3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Körülbelül 18eve Volt. Egy Amiga 500om
Ezen hasznàltam az imagine nevû progit. Biztosan hallottatok rola.no MOST szeretnék belekostolni a 3d smaxba Mit tanacsoltok melyik könyvet vegyem meg?Biblia? Tudom, olvastam inkabb a neten kell nézelödni de hàt az Angol kicsit nehézkes. Varom tanacsotokat köszönöm!
Maxban es Vrayben, van barmifele lehetoseg hogy beallitsd hany magot hasznaljon mire a program? 8 magbol pl csak egyet hasznal a prefilteringhez... viszont render kozben jo lenne ha egyet szabadon hagyna hogy tudjak dolgozni. After effectben be lehet allitani.
VO101Tom
Nekem gyorsít (8GB ram). Ahogy olvastam putyi sem használ SSD-t. Nem tudom hova tenni amit írsz...

www.pumaszallas.hu

Koszonom!
tobias88
V-ray ami fontos, amúgy meg itt van pár leírva.
Tudnatok hasznos plugineket mondani studio maxban?
bon
HA 4gb ram vagy több van a gépben már felesleges, ha gyors program inulás kell akkor SSD meghajtót kell használni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

VO101Tom
W7 ready boostot próbáltátok? Amióta használom, a win szinte soha nem akad, nem homokórázik, még a böngészõ megnyitás is pöcc-röff, ami idegesítõen lassú tud lenni ha már sok szart kell betöltenie.
Max alatt annyira nem vettem észre, igaz nem is mértem kifejezetten ezt. De valszeg ott is segít, ha már a swaphoz kell nyúlnia textúrák, akármik miatt...

www.pumaszallas.hu

Sziasztok!

Nem tudom tudtok e abban nekem segíteni, hogy a 3ds max-ban hogyan tudom elérni, hogy egy renderelésnél a videkártyám is számoljon?

Elõre is köszi!
physix?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

tobias88
Itt látszik, hogy az x tengelyre merõleges falon a mozgási energia 0ra csökken:
tobias88
Reactornál tudja valaki hogy tudok rugalmas falat létrehozni? Biliárdos animációt akarok csinálni, de a falat vagy a golyót akár hogy állítom, nem pattannak róla vissza a golyók.
most mi a bajod. ugyanannyi befektetésért cserébe többet kapsz :-)

több memória kell a megjelenítéshez, textúrázáshoz... nem fér bele a videó membe, kiteszi membe(cache) , de ha rosszul van beállítva a virtualmem, akkor lemezre is írhatja, illetve ha max úgy dönt akkor az is lemezre írhatja. Minden müvelet után úgy néz ki végigmegy mindenen ahelyett, hogy csak az adott objektumot frissítené...

Alapvetõen szerintem max és windows kapcsolata ritka szar. De érdemes a neten a virtual mem méretnek is utánanézni, mert úgy emlékszem 1,5 x a videó memóriának adja ki a leggyorsabb mûködést. Utána kell nézni...
Ez winxp, win7 nem tudom, megnézem engem is érdekel a dolog mélyebben.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

GPU-n fut

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Tudom, hogy nem az...

Végre egy külsõs ember helyretette ezt is:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/push-2

tobias88
Nem, ez nem normális <#whatever>
nenad, nem te kerested egyszer:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/key-transfer

Ha maxscriptet dobok bele, azt is duplán futtatja 😊

Erre gondolsz: http://madebyevan.com/
És az a durva, hogy mindezt úgy, hogy alig terheli a processzort... nem tudom hogy csinálja.

Ti találkoztatok már a következõ jelenséggel: bármit is akarok drag&drop módon beimportálni, vagy mergelni a 3dsmax-ba, úgy érzi, mintha duplán szeretném, ergo 2× egymás után kérdez rá minden mûveletre...

Pano2QTVR-rel szeretnék 360 fokos panorámákat kreálni. Hogyan számítható, hogy mekkora képet kell renderelni éles végeredményhez? 2.0-ás aspect ratio-val renderelek, 360 fokos fov-val. 2560x1280-as renderbõl 1200x800-as panoráma kicsit homályos lett. Bár most hogy így leírtam, eszembe jutott, hogy ha 120 fok a panoráma látószöge, akkor a kívánt felbontás 3x-osát kell renderlni 360 fokban. Helyes az észjárás?
Másik gondom, hogy egyelõre a görgõs belenagyítás lehetõségét sem találtam meg, de azt még kutatom. Ez esetben hogyan módosulna a képméretigény?

lehet hülyeséget mondok de a webgls path tracer az eddigi leggyorsabb path tracer amit valaha láttam...
nagyon brutál a glossyness tisztulási ideje.

