63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#59245 Megvetendő begyöpösödésből. :) -
putyi #59244 akartam is kérdezni, hogy miért nem marikával készíted. -
#59243 2014-re egész jól kikupálódott a MAX Unwrapja. Lassan bekerültek a gyors munkához nélkülözhetetlen feature-ök, sajnos kevés opcióval és finomhangulással (kevés = gyakorlatilag nulla, van egy gomb, megnyomod, vagy jó, vagy nem...) Még pár verzió, és mindenféle script csomag nélkül lehet majd kényelmes, modern körülmények között unwrappolni MAXban.
Vagy, amióta pl. megvan VRayben a ptex támogatás, ha valaki tud szépen kvadokból modellezni, akkor használhat ptexeket. Sokkal kényelmesebb. Egy nagy, soktextúrás, sokUV-s modell összerakása után jöttem rá, hogy inkább ptexekkel keleltt volna. -
Zokni #59242 UV-zést általában nem szertik az emberek csinálni, szükséges rossznak tartják. Én is csak legenda szinten hallottam olyanokról, akik szívesen csinálják, de látni még nem láttam ilyen embert.
Tény, hogy az UV-zás nem kifejezetten az alkotó része a dolognak, de azért sok dolog egyszerűbb már, mint régen, pl. a textúrázás külső programokkal, mint a MARI. Komolyabb cégeknél sokszor külön ember UV-zik, mivel nem éri meg az egyébként igen drágán dolgozó művész idejét fizetni azért, hogy ő UV-zzon. (természetesen itt most az összetett modellekre gondolok, mert egy egyszerűbbet azért nem nagy cucc (és idő) "felUV-zni". Én sem szeretem, általában csak annyi időt töltök vele, amennyit feltétlenül szükséges. -
murchi #59241 köszi a tippeket Zokni! én is úgy gondoltam hogy a max beépített uw-zőjét volna jó hosszú távon rendesen megtanulni, a kezdeti megismerkedést némi sikertelenség és csalódottság követte, ezért gondoltam megérdeklődöm és körbe nézek még mik a lehetőségek. Én is a torzulással küzdök, illetve a zbrushból ki extportál normal bumpokat szeretném szépen elhelyezni. -
nenad #59240 majd meg jobban megnezem de a nagy gond nem, hanem ismetelten mondom, az hogy valtaskor nincsen gond siman fut utana par masodpercel vacakol par masodpercig...aztan jo megint.. -
Zokni #59239 Csak a shaded/realistic váltogatáskor történik ez, vagy pl. akkor is, ha wireframe-ből választassz shaded-be, vagy wireframe-ből realistic-be? Az ilyesmi lényegében biztosra vehetően valamilyen I/O műveletre vezethető vissza, illetve természetesen programhibára, de utóbbi esetben is tulajdonképpen valamilyen I/O kezeléssel kapcsolatos hibára, mert mi másra?. Továbbá én kipróbálnám azt is, hogy kikapcsolt textúrák mellett is csinálja e. (ha eleve nem voltak textúrák, akkor ez utóbbi persze tárgytalan :))
-
nenad #59238 kikapcsoltam a swapet rebootoltam es igy is ugyanezt "csinalta".... -
Zokni #59237 Azt mire alapozod egyébként, hogy nem a swap miatt van? Valóban az ember első körben valamilyen merevlemez műveletre gondolna a háttérben. Alapbeállításként ajánlott a swap file külön winchesteren (mármint attól külön, amelyiken az operációs rendeszer van) való tárolása, illetve a méretének fixre állítása, ezt általában a fizikai memória méretének duplájában szokták meghatározni, bár ez utóbbi nem tudom, hogy mennyire állja meg a helyét a mai világban, amikor átlag halandó is rohangálhat 32 giga RAM-mal. Szükség esetén a swap file akár ki is kapcsolható (megfelő mennyiségű memória rendelkezésre állása esetén), bár ezt nem szokták javasolni, mivel bizonyos programok "alapbeállításként" hivatkoznak rá ("akármennyi" fizikai memória megléte esetén is) és ez esetleg nem várt hibákat okozhat bizonyos programoknál. Teljesen elképzelhető, hogy nem a swap file-lal van összefüggésben a dolog, ettől függetlenül a fent leírtakat mindenképpen érdemes beállítani, mivel így a virutális memória kezelésében elérhető némi sebességjavulás. -
nenad #59236 nem a swap okozza, de visszatérve régi beszélgetésre nem is a videó kareszba történő adatfeltöltés, valami más...
