63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#59165 Persze chamferelem őket, ez még csak a nyers váz lesz, de úgy sem volt különbb, megpróbálom, köszönöm a gyors választ. -
Zokni #59164 Itt valami smooth-olási gond lesz, legegyszerűbb, ha raksz rá egy smooth modifiert és minden bizonnyal meg fogja oldani a dolgot. Az éleket meg illene chamfer-elni, de ez már más tészta.
-
#59163 Sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy 3ds max 2013-ban egy renderelés elég csúnyán néz ki, valaki esetleg tudna segíteni, hogy miért történik ez?
a bal szélén az az él mitől lesz olyan amilyen? -
putyi #59162 a szoba falának az anyagát kell úgy beállítani, hogy a gi-ban fehér anyagként(vagy kevésbé rózsaszínűként viselkedjen -
djuliann #59161 Sziasztok !
Kéne egy kis segítség !
Csináltam egy egyszerű szobát rózsaszín fallal és benne egy ágy ...de a fehér ágy is rózsaszínű mikor kirendelem Iray-el !
Persze értem miért lesz rózsaszín a fehér ágy nem is ez a baj ..:)
Arc/design materiált használok hozzá
Tehát hogy kell beállítani a materiált hogy fehér legyen a fehér egy ilyen környezetben ?:
-
putyi #59160 ja-ja szerintem is az fp diszkont verziója a ludas, mivel nincs tele anyázással a net. amúgy lényegesen használhatóbb, mint a ms és főleg gyorsabb. az valami hihetetlen kényelmet nyújt, hogy nem kell azon agyalni, hogy mit hogyan szedek szét milyen spline-okat rajzoljak a geometriák köré stb. nemes egyszerűséggel a jelenetben lévő geometriákat lehet használni mindenre(beleértve a fp objektumokat is) pl. ms-ben azt nem lehet megcsinálni, hogy festek painterrel egy bokorcsoportot, és azt szeretném, hogy a fű a csoport előtt fogyjon el, vagy nőjön meg stb. egyetlen lehetőség, hogy a paint után körberajzolom, majd a spline-t használom. de mi van ha több spline is kellene, aztán, mi van, ha változik a kontúr. -
#59159 Ennyire gyors. Egyből végez midnennel.
(Nálam teljesen OK, egyetlen hibájának azt tartom, hogy a geometria "széleken" akaratlanul is "elvágódnak" pl. a fűszálak, így meg kell támogatni mondjuk egy scatterrel, hogy szép legyen a hatás, füvezésre nálam egyértelműen ez lett a megoldás, bár trükközni kell vele, de a végeredmény nagyon fasza, és kicsi a memória lábnyom) -
bencsab #59158 Vraypattern-t próbáltam füvesítésre használni. Mindamellett, hogy nagyon jól használhtó, és a feladatra tökéletesnek itéltem, van egy nagy hibája: render gomb megnyomásakor spontán kivág a maxból. Nálam ilyen csak, vagy másnál is? -
bencsab #59157 ilyet nálam is csinált, emiatt is álltam le róla (bár ezt szerintem csak a neket lévő ultradiszkontos kuponnal lérhető verzió csinálja) -
#59156 Nálam elmenti, bár néha vannak furcsaságok, amikor reszeteli magát. (4.0.2 / olcsó verzió) -
#59155 Meggyőződésem, hogy direkt csinálják. Hosszas meetingeket tartanak arról, hogy melyikben mi lesz, melyikben mi nem lesz, hogy szépen lassan megzakkanjon tőlük a felhsználó.
A mentéskor lenullázza az természetes működés, vagy az olcsó verzió hibája? -
putyi #59154 A forestpack mentéskor lenullázza a forest objektumokat!
A multiscatter döglassú!
Basszameg megyek kábítószert árulni a hülyegyerekeknek, mert sokkal biztonságosabb, mint agyvérzést kapni a monitor előtt. -
nenad #59153 mindakettő c++ os nem tudok segiteni egyenlőre. -
putyi #59152 annyira jó volna valami olyan scatterer, ami ötvözi a forest pack-ot és a multiscatter-t. az egyik ezt tudja, amásik azt. őrület! -
nenad #59151 régebben írtam ilyen scriptet objektumokra, nem kell előhíni a select ablakot...
lehet kibővítem materialra és berakom őket a mat editorba... -
bencsab #59150 Azért azt elképzelem a következő párbeszédet az autodesknél:
- Te Géza! Nem kellene a material/map browser ablakba felülre egy olyan sáv, ahol az anyag nevére lehet kereseni?
- Óóó, ez jó ötlet!
- Ott egy szuper keresőalgoritmus, amit a múltkor az a középiskolás tanonc leprogramozott, használd azt!
- Áááááá, én olyanra gondoltam, ami csak a név elejével kezdődően teljes egyezés esetén ad ki találatot... az még pont belefér az ebédszünetemig. -
nenad #59149 meghúztak ? xD -
trialboj #59148 Akit esetleg érdekel, a populate opció. -2014 es max
Egyetemre készült munka, nem a külcsín hanem a vágás-rendezés volt a szempont.
-
bencsab #59147 Van egy 119 MB-os max fájlom. Merge-el beleteszek egy 7MB-os fájlt, majd elmentve 197MB lesz. Ez ám a matek! -
#59146 VRay RT már rnderel FP instancokat is. FP4 és friss RT build kell hozzá. -
Zokni #59145 Egyébként tényleg jó ez a Marvelous Designer 2. Érdemes megnézni. Lett volna kedvem sokkal jobban is belemélyedni, de annyira sűrűn nem csinálok ruhaszimulációt. Nekem elsőre egy kicsit furcsa volt a kezelése, meg a viewport navigáció, vagy csak szimplán bénáztam, nem tudom.
Úgy emlékszem a 3D Artist magazinban "hallottam" először róla, ott volt egy cikk/tutorial amiben pont párnákat és takarót csinált a srác. Aztán megtetszett és kipróbáltam. Rengeteg lehetőség van benne, de ugyanakkor viszonylag rövid ismerkedéssel is már jó eredményt lehet elérni.
Mondjuk alap dolgokra szerintem felesleges használni, (pl. függöny), de komolyabb dolgokra ideális. -
nenad #59144 poénosan hogyan máshogy... xD -
Zokni #59143 Ezt hogy kell pontosan érteni? :) -
Accca #59142 Köszönöm, tanulgatás céljából ment, de már picit túlzásba vittem, mert kb semmire sem jöttem rá, de mindenképp úgy akartam :D Köszi a tippeket
-
putyi #59141 A nagy internetes boltban azt írják, hogy a 2013-as pluginek jók a 2014-hez. Igaz ez? -
#59140 Sziasztok! Max 2012-t használok. Az a problémám, hogy minden alap renderbe nem egyenletes a világítás. Én úgy emlékszem 2011-ben nem volt ilyen "effekt"?... Van valami beállítás amivel ezt vissza tudom állítani?
-
nenad #59139 ilyen képeket mersz idedobálni xD -
Zokni #59138 Ezt én is próbálgattam régebben, valóban jópofa dolgokat lehet benne csinálni, némileg bugos ugyan. Tény, hogy ahol sűrűbben előfordul olyan helyzet, hogy ruhaszimulációt kell alkalmazni, ott érdemes megismerkedni vele. Viszont én is aláírom azt, hogy egy-egy összetettebb formához kell a gép keményen. Nekem egy i5-ös van 3.9-en, 12 giga RAM-mal és bizony jópárszor mély meditációba fordult a számolgatás, igaz, próbáltam összetettebb dolgokat csinálni. Viszont a végeredmény tényleg jó.
Ezen a képen az ágyon található dolgokra (párnák, takaró, matrac) használtam.
-
putyi #59137 meg vagy áldva ezzel a lineáris lassulással! te lineárisan "lassulsz"? 20kg-t simán elbírsz 100 alatt összecsuklasz. a max ugyanígy. a digitális világ nagy kihívása, hogy az ember képességeit legalább megközelítse. úgy tűnik a max egy nagyot lépett előre ezen az úton, csak az ilyen egyszerű emberek ezt nem értik meg. a megoldás egy olyan hardver, ami a folyamatos használattól egyre erősebb lesz. -
#59136 De vigyázni kell vele, mert MAXos-oknak furcsa lehet, hogy nagy adathalmazok számításakor sem száll el a francba, csak reális keretek között lineárisan lassul. -
zenoka #59135 akkor jol sejtettem:)
lattam vele meg taskat is.. tenyleg mindenre lehet hasznalni.. bar megfelelo subdivhez eleg eros vas kell de fasza nagyon..
-
putyi #59134 gyakorlatilag mindenre lehet használni, ami szövetből van. -
nenad #59133 ezt lehetr használni drapéria dobálásra. pl takaró is vagy kifejezetten öltöztetésre van kitalálva -
putyi #59132 a kettő ugyanaz. -
zenoka #59131 faszom asszem rosszat linkeltem ez a jobb
http://www.marvelousdesigner.com/marvelous/ -
zenoka #59130 http://www.clo3d.com/ tenyleg egyszeru konnyen kezelheto jopofa:D es most trend:) -
nenad #59129 milyen jó ruha szimulátor van? -
putyi #59128 próbálj egy matracot élőben beletenni egy ágykeretbe! ugyanígy fel fog gyűrődni. az más téma, hogy a beépített ruhaszimulátor finoman szólva is elavult és elég so sebből vérzik. alapvetően annál jobban pontosabban(és persze lassabban) működik, minél több poligoból állnak a szimulációban részt vevő objektumok. az előttem szólóknak egyébként igazuk van, ha itt nem akarod folyamatában mutatni a berakást akkor fölösleges szopatni magad a szimulációval. -
#59127 Ha ez így simán képhez, nem animáció egy ágynemű reklámhoz, akkor feleslegesen szivatod magad szimulációval, valószinüleg még egy huzat gyűrődés tanulmány is belefér a modellezés/sculpt mellett, amit egyébként a szimulációval el tötyörészel. :)
Persze ha nem az a másik cél, hogy tanuld azokat az eszközöket... -
#59126 A MAX Cloth szimulátorát és annak a kódtömegnek az előéletét nagyon jól ismerve, csak azt tudom mondani, hogy: "Jáááj."
Na azzal, és ne így.