http://madebyevan.com/webgl-path-tracing/

bon
Nálam 2gb az aláírásomban lévõ konfigon ssd-vel, nincs sebesség gondom, 2 virutális gép még kénylemesen elmegy a gépen egyidõben.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

azt mivel magyarázod, hogy ha egy shaded view-t kérsz, akkor a pagefile fölszökik a duplájára. de anno a bencsab is írta, hogy a videókártya(nem quadro, vagy firepro) alig meghatározó a képernyõ sebességében.

ha szeretsz sokat várni, akkor jó az 1-2gb. nálunk 8-on van, szerintem ennyi kell is. ha pedig ssd-t használsz, akkor ami a csövön kifér.

bon
Lapozófájlt letiltani nem célszerû, inkább egy kis méretre fix-en beállítani pl 1-2gb-ra.

támogatja mindkettõt...opencl/cuda
ha a lapozófilet használná brutál lassú lenne. Az akadás amiatt van, hogy a procin keresztül kell áthúzi a videókareszba a geometriát minden frisítésnél.
Ha jól tuom a legújabb amd videokareszok már tudnak közvetlen elérni memet így talán kis gyorsulás majd tapasztalható.

Egyébként ide kapcsolódóan. A 7970 kb olyan gyors mint a 6990 opencl-ben...
sokat javult architectúra ebbõl a szempontból.

tobias88
Amúgy nézegetem a Vray honlapját, de nem látom, hogy mûködik e AMD APP SDK-val (Cuda megfelelõje az ati vga-nál)
tobias88
Igazából ilyen probléma a Windows-os operációs rendszerekkel is megvan, hogy hiába teszel bele 16 giga ramot és tiltod le a lapozófájl, megáll az egész. Szóval valószínû ugyan ott tanulták ezt a hülye megoldást <#whatever>
szerintem ezt rossz fórumra írtad. az autodesknél kellene anyázni emiatt.
amúgy szerintem ez a változtatás ugyanúgy kernel szintû lenne, mint a többszálúsított viewport stb. de majd nenad jól megaszongya.

tobias88
Hát, régen ez érthetõ volt, de egy 3-4 éve ezt a hibát javíthatták volna
brutál! he-he

mert a max valami különös oknál fogva a pagefile-ra van ráfikszálódva. ergo az ssd hoz jelentõs gyorsulást a viewport-ban.

az vajon miért lehet h van 16 gb memoriám a max csak 4 et használ ebbõl de akad a viewport?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Hello!
Lenne két fontos kérdésem, hátha valaki tud segíteni 😊
1. Van egy animációm, aminek az összes frame-jén vissza akarom állítani a "fõ csontot" 0-ra az Y tengelyen. Erre van valami gyors megoldás, amivel egyszerre vissza tudom, van egyenként kell nullázgatnom a pozíciót?
2. Hasonló az elsõhöz: ugyancsak minden frame-en kéne egy adott számmal növelni egy adott csont pozícióját... lehet-e ezt is egyszerre?

Köszi elõre is, remélem tudtok segíteni 😊

tobias88
Dreamscape szeretnék vray-el használni és mûködik is:

Viszont a plafon sötét marad továbbra is, bárhogy állítom.

Nem nagyon használtam még Dreamscape-t, mi lehet a baj?
tobias88
Igazából újra kellett tenni és jó lett. V-ray Adv-nál volt a hiba, RT-vel mûködött.
plusz enviromentbe is legyen benne a vraysky ha netantalan nincs benne.

de tobias egy gyors kereses
http://www.youtube.com/watch?v=lGFf7fAPWrE
igy sem megy?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
vray camerat hasznalsz? vraysun-t?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

tobias88
Valaki tudna nekem adni valami tanácsot, hogy hogyan kell v-ray esetén eget csinálni? Bármit próbálok, egyszerûen nem sikerül, fehér az egész
Sziasztok!
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de idõhiány miatt lenne pár 3dsmax könyvem, hátha valakit érdekel:
- Aurum-Boca: 3D Studio MAX
- Aurum: 3D Studio MAX 2
- 3D Studio MAX 3 I-II kötet

érd. mailben.

sza.sa

Mire jo ez a color correction plug in? Marmit a nevebol rajovok, csak miert jobb pl mintha photoshopba raknak a rendert?
fasza itt is😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

gondoltam itt is megosztom 😊
http://www.youtube.com/watch?v=PryTxt74udw&feature=youtu.be

semmi extra csak egy fumeFX, krakatoa meg pflow... szokásos 😊 Erõsen függõvé tesz, mert könnyen lehet nagyon szép formákat kreálni ezzel a workflow-val 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

tobias88
régen innen szedtem le, de most a google nem adta ki az oldal címét <#vigyor2>
tobias88
Most épp abban dolgozok, azért írtam gondolom azt. Természetesen 3d maxra gondoltam
autocadhez van color correct plugin?😄DDD

egyebkent probalkozhatnal a plugin oldalaval...😊
http://www.cuneytozdas.com/software/3dsmax/