3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hihetetlen milyen problémáid vannak.
az elmúlt 10 évben senki nem írt ilyesmikrõl, úgyhogy szerintem ezek csak nálad jelentkeznek.
a legutóbbi bug megoldásához a figyelmedbe ajánlanám a tükrözés panel alján lévõ "mirror IK limits" feliratú checkbox-ot.

olyanra képes a max hogy normálisan tükrözzön egy objektumot, pivotokkal, együtt? Egy animált objektumot tükröznék, de persze a pivotot nem tükrözi, így az animáció pont fordított lesz. Kézzel áthúzásra, és 180 fokot forgatásra jó irányba megy ,de még is pontatlan lesz, szétesik az animáció.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

semisem nehéz amire van tutorial

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

atenza
Ha egy falba lyukakat szeretnék ( rengeteget és különbözõ méretûeket ), van valami mód arra, hogy opacity map-et használva legyen mélysége is a lyukaknál a falnak? Vagy ez csak a teljes megmodellezéssel lehet megoldani?
Próbáltam plane-el és shell módosíóval, de az sem jó mert belátni a fal közepébe, nem csinál "csövet" a lyukakból...

rájöttem, a mirror modifier is bugos, csak úgy magától létrehozott egy poligont oda középre és még egy olyan vertexet is aminek közelében sem volt eredetileg másik vertex.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

furcsa módon editable meshben össze lehet collapseolni, és bár elsõre nem látszik hogy lenne valami probléma, a max egy sunyi program, szóval jó lenne tudni hogy poly módban mi baja.

Arra tud valaki magyarázatot, hogy 1 objektum tükrözött másik feléve 10 vertexet miért sikerül weldelni, 2-t ami 1 pontban van pedig nem, pedig tök ugyanolyan a felépítése mint a többi 10(20-nak?). Collapse sem mûködik. Kézi weld, sem, welder modifier sem. Csak akkor lehet összeweldelni ha symmetry-vel csinálom, de az nem jó mert a tükörképe kell az objektum közepének (a végei tök szimmetrikusak, így a problémás rész tükrözve is teljesen szimmetrikus.

a középen lévõ 2 vertex az amit eggyé kéne tenni

Értem és nagyon nehéz ezek után odarakni a 3Ds objektumot, 3Ds maxal, vagy ehhez is van külön program?
És persze nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Szerintem nagyon jó, ha nem tudnám, hogy 3Ds teknikával van, akkor lazán rávágnám, hogy igazi 😄
ez megint annyira magyar:
http://hvg.hu/hvgfriss/2012.08/201208_ujabb_bonyodalom_a_cet_korul_halva_szuletet

végre lehetett volna egy ikonikus jó megjelenésû épülete a fõvárosnak, és ez lett a sorsa.
remélem putyiéknak nem áll benne pénzük.

koszi all.. johogy mindenki velemenye erdekel😊
vegiggondolom az elhangzottakat😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Roger6
Tudom hogy nem érdekel a véleményem, de azért leírom.
- Tapéta jó, szerintem elég egyedi lett, illik hozzá. Ízlés kérdése persze.
- Az ablakon beáramló fény túlságosan nagy részt éget ki, ahogy látom másoknak is feltûnt. Nem gond ha kiég, de ez így túl nagy rész. az egész képbõl.
- Bal és jobb felsõ sarokban mi az a homályosság? Számomra zavaró.
- Ööö... és miért égnek ilyen napsütésben a falilámpák? <#zavart1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sztem jo a de a feny olyan mintha vmi lepel volna inkabb es ramegy a folyoso plafonjara is vagy mi, es a lepcso korlat elott is meg mogott is van. De amugy jo kis kep nagyon 😊

the world is mine

buzsu egy megoldás de akármilyen 3d esetleg 2d kamera tracker megteszi, autodesk matchmover, foundry camera tracker, etc

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

izlés, nem találom idevalónak, de öszintén szolva nem is tudom milyet tennék oda talán tapéta nélkül.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kiegve direkt😊
elmeletileg nem lebeg 😊

nenad: miert nem?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

a tapéta nem jó szerintem!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Met

- nincs nagyon kiégve középen?
- olyan mintha lebegnének a székek

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

jo/nemjo/marmegintmitakarok

deails

találtam egy brutal jó kis renderert, igaz még 0,3 az verzió csak de nagyon jó a realtime preview, csak a szokásos probléma textúra filterezés (bluros) lézetik a gi nagyon jó! Majd hamarosan generálok egy exportert hozzá.

Heló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy azt hogy csinálják meg, hogy miután Green Screenel kivágnak egy embert, utólag, hogy rakják oda a 3D-s videót, hogy az együtt mozog a kamerával? (képpel megmutatom, hogy ezt hogyan értem) Vagy Boujuval ezt hogyan lehet megoldani?

A két képen megfigyelhetõ, hogy közeledett a kamera és az X-wing is vele együtt mozgott.

Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözletem!
UV-t szeretnék készíteni az autómnak, de a legnagyobb részhez amit szeretnék majd photoshopban megfesteni, nem tudok értelmes uv-t csinálni. A kedvencem az oktató videókban, hogy pl cylindrical uv után azokat a részeket melyek összenyomódnak azt relax-el javítja, nálam meg széttépi a kijelölt vertexeket. Esetleg ha van erre valami jobb módszer, ötlet? Elõre is köszönöm a válaszokat.

It\'s good to be bad.

www.legitreviews.com/news/12111/
gpu 6gb memóriával... lassan de biztosan elérkezik a gpu renderelés korszaka!

Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy mi a számottevõ különbség Vray Adv és Vray RT között?
megnéztem a luccillát GI részét - bár látszik rajta, hogy még alpha, van benne potenciál, vrayel próbáltam összehasonlítani. kb 1,5 - 2x lasabb de sokkal pontosabb GI -ja van, irradiance cache nélkül. Van benne potenciál de kelleni fog neki 1-2 áv még. Az anyagokat még nem néztem meg, ha anyagokkal jelentõsen gyorsul akkor lehet esélye.

te ennek miert 100Gb szabad hely a rendszerkovetelmenye?😄D a faq szerint😊

mar ilyen oreg vagy 😄D

the world is mine

én az egyik legszebb képemet egy k6-2 300 mhz es gépen 200mega memmel készítettem! brühhühhhühhhhüüüü

ez nagyon igaz 😊 nekem is az volt mikor keztem fel giga ram meg 2k celeron megis meg animaciot is csinaltam vele 😄

the world is mine

tudod 1.7 es celeronokkal is lehett regen egesz jo kepeket csinalni... altalaban nem a gep a szuk keresztmetszett hanem a tudas😄

Igazából a látványterv készítések érdekelnek nagyon.Bár tudom ,hogy alapokkal kell kezdeni.A látványterv készítés bármelyik évjáratú max tudja?s,még egy kérdés:9400quad elég lesz 4gb rammal?Visszatérve Imagine barátomra,volt ,hogy készítettem egy kis házikót tóval,fákkal,pár tükrözõdést,este 9tõl másnap délelõtt 10ig számota,nem lett jó!!!!!<#mf1><#vigyor4><#vigyor4>
ismet gratulalok magamnak😄
koszi!

Malakai
http://www.fixstars.com/en/lucille/

(\__/) ( X.x) ( } . { )

gyanus vagy Te nekem😄 egyelore csak a japan verziot talaltam meg
http://www.fixstars.com/ja/lucille/
van valahol ertheto nyelven is rola info?😊

lucille egy új renderer új renderelései eljárással. (pl pixar - kungfu panda 2) Lehet jelentkezni alphára...
Állítólag komplexebb jeleneteket sokkal gyorsabban renderel mint más eljárárások. Majd próba után többet...

én is imagineztem anno, van egyébként windowsos verzió is!

na aki softimage+-ra akart váltani az most megteheti! Van vray is hozzá!

VO101Tom
Ez egy elég jó "studio", nemtom ilyenre gondolsz-e:
http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/studio-rendering-with-3ds-max-and-vray/

Illetve van egy jó kis render-plugin Vray alá, a Vray Ambient Occlusion 2.0, ez a szineket, mapokat (opacity mapot pl.) nem kezeli, de a modellezett felületi formákat nagyon jól kiemeli. Ez innen leszedhetõ:
http://populate3d.com/products/legacy-plugins/

www.pumaszallas.hu

arra van valami jo kis technik hogy hogy építsek olyan studiot ami egy zbrush modell minden részletét faszán kiemeli de még mondhatni homogén a világítás?

Köszönöm.
atila4
Nyomd közbe a shiftet.

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagyon alapvetõ,de annál idegesítõbb,hogy nem jövök rá .
A helyzet a következõ autó modellezésbe fogtam de sehogyan sem tudom rávenni a max-ot,hogy a plane-ból további plane-t hozzak létre mint a videó tutorialokban a karosszéria készítésnél. A meglévõ plane tudom mozgatni,de hiába van lijelölve az éle benyomva az edge ,nem hoz létre további vertex pontokat csak az eredeti plane nyúlik. Remélem nem fogalmaztam túl kacifántosan. A válaszokat elõre is köszönöm.
VO101Tom
A 3ds max bibliából asszem a 7-es volt ami utoljára megjelent magyarul. Azóta már eltelt pár év, és ez tényleg csak az alapokhoz jó. Arra mondjuk megfelel, alap modellezési, anyagozási lehetõségeket, a program felépítését, logikáját megértsd. Hogy megér-e 15e Ft-ot...? Ebben már nem vagyok biztos.

Az angol nyelvû video tutorialok viszont nagyon hasznosak tudnak lenni, azokból is találni - akár youtube-on - olyat, ami érthetõen, látványosan magyaráz. Az "Essential Training" kifejezésre keress rá, ezek szoktak az átfogó, programismertetõ-szerû tutorialok lenni, a többiben pl lemodelleznek ezt-azt, ami késõbb lehet érdekes.

www.pumaszallas.hu

tobias88
Igen, épp ez a lényege. Fények amúgy is megmaradnak, már ha a világításra gondolsz, de a materialok nem.
És, akkor a fények is meg a színek is megmaradnak?
tobias88
Ne exportáld. Ha másik max fájlba akarod betenni, akkor ne az open-re menj, hanem a merge-re (beolvasztás)
Nagyon szépen köszönöm, sikerült! :-)
Az elõbb még azt elfelejtettem megkérdezni, hogyha .3ds-be exportálok, akkor azt hogyan tudnám megoldani, hogy a színeket is mentse?
tobias88
Group <#hamm>
Heló!

Még nagyon új vagyok a max-ban, ezért a problémám egész biztosan egy nagyon alap, kézenfekvõ dolog, de mivel eddig nem nagyon találtam magyarázatot, nagyon megköszönném bárkinek aki tud nekem segíteni egy kicsit.
Szóval, szeretnék animálni egy ûrhajót (a modellezés már megvan), és azt szeretnék csinálni, hogy egy forogjon is, ne csak egyenesen menjen. De amikor a rotate-ra megyek és elmozdítom kicsit, akkor az egész modell szétesik:

Szóval, ha valaki meg tudná, mondani, hogy hogyan tudnám az egész objektumot egyben tartani, úgy, hogy el is tudjam forgatni, annak örök hála!
Elõre is köszönöm a segítséget!

😄