3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Alakul, bár ez meg túl tühtig, precíz, szimetrikus, vagy hogy mondjam. Túl új, mintha most jött volna a bárdgyárból. Ha tudod, akkor most ezt az egészet kéne picit torzítani. Persze texturázva idõ vasfogával lehet elég torzítás nélkül is. Hát nehéz bárdba vágtad a fejszédet!

Mission Impossible 2010: PRO Class

fle go
Vegre mukodik a freeweb...ez meg mindig nem az igazi amit akarok de mar kozel jarok hozza.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

RelakS
czím?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Free
Üzenem minden ftp felhasználónak még 3 nap és meglesz a webes felület mindenkinek külön külön. Kéretik mindenkinek csinálnhi egy publick:html könyvtárat létrehozni akinek kell püersze benne legalább 1db index.html -L

Köszöntem:
ui.: Lesz egy mindenki számára hozzáférhetõ letõltési engedély de ezt majd késõbb az nem ftp lesz hanem aki valamit publikussá akar tenni azt felteszi a weblapjára.

ui2.: Nincs valakinek ismerõse aki ért a ProFtp Linuxos FTP szerver progijához??? Bár beálítottam a letõltés folytatására az engedélyt de mégsem engedi. az meg eléggé gáz ha akarok leszedni egy CD t és 650Mb nél megszakad és kezdhetem elörõl.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
ay ay = az az

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Megoldodott a problemam😊 Koszi mindenkinek a markolat otleteket!!!
Megmutatnam mire jutottam, de sajnos szarakodik a freeweb es nem tudok ftp-n kepet feltolteni, remelem holnap ay ay mar ma delelott jo lesz.

petesilver
illetve december elejére.

petesilver
Hja. Az apach, aki tartotta a mai Descreet napot, jövõhét elején írja ki a contestjét, amivel Max7-et lehet nyerni. Téma: mit csinál a Télapó szabadidejében. Fix dolgok, Télapó, Rénszarvas, extrém sportág, plusz kerettörténet. Nekem sajna idõm nem lesz megcsinálni szeptember elejére, de akinek lenne kedve, 1 tutiötletem van a témára, nem nehéz megcsinálni szépen, talán még nyerni is lehet vele.

fenn van, plusz a doksi is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

felteszem free ftpre a trialt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

RelakSfromhome
Én megtaláltam, de nem akarok regelni...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

petesilver
Én ott nem találtam 😞 Malakai THX! A játékhoz volt ez a video, vagy játéktól külön kell megszereznem vajon? a filmen 2004-es dátum volt végig.

Hja, volt Bug bõven a progiban, mondta is a srác, hogy tegnap jött ki a demo, de még nem volt ideje letölteni, a trailerrel mutatta be a cuccot. Egyébként képzeljetek magatok elé egy training videot, gondolom mindenki látott már itt ilyet. Na egy dinamikusabbat szorozzatok be kettõvel sebességben, ez volt ma. villámkezû-villámszájú srác, tolmács nélkül nyomta notebookrol kivetítõn az ismertetõt 2 órán keresztül!!! Gondoltam is, hogy francba ezt fel kellett volna venni, késõbb ugyanezt tölthetm majd le😊

RelakSfromhome
demo-t a www.discreet.com-ról?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Malakai
Onimusha, és az egy játék.
Egyébként nem volt rossz szerintem...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

petesilver
Hja. Játszottak a szünetekben pár CG animot, amit Descreetel csináltak. Volt köztük egy lélegzetelállítóan jó japán kisfilm. Keresném, ha valaki tud róla esetleg valamit: valami Ombuswha, vagy mi volt a neve. a végén a fõellenségre kiírták Jean Renot. Többet nem igazán tudok róla, csak azt, hogy hihetetlen volt!

