63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #59085 baszas alljon az olajba mind meghalunk tole.., meg a szentol is.
-
putyi #59084 szeresd az olajat! ő is szeret téged! -
nenad #59083 ez akkora dörgés lesz a tudomány szempontjából mint a kerék újrafeltalálása vagy mózes tenger szétválasztása .
Halálra fogjátok magtokat röhögni!!!
MUAHAHAHAHAHA!
KÖSSZ a drukkolást, ezuttal nem tudnak kitolni kamuval egy speciális már gyártott generátorhoz igazítottam a dolgot! -
putyi #59082 de ez ugye nem a nagy kéményekkel van összefüggésben? egyébként továbbra is szurkolok neked. -
zenoka #59081 deja vu-m van:) -
nenad #59080 egy új fajta áramtermelési eljáráshoz....
Már minden ki volt számolva de át akartam tenni nyomás alapúba is mert az sokkal pontosabb.... (+/- 1000N)
Szélerőműveket fogja kiváltani, kis trükk és egy kurva nagy pofon az energiaszektornak! LOL! -
#59079 én ehhez hülye vagyok. Ez milyen feladat megoldásávban is fog segíteni? -
nenad #59078 saját pressure-torque solver 3maxban.. Meguntam a bénázást az állanoan fagyó és komplikált szarokkal..
a képen nyomás vektorok láthatóak (fehér), kék a torque karok, vörös pedig a forgtónyomatékot létrehozó valós erők vektorai. Még drg force-t kell integrálni és meg is vagyok... Nem kell bénázni spéci meshekkel stb. Anyád! xD
-
#59077 De, de persze. Ezt inkább arra mondtam, hogy amíg a VRay RT elég kezdetleges stádiumban van (lassan lehet tényleges renderelésr is használni) addig már ván kinnt olyan modern raytracer sok feature-rel, ami tökéletesen működik.Ettől független előbb utóbb a VRay RT is felnő a feladathoz. -
putyi #59076 jut eszembe. lehetne egy vicces kimutatást, grafikont készíteni a programokról, ami a hibás működést az erőforrásigényt az ár függvényében ábrázolja. -
putyi #59075 ja, csak akkor újra kell anyagozni a jelenetet. vagy nem? -
#59074 Használjatok Octane-t. Van displace ÉS multiscatter. Meg forest pack is. -
Zokni #59073 Az patent, bár akkor ez inkább valami MultiScatter bug lesz. Majd javítják. Nem igazán használom az RT-t, az 1 gigás kártyámmal amúgy se jutok vele messzire. Ha ilyen ütemben halad, majd Vray 3.0-ban megnézem újra az RT-t, addig ráér. :D
-
putyi #59072 sőt nem, hanem a cuda a ludas! -
putyi #59071 ha van benn multiscatter, akkor elbassza a displace-t. mármint a vray rt. -
Zokni #59070 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_20_qpm982qous.jpg -
Zokni #59069 Elég érdekes eredmény születt, egy sima sphere-re raktam checker map-et VrayDispMod-dal displacement map-nek.
Balra a CUDA, jobbra a CPU által leszámolt látható. Ne kifejezetten hasonlít egymásra a kettő.
Vagy én vagyok hülye, ami simán elképzelhető, vagy itt valami még tényleg nem az igazi.
-
Zokni #59068 Na, mondjuk elég szar eredményt produkáltam a displacement-tel, de azért rakott rá valamit, furcsa ez.
-
Zokni #59067 Displacement van, csak a VrayDisplacement mod-ot kell használni, nem a materialba bekötni, és elvileg VrayProxy-k is mennek már, szóval nézd meg ezt mégegyszer.
-
Zokni #59066 Folyamatosan ígérik az RT fejlesztését, ígérnek mindent, lehozzák a csillagokat is.
Itt ugye megtekinthető, hogy jelenleg mit támogat:
http://www.spot3d.com/vray/help/rt100/supported_features.htm
Itt meg szinte minden mondatnak az a vége, hogy "Support for this will be added in an update."
http://www.spot3d.com/vray/help/rt100/unsupported_features.htm
Remek lenne, ha egyre több mindent támogatna, akár vegyesen is (CPU-val együtt számolva), mivel egy közép kategóriás kártyán is 3 fényévvel gyorsabb, mint - lényegében - akármilyen CPU.
