63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Szerintem driverhiba.
  • Malakai
    Tényleg, üveggolyó project lesz? :)
  • Aldaryn
    Hehe. kicsit nagy lámpeszok. :D
  • KisQbi
    üdv...!
  • Evogordon
    Az miért van hogy ha bekapcsolja a haverom a progiba az edged faces-t akkor nincsen a vertexek között átló?
  • fle go
    Aldaryn az eszem megall a kepeidtol, vazzeeeeeeeeeeeeee!
    Fogalmam nincs miert de rajongok ezekert az NFR jeidert.
  • nenad
    poen:
    by xy kezdo

http://img64.imageshack.us/my.php?image=settingsscreengrab3ta.jpg
  • nenad
    hat teged meg mi szel hozott erre? :)
    d21 szele? :D
    udv itt!

• KisQbi
    De én is a max8ra szavazok, ha UVról van szó... hehe :D
  • KisQbi
    Hi!...
    Az az érdekes hogy egy object tartalmazhat több külön UV mapet...
    MAXben még nem láttam hogy kell.. nem volt időm utánanézni... bár fingom nincs hogy választod ki hogy melyik kép melyik UV szerint menjen rá... de LWben könnyű az ilyesmi...
    Én azt szoktam hogy a Zbrush saját UV generátorát használom. Akár milyen csúnya tök mindegy hogyha úgyis jól rámegy... használd a GUVTile-t Zbrushban az nagyobb darabokra robbnatja...

A másik bár lehet hogy volt már róla szó... vertikálisan flippelni kell a kimentett textúrákat Zbrushból... vagy még benne flippelni és úgy exportálni (ez a hülyeséget..)
  • peetee76
    Vacsi után rájöttem, hogy mi van az üveggolóbisban...Mr T
  • repvez
    Már nagyon várom az uj oldaladat.Anno a régi oldaladrol tudtam az elsö komolyabb modellemet megcsinálni a fiat 500-as tutorbol.Remélem hasonlo részletes magyarra lefordittt tutorok ismét lesznek.
  • Zsottybobo
    Nagyon klassz! A lámpákban omni light van? A Lámpa "papírján" hogyan üt át a fény úgy, hogy nem átlátszó?
  • ThomasGins
    http://www.sg.hu/forumbeallitasok.php
    :)
  • hunkircsi
    Üdv mindenkinek!

Ha a társaság nem bánja, akkor csatlakoznák ehhez a fórumhoz én is.
    Sok itt az ismerős, és szerintem az egyik legjobb MAX-os fórum.

Ja, hogy a kérdéseknek elébe menjek, a MAX-os oldalamat megpróbálom
    szept.30-ára befejezni, és utána folyamatosan frissíteni. Csak most
    egy kis problémám van a nyomorult TFT monitorom színkorrekciójával,
    szal most kölcsönmonitoron (CRT)csinálom az új nyitóoldal design-t.

Csá!

p.s.: Bocsi, kicsit láma vagyok, hogy kell ilyen szuper grafikát
    berakni a "Hozzászólás" feletti csíkba?
  • Mayer
    Ne mondj ilyeneket mert ettől sírok :D. Mire én ilyet összefestek psben az 1 hét.
  • Aldaryn
    Az, persze, de nem interpoláltam. Szeretek várni.

Youth: a háttér meg pár összefestegetett PS canvas egy görbe felületen. Ennyi. Kb annyira bonyolult, mint egy hintaló.
  • Aldaryn
    Vagy rakjon fel MAX 8-at. :D
  • nenad
    glossy reflection, talan interpolalt
  • youth #23051
    Ez is nagyon pöpec mint minden, de hagy kérdezzek valamit, hogy csinálod a hátteret olyan kurvajóra? :))
    Nem egyszínű és már ezzel hatalmasat dob a képen, megmutatnád a textúráját? Vagy hogy csinálod?
  • GixEr
    Azert egy probat meger a Wings fele UV-zas, ha nem akarsz a Maxostol megoszulni. Ott pont ez a lenyeg, hogy TE mondod meg hogy hol vagjon az UV-ban. Utana visszarakod MAX-ba es pont ugyanolyan lesz, csak jo UV-val es nagyon sokkal hamarabb.
  • Aldaryn
    Huh, hát ez akkor az a kérdés, hogy "Hogyan UV-zzak fel egy fejet". :) A legáltalánosabb, ha fogod, és dobsz rá egy cilinder mapot, és azt finomhangolod Unwrap módosítóval.

