63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aquli
    http://www.mayang.com/textures/
    Ez egy nagyon jó hely, sok nagyfelbontású textúrával, pl ezzel. A szőnyeg is onnan van. Na megyek kísérletezgetek bőr/textil matokkal a fotelhez.
  • szaki
    egyébként a adló anyagának a textúráját honnan vetted, ha szabad megtudnom? keresgéltem régebben, de csak néhányat találtam, azok meg nem voltak valami jók. Végül találtam egy padlókészítőt, de azzal nem lehetett ilyen szépet kreálni. előre is kösz
  • szaki
    alakítsd polyra, ha nem zavaró
  • nenad
    sztem ennek nem sok koze van a nurbshoz. Ugy tudom a nurbs rendereles elott tesselalodik, ugyhogy ugyanugy viselkedik elmeletileg mint barmilyen mesh
  • szaki
    Semmi. Lejebb nenadnak ecsetltem, hogy aki egyszer elkezdi az animot az nem tudja abbahagyni. Az a helyzet, hogy egyre több ember van, aki már némileg keni vágja az animterületet és miért ne lehetne együtt létrehoznotok valamit. Erre bátorkodtam utalni. (23249 bejegyzés...)
    Szerintem jó a kép, kintre egy plane, rá egy felhős fás rész, ez persze külön lámpával megvilágítva, és már olyan élethű, hogy az nem hemmi.
  • Aquli
    És arra nincs tippetek, hgoy a nurbsön miért nem látszódik a bump?
  • nenad
    refractot akartal mondani. Automatikusan igen. Illetve pl kikapcsolhatod hogy ne vessen arnyekot stb.
  • Aquli
    A függöny amúgy Nurbs (két nurbs line blenddel (asszem, nem értek a nurbshöz) összekötve). De a bump valamiért nem látszik rajta. Amúgy egy kicsit még így is túl átlátszó. Azt a Vray automatikusan kezeli, hogy ha a reflectet (gyak. az átlátszóságot) növelem, akkor több fényt enged át az anyag, vagy azt nekem külön kéne állítanom valahol? Ha igen akkor hol lehet?
  • Aquli
    Most velem mi a problémád?
  • ThomasGins
    A függöny nekem is bejön nagyon,megnézném jobban elhuzva is:)
  • nenad
    elmondom privatban
  • szaki
    Ne légy má ilyen, ha más írta volna az előző dolgokat ugyanúgy válaszoltam volna neki. Semmire nem beszéllek rá. Elmondtam az anim és környékéről a váleményemet. Ennyi, de ahogy gondolod, csak közben van itt fent egy kis bökkenő Aquil személyében, s még sokan mások, akik tudják, hogy, ha az anim környékén döntenek és akarják is csinálni, azt tuti kamatoztathatják egyszer. Ne csüggedj, most ez van, de holnap jóra fordul. Részemről is lezárva, de nagyon jó ötletet adtál tutor írás kapcsán. De szerinted, nem egyszerűb, ha a tutorírási időt, ami olykor néhány órás is lehet, inkább azt az időt élő webcamos képre kellene szentelni? Így sokat több anyagot látnak, szerintem. Vagyis nem kell körmölni, képet beszúrni meg ilyemi. Az egy dolog, hogy a 3dtotal-ba beír valaki, nyilván profi dolognak kell lennie.
  • nenad
    a fuggony anyaga nagyon jo, a szonyege is.
    a renderido oriasi viszont. Ott vmi gond van
  • Aquli
    Hi!
    Itt az interiorom mostani állapota: klikk
    Érdekel a véleményetek. Tudom, a szőnyeg lebeg, ez egy ilyen szőnyeg :p (majd a legközelebbiben jobb lesz, csak a vraydisp modif. az egész szőnyeget feljebbvitte egy kicsit.
    A fotelt úgy nézzétek, hogy még nincs rajta material, csak ez a szín. A világítás meg túl sötét, csak az előző beégett, ezt meg nagyon levettem, majd a kettő közé kell.
  • nenad
    egyebkent meg ha ennyit szeretsz irni igazan irhatnal tutorialokat..
  • nenad
    sztem ezt a flamalest itt es most fejezzuk be. Nem vagyok semmi jonak elrontoja, talalkozzal, beszelgessel, szervezkedjel stb, csak ne mondd mar meg nekem hogy mi az amitol jol erzem magam... Foleg ne tobb mint 20 eves szamitogepes multal magam mogott.
  • szaki
    www.3dsmaxtutorlivecam.hu
  • szaki
    Hidd el ezt te csak így gondolod, hogy a gép előtt ülve időpazarlás. Ezt most pont azért gondolod így, mert még a héten nincs munkád. Amikor meg lesz (jövő hónap 2. hete), akkor már teljesen fogod látni a világot.
    A számítástechnikából nyugodj meg, hogy meg lehet élni, de a kitartást az nagyon kell, mint amikor létrehoztál bármilyen scene-t. Az pont az. Annak idején volt 1 hónapra egy ZX81-em, oszt úgy visszaadtam a manusnak, hogy csak úgy füstölt. Aztán c16-on rájöttem, hogy lehet programozni is, aztán c64, baromi nagy kitartással, de haladtam, ahogy te itt az animzással. Nem akarlak előrébb lökni, hogy átjuss egy buckán, ami a rögös út közepén van, mert tudod milyen irányba kerülheted ki.
    szaki kiselőadását hallották... köszönöm... köszönöm... nincs feltünési viszketegségem, de ha majd én is ilyen helyzetbe kerülök megköszönném, ha előrébb lökdöstök....előre is kösz
  • szaki
    hát éppen ez az, de vannak akik a tanulás mellett a szabadidejük egy részét animmal töltik, tanulgatják, jobb, mint a kocsma.
    Tökéletesen megértelek, csakhogy, ha már valaki itt szerepelteti a saját kész képeit, akkor tán csinált valamit és megmutatta magának, hogy ő is megtudja csinálni. Tehát máris csinált valamit. Vagyis ha a sok scene-t, amit elkészített egy nagyba fektetné, amin fokozatosan meg tud csinálni valamit, akkor nem ugyanonnan kezdené, hogy ja ez megvan, hű ez is, és a végén 30-40-et alkot évente. Készítsen el a manus egy kitalált helyszínt, majd abba készítse el ezt, majd azt és amikor ezeket készíti, azt a netre irányítja, hogy más rögtön láthassa, hogy éppen egy "anim mühely"-ben éppen animot készítenek és jelenleg, mondjuk egy épület belső moziterme. Hidd el akik csak most kezdik, vagy moziülést nem készítettek, azok falni fogják a képeket, mármint az előttük valaki által készített modellt.
    Az ember általában 12 óránál (mai világban) nem dolgozik, ha többet dolgozik, akkor elgondolása szerint megszedi magát, majd létrehoz egy céget, vagy valami jövőt eszelt ki magának. Ne legyen animozás, azt csinál amit szeretne, vagy kicsit szeret. tehát a fennmaradó ideje az alváson kívül eléggé sok, amiből csak a felét töltse az anim tanilásával, s máris halad öles léptekkel előre.
    Amikor az ember "nyeregeben" érzi magát megnyílik a világ, s máris más a felfogása. Ha pedig nincs munkája (nem rólad van szó, mert te bármelyik pillanatban talász munkát ezzel a tudással, reklám helye), akkor csinálja az animot. Miközben referencimunkákat csinál, az idő alatt megtanulja, ha pedig egy cégbe botlik, akkor már lesz is munkája.

