3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezzek meg csak engem "szomoritanak el" kicsit osszement a kepektol az egom😄DD
http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=89923

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

VisualHarmony
Nekem csak a bringás csávó akar le esni.
Egyébként tök jók ezek a kreatív prezentációk(Nem csak épület látványtervre gondolok).

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

durva😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hát, erre csak annyit tudok mondani, hogy állam a földön...

sajnos nem mi készítettük, de nagyon szép videó:

http://vimeo.com/31536742

VisualHarmony
Igazad van, de gondoltam hátha van egy ilyen Freshnel IOR lista is(ha már 25féle üvegrõl meg 100féle gázról van). Nem akarom tovább ragozni szerintem érted, hogy mi volt a kérdés.

igazából meg kellene tudni fogalmazni magadnak, hogy mit szeretnél, mert pl. a lakkozott fa problémáját leginkább a carpaint shader oldja meg. mert ugye egy összetett anyagról beszélünk. megy a fénysugár, eléri a lakkot egy része visszaverõdik(ezt ugye az ior határozza meg), majd egy része tovább halad és eléri a fa felületét és onnan verõdik vissza( a fa ior-jének megfelelõ módon). a történetet cizellálja, hogy a felületek érdessége eltérõ, tehát a visszavert fénysugarat valamilyen mértékben szórják is, ezért a shader összeállításánál még ezt is figyelembe kell venni, valamint, ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor a fa anizotrópikus tulajdonsága is csavar egyet az ügyön. ezért szerintem fölösleges egy valamilyen értéket hajkurásznod, mivel egy számmal ezeket az összetett jelenségeket nem igazán lehet leírni, viszont szerencsére van szemed, meg velõ a koponyádban és a kettõ kombinációjával(meg persze a max-szal) meg tudod oldani a kérdést.

VisualHarmony
Köszi al inket, ebbõl csak a sigma értéket tudom használni, mint roughness, de elagalább azt tudom😄

VisualHarmony
Én pont ezt keresem:http://refractiveindex.info/?group=PLASTICS&material=PMMA
Csak több elérhetõ anyaggal kéne, pl natúr fa, lakkozott fa, pácolt fa, stbstb.

es szerintem neked a brdf ertekek kellhetnek vagy valami hozza hasonlo lista.
pl
http://en.wikipedia.org/wiki/Bidirectional_reflectance_distribution_function

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9nyt%C3%B6r%C3%A9s de szerintem amilyen listat te szeretnel az nem egyezik az index of refractionnal
mondjuk persze van osszefugges a refrakcios index szam es a reflekcio kozt de olyan lista pl ahol a bör reflekcios (fenyvisszaverodesi erteke) van olyanrol nem tudok.

talán segít: http://www.rendervas.altervista.org/modelli/IOR_Table.pdf

VisualHarmony
Nem vagyok túl lexikális, én kérek elnézést!

maargit!
fizika!!

VisualHarmony
Miért ugyan az?

VisualHarmony
Próbáltam, de nem nagyon találtam.

amúgy ugyanaz a két érték.

google?

VisualHarmony
Sziasztok!

Nem tud valaki olyan site-ot, könyvet, akármit ahol megtalálhatóak Freshnel IOR értékek(tehát Index Of RefLECTION!!! nem Index Of Refraction)?

npeter
jah és bizonyos idõnként új file-be menteni sem árt :-)
a ctrl+s az tényleg jó dolog szinte minden progiban használható <#email>
én pl. excel-ben szinte minden második-harmadik sor, érték beírás után autómatikusan nyomom a bill. kombót 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

úgy látom, te még nagyon fiatal vagy :-)
az öregebbek a ctrl+s kombinációt használják. ebben az a jó, hogy beíródik az ember tudatalattijába és egy-egy fagyásnál derül ki, hogy igazából 5 perccel elõtte úgy mentett, hogy nem is emlékszik rá.

hunkircsi
Számolta már valaki, hogy néhány átdolgozott éjszaka után, hajnali háromkor hányszor kattint az ember a MAX-ben a "Save" ikon helyett az "Undo"-ra? Ez így most csak úgy kikívánkozott belõlem. <#sniffles>

