63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    jó-jó, persze azt én is tudom, de most az outliner-ről volt szó. személy szerint pont a lenti ok miatt, valamint a nagyobb jelenetekben való fagyási hajlama miatt nem használom.
    Egyébként a zookeeper tök jó volna, csak szerintem enyhén túlárazott termék, aztán lehet hogy a fejlett nyugaton 250dollár csikkzsebből megy.
  • Malakai
    Ephere Zookeeper talán tudja, nem vagyok biztos benne, de az fizetős, $250, sokaknak valószinüleg teljesen haszontalan featureökkel, node alapú nézet/szerkesztés, stb.
  • putyi
    ...mármint egyszerre(lásd select dependencies, vagy select influences)
  • putyi
    aztán az instance-okat ki lehet-e jelölni véle?
  • zenoka
    engem megteritettel anno ez iranyba:D
  • Csicsó3d
    gyűlöltem a H betűs megoldást, és emiatt múltidő hál Istennek: OUTLINER

Dual-monitoros rendszereknél simán elfér a másik monitor szélén és akkor folyamatosan kint maradhat. azonnal lehet az object-ek mellett freeze-elni, hide-olni, ha valami hide-olva van akkoris ki tudja jelölni és (mondjuk ki lehet kapcsolni akármelyik módosítót), nem beszélve, hogy kezeli a layereket é a materialokat is.
    Ennyi reklám elég volt neki, próbáljátok ki :)
  • putyi
    én is hasonló megfontolásból szenvedtem vele jó egy hónapig aztán visszaállítottam a régit. ez valami autodesk-es betegség lehet, mert az acad layer-kezelője hasonló és az is meglehetősen lasú.
  • bencsab
    Naigen, sokáig én is így tettem, aztán átváltottam az újra, hogy nem legyek olyan, aki mindig visszafelé nézeget. Próbálok befogadó lenni az új fejlesztések irányába, de ami szar az szar. :D
  • putyi
    valami bácsi írogatta, hogy ha az összes oszlopot kiszeded a scene explorer-ből akkor már egész gyors. persze az idegesítő hülyeségei megmaradnak, csak, ha valakinek nincs kedve bogarászni az ini-t, akkor jól jöhet. egyégként a réginél is minden ugyanazt a dialógot használja és valahogy mégis működik.
  • Aldaryn
    Jópár éve volt erről a vray dev listán egy nagyobb post sorozat, hogy a vray brdf-ekben betekintési szög minimumával automatikusan a glossy is konvergáljon 1.0 felé, aztán kézzel is könnyedén reprodukálható mivolta miatt kényelmi és user kontroll okokból elhagyták.

Scene explorer meg egy rakás trágya. Következetlenebb, haszontalanbb, feleslegesen túlbonyolított, és az instancokat is lassabban listázza, mint a régi dialogue window. A legjobb, hogy mivel rejtett ojjektumokat is tud listázni, ezért sosem jegyzi meg a legutóbbi szűrési beállításokat, mert ezt használja defaultban az unhide is.
  • putyi
    egyébként tényleg idegesítő, vissza kell állítani a régit, gyorsabb és jobb.
  • putyi
    optimalizálás?:-)
  • bencsab
    arra rájött már valaki, hogy miért van, hogyha megnyomom a "H" gombot, akkor a Slecet from scene a lista végén áll, és nem a kijelölt objektum neve van az orrom előtt. Ez olyan kurva idegesítő tud lenni!
  • Carl Davies
    Nos, sikerült a show main toolbar-t visszahoznom a képernyőre. Leírom, hogy hogyan, hátha majd egyszer valakinek szüksége lenne rá.

Costumize -> Load costum UI Scheme -> menj ide: Program files-autodesk-ui -> klikk a DefaultUI-ra .

Remélem érthető volt :D
  • putyi
    és ez így van jól
  • Carl Davies
    Helló! 3ds max 9-et használok (használnék) és van egy olyan problémám, hogy el tűnt a "main tool bar"
    (alt+6-al lehetne előhozni) és sehogyan sem tudom visszavarázsolni. :S Kitöröltem a 3dsmax.ini file-t, nyomogattam a gombokat, pipálgattam, leszedtem valami maxscript-et is, ami ilyen reset féleség de az sem csinált semmit. Remélem itt kapok választ.
  • bencsab
    már régóta szöget ütött a fejemben a gondolat: a tárgyak tükröződését vizsgálva, a betekintés szögének csökkentésével mintha nem is csak elsősorban a tükröződésük erőssége változna, hanem a glossines mértéke is (pl egy bútorlap). ti hogy látjátok?
  • nenad
    LOl végül egy szó sem esett újraépítésről csak adóreformokról stb...
  • nenad
    Lehet megugrik a piac kint...

