3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ma, max átvedlett flashbe, egész mókás cuccokat lehet vele tolni. A végén a hab, pedig az, hogy négy maxot futtatva egy gépen q scanline is egész jó eredményt tudott produkálni. 1280x720 full aa/mblur 1500 frame 50 perc.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

VO101Tom
Hello.
Errõl videót nem tudok adni, magyart meg fõleg, de a maerial library-nak nézz utána. A saját anyagaidból összeállított csoportokat tudsz file-ba menteni, amik pár klikkel behúzhatók a meterial editor sample golyóira.
Ha most ismerkedsz Max-al, leeht ez is új lesz, hoyg bámrikor kitörölheted a sample helyeket, a jelenetbe betett anayagok nem vesznek el. A pipeta eszközzel meg felvenni is tudsz a jelenetbõl, szal ha hely kell, töröld ki azokat, amiket már elhelyeztél, késõbb bármikor visszahívhatod azokat. Meg ugye ott a material editor, én pl a naaaaagy mindenféle anyagok gyûjeteménye mellett projectenként is nyitok egyet-egyet, ha véletlen jobban sikerült egy-egy anyag, egybõl elmentem, hogy máskor már ne kelljen vele foglalkozni 😊

www.pumaszallas.hu

Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Szia!

Van lehetõség...
Multi/Sub-Object materiallal:

http://www.youtube.com/watch?v=tVjy8x353jA

Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Épület tervezésbe fogtam a 3ds 2012 max-al . Elhasználtam a 6x4 texturázó lehetõséget.
Az érdekel van-e még lehetõség texturázni valami más módon? Még eléggé az elején vagyok a program használatban.A válaszokat köszönöm.Érdekelne ha van valami magyar videó is. Még egyszer köszönöm.
ez már volt nem? Jól néz ki, de a logó megnyult nagyon nem? :-(
( ;-) )

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Köszönet érte, jól néz ki nagyon!

\"So always look on the bright side of death\"

nagyon frankó! pont jó az ilyen animációknak a 3d szemüveges mód, mert amúgy is minden éles, így kedvemre válogathatok, hogy hova "fókuszálok"...
én animációt már jó régóta nem csináltam, ez valahogy megállt teljesen. látványtervek vannak garmadára, egyzser majd csinálok a weblapomon egy nagy frissítést, aztán belinkelem (jelenleg úgy néz ki, mintha 3 éve megállt volna az élet)

hunkircsi
Szépjóestét mindenkinek!

Ma létrehoztam fotós pályafutásom elsõ panorámaképét egy égboltról, amely konkrétan a kertünk végében volt ma fellelhetõ. Gondoltam felajánlom a fórum renderelõ társadalmának, hogy aki úgy érzi, használja egészséggel. A kép viszonylag nagyra sikeredett, maga a JPG 77MB méretû, 11db állóképbõl vágtam össze Photoshop-ban, és a végleges mérete: 26565*4966 pixel.
big_sky_panorama_photo

Szép hétvégét!

Ki korán kel, poligont lel.

mar latom 6 millio fele lehetoseg😄 nah majd otthonrol😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Úgy látszik az sg is öreg hozzá, mert a régifajta lejátszót használja, amiben nincs 3d támogatás. Tehát mégis a lentebbi link a tuti.

Aldaryn hívta föl a figyelmem, hogy bénán szúrtam be a videót. hiába, örge vagyok én már ehhez a modren technikához
Tehát:

amilyet beállítasz a jútub lejátszóján.

milyen szinu szemuveg kell hozza?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

elsõ sztereó animációnk:

Fashion boutique 3d

Erre az After Effects (vagy egyéb kompozitáló program) sokkal alkalmasabb, és gyorsabb megoldás.

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem ellég kezdõ vagyok és az lenne a kérdésem, hogy valakinek van valami javaslata hogy hogy csináljak hypertér ablakot (Stargate szerû témában) ?
Én pont vga vétel elõtt állok, mondjuk a 20e-s kategóriában keresgélek. Szerencsére a Diablo 3 megelégszik egy ilyen tudású kártyával is 😊. A HD 5770-et néztem ki most, az nekem megfelelõnek tûnik és keveset is fogyaszt.

régebben, csak a régi szürke minimál windows van.

Más, lassan eladom a modolt 6950@6970-es kareszomat, érdekel valakit esetleg? 55K nincsen egy éves sem.
1-es orginnal BIOS 6950 2 es BIOS 6970. 920@1350 core/mem
Veszek egy 7970-es OC-t helyette.

passz, de én kikapcsoltam.

sztem be van kapcsolva az aero, csak az átlátszóságot kapcsoltam ki a megjelenítési lehetõségeknél, de minden más eleme fut. amúgy hol tudom megnézni, hogy megy-e?

