Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Zokni
    Vagy itt:

c:\Users\Username\Documents\3dsMax\autoback\

vagy ha állítottál be a projektednek könyvtárat, ami célszerű, akkor ott az alatt az autoback könyvtárban.

A Max-ben beállítható egyébként, hogy milyen gyakran mentsen automaikusan, továbbá, hogy hány ilyen automatikus mentés file "rotálódjon". (alapból azt hiszem, hogy ez a szám 3, tehát a harmadik mentés után az elsőt felülírja, az alap mentési időintervallum ha jól emlékszem, akkor 15 perc)

Célszerű ezeket szermélyes ízlés, illetve a szükségleteknek megfelelően átállítani. (pl. ha gyorsab dolgozol, úgy gondolod, hogy akár 2-3 perc alatt is "sok" változást eszközölsz a munkádon, akkor nyugodtan rakhatod 2-5 perces mentési intervallumra is, természetesen ennek megfelelően növelni célszerű az automatikusan mentett file-ok számát is, mert 2 perces mentésnél nincs sok értelme a 3 file-nak, mert akkor összesen csak 6 percnyi mentésed van.

Ha jól emlékszem, akkor nekem valahol 2-5 perc közöttire van állítva, miven nagyon visszavonhatatlan hibát nem sűrűn követek el, viszont egy-egy ilyen elszállás alkalmával nem igazán szeretném, ha 5 percnél több munkám veszne el. A file-ok számát valahová 10-15 közé állítottam, nem emlékszem pontosan.

Minimálisan lassítja a munkamenetet a "folyamatos" mentegetéssel, illetve projekt-től függően túlzottan elhízhat egy-egy autobak könyvtár. Én viszont személy szerint úgy vagyok vele, ha idegeskedéstől ment meg, akkor csinálja csak. Amikor meg kész van egy-egy projekt, akkor pedig simán letörlöd az autobak könyvtárból azt a pár száz megát, vagy pár gigát.

Persze, ahogy azt írtam fentebb is, állítsa be mindenki úgy, ahogy az neki a legmegfelelőbb.