63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    mert szar :D
    ez altalaban jellemzo a "HIGH TECH" nurbs packegekra, soildworks szinten okoskodik ha szerinte a feluletet nem lehet letrehozni. Tehat vmi nem passzol/vagy bug.

• Malakai
    Azt még értem, próbálgattam már, csináltam egy-két naon eccerű ojjektumot a pluggal, csak azt nem szoktam érteni, hogy néha miért dob nekem olyan hibát, hogy nemtudja létrehozni a felületet. :)
  • nenad
    na pont olyan mint a sweep modosito, csak jobb :)
  • nenad
    rail kicsit hasonlit a max loftjahoz, egyebkent a neveben benne van, rail(sin) sweep(na ez sokminden lehet :D) szoval egy sin menten vegighuzza a cross section curveoket, azaz shapeket.
  • Malakai
    Nálam undonál szokása behalni, extrudenál még nem sikerül.. :) Jah, meg filletnél is néha döglődik, meg a railnél is néha nem értem mit csinál. :) Bár ez utóbbi sztem csak simán a tudatlanságom. :D
  • nenad
    egy sima extrudenel behalt :D varni kell meg ezzel.
  • hunkircsi
    Helló Emberek!
    Kellene egy kis segítség. Valaki össze tudná nekem ide írni, hogy milyen 3D-s versenyek voltak eddig az országban az idén? Jó lenne linkekkel, és eléggé sürgős. Köszi
  • nenad
    mivel ez a rendszer azert elegge fugg maxtol, pl a snap-rendszertol azt tudom mondani egy kurva jo nurbs engine, egy piszokul nem odavalo kornyezetben(a tudashoz kepest amit nyujt) Az engine brutalnak tunik, a hihetetlen sok opcio meg minden. Persze kiprobalom mit szolna pl egy turbinahoz :) filletek, booleanok, offset, blendek, es sweepek. Ha hiba nelkul osszedobja akkor ok.
    Persze a sok opcioval valoszinu megoldhato, de gaz lenne mindig allitgatni hogy jo legyen.

turbina
  • grizzly21
    köszi az infókat
  • Malakai
    Tényleg, te, mint Rhino mester mit tudsz mondani, milyen a Rhinohoz képest?
  • Malakai
    Igen, láttam, csak még nem néztem meg, azt azért megnéztem, hogy kb egyenárban van a Rhino-val...
  • nenad
    kijott a full 1.0, en azt neztem
  • Malakai
    Jah, nekem is tetszik, a videókban külön toolbaron kattintgatott, de én pl quadba pakoltam be őket, mondjuk így se tetszik túlzottan...
    Mondjuk még elég amatőr vagyok vele, maxban inkább nem erőltettem a nurbst, másra meg még nem tértem át, szóval én eddig leginkább csa polyztam, így picit fura. :)
    De ez még erősen csak béta, amit én próbáltam, ebben még sok a bug.
  • nenad
    nezegettem ezt a powernurbsot (demo) eleg jo, csak en belehulyulnek a 600 millio parameterhez mindig le kellene scrolloznom egy masik tabhoz stb.
    vmi uj ui megoldas kene. EGyebkent hihetetlen sok funkcio van (egy parancson belul is)
  • Merkhant
    Srácok valaki segítsen plz! Kezd az idegeimre menni ez a 7-es verzió...

Hol tudom beállítani hogy ha a face hátát nézem akkor is mutassa a vertexeket?
    És hol állíthanám be hogy ha a face-t törlöm akkor csak a face-t törölje és a vertexet ne?

