63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #59285 ez nekem valami hiánypótlásnak tűnik. olyasmi mint a markII-eshez a magic lantern. aztán persze lehet, hogy tévedek. -
putyi #59284 én igen:-) csak nem nagyon kellett mostanság. -
putyi #59283 hát akkor úttörő vagy, akiknek sajnos ez a sorsuk. ajánlom az autodesk area fórumot, ott lehet, hogy van sorstársad és meg tudjátok beszélni. majd újságold el, hogy mi volt a megoldás! -
#59282 Ó, ez a drag-drop-reference-images de jó dolog... Nem ismertem. -
Zokni #59281 Putyinak lényegében igaza van, bár azért vannak olyan pluginek amik az általános workflow-t segítik. (modellezés, uv, textúrázás, stb)
Itt egy pár azok közül, amit használni szoktam, bár természetesen alkalomfüggő:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/outliner
http://www.mariussilaghi.com/products/quad-chamfer-modifier
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/drag-drop-reference-images
http://solidrocks.subburb.com/ (hja, tudom, lúzer vagyok)
Érdekes módon több most nem jut eszembe, mivel szeretek kültereket/beltereket csinálni, ezért van még pár ezzel kapcsolatos cucc (növény, scatter, padló, kavicsok, könyvek, stb)
Hát, most így átgondolva nem is használok egyáltalán sokat, de egyébként scriptekkel, pluginekkel kapcsolatban a (fentebb is említett) http://www.scriptspot.com/ egy nagyon jó elindulóhely, úgy általánosságban meg google, google, google...
-
#59280 Nekem eddig Autosave közben, hiába kalapáltam az ESC-et, sosem csinált semmit. :D -
#59279 Koszi, de nem a 2011-gyel, hanem a 2014-gyel van bajom... -
putyi #59278 ezt mindenki magának alakítja ki. pl. ha te karaktermodellezel, akkor nem sokat érsz egy forestpack-kal, viszont ha építészeti látványokkal foglalkozol, akkor az unwrella nem fogja megdobogtatni a szíved. -
djfules #59277 Ha már itt a plugin-ek et emlegette valaki akkor össze tudna irni valaki egy listát az ingyenes és fizetős plugin-ekből? Melyiket érdemes lenne használni? Hasznos segítség lenne ez mindenkinek, Köszi -
putyi #59276 59272 -
#59275 #59260 legyszi valaki!
-
Zokni #59274 Egyelőre még nem éreztem komoly késztetést a 2014-es kirpóbálására, esetleg megvárok azért legalább 1 darab SP-t hozzá, addigra már befutnak a szükséges plugin-ek is (bár túlnyomórészt azok már most is vannak). Ti egyébként próbálgatjátok? Tényleg annyival jobb pl. a viewport performance? (olvastam itt hideget, meleget)
Engem bosszant egy kicsit az, hogy keveslem az új feature-öket, vagy hibajavításokat és valószínűleg ez a 2015-össel sem lesz már máshogy. Jó lett volna (többek között) pl. a viewport canvast elővenni jobban, amit idáig nem nagyon használtam, de szívesen használnék, ha több feature lenne benne, meg gyorsabban működne.
Sok olyan külső plugin van, (pl scatterek, array tool-ok, mittomén, mindenki gondoljon valamire) amit legalább hírmondoként belelophattak volna a programba, de az alapfunkciókban is lenne mit javítani, pl. cut tool. Szinte végtelen a lista, aztán kikúrják az ember szemét egy jobb viewport performance-szal, meg azzal, hogy mostmár a selection bracket alapból ki van kapcsolva (na, mondjuk ez jó hír :D). -
putyi #59273 Béláim az Úrban! Érdekesség! -
Zokni #59272 2011-esnél SP3-nál tartunk. Rakd fel.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?siteID=123112&id=2334435&linkID=9241178 -
#59271 tud valaki arra megoldást,hogy laptopon (toshiba a6 3400+6520) 2011es sp1es maxnál a jobb gombra miért nem adja be a menüt.igy nem tudok semmit sem kezdeni vele:( -
nenad #59270 xD -
putyi #59269 de nem hagyták ki, csak öszzevonták őket kettessével:-)
-
nenad #59268 akkor is hülye volt, háromszöget kihagyni belőle... -
#59267 Ezzel abszolút nem értek egyet. Egy darab fileban felbontásfüggetlen blokkonként tárolt textúra, ráadásul blokkonként címezhető, rendereléskor könnyen inplementálható az on-demand beolvasása, ami 20-30GB-os textúráknál nem egy hátrány. Ráadásul catmull limit felületeknél a "textúratér" is g2 folytonos, nincs probléma a seameknél, ha mondjuk egy bonyolult műveletről, pl. vektor displace-ről van szó.
