63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    +1 :)
  • Zokni
    Én a következőt tenném:

Csak a matracra és lepedőre futtat a szimuláció, lepedőt a matracra húznám. Amikor a szimuláció készen van, akkor utána már szimuláció nélkül behelyezném a "lepedős" matracot az ágykeretbe. Edit poly-ba is mehet már ilyenkor a lepedő.
  • Accca
    Helló, valaki ismeri a max cloth módosítóját, mert ez így nagyon nem korrekt, hogy mikor a matrac belemegy az ágyba a lepedő feltapad a szélére, pedig már annyi különféle verziót szimuláltam. A legkisebb hely a matrac és az ágy széle között 0,4 cm körül van, de a többi helyen a legrosszabb esetben csak 1cm. A képen látható a cloth beállítása és a collision object (összes ilyen) tulajdonságai is:
  • nenad
    akkor 'idejeje' maradni max 2013-nál...
  • nenad
    aztan kiderült hogy egy komolyabb objektum után másodpercek telnek el a modify util stb panel ablak betöltési idejeje között.. Ez nagyon LOL lesz...
  • putyi
    jaj nenad olyan vagy! mi magyarok vagyunk fordítva bekötve a fejlett nyugathoz képest. ez onnan is látszik, hogy egy év legalább kellett, hogy megszokjam, hogy a léjer akkor van kikapcsolva ha a státuszánál lámpa van.
  • nenad
    LOL, néztétek végül a beigért dotnetes ablakkezelés megjelent, csak azzal az idióta negativ logikával, hogy a világos fül az inaktiv a sötét az aktív. xD Egyébként szerintem ez a fagyások és a problémák nagy százalékára orvoslást jelent. Bár nekem a 2013 már nem fagyogatott...
    ja és vagy 20 megával kevesebbet eszik induláskor, (micsoda különbség!)
  • putyi
    óóóó. visszatértek a régi szép idők, amikor már megjelenés előtt kijön a .wrz verzió. így sokkal hamarabb kijöhet a hotfix, valamint ingyen letesztelik a programot, hogy nincs-e valami vállalhatatlan hiba benne:-).
  • nenad
    mielőtt valaki okoskodik, cracket lehet találni a szoftverhez de legális license az nincsen.
  • nenad
    Kellemes húsvétot! :-)

Nemtom érdekel e valakit esetleg a crazybump professzionális normal/displacement/specular/occlusion konvertáló programhoz professionl license. 300$ a szoftver ára. Kettő maradt 3-at megvettek. 25k darabja. Szponzorolás címszó alatt kaptam Ryan Clark-tól a szoft fejlesztőétől.. Érdeklődők priviben.
  • nenad
    valami nagy bug van a regben mert 10-15. variációt fogadta csak el, akkor is úgy. hogy rengetegszer átkattintottam máshova...
  • Aldaryn
    Az ingyenes netes áruházakban már töltögethető pedig, és amit tölteni lehet, az egy trial installer. Meglepő, hogy a hivatalos oldalukon még nem az van fenn.
    Az első dolog, amit kipróbáltam, az a particleFlow dinamikai szimulációt támogató része volt, és megállapítottam, hogy igazi Autodesk fejlesztésről van szó. Amíg ezer kis kockát kell dobálgatnia demó jelenetekben, addig teljesen OK, amint valami komolyabb, nagyobb jelenetet szeretnél összerakni vele, összeszakad. A sebessége nem lineárisan skálázódik, van egy határérték,a mi alatt midnen szép, és remek, de ami felett gyakorlatilag használhatatlan.
  • ThomasGins
    Logó nekem is bejött,ehhez képest.
    És kipróbáltad? Űberzsírgyors?:)
  • nenad
    Nálam csak 2013 trial van, vagy elírták volna..?
  • Aldaryn
    MAR KINN VAN
  • nenad
    MIKOR J0N KI MAX 2014
  • Aldaryn
    Hiányozni fog a régi MAX logó. :|
  • nenad
    nekem is ez jött le..
    liner color mapping clamp output es a clam level 1,5-2,0 ig. szerintem így lehet gyors és relative zajmentes de kicsit gazagabb tónusú képeket renderelni.
  • bencsab
    lehetséges, hogy linear workflow-val zajosabbak a glossy felületek, mint a korábbi exponential color mappinggal?
  • bencsab
    ez igen!
  • putyi
    Csak ritkán padlózok le képtől de most....
  • bencsab
    fasza! nekem a legutóbbi elbaszása volt a legfájdalmasabb.