A mit csinálok én vagy a másik, azt nem árt tudni másoknak egy ilyen nyílt tutornézés kapcsán. Ha valakit érdekel az tuti néz, s haverról haverra szál, hogy lám létezik egy ilyen web-hely, ahol manusaim megcsodálhatják és akkár meg is tanulhatják az animozás csínját-bínját.
    Ha nem haragszol, néhány mondatod bátorkodom nem elmondani mit sejtet a háttérben. De az tuti, akárki is legyél, mint a többi manus, segítessz másokon és ezt köszi mindeninek. Náhány dologban, ha nem segítettek volna, ma nem tartanék ott, ahol tartok. 3 éve egy golyóból szemet toltam be és szájat húztam, oszt család és a környezetm tapsolva összegezte, hogy milyen tök jó. Ma már feldobnak a képeitek, oszt nyilván én is próbálok olyan "profi" lenni, mint ti. Csak mondom. De jó. Milyen nagy szavak ezek. Hát nem?
  • nenad
    ja es meg 1 aprosag, en nem tervezem hogy az eletemet szgep mogott elem le.
    Nemtom ezzel mas hogy van, de sztem nagy tekozlas lenne. :)
  • nenad
    sztem te nem vagy kepben az itt levokkel kapcsolatban,

nagy reszuk meg tanul, ez 1, a masik reszenek tobbe kevesbe van stabil munkaja (nekem eppen nincs :D)
    a masik dolog meg ha kell szivesen csinal az ember videotutort, magam is keszitettem parat, bar lehet felreertettem azt amit irsz de mikozben melozol igen kicsi az eselye hogy valaki eppen raaer, es aminek meg meg kisebb az eselye, hogy valakit eppen az a temakor erdekel amit eppen csinalsz.