petesilver
Ahh, jutnak eszembe dolgok. szal rámentek a poligonmodellezésre rendesen. Új funkvió a Bridge, ami annyit tesz, hogy a különálló részeket-ebjecteket a nyitott éleket bejelölve összeköti poligonokkal. Konkrét példa egy szörny volt. Megvolt a törsz , de külön volt a váll az alkar végéig, és külön a kézfej. Nos bridgre összekötötte a testrészeket, majd Bridge-en belül opcióként állíthatod a szegmensszámot, és szabadon alakíthatod csak ezt a részt, vékonyíthatod, nagyíthatod stb.
Más:
Lowpoly szörny még mindíg. szerintem a Zbrusból nyúlták. szal van monszta, de nem elég ilyesztõ, domború? Uccu neki nekiesel ecsettel, és az ecset átmérõje mentén, amit változtathatsz, dudorokat rakhatsz a testre. Ha sokat, akkor nagy dudor lesz, pl sima manusból pár vonás után Quasimodo, pikk-pakk. Ezt lehet törlésre is állítani, valamint adsz neki mirror módosítót, akkor csak az egyiket irányítod, de a test másik felén mirrorban csinálja ugyan azt.
Más: Nem igazán értettem, tulajdonképpen mire is jó, de. 2 Muksó egymás mellett poligonszámmal. A kisebb poligonszámú muksó elnyegyolt, ugyanaz mellette kidolgozott mellizom+bordás has. Kis állítgatás, és a kidolgozottab muksó bõrét átrakta a lowpolyra. Így a kevés poly mellett kaptál egy fullkidolgozottnak tûnõ muksót, ráadásul úgy, hogy egy omnival szemléltették, az új kidolgozottabb skin rendelkezett az eredeti arc-test barázdáinak árnyékvetésével is. Vagyis sima arcú barátra ráhúzott kidolgozott-domborodó bõr nem sík fake, hanem tényleg úgy viselkedik fény hatására, mintha a domborok-ráncok igaziak lennének.

Uv mapolásnál új elem, hogy a gizmot forgatva kijelzi az objecten a textura érintkezési élét. Ez hengeres mapnál hengeren nem nagy kunszt. Viszont a bemutatón a karon alkalmazva jól jön, mivel látod a kézfejen, karon, hol találkozik önmagával a textura. így már elõre beállíthatod, hogy ne érjen unwrapkor meglepetés.

Nem lett bemutatva, de láttam egy menüt, aminek ez volt a neve: Automatic Unwrap
Megkérdeztem az elõadás végén a srácot, hogy jól láttam, ez tényleg van benne? Asszonta igen. Ugyanis érdekes volt amikor a highpoly sklint átrakta a lowpolyra, nyomott egy számolást, és a render minden elõzetes állítás nélkül lerenderelte a muksó testének tökéletes mapját, és nem akárhogy, hanem materil skinnel!!! konkrétan a textura az unwrap élek alatt a standarszürke volt, ami a material. Szal érdekes!
Animálás:
Karaktaer animálást is átdolgozták. Fixálhatod a texturát, vagyis ha mozgatod pl az állát a muksónak, a textura nem torzul, mászik el, hanem a textura alatt vándorol a mozgatott vertex.
Ami eddig gond volt, már nem az. Új feature, hogyha a karakter kezét magasba emeled, a bekapcsolt feature után nem esik be a semmibe a válla, hanem max autómatikusan kiszámolja a reális elmozdulást.

Behajlítod a karakter karját. Módosító, és a bicepsznél kihúzol középen 4 vertexet, hogy kiugraszd a békáját. Módosító marad, ezek után bárhova mozgathatod a kezet, ha az behajlik, béka kiugrik, kinyújtásnál eltûnik. Persze textura itt is fixálódik, nem torzul.

Array kiosztásnál van preview menü, hogy lásd az eredményt, mielõtt leokézod.

Új gyûjtõ parancs az animációnál. Rámész a fej objectre. Megnyitod az új menüt, ahol a fej összes része ott van. Bejelölöd pl a szemet, az állat, és a fejet. Megadod a tengelyeikre kívánt mozgást, úgy, hogy be vannak jelölve. ezek után ha a fejet mozgatod pl, a fej lefelé bukásakor autómatikusan lecsukódik a szem, és vissza kinyílik. És ezt bármivel párosítva megadhatod.

fasza.
ezt a turbosmoothot megpislantom valamikor.

petesilver
Hja! Material editor slotban bármilyen tulajdonságnál a mapot végre jobbklikopcióból clear-el lehet végre törölni egybõl, nem kell eljátszani a bitmapcsere-none játékot.

petesilver
Ahh egy rohadt jó dolgot elfelejtettem! Reactor! Példa: egyplane a levegõben,/ez a függöny/ alacsony poligonszámban. elindul ember átmegy rajta, és ugye a plane végigsimul a fején, majd visszahullik alappózba, miután ember el. anim gyorsan megvan. Most jön a trükk. A függöny ugye rondán gyûrõdik! sebaj. elmented a gyûrõdést. Ezután a függönyre rádosz egy meshsmoothot, vagy az új feature-t, a turbosmoothot, és újrarendereled az animot. És ugyanannyi marad a renderidõ, megjegyzi a lowpoly tulajdonságait, és finomít a smooth alapján a függönyön, ami így szebb lett. Ok, szép. ezután fogta a srác, és behívta a jelenetbe a térbeli 3Dmax6 logot, és a függyöny közepére hozzáadta a függönyhöz, valamint a logóra rádobta a a függöny gyûrõdési módosítóját, amit ugye elsõre elmentett. ember át újra a függönyön, és a függöny, a hozzá illeszkedõ, 3D-s logóval együtt gyönyörûen elgyûrödött, ugyanazon renderidõ alatt. Klassz volt!