Szerintem ez eleg fontos dolog van valakinek otlete? -
djfules #59235 hali tudja valaki hogy a render farmokat hogy lehet használni, melyiket érdemes és mennyibe kerülhet, nincs türelmem kivárni míg az animáció render végét... :( Ja és a Madcar os kérdésem lejebb még mindig aktuális...Köszi -
nenad #59234 nem a swap okozza, de visszatérve régi beszélgetésre nem is a videó kareszba történő adatfeltöltés, valami más... -
nenad #59233 Azt néztétek hogy a nézetablak forgatásánál ha átváltok egy másik shading módba akkor pár másodperc múlva szaggatni kezd egy pár secre, majd ismét gördülékeny, még 30 millió polygonnál is. mindez max 2014, erre talált valaki megoldást?Azt hiszem windows swappal kapcolatos bár csak 3-6 gigát használ a jelenet (render nélkül kb 2,6-2,8-at). Nem értem ezt a swapet... -
Zokni #59232 Szerintem ezt keresed:
Common Parameters Rollout (Render Setup Dialog) -
Dark Geo #59231 Napot! Van valakinek ötlete arra, hogy mentalray-ben, hogyan lehet "letterbox/filmgate" avagy szélesvásznú rendert készíteni? Ott tartok, hogy kiolvastam a netet, és nincs hajam ami kihullhatna. -
#59230 Én is.
A readyboost annyit csinál, hogy a win swap file-t kiírja a pendrive-ra is (max 4GB-ot használ). A nagy fájlok másolásában ugyan lassabb, de a kis szarok véletlen elérésében jobb mint egy átlag winyó (SSD persze jobb). Nálam észrevehető, ha be van állítva, és nem csak placebo, tényleg sokkal gördülékenyebb a Win meg minden ami win felületet használ. -
nenad #59229 win7 en vagyok. -
#59228 Hello. Azt próbáltad, hogy egy pendrive-ot a gépre dugva beállítod a readyboost-ot? Nekem -nem csak maxnál- a windowsnál is nagyon sokat gyorsított pont az ilyen, sokszor ismételt dolgoknál, mint pl megnyitni egy böngészőt (azóta nincs homokóra, csak klikk és már villan is a browser), meg windows felületen menük nyitogatása, ilyesmik. Néha ledobja a pendrive-ot, azt azonnal észreveszem már, mert visszajönnek az ilyen idegesítő homokórázások, akadások. -
nenad #59227 hany napon at hasznaltad eddig?
-
#59226 2014 alatt még nem jött elő, de nekem eddigi MAXokkal is néha-néha előfordult. -
nenad #59225 ki használja a max 2014-et nem fordult elő olyan hogy az ablakokat valamiért lassan tölti fel menűpontokkal? -
bencsab #59224 CryEngine 3 - Enodo Real-Time Demo -
nenad #59223 Igy az UVW rol jut eszembe , hogy nincs is olyan uvw map mod amivel egy egyszeru testet (amit be lehet ugy takarni hogy ne torzuljon a map vagy hajtas nelkul). Rohej, irok egy ilyet maxscriptben... Pl sofa karja. -
putyi #59222 kimaradt a flatiron, bár az is igaz, hogy nem elsősorban unwrapra van. -
Zokni #59221 Nem egyszerű kérdés, valójában ahány ember, annyifélét ajánl, illetve annyiféle másikat tart teljesen rossznak (nem akartam a szar szót használni, mert mégse illik). Ha valamikor a jövőben tervezel dolgozni is a programmal, akkor a beépített Uv-ző rendszert mindenképpen célszerű megismerni, mivel egyáltalán nem biztos, hogy az adott cégnél ismerni, vagy használni fogják azt a külső programot, amit te esetleg megszoksz. Én teljesen jól elvagyok a Max sajátjával, de álljon itt pár olyan, amit mások használnak és ajánlanak:
http://www.uvlayout.com/
http://www.unwrella.com/
http://www.polygonal-design.fr/e_unfold/index.php?resol=1920
http://www.raylightgames.com/xrayunwrap/
Legjobban akkor jársz szerintem, ha kipróbálsz egy párat és amelyik "megtetszik", azt használod, de ahogy említettem, ha dolgozni is akarsz vele, akkor a beépítettet mindenképpen célszerű megismerni.