• szaki
    NENADESZ ÉS MINDENKI:
    bátorkodom megemlíteni, hogy amikor annak idején valaha oszt kezedbe vevéd akkoriba golyós egérkédes, s első animációs kancsódat végre negyed óra alatt megalkottad, akkor nagyon örülhették neki, oszt az autvezetést az ember a születése pillanatában se tudha, hanem megtanulja, de mivel szerény hazánk táján nem vagyon oly sok animációs oktatási lehetőség, mint ahogy gondolnád, oszt baromira jól esne inci-finci kezdőknek, hogy tán vannak olyan emberek, akik nem magukat mutagoatják, hanem "dicsekednek" azzal amit tudnak, s akkor mán piszkosul nem dicsekvés, ha oszt megosztják másokkal szerény tudásukat, s ők is vala egyszer animátorok vagy éppen egyéb, az animció területén, s vala egyszer hazánk kis területén egy kicsinyke de szolíd, szerény társaságból álló MINIPIXAR, ahol igencsak komolyan meglehet, majd tanulna az animálás és egyéb dolgot, hogy vala kis csapat kezéből egy egész estés animfilm jöjjön ki.
    S bátorkodom elmondani az élet útjai rögösek ugyan, de kiszámíthatatlanok oszt nagyon is rajtunk függ, hogy akarunk-e valamit, vagy nem.
    Lehet, hogy egyszer vala 3 év múlva a MINIPIXAR munkatársai és "szakvezetői" közt foglal helyet Nenadesz, Aldaryn, Free, Ronin, Flegos, Youth ... és még sokan mások, s nagyon szép emlék lesz higgyétek el visszaemlékezni 10 év múlva, amikor még itt írogattatok (talán írogattunk) egymásnak.
    Bilibe lóg a kezem? Nem hinném. Csak az a bajotok báránykáim, hogy piszkosul féltek a sikertől. Uff én a szürke egyszerű, mezei ember szavait hallottátak.
    (tán fel kéne a kapcsolatot egymással vennetek oszt össze kéne dolgozni, hiszen ők fent, de más is már némiképpen bizonyított az anim téren, majd egyszer kiderül, hogy sikerült-e mégis ez az elgondolás)
  • nenad
    magamutogatok biztosan orulnenek neki :D
  • szaki
    szerintetek nem volna célszerűbb, ha, amikor terveztek a netre menne a maxnak egy képrészlete és más is látná? nem baj, ha nem, de ez piszkosul érdekes lenne, ha persze nem töltötök fel vagy le, ha meg hadititkos dolgot csiáltok az más, nem igaz?
  • Maxer
    Ohh, dehogy ittam meg ennyit, elvből sem fogyasztok alkoholt, csak gondoltam csinálok valami dolgot, ami elég nörd ahoz, h ide benyomjam :)
  • fle go
    Asszem rajottem
  • nenad
    megoldas gondolom ugyanaz
  • fle go
    Udv!
    Nekem hasonlo kerdesem lenne mint nommy-nak csak a 3D glu-nal, meglehet hatarozni valahol hogy pl az 50. frameig follyon a folyadek az utana kovetkezokben pedig megszunjon a folyas es csak az edenyben lotykolodjon?
  • nenad
    mar lemondtam.
    Lol, nem tudtam volna kijutni a megadott idore.
    Tripla csoves oboa.
  • Free
    Sajnálattal hallom. de szorítok neked hogy jó utad legyen :c)
  • npeter
    ez jó. tetszik.
    ennyit +ittál?
  • nenad
    olvasd el a max tutorialokat.
  • Mop
    Hi!
    3-napja kezdtem el tanulgatni a 3D Studio Max 7-et, úgyhogy elég kezdő vagyok. :)
    A kérdésem az lenne, hogy hol lehet beállítani a tükröződő felületeket?
    Játszadoztam már a beállításokkal, de még nem sikerült rábírnom, hogy egyik tárgy tükröződjön a másikon.
    Ha ez segít, akkor egy tükröt szeretnék csinálni.
  • nenad
    na ugy tunik lelepek a heten, max jovo heten, nemtom belefer meg befejezni ezt az audis ccuccot.
  • Maxer
    NFR kép

• grizzly21
    SENKIT nem dob fel a téma?
    emberek 5ezer dollár forog kockán:)
    kicsit több aktivitást kérek:)
  • nenad
    megalsz az adott framen, es csinalsz egy snapshotot, kicsit trukkosen mukodik, mert 100% partcilenak kell latszania..
    szoval mondjuk 0-100 ig animalsz, es 101 kidobod a particle systemet es a snapshot el.
    tools/snapshot
  • nommy
    Sziasztok!

Valaki tudna segIteni abban, hogy a PArray particle-t lehetséges-e leállItani egy bizonyos időnél?Tehát, hogy ne generálódjon több és megmaradjon ami már megjelent.
  • ThomasGins
    Ech,ezt a részt nem olvastam.
  • nenad
    kell belso is a palyazat szerint :(
    ja, rhino