petesilver
Nah, megérkeztem a Max7 bemutatójáról. Nem tudom, hogy mindent bemutatott-e a srác, gyanítom nem, de nekem tetszett amit láttam. Azt viszont tudni kell, hogy a Max 7 ránézésre a játékkészítésre lett továbbhegyezve, többször is arra hivatkozott, hogy a 6-al milyen rémálom volt ezt+azt megcsinálni utólag, de most aztán! A bemutatott ujítás mind a lowpoly-highpoly közti maxos fake megoldásokat ecsetelte. Volt egy jópofa ujítás. Ezentúl, ha sok cucc van a viewportban, és az bazira belassul, akkor beállíthatod a viewport fps-ét és autómatikusan boindingboxba rakja az objecteket a jelenet pivotpontjától távoli részeken. Ami viszont a legjobban tetszett, az a scenebejárás 1person módban. Kiegészült a viewport navigálás 2 talplenyomat ikonnal, ha arra kapcsolsz, bejárhatod az egész jelenetet, mintha egy fps-ben lennél. Ez nagyon bejött. Van új nézet is a flat, ekkor kikapcsolja a geometriát a jelenetben, viszont a texturák megtartják az objecten elfoglalt helyüket. stb. stb.

A combustion 3-ban tetszett egy dolog. Mileõtt a jelenetet elmented a combustion fájlformátumába maxban, rengeteg mindent beállíthatsz, hogy milyen adatot tároljon el a jelenetrõl. ezt pl úgy mutatta be, hogy egy szobát jobbról elindulva bemutat a kamera, és a kamera útja balról jobbra ívben befordul a szoba jobb szélének közepébe.Szemben a kamerával az elején fullüveg. Nos bemenz Combustionban, és: mindent lehetett változtatni. Lecserélt texturákat, az üvegasztal színét variálta szabadon, kizoomolhatsz, és láthatod a kamerát, elõtte a 2D-s sík képet, és innen is editálhatsz. Utólag berakott a szobába egy családot, aminek árnyékot állított, a hátteret lecserélte, vagyis a 2d-s kép mögé messze berakott egy képet, ami a végén a 3D-s animban ugye ablakból kinézve új hátteret eredményezett, mintha térben tényleg ott lenne. De a legjobb az egészben a vége volt. Bemész képkocka layer módba az animban, és rétegeled pluszban a képkockákat. És a végsõ animban elindul a kamera, és a ragyogó napsütésbõl éjszaka lett, mire befordult, és megált. Klassz volt.

LionTR
Ja, akkor mar nincs szukseg meggyozesre 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

fle go
Lion: koszi! En ugyan azzal probalkozom amit , vagy ahogy Te csinaltad (Vray Displacement a Modifier panelon, csak a texturaval benazok azt nem tudom jol megcsinalni

LionTR
fle go: Gyorsan oszedobtam egy kis demonstraciot, hatha meg tudlak gyozni 😊
A kep 5 perc alatt keszult (0,5 perc mig elindul a PS meg a max, 1 amig kitalalom hogy kene kinezni a texturanak, 0,5 mig megcsinalom PSben, 2 perc a gyors setup maxban es kb 1 perc a renderido)

A texturat ne nezd, az termeszetesen gagyi ehhez, azt olyat csinalsz ami neked megfelelo.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Mondjuk egy sima target spot árnyék nélkül.Ugyebár alapban is van valami fény amit nem tudok, hogy mi, de ha berakok egy lámpát ez az alap eltünik, es csak a spot fénae van, na innentöl megnõ a render idõ.
fle go
Nenad ez valamifele fonott dolog akarna lenni, nem tudom bemutatni milyenre gondolok de talan eltudod kepzelni, egymas alatt szepen bujtatva vannak a bor csikok, talan olyasmi mint a fonott kalacs

sokmindentol fugg, pl milyen tipusu a fenyforras milyen tipusu az arnyek stb.

NENANDESZ köszi a tutort át fogom nézni.A világítással kapcsolatban kérdezted, hogy sima Max-e? Igen Max 6-os, bár van néhány pluginem de nem használom õket, mert még egyszerû dolgok is nehezek, de amenny idõm csak van a vágás mellett annyit a Max-ra szánok.Szóval normális, hogy simán renderel, de amint egy lámpát berakok, rögtön lelassul a renderelés? Azért kérdezem, mert nincs viszonyítási alapom.
a textura majdnem jo, de dontsd el melyik sav kerul felulre es ugy csinald meg, azaz az a sav vilagosabb legyen (magasabb lesz) mert igy belevag ugye. egy kis blur sem artana neki. egyebkent meg nem olyan nehez azt lemodellezni hiszen gyakorlatilag csak valamifele csavarmenetszerusegre van szukseg.

fle go
Probalkoztam ezzel a bard markolattal, hat nem valami, tovabbra is azt gondolom rosszul csinalom meg a rajzot hozza, de mar kifogytam otletbol😞

lehet szedni a max7 trialt.

