3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült beizzítani a Vray RT-t OpenCl alatt GTX460-on. A 270.61-es driver-rel megy! Ha minden igaz ez az utolsó, amivel a 2.00.02-es RT mûködik, újabb változatban (2.20.xx?) már javítva van elvileg, az menne friss driver-rel is. Az eddig próbált jelenetekben tizenegynéhányszor gyorsabb a 3GHz-en futó q6600-nál.

Aldaryn
Jé, kaptam privát üzeneteket. 😄 Ejj, bocsi, teljesen elkerülte a figyelmemet a felirat itt az arcom elõtt, szerintem már egy jó ideje. Olvasom!

per aspera ad astra

Aldaryn nem tudlak elérni, küldtem emailt illetve priv uzeneteket, de nem jött meg semmi válasz. Megkaptak õket?
Ugyanez a gond nálam is, annyi különbséggel, hogy 2010-es Max. Éppen azért néztem be a topicba, hogy rákérdezzek, ha nem találok megoldást. Eddig egy HD4850-es volt a gépemben, ott is ez volt a hibajelenség, de más fórumon azt írják nem is támogatott, csak Radeon HD 5xxx-tõl. Akkor annyiban hagytam, de most lehetõségem támadt beépíteni egy GTX460-ast is (tehát a radeon mellé került, megjelenítés maradt azon). Felraktam a legújabb drivert, opencl-tesztek, RatGPU fut szépen az nv kártyán, vray is vígan renderel, sõt az RT is megy a CPU-n, de OpenCL-el a GTX-en elhasal. Hibaüzenet tökugyanez: "cl_build_program_failure"... Hiába googliztam, semmi használható.

repvez
Ja lényeg, hogy nem szeretnék sokat költeni mivel félévig fogok elköltözni csak, igy átmeneti megoldásként kell, hogy ne unjam halálra és hasznosan teljen az idö.!
Utána ha minden jól megy visszaáll a régi helyzet madzagos net és erös asztali gép.
repvez
Nemcsak ez a kettõ ha van jobb ilyen áron akkor azt is megnézném .
Illetve ha csak a szerksztést végezném a laptopon a rendert meg az asztalin akkor elég lenne kisebb teljesitményû is , ha egy 10" os kis cuccot probálnék azzal mit lehetne kezdeni csak hobby szinten semmi komolyabb scene max pár 100k-s modell.
Malakai
Mindkettõ 4GB.. Ja mármint, hogy a toshibánál a vga-nak nincs dedikált memóriája, ja azt szerintem eleve el lehet felejteni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Ha mindenképp a kettõ közül kell választani, akkor az elsõ, plusz 4GB RAM. 😊 Olcsóbbat nagyon ne keress, már ezek a konfigurációk is inkább alulról súrolják az ideális körülményeket. A VGA és egy cpu core relatíve lassú teljesítménye szûk keresztmetszet lesz. (A MAX ugye nem multithreading, csak a render!)

Nenad: Szerintem kellõ támogatást kapnak a fejlesztõk NVidiáéktól, hogy ne érezzék magukat hülyének miatta. 😄

per aspera ad astra

repvez

OFF
Kis egitség kellene, az alábbi laptopok kozul melyik érné meg jobban , ha egy kicsit maxozva is lenne rajta ?
Medion
Toshiba
Vagy ennél olcsobb alternativákat amivel mindent meg lehet csinálni mint egy asztalival , természetesen a játékokat modjával használnám nem full grafikán.
hülye az aki cuda-ra fejleszt! 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Sajnos. 😞 Ráadásul sem a gtx560-asokon, sem a c2075-ösökön nem sikerült beüzemelni.

per aspera ad astra

nvidiával fut csak?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

pontos mûködésükben nem tudom mi az eltérés, de a turbosmooth exportnál néha nem igazán úgy alaktíja a mesht ahogy kéne, felháromszögeli, szétvágja helyenként, úgyhogy én lemondtam róla és inkább meshmooth-ozok (pedig elvileg az lassabb)

\"freedom is not a licence for chaos\"

atila4
Nézegetem a tutorialokat és valaki turbosmothot használ és valaki meshsmothot. Mi a különbség a kettõ közt? Ahogy néztem a hatása az ugyanaz.

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

múltkor beszélgettünk aldarynnal arról, hogy a mennyire jó volna egy gpu által gyorsított folyadék szimuláció.
minden kívánságunk ilyen gyorsan teljesüljön!:
glu3d gpu

VisualHarmony

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Gomber
Hogy tudok egy .fig csontváz újjához még egy csontot hozzá kapcsolni úgy, hogy azt tekintse végtagnak?

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

ThomasGins
curve editor/ Out-of-Range Types/loop
Erre gondoltál?
Bár a path animot lehet hogy le kell kulcsolni elõtte.

\"So always look on the bright side of death\"

mi a legegyszerûbb megoldás arra, ha van egy animációm, egyszerû testek, path contrait, és pár forgatás, 100 frame és meg szeeretném oldani, hogy ugyananez az animáció játszódjon le, a következõ 100 framen? Ezt mindenképpen maxban kell megoldani, hihetetlen, hogy a curve-okat nem lehet lemásolni.

