63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    általában kettesével szoktam váltani, mindig a párosokat szeretem használni.
  • Zokni
    A helyükben ezt nem lenne pofám mutogatni. Youtube-on is megy a "dühöngés". Micsoda újítás, jobb viewport performance... Sokkal inkább product update lenne ez, nem Max 2014.

Azért remélem, hogy a javításoknak és az újításoknak ezzel nincs vége. :)

Szerintem szánalmas ez a videó.

• zenoka
    Tényleg, Hulladék tározó-bol lett végül valami?
  • putyi
    az országház simán megy vele shade-elve is
  • Aldaryn
    Nekem nem feltétlen ez a tapasztalatom vele, vonalas tényleg jobb, és nem villog, nem tűnnek el objektumok véletlenszerűen, és ez valóban nagy plusz. Ettől még sok objektumnál gyönyörűen kifekszik, ahol a régi még használható volt.
  • putyi
    a beépített d3d-nél kb kétszer gyorsabb shade-olt nézetben, vonalasnál meg hu-hú!
  • Aldaryn
    Ez megint egy olyan videó, ami nem azt mutatja meg, hogy milyen gyors az új, hanem rávilágít arra, hogy milyen használhatatlanul lassú a régi nitrous.
  • putyi
    2014 sneak peek
  • Aldaryn
    És különben is, mindjárt itt a 2014.
  • putyi
    óóó! pedig érdemes váltani. például hamarabb nyitja meg a file-okat.
  • nenad
    LOL sokéve könyörgések meghalgattattak...
  • Zokni
    Erre van valami nyomiság elvileg:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/isolate-selection-legacy-mode-for-2013
  • Aldaryn
    Már így, ettől független zoomolni így is kell, és a spline end snap bug is megvan. Csoda, hogy nem került ki valamilyen feature azért, mert beletették a create közbeni középső gombos pannelést és nézetforgatást.

Jah, de, cserébe kivették a többszörös isolate szinteket. Autodeskben nem lehet csalódni.
  • bencsab
    a 2013-ban már így van? én még 2012-őt használok, és az "I"-re van rágyógyulva az ujjam.
  • Zokni
    Illetve az "i" gombot nyomogatva pedig mindig a kép közepére ugrik a nézet.
    (szóval húzod a vonalat mondjuk bal szél felé, nyomsz egy i gombot közben és a viewport közepére ugrik az a pont ahol éppen a kurzor tart)
  • putyi
    úgy, hogy vonalrajzolás közben lenyomhatod a középső gombot a pan-hez.
  • bencsab
    hogy érted azt, hogy "most már lehet..."?
  • ThomasGins
    Van erre valami pan spline script.
    Ez:
    http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/cline-2-08

De volt ez már ide belinkelve párszor.
  • putyi
    van benne valami, viszont a fenti logikát követve és kiegészítve a tapasztaltakkal, a rajzolás közbeni ki-be zoom-olgatás az ami kifekteti. mert ugye mindenki úgy rajzol a max eddigi verziói miatt(nevezetesen, hogy nem lehetett rajzolás közben pan-elni), hogy ránagyít a kívánt pontra, aztán vissza, majd jön a következő és így tovább. szegény max meg nem tudja követni, hogy az a terület, ami az előbb 100 pixel volt, most képernyő méretű, majd 50px. most már lehet vonalhúzás közben pan-elni úgyhogy vissza kell szokni a régi autocad-os metódusra.

• Aldaryn
    Neked. :) Nem kell itt extremitásokban gondolkodni. Egyszerűen bugos, hogy a spline rajzolás mekkora aktuális rádiuszban keresi a kezdő vertexet, és ez függ a modell és a rajzolt szakasz méretétől. Rettentő idegesítő bug ettől független.
  • bencsab
    Hát, nem is tudom. Nekem egy origóban álló cm-es egységben szerkesztett laküépületen belül egy 2cm-es távolsággal odébb klikkelés nem tűnik extrém kicsi távolságnak. :D
  • Aldaryn
    Bug bizony, a MAX csudálatos léptékkezeléséhez köthető. Ha kellően nagy a jelenet, vagy kellően kicsi részét látod a spline-nak, és az előzőekhez képest kellően kicsi szakaszt rajzolsz, akkor "cseppet" elnézi a közelben lévő vertexeket, és úgy dönt, hogy márpedig amit letettél vertexet az bizony közel van a kezdő vertexhez, ergó biztosan be akarod zárni.
  • bencsab
    a francba. na ha már ketten nem tudjuk a megoldást, akkor biztosan bug.
  • ThomasGins
    Próbálkoztam vele, de hülye vagyok hozzá, de lehet ez lett volna az alap. Maradt a manual, mostmár ez gyorsabb:)
  • putyi
    most jutott eszembe, hogy még esetleg a partticle flow is számításba jöhet
  • ThomasGins
    negyed óra játszadozás nem hozott eredményt,kicsit még foglalkozok vele. De lehet csak béna vagyok
  • putyi
    és a fillmybookselves se jó?
  • putyi
    ezzel együtt kell élni! nálam is folyamatosan jelentkezik, ha fáradt vagyok, akkor mindig meg akarom oldani, de sohasem találom a kiváltó okot. tehát légy vidám és szarj bele!
  • ThomasGins
    Lehet, de igy se jó, kockánál műkodik de egy hosszű téglatest formánál,a collision bekapcsolásával tul messzire kerülnek a cuccok. De köszi mindenkinek.
  • bencsab
    #58942-es valaki?
  • putyi
    ez a probability curve a régebbiekben is benne van.
  • Aldaryn
    Alapvetően FP-ben ez a probability curve egy nagyon elegáns megoldás sok hasonló problémára, ahol véletlenszerűen kell válogatni adott mennyiségű diszkrét értékből. Ügyes, ügyes...
  • Aldaryn
    Ó, lehet abban néztük. Ez egy nagyon hasznos funkció. Ha esetleg találsz a nagy netes áruházban FP4-et, akkor ezt is lehet használni a szavak szétszórására, mert azt, hogy az egyes elemek között adott távolságot tartson, már régóta tudja.
  • ThomasGins
    Én 4-es FP-ben láttam csak. itt
    Csak még nem találtam 4-est neten:)
  • Aldaryn
    Erről jutott eszembe, hogy van valamelyik scatter pluginnek olyan opciója, hogy csak adott fokokban randomizálja a forgatást, nem? MultiScatter nem tud ilyet, FP igen? Nem emlékszem már rá, hogy hol láttuk.
  • ThomasGins
    Ez jónak néz ki, köszi!:)
  • putyi
    vagy illustratorban és importálod az ai-t
  • putyi
    szerintem a fillmybookselves script-tel megérdemes megpróbálni.
  • nenad
    1 .ha a space távolságával játszol akkor pont ugyanaz lesz a távolság a szavak között... Text object,
    aztan unalmas detachok tömkelege.
    utána random forgatás?
  • ThomasGins
    Köszi:) 40-50 szót akarok többször felvinni egy sima sik lapra. Lehet hüléyn irtam, amugy manuálisan csinálnám,de lehet az lesz a vége:)