Ki korán kel, poligont lel.

http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?keyword=tank&x=0&y=0
tank és igy
szivesen😄

kifli
valakinek nincs elfekvõben valami jókis tankja? Kellene valami szép render kép egy másik fórumra avatarnak 😊

Ha esetleg lõne nekem róla valami jó képet, fehér háttér elõtt, azt megköszönném 😊
npeter
mivel ritkán vannak azonos felépítésû épületek, ezért újonnan fel kell építeni õket 😞

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

adamq01
Sablonokban csinálod, vagy mindig felépítesz egy új házat ha kell?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

npeter
Te aztán jópár oldalt visszaolvastál 😊
Nemtom már mennyi idõ volt, ez a kép nem is a végleges verzio. Esténként készült maga a látvány, de a tervezés az hetekig tartott ha jól emléxem.

adamq01
Amúgy miért szaggat a videó? Egy nagyon picit lehet érzékelni.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
Szép! Kb mennyi idõ össze rakni egy ilyet? Soha nem csináltam még modellezést szal fogalmam sincs.

hunkircsi
Nyomod itt a sódert 😊 Amúgy, ja a sóder nekem is eszembe ötlött ma, amikor azon agyaltam, hogy na akkor mit és hova még 😊
Közben találtam frankó kõszikla modellezõ oktatóvideót is, igaz kicsit highpoly technológia, de talán elbírja a gép 😊

jó a víz ;-) de lehet sóder is helyette! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

JethroHUN
Üdv, segítség kellene: 3DS MAX-hoz feltettem a Ray Firetoolt (fizikai mondellezéshez), felraktam a PhysX-et is de a programban ahol lehetne választani egy lenyiló menüböl hogy melyik motort használja a sajátját (Havok?) vagy a PhysX-et , szürke a menü és annyi van beleírva hogy -Not Supported- még lenyitni sem lehet. nVidia kártya 8400M, 4Gb ram, és 64bites Win7 OS (nem az én gépem, hirtelen nem tudok pontosabb konfigot írni) A 3DS az 64bites verzió, de a Physixet a telepítõje a 32bites Program Files x86-ba rakja, (nem tudom h ez jelent e problémát, a vga drivernak kéne betölteni ha kell alkalmazáshoz)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

szerintem a vizet hagyd, legalábbis vízfelület szinten. kicsi ez a tér ennyi történéshez.. mondjuk a paddal szemközti falrészbõl ha csorog valami, ami a fal tövében elfolyik....
a zöldet én mohás sziklaként jeleníteném meg.

hunkircsi
Tadao Ando, utánanéztem, aztamindenit. WOW! Nohát van mit inspirálódni a fazon alkotásaiból. Asszem tényleg ebben az irányban gondolom tovább a kompozíciót, de jó pár materialt újra fogok struktúrálni, valami növényt meghagyok, vagy újat próbálok, hogy némi zöld tényleg legyen benne, a padnak ziher, hogy valami jobban belepasszolót nézek (ha tudsz ajánlani konkrét design-példát, annak nagyon örülnék), valahogy szerintem vízfelületet is fogok belerakni, no meg persze a tuját azt tényleg kivágom. Talán a hétvégén lesz rá idõm.

egy hasznos tool:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/patternmaker

télinek is jó volna, bár amit te ábrázoltál az inkább kora tavasz, olyan március közepe.
amit én javasoltam ahhoz leginkább a tadao ando féle világ hasonlítható. az nem lepusztult, hanem patinás.