VisualHarmony
Értem, hát majd next jobb lesz, szoktam volt mondani😄
Egyébként a tükör két ablak között van csak lusta voltam normális ablakot modellezni, a "kuka" meg nekem direkt dizájnosnak tûnt(tényleg kancsal vagyok).

Aldaryn
Olyan apróságok ezek, amiktõl viszket az agyam belsõ fele, ha sokat nézem, mint pl. a kukába dobott orgonacsokor, persze, tudom, hogy nem kuka, de ettõl még olyan érzetem van. Remélem azért mondtam valami hasznosat is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Aham, kezdõdik nekem az ablak "elé" tett tükörrel, vagy lenne kicsit jobban hangsúlyozva, hogy két ablaknyílás közötti falra került, vagy ne lógna egy ablak elõtt. Ha pedig nem ablak elõtt, ahnem egy bekeretezett kép elõtt függ, akkor a képnek adnék kisebb mélységet színeiben, fényerejében, hogy ne tûnjön úgy, mintha egy ablak elõtt lógna, ha pedig szimplán szürreális, akkor pedig nagyon céltalannak érzem. Plusz építéstechnikailag sincs igazán rendben.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Tákolt?
Kompoziciót már többen bírálták, nekem v.hogy ez esett jól a szememnek. Lehet kancsal vagyok😄

Aldaryn
Utómunka, fények, anyagok, hangulat nagyon jól sikeredett, a kompozíció annyira nem tetszik, egyes részek pedig kicsit tákoltnak tûnnek nekem, de öröm ilyen szépen körbejárt képet látni!

per aspera ad astra

Alt+B és ott már látni fogod, hol kell berakni adott nézetbe a képet

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Gomber
Ennek aztán van szabadideje bõven 😄

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

repvez
kész ez a faszi hihetetlen, hogy milyen részletesen modellez ,csak lenne egy hasonló oktató videója belöle
npeter
gondoltam, hogy vmik képhez nektek is van közötök, én még utolsó kettõnél is rátok gondoltam.
a többi kép is frankó. azzal a qrva emberekkel annyi idõ el tud menni, mire normálisan be tudja tenni õket az ember. én legalább is annyi idõt el tudok velük "pöcsölni" 😞
meg hát mire összeszedi az ember - az adott témához illõ - sok cutout people-t

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

http://homologue.hu/references/192.html

a blueprintseket be lehet valaogy úgy illeszteni hogy nem a plane-ra rakom rá hanem cask a nézetbe?
hmm, nem sok látszik az épületbõl, csak hogy nyugati mintára sok ember le tud ülni a fûre a parkban... 😊

gondolom ezek szkennelt képek a weblapon

az 5/10-et mi követtük el.

hat mindennap ott megyek el... szoval engem erint😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
Etele téri látványtervek.
Jófélék. Lehet még van köze hozzá innen is vkinek.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

szerintem valami ini-filet sikerult elallitani😄
nezd meg hogy mit modositottal utoljara

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Sõt, most jöttem rá, hogy egy hotkey sem mûködik, az hogy lehet? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
Miért esik szét egy Turbo Smooth-os objektum a viewportban ha kikapcsolom az Edged Faces-t?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Olyannal találkozott már valaki, hogy nem mûködik max-ban a delete billentyûm ? Nem tudok törölni vele semmit, még egy elrontott objectet sem 😞

VisualHarmony
Hülye úr...szerintem korrekt a többit meg leírtam privátba😊

ez egy ilyen hetvege..😄
http://dl.dropbox.com/u/13839724/retro_room.jpg
azert itt is elmondom utanad ovatosan mutatom meg..😄
a szek az letoltott model.

VisualHarmony
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=2288
Itt megleshetõ az eredeti render is(ahol még nincs kiégetve a bal oldal) úgy gondoltam, hogy balról jön a fény meg kevés por ect. Lehet tényleg túlzásba estem.

VisualHarmony
Lehet igazad van, bár nekem nincs ilyen hatása, (ebbe belejátszhat az is hogy én tudom, hogy ez egy box😄).

lac coo
Igen, ez volt, nagyon köszönöm !

nekem nem ez jött le, akkor ez is csak régen volt, ha az illetõ nem követ akkor csak a reply-k jelennek meg..

Malakai
Ja a privát neve, vagy régi neve a direct message.

Ha csak megemlíted a nevét @-el a tweetben, az megjelenik nála kiemelve, akár egyikõtöknek sem kell a másikat követnie.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem privát üzenet, hanem csak twitter pl
@friend : hello
amit nem reply-ben retweetben teszek.
Nem üzenetre gondoltál véletlen? (message)

Malakai
Nekem inkább az a furi, hogy balról olyan fény jön, hogy mindjárt szétégeti a filmet, az ablakon túl viszont egész jól látszódik minden. A kompozíció a tükörrel viszont tetszik.

@nenad: Directet (ami privát) csak olyannak tudsz írni, aki követ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

twitterben, ha twittelek valakinek aki nem követ akkor megkapja? Egészen pontosan nem egy twitt-re válaszolok, hanem csak közvetlenül írok neki!

Met
a tükör olyan furcsa, mintha egy molinó lenne oda fellógatva

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae