"Aki másnak felbontás...!"
-
a környezetem az mondja, hogy nem vagyok komplett, hogy 1ó20p-es filmet szeretnék (szerintem se biztos, de ilyet nem állítok magamról), megvan a forgatókönyv, folyamatosan készül a storyboard, na jó, mesekönyv, vagy akárminek is mondják. Szépen apránként haladok és szerény számításaima szerint, hacsak nem megy piszkosul a kedvem, akkor 5-6 év lehet az elkészülte. Jelenleg 9p40mp, amivel a jelenetek be vannak tanítva, ebből ki van renderelve 5-6 perc, olykor2-3x is volt render, de megint kezdtem elölről. Most meg a visszatükröződő fények okoznak némi gondot, úgyhogy addig nem renderelek tovább, amíg fixen nem állítom be a jelenetek lámpáit. Viszonylag elég gyorsan megy a bipedek mozgatása, finomítása, de a mesh alak beültetése a bipedbe már olykor gondot okozott, met ezután a szemöldökmozgás, beszéd, pislogás, nézés beállítása jön, azzal elszoktam szórakozni egy jó ideig.
A mozgásnál rájöttem, hogy a rendert teljes beállítással le lehet nyomni 9-13mp alatt/képet, persze itt csak a szereplők mozognak a többi nem látszik, és ezekben a jelenetkben a film a vetítés során rögtön kimutat minden hibát, így eszméletlenül sok időt nyerek. 20 perc alatt látom az eredményt és nem kell 4-5 napig mennie a gépeknek, hogy lássak valamit. Aztán ha nem jó akkor olykor kis híján a guta kerülgetett.
Felkészültem arra is, ha véletlenül a hócipőm tele lenne az egészzel, akkor nyitnék egy maxlicit nevű webhelyet, ahol a készítők, akik beszálnak, egyes rajzok alapján készíthetnének jelenet részleteket és akié a legjobb, beépítésre kerül, a munkadíj lerendezésre kerül, de akik készítettek még ezzel kapcsolatban anyagot, bizonyos díjért átvételre kerülne.
Egyenlőre még bírom a gyűrődést, olykor éjjel 2-3 körül veszem észre, hogy tán finish del animation.
bocs, kicsit hosszúra sikerült