Ráadásul a jelentős sebesség különbség miatt (ha működne is minden) már tényleg érdemes lenne elgondolkozni egy 150-200 ezer forint körüli kártyán, mivel egy több processzoros gép megépítése még úgy is jóval több pénzt emésztene fel. Ha az ember aktívan dolgozik vele, akkor könnyedén visszatermelné a belefektetett HW árát.
Nem mintha éppen lenne felesleges 2 kilóm a dologra, de ha 5 óra helyett csak 1-et kell várni egy renderre és megvan minden feature, akkor akár még bankkölcsönből is. :)
Ugyanakkor tényleg érdekes, bár ennek a technikai hátterét nem ismerem, hogy miért nem próbálják meg együtt számoltatni a CPU-val és a GPU-val egyszerre egy-egy képet. Bizonyára be tudna valahogy segíteni a GPU egy-egy számolásba a CPU-nak és még így is jelentősen rövidülne a renderidő.
A realtime render egyelőre még mindig csak álomnak számít, ráadásul ahogy telik az idő, egyre magasabb felbontású lesz egy-egy sztenderd render. Manapság ugye 1920-ban számoltat le képet mindenki (most az egyéb kameramódokat ne vegyük, maradjunk a 16:9-nél), mivel ez a legelterjedtebb felbontás, de sokszor magasabb felbontású képet várnak el. (3-4000 körülit, attól függően, milyen célra kell, pl. ha A4-es oldalt akarnak belőle nyomtatni megfelelő minőségben)
Jó pár évet várni kell még arra, hogy ez a dolog megfelelő sebességgel működjön (értem ez alatt, hogy komolyabb kép, (közel) realtime, ha tippelni kéne, akkor 10-et biztos. Azt már nem is említem, hogy brute force renderrel meg akár nyaralni is elutazhat az ember, mire elkészült 1-1 kép. (most természetesen úgy értve ezt, hogy 1 gép dolgozik, nem egy falu összes gépe összekötve számol)
Érdekes lenne úgy játszani a beállításokkal, shaderekkel, fényekkel, kamerával, hogy közben a másik monitoron azonnal látható a "végleges" eredménye a dolognak. Némileg megkönnyítené a munkát, de ha mást nem is, mindenképpen felgyorsítaná. Remélem, hogy nem aggastyán leszek, mire ez bekövetkezik, mert akkor legfeljebb csak a következő életemben próbálgathatom ezt a dolgot. :)
-
putyi #59065 most nézegettem az rt-t. vagy én vagyok béna, vagy pedig még mindig több sebből vérzik. displace nincs, multiscatter nincs. hiszti, az van! "csempe a francba, az van!" -
putyi #59064 én azt vettem észre, de nem teszteltem különösebben, hogy mintha alapbeállítások mellett simább lenne a kép. ebből következhet a nagyobb renderidő is. de aztán lehet, hogy csak pszihó az egész. -
putyi #59063 xref objektum -
nenad #59062 2,40.03 mar kint van.. talan elkurtak valamit.
http://vray.info/news/article.asp?ID=548 -
nenad #59061 RT külön render engine, nem hinnném hogy az beszólna. -
Zokni #59060 Fél füllel hallottam én is ilyesmit, de még várok pár megerősítést. Azért remélem, hogy nem lassították le a srácok unalmas óráikban. :) -
marcee #59059 Lehetséges, hogy a vray 2.40 lassabb egy c2q-n, mint a 2.30? Két jelenettel néztem meg, nagyjából 15% a lassulás sima renderben és ugyanannyi a gyorsulás RT-n CUDA-val (GTX460). Jó móka az RT, de ennyit talán nem ér, mármint annak akinek nincs hozzá vasa. :) -
#59058 A container-eknek nézz utána. -
#59057 Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy lehet-e olyan maxbe hogy egy objecktumot (model, fényforrás, spline akármi) referenciaként használjon a max file? azaz hogy akár több max file-ba is behúzhassak egy objektumot és ha az eredetit megváltoztatom akkor változik a többi helyen is? -
#59056 Köszi megvan állítottam be mappát a projectnek, de azóta készült egy új mappa is, egy másik munka miatt és annak a projectnek az autobackup mappájába tette, ezért nem találtam :) Kössz a gyors válaszokat! -
Zokni #59055 Vagy itt:
c:\Users\Username\Documents\3dsMax\autoback\
vagy ha állítottál be a projektednek könyvtárat, ami célszerű, akkor ott az alatt az autoback könyvtárban.