Ez így marha idegesítő lehetetlen így dolgozni...
  • ThomasGins
    Szerintem a szem hozzá van szokva hogy ami messzebb van az homályosabb szürkébb, itt meg mintha vagy 3 lámpa is lenne egymáshoz közel. Én a hátrébb lévő lámpából visszavennék.
    De vannak nálam tapasztaltabbak is itt:)
  • grizzly21
    egy ismerős csinálta ezt:
    klikk
    szerintetek miért lehet hogy kicsit olyan természetellenesen van rajta a fedél? Vagy csak én látom így és jól van? Mivel lehetne természetesebbé tenni? Esetleg árnyékolás? Nem értek hozzá ezért kérdezem. Köszi
  • szaki
    másik érdekes lehetőség, ha egy távoli gépen vagy, de ezt szerintem te is ismered, engedélyezed a hálózati kártyádat a netvezérlésre, majd a távoli gépen már azt csinálsz a gépeden amit akarsz, még odaáig is eljuthatsz, hogy a távoli gépről lekapcsolod az animgépet, szépen bezársz mindent és "kikapcsolás", majd a gép elszunnyad egy kis pihenőre. Hasonló, mint hálózaton keresztül a Netmeeting, ahol az asztalod meg van osztva, aztán éppen amikor vonaton szabázol, közben vezérled a géped otthon. Érdekes terület a számítástechnika, bocs, hogy kicsit okoskodtam, de akinek tudok próbálok segíteni.
  • szaki
    másik, de nagyon profi a "Game Commander 2", ami egy mikrofonnal érzékeli, hogy jön egy valamilyen hang, amit te betanítassz, pl. egy mobiltelefon van a géped melletti mikrofon mellett ami érzékeli a mobilod csengését, majd elindízja a hang hatására a megfelelő prg-ot, ami így kikapcsolja a gépedet. Ha bárhol vagy, akkor onnan tudod vezérelni a gépet ilyen hangok segítségével. Természetesen csak a te számodat engeded neki, csakis te tudod hívni a vezérmű mobilodat. Érdekes a számítástechnika, de nem szabad túlzásba vinni.
  • szaki
    max scriptben meg ott van helyből:
    példa:
    DOSCommand "delete c:\\temp\\foo.dat"
    DOSCommand ("copy " + source_file + " " + dest_folder)
    és így hívatod meg az xp shutdown-t paraméteresen
  • szaki
    WinLock v4.04
    Shutdown_for_XP_2004v1_1_1_12
    A_ShutDown v3.7.2
    Windowcloser4_0
    ...
  • nenad
    poweroff
  • nenad
    letoltomanagerek is tudjak,
    vagy van pl: pooweroff
  • Pitbull90
    Hi boccs tudom hogy nem ide tartozik de nem tud vki olyan progit ami leállítja a gépet me a max van olyan hogy egész nap tölt... azt ha essetleg nem vok itthon akkor ne menjen a gép feleslegesen hanem leálljon.... mondták nekem hogy van ilyen rákerestem de nem igen vol olyan amit le is tudtam szedni....(de állítólag ingyenes progi..)
  • Malakai
    Gondolom a geometriával lehet vmi, mert nálam rendesen működik a csőbe való befolyás (gyors kipróbáltam :P)...
  • nenad
    na kiszalltam az audisbol, nem lennek keszen ugy ahogy szeretnem ugyhogy majd maskorra elteszem.
  • nenad
    nincsen benne csillapitas?
  • ThomasGins
    Én se birtam állitani h egy 1dl-es pohárba ne 100l cuccot öntsön:)
  • Ackro
    viszonylag kis objektumokon kísérletezz, hogy kevés részecske legyen a filled object-ben és ne kerüljön órákba mire kiszámolja.
    én azt nem értem, hogy ha feltöltök egy objektumot, és ráengedem, hogy számoljon, az életben nem csillapodik le, pedig a bounce értékét drasztikusan levettem meg a friction értékét is.
  • fle go
    ja ertelek, igen elegge szereti a hibatlant!
  • nenad
    ugy ertettem biztos ami biztos csinalnek egyet.
    ket harom perc nem tobb, es a tuti jo.
    es azon kiserleteznek, talan eleg egy henger es egy masik henger bendelve es azokat rakd ossze egy osszefuggo teste. Ahol kell kivagod. Nem igen hasznaltam ezt a gluet, de sztem szereti a hibatlan dolgokat.
  • fle go
    Mi a gond ezzel? Ez nem a standard teapot, ugymond egybeolvasztott, a csucs meg a fule ossze van connetcotlva a testevel, vagy attol az meg gaz?
  • nenad
    sztem ott kezd hogy csinalsz egy masik edenyt.
  • fle go
    ja itt a kep:
  • fle go
    Udv!
    Hm...bajlodok, a kovetkezo a problemam, 3dglu-t hasznalok, de sehogy nem seikrul szepen feltolteni a teapotot, ahogy az latszik a kancso csoren nem vizszintes benne a folyadek akar meddig szamoltatom, es az sem latszik hol erintkezik a folyadek az uveggel,ugy ertem az a kis vekony csik kene latszodjon amibol kiderulne meddig is van a folyadek, mar atnyalaztam a tutorialokat, de nem talalom a megoldast, van valakinek otlete?
  • Mop
    Ok, megtaláltam, sorry!
  • Mop
    Hello, megint én!
    És tudnál mondani olyan oldalt, ahol lehetőleg magyar nyelvű tutorial-ok vannak?
    Még egy kezdő kérdés, ha nem tul nagy gond:
    Hogyan lehet kölső (tehát nem alap) textúrákat használni?
    Sehogysem tudom őket importálni a progiba. :(
  • marcee
    Nekem a szőnyeg jön be különösen meg a parketta.
    Nagyon szépen fejlődsz!
  • fle go
    Egyre jobb lesz ez a szoba, ez a fenymennyiség is elegendö szerintem simán elmegy egy késő délutáni napszaknak. De ahogy irtad es a túl világos meg a túl sötét közé belövöd biztosan jó lesz. Csak így tovább.
  • szaki
    super, köszi, rohanok aztán szedem össze amit tudok