3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Udv!
Elkeszultem egy ujabb skiccel, remelem nem rohogtok ki a rajz tudasom miatt.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

szaki
NENAD: a 9. képet rendereltem, de ott egy nagyon kicsit el volt mozdulva, nem olyan lett, mint a lenti kép, aztán a szembõli, ahol nagyon nagy volt az elmosás, ahol a stroboszkóphatáés biztosan lassan, de forogna, érzékeltetve a forgást. Lehet, hogy ennél, amit említettél másként állítottad be, ha jól emlékszem az pedig alap motionnal volt renderelve

szaki, ha a nulladik framen renderelsz akkor nem lesz MBLUR....
Az arnyekra mag mar leirtam a megoldast.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szaki
PETESILVER: a brazilban miként lehet motion blur-t beállítani pl. ha egy repülõgép propellere forog és az elég szépen nézzen ki, mint a NENADESZ vray-nél (12952 befejgyzésnél). Persze az a gond, hogy eddig vray-vel generáltam, akkor nem igazán szerencsés brazilra átállni, mert minden más lesz, viszont a brazil árnyékvetése nagyon érzékelhetúõ, ha a fény irányában más-más távolságban vannak tárgyak, amiknek az árnyéka egyre életlenebb lesz miután közelebb kerül a fényhez, ez, egy ugyanolyan képnél a vray-nél nem látszik, míg brazilban egészen szép a közeli tárgy árnyékéletlensége

petesilver
Csak azért kérdem, mert érdekelne engem is a dolog. Eddig könnyû dolgom volt, mert Brazillal sitysutty megvan, de alap max materialokból is ki tudnak hozni szép krómfelületet.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
NENAD: Mintha azért a szép krómfelület többõl állna reflectionös matból? Pl egy klassz HDRI sem árt mellé, meg a material fénykezelési tulajdonságaiba sem árt beletúrni, nem? Egyébként azt tapasztaltam, hogy ahány ember, annyi féle képen tud szép krómmaterialt csinálni különbözõ material fajtákból. Szinte mindenki másképen csinálja.

Mission Impossible 2010: PRO Class

szaki
NENAD: nem tudom, hogy szoktál-e oktató helyekre eljutni, de onnan sokat töltök le amiket találok (3dtotal...), de sajnos oktatófilmet szinte sehol nem találok és komolyabb oktatót, amivel tovább tudnék lépni az ilyen és hasonló területeken, ha tudnál ilyen helyeket azt megköszönném

szaki
NENAD: jó reggelt, de pont ennél is az a helyzet, hogy kidolgoztattam és sok kicsi egymáson, de állókép volt, pedig alapban dolgoztattam ki (nyitottam RORK... dirt is), valami nem jól lett beállítva, nézd meg légy szíves, köszi (de a kép, ami lent van, az pont jó lenne, nekem is volt elmosás, de ezzel a max file-al nem)

meg 1 aprosag, ha rateszel valamilyen texturat is a propellerre akkor jobban lehet majd erezni a sebesseget mint alabb, mert azok a kulonbozo szinek/szinertekek szepen porognek es csikokat huznak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egyebkent fr is szereti felhasznalni az antialiasingot mint mblur "utanegetot" ugyanolyan zajos mint qmc alapbol de a AA szepen kisimtja az arcat.

SZAKI, megneztem animban is fasza lesz a maxos blur,
itt a scene.
mblur
Igy rengeteg idot takarithatsz meg.

gondolom az analitic nem a geometriaval fogalalkozik hanem a materiallal, vagyis hogy mozog e szin a secene-ben. Egyebkent a kovetkezo vrayben mar nem lesz benne.. Ami nem csoda mert en meg soha nem lattam gyorsabban dolgozni mint qmc.