úgy látszik még nem sikerült kihevernem az építészkar okozta sérüléseket. pedig már 14 éve, hogy véget ért.
amúgy nem biztos, hogy jobb lenne, ahogy én csinálnám. marketinges szempontból meg egyenesen õrület.

nyehehe😄

repvez
hunkircsi
Ja elõször meg azt olvastam, hogy "kemény tél", már elkezdtem nézegetni a "hogyan csináljunk havat" tutorialokat. 😄

hunkircsi
Az ki van zárva, mert nem tudom.
Amúgy nemtom Putyi mit akarna kihozni belõle, de az biztos, hogy nagyságrendekkel nagyobbat ütne, mint az enyém most. Na mind1, ha már nem lesz annyi meló, a szembetûnõ hibákat orvosolom, bár tényleg nem akarom nagyon, baromira lepusztultnak 😊
A padnak még utána kell néznem, hogy mi passzolna a legjobban ide.

kemény tér???? ez olyan mint a borkosoloknal a mindenfele hulye jelzo (latom a bor szinen hogy aki taposta az 80 eve bacsika es a bal lab ujja gombas)?😊

gondolkoztam, hogy megcsinálom, de most nincs rá idõm, meg a dicsõséget sem akarom elvenni :-)

ez a kép nem a zöld növényekrõl, hanem egy kemény térrõl kell , hogy szóljon.

hunkircsi
Mire cserélnéd ki? Amúgy Putyi, a gömbbokor azért kuka, mert mint modell minõségileg gagyi, vagy oda egyáltalán nem tennél gömbbokrot? Helyére valami mást, másféle vázába?

én egyszerübben oldalnám meg, simán egy kis vizet tennék bele, mintha 2-5 cm magas vizréteg árasztotta volna el a az egészet. Továbbá a fém virágtartót kicserélném!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
<#worship>

csak, hogy én is beleokoskodjak:

tuják---> kuka
gömbbokor----> kuka
a padot én lecserélném valami egy tömegû minimalista csodára, ami kõbõl, betonból, vagy tömör fából van.
talajra kavics+ nagyobb sziklák+ néhány lehullott levél
a fán túl nagy a map ennek kb a negyede méret a reális
a vakolt cuccokra plusz részlet(chamfer stb.)+ displ.
a fényt kamerát addig tekergetni, amíg az elõtérben nem lesz egy luknak az árnyéka, illetve a legközelebbi vakolt elemnek látszon a falhoz csatlakozása.
az íves falon nagyobb textúra.

hunkircsi
JackMeadow: Az OnyxTree alapból be UV-zza a törzset, így arra szépen rá lehet tolni egy sokszorozható fatörzs materialt, amúgy pedig a fán van 3D-s VRayDisplacementMod, a fakéreg miatt.

npeter: Azért nem kontrasztos jobban, mert nem szeretném, ha nyomtatásban túlságosan sötét lenne, ezért is fogtam vissza az utómunkánál kicsit magamat. Amúgy tényleg monitorfüggõ, nálam a laptopon túl világos, de az asztali monitoron egész tûrhetõ 😊
Amúgy pedig nem kell mindig hazai viszonylatban gondolkodni, hogy mindent összetörnek és összefirkálnak, ott van a külföld, ahol bizony vagy nem graffitizik össze az ilyen helyeket, vagy pedig másnap már el is tüntetik a rondaságot a falról.
A kép nagy hibája viszont számomra is, hogy igazából nem volt elõre betervezett koncepció, csak egy szakmai továbbképzésre készítettem pár geometriai formát, aztán végül továbbgondoltam a jelenetet, de tényleg nincsen benne semmi különleges és megfogható, hogy akár címet adhatnék neki.
A legközelebbi képemnek már nagyobb koncepcionális körültekintéssel fogok nekiveselkedni 😊

npeter
jópofa, csak pár észrevétel:
nekem úgy tünik több kontrastot is tudott volna viselni a kép, de majd megnézem otthon is a jobbik monitoromon is
tuják tényleg nem a legjobbak.
kevésnek érzem a "bump" értékeket, de ez lehet csak nekem,
jófélék azok a padok, de az tuti, hogy elsõ nap már az alsó pár léc le lenne rugva/törve, tuti. vagy direkt vagy csak véletlenül, már csak az emberi mentalitásból kiindulva 😉
miez amúgy? út a 2012-es szebb, jobb, politikamentesebb jövõbe? 😛