http://index.hu/kulfold/2013/02/13/obama_meghirdette_amerika_ujjaepiteset/
  • zenoka
    van valahol plusz poly.. amit nem tud athidalni a weld.. mozgasd meg a vertexeket manualisan es valszeg elo ugrik a problema..
  • murchi
    olyan kérdésem volna hogy két különböző objectum vertexeit szeretném össze weldelni de csak minden másodikat weldeli össze, ha egyesével megyek rájuk akkor se weldeli (ugyan olyan távolságba vannak és a weldelési érték is jól van megadva), és a target weld se él ilyenkor. Már többször tapasztaltam ezt a maxnál és nagyon bosszantó. Mi lehet ennek az oka vagy mi nem felelhet meg ennek a műveletnek? köszi a segítséget
  • atila4
    Hali! Egy HD 3000-res videokártyával tudnák modellezni kisebb dolgokat? Mondjuk olyan 200-300 ezer poligonig szoktam..
  • Koppixer
    és mi ebben a nagy szám?
  • Aldaryn
    Plusz a mappolható fog color megint olyan dolog, amitől az öreg rókák szemének sarkában apró könnycsepp gyűlik.
  • Aldaryn
    Nem bírom ki, hogy itt ne gondoljak arra, hogy Octane renderer 1GB-os videókártyákon miket kiszámol... Mindig a szoftver. Mindig a szoftver.
  • Met
    Nem yt malőr, sg malőr, az van berakva példa linknek, gondolom kis pénzszerzés az sg-nek...
  • nenad
    az elozo valami youtube malor lehetett.

• nenad
    a kocka rajzolashoz video hogyha nem egyertelmu

• nenad
    vanb 6gb os karesz kint igaz, 200k darabja.. de abba már elfér egy komolyabb jelenet is. Lesz nvidia 6gb os is szerintem ugyhogy lassan megeri beruházni 8 ra és hajts...
  • nenad
    4 pontos tégla/kokca akarmi rajzolo

valami brutálisan nagy szopást találtam ezért tartott ilyen sokáig.. a megjelenített számok és belül a rendszeren táolt számok nem egyeztek, stb...

a lényeg, a téglatest első lapjának síkját három pontal határozhatod meg (vertex/edge snapping rulz - ezeket változtathatod is közben) a negyedik pont a mélyégét határozza meg. Ezt a negyedik pontot akárhonnan veheted.
    Később majd csinálok hozzá primitivet stb, akkor majd normálisan lehet méretezni, ahol minidg csak az egyik oldal fog eltolódni.
  • bencsab
    Igen, az látszik, hogy nagyon az RT-re gyúrtak rá. Mondjuk vicces, hogy csak most sikerült target-et adni a vraylight-nak.
  • repvez
    Valakinek lenne kedve és ráérő ideje, hogy segitsen egy kicsit? Sehogy nem tudom megcsinálni az UW-zását a modellemnek.2 db 1024 vagy 2048 as texturára talán ráférne minden
    Ha valaki segitene elküldeném neki a fájlt, mert gondolom egy hozzáértőnek nem lenne sok idő megcsinálni.Meg megnézhetmé ,miért van valahol hupli , amit nem tüntet el a smooth a kabin körül.
    Erről lenne szó
  • putyi
    ja meg a map-pelhető fog color. 4 éve sírok érte.
  • putyi
    háát...
    a bpt, az instancolás rt alatt, az ies kiterjesztés stb. azért kicsit több, mint hibajavítás. no, de majd meglássuk.
  • npeter
    szinte csak hibajavításból áll
  • bencsab
    V-Ray_3ds_Max_Build_2.40.01-1.pdf
  • Deviome
    Köszönöm szépen a válaszod. Valami még most sem az igazi. :( Mindegy a legjobb lesz, ha neki esek és átnyálazom a leírást. Az többnyire segíteni szokott. :)) Köszi mégegyszer és bocsánat az offért. :)
  • zenoka
    atkonvertalni nem nagyon tudod de esetlegesen egy shell modosito tud segiteni.. bar jobban jarnal ha ujramodellezned.. plusz putyi fele two sided mat ha marad a plan..
  • putyi
    two sided material segít
  • vafeN
    Ez hátha segít.