Pp >
http://www.discreet.com.edgesuite.net/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/shockwave3d_tutorials.exe

http://www.npowerdetroit.com/tutorials/PowerNurbs/introPowerNurbsWaudio.wmv

jon ki maxhoz egy powernurb plug npowerektol. Eleg brutal tool lesz...

Free
ház

Jó példa ez a kép a gerendák a tetõ és a falak találkozása a falak alsó éle stb stb

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
ki ismeri jól az illustrator plugint???

Tudjáétok volt az a problémám hogy vektoros kép kell nekem a render kimenetnek.
Szóval adok egy tök normál szint az egész háznak ( lentebb) beálítom hogy csak a vonalak látszódjanak. és itt jön a probléma akár az illustrátor plugint használom akár a plasmát mind a kettõ vét olyan hibákat, hogy egykét vonalat kifelejt.
Mi lehet a hiba oka??? vajon beálítás lehet vagy szimplán túl sok lehet neki a vonal ?

Nem vagy bena, en mar generaciok ota gyujtom a mapokat 😊 (3DSr3,3DSr3.5,3DS4,3DSmax1,3DSmax1.,2 ,3DSmax2,3DSmax2.5,3DSmax3,3DSmax4,3DSmax5,3DSmax6) 😊Dobj priviben emilcimet es atkuldom.
fle go
Pete: koszi!

Lion: probalkoztam a Vray Displacement-el egyenlore nem sok sikerrel valoszinu, rossz a rajz amit csinaltam, gondolom amiatt nem lett szep, de majd meg kiserletezgetek.

Free
köszönöm mindnekinek a gyors reagálást hálám örökké üldözni fog mindenkit :o)

petesilver
Kimapoltam az egészet tövirõl hegyire, és photoshopban megrajzoltam a map alapján a texturát.

fle go
Pete: erdekelne hogy texturaztad a gepet.

fle go
GixEr: valoszinu bena vagyok de en nem talaltam amit irtal (WICKERBW.TIF)

ez most sima max?

Köszi! Director Lezárva. Viszont az továbbra is érdekel, hogy a rendert tényleg ennyire lassitja ha akár csak egy lámpát is beteszek, vagy már megint nem kapcsoltam be valamit.
hat nezz utana vhol mashol sztem ezt nem tudja director(meshen video es forog) de elkepzelheto hogy tevedek. Banat tudja mar mik vannak ma.

Hi GixEr! Nem a Directorban nem lehet texturázni, legalábbis én nem tudok róla, hasonlo a Flash-hez.Én csak szerettem volna egy monitorra texturaként ráhuzni a videot, " ami egyébként már meg lett vágva" és ugy exportálni W3D-ben és igy betenni a Directorba, mert jelentösen látványosabb lenne, de a sima kép már megjelenik a video viszont nem és azt hittem, hogy én csinálok valamit rosszul mert még nem értek a Maxhoz.De lehet hogy eleve hülyeséget akarok, csak meg akartam bizonyosodni.
enkonyvtaramban!!
A direktorban nem lehet texturazni??? A leglogikusabb, ha egy videovago programmal elore elkeszited a teljes videotexturat, Maxban pedig feher alapon uvw chanelekkel lehet szorakozni, composit material, multiblend(blurstudio), de a sima blendekkel is lehet csak szoszolos 😊.
Free
Gyertekek akinek van FTP joga Fõlleg Hozzád fordulok Nenad töltse fel nekem MAX 6-hoz a V-ray-t Köszönöm nagyon kellene

Értem és köszi!Egyébként a Max-ban simán rendereli a videot akkor is ha forog, de a Directorban fogom a videot megoldani.Viszont még lenne kérdésem.Azt hogyan kell megcsinálni, hogy mondjuk egy sik feluletre osztva tobb materiált szeretnék felrakni.A másik kérdés pedig hogy az normális dolog hogy könnyedén renderel képeket meg animáciokat, de amint berakok akár egy lámpát is azonnal megnõ többszörösére a render idö.
egyebkent orok tanacs, ne akarj tul sok mindent maxban megcsinalni ha directorban akarod hasznalni. Mert ugyis ujra meg kell csinalnod 😊