Ha viszont CSAK ZBrushban akarsz mapokkal dolgozni, akkor használhatod a ZBrush beípített adaptív UV-ját, ami gyak. fogja, és polygononként szétszedi és egymás mellé rendezi az objektumodat. Ilyen formában a ZBrush-ban készült mapok (color, displace, stb...) tökéletesen fognak illeszkedni az objektumodra, csak ugye más progival, pl. PS nem igen mész sokra szerkesztés ügyileg. :)
  • Ronin666
    De nekem max7 van. Elméletileg jó az export, azzal nincs gond, csak a UVW mapp terítés nem stimmel! Amikor más más módon terítettem a polyakat, akkor sikerült már valami eredményt elérni, de nem az igazi, azaz tök rossz, de már valami előrrelépés van. Pl. hogyan lehet mondjuk egy fejet úgy szétteríteni, hogy hátol a fej közepén vágja szét és az egészet egybe terítse? Az kéne nekem, mert most vagy úgy tudtam teríteni, hogy egymásra b*szta a polykat, vagy szétvagdosta darabokra és szétpakolta őket szanaszét. Nekem meg mondom úgy kéne, hogy az egész egybenmarad, vagy valami ilyesmi szerintem. Ötletek?
  • Aldaryn
    Mivel a nagy képen nem látszanak a részletek, itten egy closeup a lampionokról. :)

[center]N.F.R.
    [center]
  • ThomasGins
    :DDDDD
  • Aldaryn
    Hozzon magával mindenki még egy renderert!
  • nenad
    navazz, meg egy renderer, a rhinoban levo treefog renderer tunigolt valtozata, Mr. Toucan
    ugyanitt lehet talalni brazil 2 alpha rendereket.

http://www.reconstructivism.net/index.htm?brazilalphatesting.htm

• GixEr
    A max6 Obj exporter alapban hibas, nem viszi ki az uvw-t!! En a helyedben lusta lennek es a Wings-ben teritenem ki az objektumot (van itt a wings forumban egy kis leiras amit csinaltam az UV kesziteshez) az mehet vissza (OBJ-ban)a maxba es a Zbrush-ba is.
  • fle go
    Ok rendben, majd szolsz ha aktualis.
  • Ronin666
    Valakinek van egy kis tapasztlata Zbrush-al? Visszatértem a kis figurámhoz és még mindig a textúrával bénázok. A helyzet az, hogy ha csinálok mondjuk egy sphere objektet és rakok rá egy Unwrap UVW-t és exportálom .obj-be, majd import zbrushban és végül megcsinálom rajta amit akarok, majd create disp. map és működik faszán. De amint egy bármilyen másik objetet viszek át amit én csináltam és editable polyban van, úgy már nem megy. Valószínüleg rosszul van kiterítve az UVW mappban a test. A kérdésem az lenne, hogy hogy terítsem ki a testet, mert millió féleképp lehetne.
  • Aldaryn
    Thx! Nyomtatás ügyben még pangok, sorry, most kcisit keszekusza auz életem, költözés, stb... gépem sincs mindig.
  • MrGeE #23039
    Engem is +ütött!!!Gratula!!!
  • fle go
    Aldaryn mar megint elszallitottad az agyam nagyon jo a kep!!!
  • Aldaryn
    Vicces, de a fények mindkét képen ugyan olyanok. :D scak az első esetében az egész kőből van, itt meg.
  • Malakai
    Ilyen fényekkel tényleg lehet jobban tetszene, plussz az előző (végső?) kidolgozottságával. :)
    Mármint ilyen kevésbé meleg fényforrással (tehát melegebb színekkel ;)...
  • Aldaryn
    Persze, ez direkt a sajt tesztrender volt. :D A sajt meg ugye ssssssssss, nagyon ssssssssss, sssss... sssssssss...
  • ThomasGins
    Ilyen melegebb szinekkel nekem jobban bejön. Van rajta SSS?
  • Aldaryn
    Sajtot mondtál? :D
  • ThomasGins
    A folyosó végén sajtraktár:)
    Ötletes!
  • Aldaryn
    Csaináltam ilyen képet. És mivel AP-s mod vagyok, illő néha reklámoznom is az oldalt. :DD