-
murchi #59220 Sziasztok,
max uv-zasi tippeket szeretnék kérni, most kezdtem el tanulni, ismerkedni, mit érdemes használni, létezik e rá valamilyen jó kis plugin?? -
#59219 de én nem a véleményed kérdeztem a viewcube-ról, mert szerintem meg meg perspektív nézetben igen is hasznos hogy körbe tudjak nézni valamit, hanem, hogy valaki találkozott-e már hasonló hibával -
karvak #59218 Sziasztok. Mass FX ben készitek mágnsmotor szimulációt. A valós modellt már elkészitettem: http://www.youtube.com/watch?v=8RJF4OBa6eI
2011 es MAX virtuális modell: http://www.youtube.com/watch?v=opMhVKK5_iU
3DS MAX 2013 ben és Mass FX ben már van gyakorlatom: http://www.youtube.com/watch?v=9cheSzLFZGo
Automatizálni szeretném a rotor forgatását. Mikor egy adott pozicióba ér, akkor változzon meg egy gravitációs objektum intenzitása automatkusan. Ezzel pozitiv visszacsatolást érhetek el, vagyis a motor teljes virtuális szimulációját. Talán script ben kellene irnom programot hozzá? Beszélgetötársakat keresek a MassFX/ mechanikai szimulációk témában. Skype cimem: karvak.ferenc -
Norb37 #59217 Üdv minden fórumtársnak!
Autodidakta módon tanulgatnám a max-ot.
Olyan fórumtársat keresnék,aki tudna esetleg egy fél nap időráfordítással személyesen megválaszolni naív kérdéseimet.
Cserébe ha érdekes lehet,elég jó szinten tudnám viszonozni solidworks oktatással.
-
Zokni #59216 Hát, szerintem általánosságban nem egy túl sűrűn használt dolog a viewcube. Egyszerűbb, ha a shortcut-okat használod a nézetváltásra. (T, P, L és társai, vagy amire beállítod őket, ízlés szerint)
Viewcube meg kikapcsolható. Egy ideje már használgatom a programot, de simán 10 alatt van, ahányszor a viewcube-ot igénybe vettem, akkor is inkább csak "játékból".
A "V" lenyomásával előjön egy nézeválasztó menü egyébként, ha úgy neked kényelmesebb, de a legtöbb értelme a shortcut-oknak van szvsz.
-
egy-egy nézetnél néha bekattant a viewcube-om. Nem lehet rákattintani illetve semmire nem reagál, de csak az adott nézetben. Ez miért lehet, vagy mivel tudom orvosolni? :) -
putyi #59214 a units beállítás is számíthat. célszerű lenne cm-t használni. -
djfules #59213 igen az meg volt, de akkor is átesik biztos valamit én kefélek el valahol már töbször végignéztem de nem jöttem rá... -
putyi #59212 3:30-tól a surface gomb alatt kell megadni a felületet -
djfules #59211 igen ez alapján csináltam de lehet elsiklottam felette megmutatád, hogy hányadik másodpercben csinálja azt a lépést vegy az is jó ha értelmezed nekem mit csinál. köszi!
-
putyi #59210 gondolom ezt már nézted:madcar
itt látható, hogy az egyik lépésben definiálja a felületet, amin vezeti az autót. -
putyi #59209 próbáld meg a "craft director studio"-t -
djfules #59208 érzésem szerint ezzel a legegyszerőb és legjobb auto simuláció (nekem mégsem müködik) de ha van jobb ötleted erre vagy más plugin akkor szivesen várom az ötleteket. Ezt a deflector megtaláltam csak nem jöttem rá a használatára... -
putyi #59207 nem tudom, nem használtam még madcar-t, de általában a fizikai szimulációk így működnek. -
djfules #59206 semmit nem tettem rá mert nem mutatatta a tutoriál, de kipróbálom amit mondtál és ezeket a módósítókat hol találom?