2013-ban sokkal nagyobb a küéönbség a nitro elviselhetetlenül szar. Neked be van kapcsolva az aerod?

jólvan, akkor nem én vagyok a hülye... egyébként tényleg gyorsabb opengl-ben, át is váltottam... még régebben néztem a 2011-ben, ott gyorsabb volt a nitrous, de a 2012-ben jobban szerepel az opengl.

nem lehet mert a nitro dx9 alapu és kivették belõle... 😄

régen, emlékszem, megkérdezte, hogy 9 vagy 10...

a 2012-es maxot hogyan tudom dx10-be tenni, mert nem ajánlja fek, hogy dx- vagy 10, csak annyit ír, hogy directx.

bon
Aero kikapcsolása a procit terheli, vga-t nem. Bekapcsolva meg a vga-t.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

nálam baromi lassú a hd6970-en. Kikapcsoltam az aerot., esetleg lehet ez a gondja ?

amúgy egy tipikus megjelenítési forma a shaded+edged faces, beimportált vonalas rajzokkal együtt. így érdemes tesztelni, a többi nem számít.

gtx 560

milyen karesszal?

Én a 2012-nél próbáltam, de a nitrus-al szemben sem a dx10-es viewport, sem az opengl nem volt gyorsabb.

beszarás, a nitrous dx9 alapú ablakezelõ. A max 2011 dx 10 es módja legalább 3x olyan gyors és nem akad úgy mint az nitró. Csak az opengl módot ajánlom használatra. a többi xar...

valami brutálisan szánalmas!

szerintem még lasabb is lett... :-(

megjelent a max 2013 trial 😄 dl-ing. Majd mondom milyen a viewport speed... 😄

sikerült megoldanom de xar, bugos sajnos. Az 5xxx -tõl támogatják.

elég ócska a videókártya, úgyhogy nem. de nagyon szeretnénk.

Putyi, ti használjátok a vray rt GPU-t? Megy nektek? Most nézem van ati támogatás de nekem lasabb a 6970-esem mint a cpu... valami nem stimm...

Hogyan lehet úgy síkká tenni egy felületet, hogy azok a pontok amiket meghatározok érintetlenek maradjanak?
Mert a make planar ugye mindent mozgat, azt az egy felületet síkká teszi amit kijelölök, a hozzá kötött összes többit meg így szétbarmolja.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

hiányzik file neki.

Srácok, egy kis Script problémába ütköztem, jó lenne ha tudnátok segíteni :/

Szóval letöltöttem a VrayMTLConverter 0.98b-t, meg a Material Converter Scriptet, felraktam õket a Script mappába, de amikor arra mennék, hogy Script->Run Script és kiválasztom az MS fáljt mindkettõnél ezt írja ki:

MaxScript Fileln Exception

--Compile error: Can't find include file: $script/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse
--In line: include "$scripts/3DZvertools/Vraymtlconverter/vmc_logos.mse"

vagy

MaxScript Fileln Exception

-- Syntax error: at bad, excepted factor
-- In line: (egy ilyen négyzet)

Szóval, aki meg tudja nekem mondani, hogy mi a probléma az kérem segítsen, mert nagyon sokat segítene ez a Script, tehát aki emg tudja mondani mi okozza ezt, vagy mit csinálok rosszul, az kérem tegye meg.

Elõre is köszönettel: kypd!

köszi majd kipróbálom ezeket, bár legutóbb mikor working pivotot használtam, a kikapcsolás után is, minden pivotja ott maradt ahol a working pivot volt (world, vertexek localja, parent, stb. minden)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

VO101Tom
502 Bad Gateway üzit kapom a linken (gyökéren is).

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
meg persze van a fapados módszer, hogy helpers/dummykat illesztesz a jelenetbe, azokhoz bármikor bármilyen pivotot igazítani tudsz, és azt a modellel egy groupban, hierarchy-ban mozgatva annyi pivot lehetõséged van, amennyit akarsz...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hello. Szerintem a working pivot kell neked.

A hierarchy fülön van az is, szóval klikk az "edit working pivot"-ra, az új pivotot oda igazítod, ahova akarod (align-al fel tudsz venni igazítást is, nem csak pozíciót ugye), majd a "use working pivot"-al ezt teszed elsõdlegessé. Természetesen az eredetit ez békén hagyja, és miután elvégezted amit akartál az "use working pivot"-ra újból klikkelve visszaáll az eredeti állapot (az eredeti pivotot is tükrözte, mozgatta pl a modellel együtt).

www.pumaszallas.hu

normális tükrözés a maxban tengelyre pivotostul lehetséges?
symmetry ugye egyeolvasztja a tükrözöttel, az objektumot. mirror modifier hagyja a pivotot az eredeti helyén. Mirror tool meg tükrözi a pivotot, de csak a pivot tengelyeire tud tükrözni, pedig a world tengelyekre kéne.

egy kis caustics anim test redqueenel. A hibás átmenetnek látszó dolog nem más mint caustics különbözõ szögekben a tórusz felületérõl! Baromi érdekes! kb 1 perc/frame csak 300 samples/pixel + 50 milla photon!

http://www.filedropper.com/rqcaustics

ja, a gpu mem mérete és a programozhatósága határozza meg a renderelõk elterjedését. A 7xxx sorozat itt nagyot lépett elõre. Remélem hamarosan lereagálják majd...

Ja, hogy örültem annó három és fél éve (majdnem négy tulajdonképpen) a HD 4850-nek, hogy OpenCL, hûha, ezen már majd renderelni is fogunk tudni... Végül az 1.0-s szabványhoz nem is készült produkciós szoftver. Iszonyú lassan aknázódnak ki legizgalmasabb és fontosabb új képességek sajnos. (mondom ezt úgy, hogy nekem majdnem mindegy jelenleg, mert azóta sem tudtam kártyát cserélni...)