A Max-ben beállítható egyébként, hogy milyen gyakran mentsen automaikusan, továbbá, hogy hány ilyen automatikus mentés file "rotálódjon". (alapból azt hiszem, hogy ez a szám 3, tehát a harmadik mentés után az elsőt felülírja, az alap mentési időintervallum ha jól emlékszem, akkor 15 perc)
Célszerű ezeket szermélyes ízlés, illetve a szükségleteknek megfelelően átállítani. (pl. ha gyorsab dolgozol, úgy gondolod, hogy akár 2-3 perc alatt is "sok" változást eszközölsz a munkádon, akkor nyugodtan rakhatod 2-5 perces mentési intervallumra is, természetesen ennek megfelelően növelni célszerű az automatikusan mentett file-ok számát is, mert 2 perces mentésnél nincs sok értelme a 3 file-nak, mert akkor összesen csak 6 percnyi mentésed van.
Ha jól emlékszem, akkor nekem valahol 2-5 perc közöttire van állítva, miven nagyon visszavonhatatlan hibát nem sűrűn követek el, viszont egy-egy ilyen elszállás alkalmával nem igazán szeretném, ha 5 percnél több munkám veszne el. A file-ok számát valahová 10-15 közé állítottam, nem emlékszem pontosan.
Minimálisan lassítja a munkamenetet a "folyamatos" mentegetéssel, illetve projekt-től függően túlzottan elhízhat egy-egy autobak könyvtár. Én viszont személy szerint úgy vagyok vele, ha idegeskedéstől ment meg, akkor csinálja csak. Amikor meg kész van egy-egy projekt, akkor pedig simán letörlöd az autobak könyvtárból azt a pár száz megát, vagy pár gigát.
Persze, ahogy azt írtam fentebb is, állítsa be mindenki úgy, ahogy az neki a legmegfelelőbb.
-
#59054 C:\users\....xyz....\3dsmax\autoback\*.max itt nincs???? -
#59053 Hibával leállt a max és amikor most indítanám el az elmentett file-t az írja ki h hibás és nem nyitja meg. Meg lehet valahogy még nyitni azt, vagy buktam? Szoktam menteni külön változatokat, hogy ha ilyen történne akkor ne legyen gond, de most kb 1 óra munka elveszett és elég ideges lettem erre a *****ra. Ráadásul most még autobackupot sem ajánlotta fel. Elvileg ment magától is bizonyos időközönként nem? Azt a fájlt hol találom? -
putyi #59052 lehet, hogy buzi lassú volt:-) -
#59051 "Large scene performance improvements by as much as 175x."
Khm... -
putyi #59050 pedig ez főleg boolean-nal van animált operandusokkal. a betűk kontúrja pedig loft. -
Hzsolesz #59049 Sziasztok,
Itt lathattok egy logo animaciot:
http://videohive.net/item/spline-logo-2/2715986?WT.ac=search_thumb&WT.seg_1=search_thumb&WT.z_author=prasads
Engem a legvége érdekelne: hogyan tudnám szépen megcsinálni azt, amikor a szöveg teteje bevonódik egy réteggel? Probálom Boolean-nal meg ProBoolean-nal, de nem lesz szép a végeredmény, mert mintha össze-vissza ugrálna a felület.
Esetleg más technikával kell nekilátnom?
Köszönöm! -
zenoka #59048 jajaja...kovetkezo lepes az lesz hogy vesovel kalapaccsal kifaragom marvanybol a nagy teapotot!:) -
#59047 Nem akarok fröcsögni, de egy több mint 200e Ft-ba kerülő NVIDIA Quadro 4000-es professzionális grafikus kártyára miért CSAK egy év garancia van????? Mert ha egy ilyen megnyekken, akkor aligha fog a javítható kategóriába tartozni. :( -
putyi #59046 a sógyurma már bemelegítés volt?