgattam a design 21 fórumot, hát elég szánalom. FRenkie amit kapott.... Kultúráltan nem lehet kifejezni egy véleményt? A másik srácnak meg az egész haveri köre beregelt, és 10-esével osztják az 5-ös szavazatokat. Nc. -
Ja! Nenad, sajnálom mi lett a 3Dsign-al... közönségszavazás sux ilyen környezetben. -
Annyira nem bonyolult progi:) -
pont akartam mondani, hogy honnan van, úgyhogy kösz, de nem elékeztem rá, hogy mi a neve (Forest Pack - na már az erdőböl is eredhetett volna), talált süllyedt, remélem ez jó lesz
de ha már itt tartunk ismered alaposan?
előre is köszi a segítséget -
Őt ismered?
www.itoosoft.com -
Vue Edit/Scatter... de az a baj, hogy ez a 3d tárgyat szórja szét, így egyik nap 17.000.000 polygon körül mozgott amit akartam, csak akkor nem értettem, hogy mit tölt ennyit a gépem, egyes demok is ekorák, nem hemmi akkor a 20 perces képkidolgozás
van a sziget pálmafákkal tutorscene, ha közelbe mész akkor látni, hogy mindegyik 3d object, térben mozog, ez a későbbiekben nagyon super lesz, de most madártávlatból kellene egy vagon fával heggyel -
vue-ban láttad már ezt a planes kirajzolást? ez érdekelne hol találom meg, de közben nézem én is -
Qbiac1 #22915 Na igen.... erdekelne animban hogy nez ki.. (nincs egy prewiev-d? :) )
Nembeszelve arrol hogy mennyire vilagithato (feny-arnyek prob.)...
-
Qbiac1 #22914 Minden tajgeneraloban (Vue WCS AWB stb)van Flipboard v Foliage hol minek hivjak... de maxben vagz barmiben megcsinalhatod reszecskekkel is akar.. pont most beszeljuk Aldarynnal ugyanezt a megoldast csak eppen felhore... szal nem ertem.... (KisQbi) -
igen, tudom, csak annál is az a gond, hogy legalább 200 fa kellene egy hegy oldalára elszórva, ezt meg is teszi, csak mivel a max is térobjektumot készít, ezért a renderideje sok, vannak olyan tájképgenerálók, amikben a fa egy plane-en lévő kép a fáról és azzal szórja be és ebből a kameraállásból ugyanolyan, mint a Vue meg a hasonló. Annál nincs gond, mert átméretei a közelieknél és a távoliaknál. Szépséghibája az, hogy nagyon közelieket nem szabad készíteni velük főleg egy mozgó filmhez, mert nem lesz igazán 3d a fa, ebből adódóan.
Nálam 1 fa legfeljebb a 720x576-os képnél talán 20-30 pixel magas lehet, úgyhogy az nagyon gyors lenne. Kerestem a neten, de csak a Vistapro-ig jutottam. Van a Speedtree, de az is 3d-s objkektumokkal dolgozik. Legfeljebb marad ez, csak ezeket szintén valamennyire meg kell tanulnom. Kb. 20-30 képet kell készítenem ilyen madártávlatos felvételből, de majdcsak összejön valamelyikkel. -
A VUe-ban is van random objektum szórás, nem? Legalábbis a feature videókból nekem ez jött le. -
olyan tájképgenerátort keresek, amivel régebben, talán a Vista Pro volt ilyen, létrehozza a hegyet a vonalaival, aztán ha be volt állítva, akkor rádolgozza a fákat a hegyek oldalára, végül újból rámegy és virágokat rak rá. Amikor elkészült, akkor csodálatos képet készített. Nem tudom, hogy mostanában melyik prg tudja ezt.
A mostaniak a Vue, bryce és a többiek sajnos objektumlerakásból készíti a képet akár a 3dsmax, amivel esetenként 30-40 perc is lehet egy nagyon szép kép. Nekem nem kell nagyon közeli, mert fentről egy repülőgép szemszögépől látható, amint a tájra kinéz a manus. A terragenben meg nem láttam fákat. Ha valamelyik mégis így generálna, akkor tájékoztassatok ha lehet.
előre is köszi -
:) Pont animációra kísérletezgettem vele jómagam. :) Ugye oda kellene megoldást találni, mert ha az 5perc/frame-es kreretből 3-4 csak a felhő, az kcsiit pazarlás.