és vajon mikor lesz végre kijavítva, hogy a user grid back-viewnál ne fejjel lefelé mutasson mindent? :D
  • Aldaryn
    Felzúgnak a kürtök, a 3d max feedback tényleg működni látszik. MAX 2014-ben vissza lehet majd kapcsolni a régi dialógus ablakokat a caddiek helyett, újra rekurzív lesz az isolate, és újra működni fog a "use asis center as snap start". Juhééé, kijavítoták, amit elbasztak.
  • atiwrc
    Sziasztok! Megint lenne két kérdésem.
    Egyiket manuálisan megoldottam ugyan, de érdekelne van e valami elegánsabb módja.
    Adott egy pálya több mint 1 millió poligonnal több mint 2000 objektum.
    Az első problémámat, az okozta hogy egyes objektumokban voltak különálló edge-ek és vertexek, a legtöbb esetben az edge pont ott ahol egy poligon egyik éle volt. Ezeket valahogy egyszerűen kilehet szűrni? Magyarán hogy töröljön mindent ami nem egy egész poligon.

A másik dolog ami meg akasztott most, hogy muszáj voltam részeket kitörölni a pályából, így mind a 2000 objektumot kijelöltem edit poly és töröltem ami nem kellet. A gond ott van hogy maradt rengeteg objektum amit egy az egyben sikerült kivágnom. Tehát sok objektum van amibe nincs se poligon, se edge se vertex, nincs benne semmi. A summary info alapján látom melyik objektumok, de 100 körül van a számuk, ezeket nem lehetne valahogy egyszerűen törölni?

Válaszaitokat köszönöm!
  • putyi
    Érdekes
  • Aldaryn
    Ühümmm, a gradelés teljesen különálló munkafolyamat. A renderből egy "tiszta" kontrollálható, és legfőképp konzisztens dolognak kell kijönnie, amit aztán utólag azzá gradelsz, amit csak akarsz.
  • putyi
    lehet, hogy az anyaggal kellne játszani, vagy a fű kaphat egy dirt-öt . a nem lwf-val az a baj, hogy nem tudsz egzakt grading-et csinálni. amolyan varázslás lesz belőle, amit egy-egy képnél lehet tartani, de anim, vagy film esetében bukó.
  • bencsab
    és külső rendereknél is ezt használjátok. én próbálgatom most egy ideje, de amennyire belső tereknél áldásosnak látszik, annyira kicseszik velem a külsőknél. csak egy példa: a 3d-s fűszálaknál elveszik a részletgazdag fény-árnyék játék, helyette valahogy zöldbe simul az egész.
  • putyi
    mi azzal nyomjuk. úgy képzeld el, mint egy biztos alapot, amiből bármit ki lehet hozni. ha van egy color map-elt képed, az nagyon leszűkíti, megnehezíti az utómunkában elvégezhető korrekciókat.
  • zenoka
    ott van az amit a kepen irnak alul..
  • Kontrakcio
    hát, vagy dotnet v dx lehet a ludas....
  • Kontrakcio
    hiába keresem az elérési utat ....
  • Kontrakcio
    hali. tom hülye kérdés, de az hol találom... már egy ideje keresem, :D
  • zenoka
    Talán a log-file ban ott a megoldás azt nézd meg.
  • zenoka
    Nekem van Autocadbol meg autodesk VIZbol.. Annyit tuti tudsz angolul ha a programmal elboldogulsz mint ami ehhez a vizsgához kell:)
  • Kontrakcio
    bocs...

link
  • Kontrakcio
    Sziasztok. szerintetek miért nem tudom telepiteni a progit?

[IMG]<a href="http://imagerz.com/QE8TWktvAwMBXg0ZGAVR">http://imagerz.com/QE8TWktvAwMBXg0ZGAVR</a>[/IMG]
  • djfules
    Sziasztok! Valaki tett már le Autodesk Certified Professional Vizsgát 3ds max-ból? Ugyanis nem beszélek olyan jól angolul és azt írták az iskolák honlapján hogy a vizsga angol nyelvű...
    félek, hogy nem érteném meg a feladatot vagy a kérdést! Mennyire bonyolult a nyelvezete?
    Úgy értem alapfokú angol tudás is elegendő hozzá?
    Kissé kínos mert egész jól megy a max de ha nem tudok levizsgázni nincs sok értelme a tanfolyamnak egymagában...
    Valaki járt valamilyen 3D tanfolyamra, a tapasztalatokra lenneék kiváncs...
  • bencsab
    dolgozik itt valaki linear workflow-val? én eddig nem használtam, és a neten olvasgatva megoszlanak róla a vélemények. itt van vele kapcsolatban valakinek munkatapasztalata? én csak próbálgattam eddig, de élesben még sohasem használtam.
  • nenad
    kinyirtam a forumot bocs :D