Aldaryn
Az analitikus és a QMC saplerelt motion blur között mi a különbség? Mert errõl nem találtam semmi ahsználható infót, s gondolom, ha mindkettõ benne van, akkor annak értelme is van, nem csak úgy, hogy több opció legyen. Gondolom hol itt, hol itt vagy az egyik, vagy a másik a kifizetõdõbb renderidõ/minõség terén, csupán ehhez jó lenne tudni a mûködési mechanizmusukat. 😊 na, jó, a QMC-t tudom, de mi a másik?

per aspera ad astra

szaki
NENAD: köszi az eddigi segítséget, szia

jo, en most megyek es alszom.Holnap kitargyaljuk.

szaki
ok, kösz, de többször már ezt az effect motion blurt használtam és állóképet kaptam, nem tudom mit állítottam rosszul, és ekkor hagytam fel vele

ha ez a propeller jo akkor miert akarod vray motion blurrel?
Miert nem jo a max? Levelekre is jo a max.
Tehat vrayel renderelsz es csak bekapcsolod a max motionblurt a az rendering/effects menuben. Vray renderel es ez mint postwork mukodik. Nem kell aggodni, nem fog tonkregafni semmi sem.

szaki
hét nem éppen rajzfilmszerû, de ez a propeller éppen jó. ugyanezt tudom vray motion blur-al is?

nem kell vraytol megvalnod... Ugyanugy renderelodik vrayel mivel ez post effekt, en is vrayel renderelek! 😊
HAHO! 😊

szaki
NENAD: ez nagyon super, még egy kicsit noise-os is, ahogy a motor, mert ez a motor olykor akadozik is. Alapban nagyon jól csinálja, csak mivel vray-vel kezdtem el kidolgozni mindent, ezért ezzel folytatom, super a renderidõ, olykor a motion bluros képnél 20 percet is elszórakozott, mert túl közel voltam és a háttérben persze alakok voltak

allitok meg rajta szetszedem a propellert ugy meg gyorsabb lesz.

ja es 30 masodperc a renderido.... 😊

szaki, van egy masik otletem.ha jol emleszem te olyan rajzfimszerut szeretnel.

max motionbluros 😉 csinaltam vagy 6 propellert kicsit atlatszova tettem oket es egymasra pakoltam 😊

szaki
NENAD: a vray motion blur beállításodról küldenél egy képet? lehet e-mailben is ha nem gond, köszi elõre is (nem próbáltam csak egy egyszerû box-al, az kicsivel más elmosást mutatott, de ez a 120 fokos jónak tûnik)

szaki
NENAD: super, nagyon super, pont így képzeltem el én is, de egy kicsivel gyorsabb vagy, kösz

szaki
SWITCH: most látom, hogy te vagy, csak a grafikus neved megváltozott. köszi de ez nekem is van csak nagyon kevés beállítási lehetõsége van, de ha volna dirtyreyes 3dsmax6-hoz, akkor annak örülnék, csak a demo van meg, ahhoz crack is jó, ha kell ez a demo, akkor szólj

10 frame 120fok

tehat ha harom agu es 10 framre szamolsz akkor 120 fokot forduljon 10farme alatt. Es igy tovabb

ossze kell kombinalni a sebesseget meg a durationt. Ez erdekes 😊

2.passz.
1. hat ja arrol meg is feledkeztem. Tenyleg lehet furan nez ki, bar sokszot hasnolo az erzet filmekrol is.

szaki
NENAD: van valami ötleted, hogy mit használjak piszkosításhoz a jelenetben lévõ renteteg tárgyhoz? egyesével kicsit nehézkes

szaki
NENAD: persze teljesen igazad van, mert ha nagy, akkor olyan sok idõbe telne a kiszámolás is, hogy az nem semmi, de ha képenként 1/8 fordulat volna akkor az más lenne, mert kis elmosás, de csak annyi, hogy vetítésnél olyan lene, mintha elmosottan mászkálna lassan körbe

a propellerhez, tehat ne nagy legyen a sebessege hanem eppen lassu... igy az egymashoz kozeli frameken nyilvanvalobb az elmozdulas.

szaki
NENAD: kösz az angol szöveget, nem világos néhány dolog, mert angol tudásom kicsit gyengébb a kelleténél, a fixedet meg kipróbálom, köszi

Duration - specifies the duration, in frames, during which the camera shutter is open.

