Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• szaki
    [IMG]http://laciferal.uw.hu/szinfo/kep_001.jpg [/IMG]
    a bal/felsö kép jó lenne, de túl van világítva, csak próbából az alap 7-8 féle lámpával, ami közül az egyik VrayLight. Ha erre raktam a GI-t, akkor 1ó20p körül volt a renderidö. Az egyetlen VrayLight a fent balról a 2. lett, de ennél szinte semmi kontraszt, nyilván a kintről a betontalajról visszajött fény adja a megvilágítást, teljesen rossz világítás. A bal alsón látni, hogy sötét a beltér, de a kinti manusok a jobb alsó sarokban jól vannak megvilágítva. Ekkora fénytől a valóságban többett kellene, hogy visszaverődjön a hangár belső részébe a gép mögötti részen, biztosan van erre erősebb GI fénybeállításat, azt, ha tudod megköszönném. A középső képen, ahol az alak van szemből, szinte kivehetetlenek a részletek a fejen, nincs kontrasztja, még annyi se, amennyinek illene lennie, úgy, mint az előzőeknél. A háttér egy része meg van világítva a próbához, ami ide is verődik mint fény. A kép alatti daru felső kiállásán a mapok alapvilágításnál szép élénk színűek, de itt sajnos kontrasztalan, nem tudom mitől. Habár az alakok a bal/alsó képen látszik, hogy szépen meg van világítva. A VrayLight eléggé messze van, ahhoz, hogy a fény, ahogy távolodunk egyre jobban gyengüljön. Egy egyszerű Spot vagy bármi nem jó, mert az árnyéknak, amit majd a mellettük lévő fa ad (nincs még a jelenetben) nyilván kissé életlennek kell lennie, mert vannak közeli jelenetek, ahol egyértelműen látszik az életlenség. A jobb alsó képen, ahol a gép látszik a belógó emelővel, alatta a betonon a fény gyenge, habár kint az alakok már nem bírnának el több fényt a beégés miatt. Most min kellene állítanom, hogy a fény a VrayLight-nél az árnyékokban erősebb legyen és a kinti fénynél meg ne égjen be?
    A fényekbél, ha animálom a color mapot, akkor az szerintem nem bizos, hogy szerencsés, mert amikor egy manus kisétál az árnyékból, akkor utána kéne állítanom, de aki állandóan közben kint van, akkor szemmel látható színállítást okozhat, ha erre gondoltál, ha meg nem, akkor kérlek tájékoztass ebben
    előre is köszi a segítséget.