Csak csupa pozitívum a hagyományoshoz képest.
Hátrány? Nem lehet PS-ben szerkeszteni. :) -
nenad #59266 mekkora hülye volt aki kitalalta, quadokra limitalta, gyakorlatilag a területnek kellene meghatározni a texturát , "uvt" -
#59265 ptex esetében azért elég nagy kényelem, hogy amíg a modelled kvadokból épül, a legrosszabb esetben is pár kattintás után festhetsz kedvedre összevissza olyan felbontásban, ahogy csak szeretnél. -
nenad #59264 lol, gyakolatilag "uvzol..." meleg van? -
#59263 ezeket értem. Gyorsbillengyűt használok. ha "L"-nyomok, akkor így állítja be a Left nézetet.
a másik képnél, "V>K"-ra ezt mutatja Back helyett.
De ha egy másik ablakot választok, ott jól csinálja, majd egyszer csak az is rossz lesz :( -
#59262 Amit bekarikáztál viewcube, annak az oldalaira (és a közelében lévő nyilakra) klikkelve nézette váltasz, a kocka éleire klikkelve ilyen 45 fokos beállítások is vannak. Ilyenkor az alap elnevezések megmaradnak természetesen. Jobb klikk a néven, válassz ki egy másik nézetet, majd válts vissza. Vagy navigálj vissza a kockával. Vagy használj gyorsbillentyűt. Ami kényelmesebb. -
#59261 A MARI-ban nem UVzol. Ha meg ptexelsz, akkor plán nem UVzol. -
#59260 Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Mostanában kezdtem el használni a Max 2014-et, eddig 2011-et használtam.
A képeken látsziik, h mi a gondom. nem értem miért mutatja némely nézetet olyan furán. 2011-gyel sosem jártam így! Ez valami újítás, prog. hiba, vagy én csinálok valamit, amivel elállítom? A baj az, hogy nem tudom visszaállítani, hogy normálisan mutassa. Érdekesség ugyanakkor, hogy ha egy másik ablakban váltok a "hibás" nézetre, akkor jól mutatja.
Mit rontok el?
screen01
screen02
előre is köszi! -
putyi #59259 basszus egy olyan hardver, amin ez a húsz fut egyszerre.... Bekapcsolod és fekete lyuk képződik, akkora energiát kellene egy pontra összpontosítani. -
putyi #59258 tök boldog lennék, ha a vége spirituális lenne, de sajnos kőkemény materializmus. -
nenad #59257 ? - nagyon elmentél spirituálisba nem? -
Zokni #59256 ...és amennyiben elég erős hardware-rel rendelkezel, akkor ezt a huszat akár egyszerre is tudod futtatni. -
putyi #59255 ha profinak tartod magad, akkor sajnos ez van.
külön programban modellezed a rigid objektumokat, egy másikban, az organikus felületeket, a harmadikban a haj, szőr stb, a negyedikben a ruha, az ötödikben a folyadék, a hatodikban a részecske, a hetedikben az atmoszferikus cuccok, a nyolcadikban a fizika, törés stb., a kilencedikben uv-zol, a tizedikben elkészíted a normál displace stb. dolgokat, a tizeneggyedikben a növényeket, a tizenkettedikben az objektumanimáció, a tizenharmadikban a kameraanimáció, a tizennegyedikben kamera tracking mocap, a tizenötödikben rendereled az objektumokat minimum 8-10 pass-ben, a tizenhatodikban kompozitálsz, a tizenhetedikben utómunkázol, a tizennyolcadikban vágsz(ha animról van szó), a tizenkilencedikben feliratozol, a huszadikban pedig hangot vágsz.
és persze még lehet finomítani, mert kimaradt a textúrafestés és a shader programozás.
aztán a végén 3-4 hónapot vársz, hogy kifizessenek valami nevetséges összeget, amit egyből átutalsz az élősködőknek(gondolok itt azokra az entitásokra, melyek nélkül feltehetően egy szebb világban élnénk)
Jó munkát! -
nenad #59254 ;-) -
nenad #59253 miva? xD Már másik 3ds csomagot használjak uvw-zni is? -
#59252 Nézd meg a MARi-t. Jódolog. -
nenad #59251 ott nincsen normalis clone paint csak project, amivel nehezkes a seameket eltuntetni... 2014 es verzio? -
JackMeadow #59250 KÉP_ http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_5_1_f2ohbo2zup.png
-
JackMeadow #59249 -
JackMeadow #59248 mappal adom a cucc alpháját, csuma fekete az alpha map széle a bal oldalon megis van egy nagyon vékony subpixelnyi csík, ez miért történik? -
#59247 Mudbox. :) -
nenad #59246 erdekes, maxhoz nincsen valami ptex festo program?