3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
google -> 3ds max background settings
amúgy 8-as gombot megnyomod (felsõ számsor) és kiválasztassz egy színt a background-nál
\"freedom is not a licence for chaos\"
Szóval bocs, hogy megintcsak egy kérdéssel tudok elõállni, már tényleg kezdem kényelmetlenül érezni magam, hogy csak segítséget kérek, segíteni meg nem tudok, de akkor valaki lenne olyan kedves és megmondaná, zöld hátteret hogy rakok be? 😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Inkább használj alfás PNG szekvenciát vagy TGA-t (nem avi-t adsz meg output-nál hanem png-t vagy tga-t)...
After effects úgyis összefûzi mozgóképpé és akkor "háttered sincs" és azt raksz elé/mögé amit akarsz...
ennyi idõ alatt "majdnem" megépült a 4-es metro 😛
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Egyébként nyomsz egy 'M' betût, elõjön a Material Editor ----> 'Blinn Basic Parameters' fül -----> 'Diffuse' mellett van egy kis négyzet arra kattints ------> Válaszd ki a Bitmap-ot és akkor máris kiválaszthatod a megfelelõ fájlt / textúrát.
[ A 'Blinn Basic Parameters' fül alatt található a 'Maps' fül, ott a 'Diffuse Color' melletti 'None' gombra kattintasz és Bitmapot választod ugyanúgy megadhatod ! -- ugyan az a kettõ ]
A második kérdésben nem tudok segíteni rendesen csak ennyi ötletem van: Csinálsz a modell mögé egy Green Screent és adobe after effecttel kivágod egyszerûen.
Lenne egy kérdésem egyszerûsítve így néz ki:
Van egy BOX az origo ponton ( X:0 Y:0 Z:0 ) Az X tengely mentén klónozni szeretném 50-szer úgy, hogy mindegyik 1cm-re van a másiktól!
[ Ha megfogom az Objectet SHIFT és odébb húzom, ugyebár nehéz eltalálni az adott pontot. ]
Arra lennék kíváncsi, hogy Materialnak hogyan tudok egy JPG, illetve PNG képet beállítani?
Másik dolog, amire kíváncsi lennék, ha valaki tud segíteni esetleg, hogy AVi.ba úgy, hogyan tudok kimenteni, hogy a háttér ne egy fekete háttér legyen, hanem rendes RBG, ami mögé bármit berakhatok utólag?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
It\'s good to be bad.
It\'s good to be bad.
the world is mine
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
new config: i7-3930K, MSI lap, 16Gb DDR3
öröm bódóttá 😊
Tipp: ne noctua hûtõt vegyetek mert kurvanagy és nem fér alá több memória, illetve nem lehet felrakni a mostani ház oldalát (Fractal Design 3000) 😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

És ha jól tudom mi a teendõ? Van jobb megoldás azon kívül hogy mindegyik ilyen mesh-t detacholom és hideolom a bake idejére?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Szóval erre gondoltam:
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy Játékokból, ezzel a módszerrel lehet e karaktereket kivenni, vagy csak a WoWal mûködik?
Ha valaki tudná a választ, vagy más hsznos tippeket ebben az ügyben, azt nagyon szépen megköszönném!
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Relax nem jó semmire, csak hogy széttrancsírozza a mapot, én annak értelmes felhasználását még nem láttam. Egy szabályos mapból csinál egy kitekert önmagát overlappoló meghatározhatatlan formájú amõbát.
vagy object paintel!
UVW problémát egy relax megoldja és átfordítja neked, de te is megcsinálhatod, asszem egy flip horizontal segíte
Cronvell: a mesh-bõl az egyik edge-t (amin szeretnéd végigvinni a szegecseket) jelöld ki és nyomj egy "create shape from selection"-t, aztán tools -> align -> spacing tool
ez olyan mint az array, csak vonal mentén. Próbálgatni kell mert nem mindegy hogy állnak a pivotok...
de van jópár script is vonal menti szétszórásra
Lenne egy kérdésem. Van egy Editable Poly ablakom amit szeretnék szegecsekkel körberakni, a szegecseket le is modelleztem és az ablak is megvan de nem tudom, hogy lehetne a szegecseket a szélvédõre helyezni, úgy hogy azok felfeküdjenek az ablak síkjára. Bárki aki tudna nekem ebben segíteni azt megköszönném
Üdv!
Cronvell
Amúgy még egy kérdés: nincs valami módszer arra, hogy uv sorrendet vagy mit fordítsak maxban? Nem nagyon tudom megfogalmazni, ezért leírom mit csináltam.
Van egy elem amit uvztam, és van egy pontosan ugyan ilyen elem, csak a tükörképe. Szóval fogtam az uvzott elemet, és copyztam az uv-ját az unwrap uvw editorjában, kijeöltem a tükörképet, és paste. A koordináták, jók, de pont fordítva van a "vertex sorrend" legalább is így írják egy másik fórumon ezt a problémát.
összedobtam egy példát is
A felsõ lap az eredeti, az alsó annak a tükörképe ( hátoldala, mert nincs backface cull hogy látható legyen mind2 együtt), copyzott, majd odébb húzott uv-vel. A Textúra ugyan az, ez a beépített "checker".
viszont te nem igazán érted azt amit kiír a max.
a képen éppen azt írta ki hogy a pivot mozgatása közben az x és y irányú elmozdulás 0 a z irányú viszont 4,832m.
nenad: nincs kedved konyvgeneratort irni?😄 meglehetne adni neki hogy hany konyv egymas mellet mintha polcon lennenek majd random mereteket pakolna ki az elore meghatarozott merettartomanyban😄 (esetleg uwzva is) (konyv= http://www.top3dmodels.com/uploads/books_3dmodel_main.jpg )
IK limit az IK valamit mirroror köze nincs a konkrét animációhoz és a többihez, nem is használtam semmi ik-t. (tehát nem is mûködik vele, és egyébként default be van/volt kapcsolva).
Keresgélés után úgy néz ki ilyet megint csak nem tud a max, hiszen túl egyszerû és alapvetõ dolog hogy tudja, szépen le kell másolni, majd fordítva is leanimálni.
viszont ilyenre csak a 3ds max képes
Mint látható kb a fekete tengelytõl a hálón, és a dolog elhelyezkedésébõl, eléggé valószínûtlen hogy 2 koordinátája is 0, gyak a pivot és maga az objektum is úgy y tengelyen 5 méterre van az origótól z-n meg 4,8 méterre. De azért nyugodtan odaírja hogy y tengely 0 😊 (sebaj, egy mozdítás majd undo után helyreáll)