Interval center - specifies the middle of the motion blur interval with respect to the 3dsmax frame. A value of 0.5 means that the middle of the motion blur interval is halfway between the frames. A value of 0.0 means that the middle of the interval is at the exact frame position.

Bias - this controls the bias of the motion blur effect. A value of 0.0 means that the light passes uniformly during the whole motion blur interval. Positive values mean that light is concentrated towards the end of the interval, while negative values concentrate light towards the beginning.

Prepass samples - this controls how many samples in time will be computed during irradiance map calculations.

Geometry samples - this determines the number of geometry segments used to approximate motion blur. Objects are assumed to move linearly between geometry samples. For fast rotating objects, you need to increase this to get correct motion blur.

Subdivs - determines the quality of the motion blur. Lower values are computed faster, but produce more noise in the image. Higher values smooth out the noise, but take more time to render. Note that the quality of sampling also depends on the settings of the QMC sampler as well as on the chosen Image sampler.

mondom allitsd be a propellert, az antialiasingot meg fixed rate 3-4 attol fugg milyen kell.

prepass samplessel javithaszt az arnyek minosegen

szaki
NENAD: benéztem másik helyre a finalrender felé és látom, hogy másnak is ugyanaz a gondja, nekem meg ebben pont az, mivel a motion blurt akartam volna jól elkészíteni, ezért a 3dsmax6 filarender sp2-õt megkaptam, csak éppen egy elõzõ verzióját keresi, az persze meg nincs, szerinted érdemes-e azzal is foglalkozni, vagy ha jól beállítom akkor maradjak a vray-nél, mert eddig ez nagyon szépen csinálta amit kell. Habár a Brazilt sikerült felraknom és olyan árnyékvetése volt, hogy azt hittem valósághû a kép (életlen lett a távoli, míg a vray ennyire nem nagyon csinálta meg jól)

egyebkent trukkozhetnel is, pl beallitos a prop sebesseget annyira hogy 1frammel jol nezzen ki.

region render is oke. De nem hinnem hogy erre szukseg van.

szaki
NENADESZ: 1G a memória, azzal csak akkor van gondom, amikor 950.000 fölé megy a fece-as akkor nagyon nyulkál a hd-hoz. Arra gondoltam, hogy csak a propellerre csinálok egy képkivágási rendert és fölérakom rétegnek, de a kamera ugyanaz lenne, csak ott van a gondom, hogy vpostban nem tudom, hogy sikerül-e vagy valami mást ajánlanál

csinaltam gyorsan egy propellert.
A gondod az lehet meg hogy keves a memoria? (nem figyelted veletlen?)
Mindjart megcsinalom a blurt

szaki UGYE Monte Carlo Samplingot hasznalsz?

fle go
Aldaryn: okes, majd ha odajutok, hogy texturazom akkor zaklatnalak meg😊)Egyebkent nekem is nagyon bejon a lovagi kor, tobbekkozt jatekokban is fokeppen az ilyeneket szeretem, csak keves jo van belole.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

OK.Köszi, valóban én értettem félre ill. nem értettem, de így már megvan.Már csak a világítást kell beállítanom és jó lesz.
a mapokhoz, ahol a mapokat tudod betenni, csak az "a" betu kimaradt, gondoltam erted majd
MAPS angolul,SuperSamplin alatt van, amire egyebkent szukseged lehet majd.

Köszi, de ezt itt nemértem "gorgess le a mpokhoz"
egyszeru, van a standard materialod, es a reflection slotba (gorgess le a mpokhoz) tegyel be egy raytrace matrialt.

Szia! Sima Max 6-om van, pluginek nélkül.
Pp siman maxban vagy valami mas renderelot hasznalsz?