3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy olcsó laptop feltölti a jelenetet és a plussz textúrát haza, ott meg simán lerendereli távolról... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
Két három AMD-s laptopot, vagy asztali gépet? Asztaliból persze hogy kijön több is, de a kolega sokat utazik, és ezért fontos volt neki a hordozhatóság. Amúgy néztem a többi laptopgyártót is, és ilyen konfigból az Alienware volt a legolcsóbb. Még a Toshiba gamer laptopján gondolkodtunk, de összességében az is drágább és gyengébb volt.

Ki korán kel, poligont lel.

Hali!valaki megtudja mondani,hogy 3ds maxban hol kell beállítani,hogy a spotlámpának legyen fénykúpja?vagy inkább egy reflektor adja ki a fényt és a fénykúpot is lehessen látni...
köszi
azért az árért simán vehetsz két amds konfigot is, ha nem hármat.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
A kolega vett egy Alienware M17x R3 laptopot. i7 proci, 8GB RAM, stb. Tegnap voltam nála beizzítani rajta a melós programokat, és gyorsan le is rendereltem a legutóbbi melónkat. 20 perc alatt végzett.
Aztán hazajöttem, és az itthoni asztali gépemen (AMD Phenom II X6 1090T 3,2GHz) is lenyomtam ugyanazt a jelenetet, az pedig 24 perc alatt lett kész.
Szóval egész tûrhetõen vizsgázott az Alienware, pedig sokan fikázzák. Igaz nem olcsó.

Ki korán kel, poligont lel.

Sziasztok,
olyan gondom akadt vray-jel, hogy a VFB-ben mutatott szürkés árnyalatú interior kimentve sárgás lesz. Max 2010, vray 2.20 és solidrocks script.

Köszönöm!

jobb gomb adott modellen, -> object properties -> kiveszed a pipát a visible to reflection/reftraction elõl

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Help!

Tükrözõdõ felületen nem szeretném, hogy tükrözõdjön egy bizonyos modell! Hogy kell ezt beállítani?

ThomasGins
Esetleg ezzel a kis progival tudod "festegetni" a felosztásokat.
...hátha...😊

\"So always look on the bright side of death\"

köszönöm a tippet... igen próbálkoztam vele, de sajnos eléggé "random" módon osztja fel a felületet, és nincs sok paramétere, amit állítgatni lehetne, hogy befojásoljam a felosztás mikéntjét...
ThomasGins
subdivide modify?

Tulajdonképpen nem is feltétlen kellene ugyanakkoráknak lenniük a háromszögeknek, sõt, ahol görbébb a felület, ott kisebbeknek, ahol laposabb, ott nagyobbaknak kellene lenniük. Inkább fontos lenne az, hogy a felület "vezérvonalai", vagyis a háromszögek oldala szép ívekben fussanak körbe a felületen.
Próbálkoztam az "icosa" jellegû geoshpere torzításával ,de az eredmény annyira nem lett jó...
Tényleg ha bármilyen ötletetek van, jöhet a help.
Köszönöm!
Helló mindenkinek!
Egy olyan MaxScript-re lenne szükségem (vagy magába a programba beépített funkcióra) amellyel egy adott felületet tudok újra-felosztani, szabályos oldalú háromszögekre.
Ilyesmi lenne a cél: http://www.grasshopper3d.com/photo/pmadome110-1/prev?context=user
Fontos lenne, hogy szabályosak legyenek a háromszögek (illetve közel szabályosak) mivel egy rácsszerkezet modellezéséhez lenne hozzá szükségem.
Az újabb verziókban van egy "topology" nevû funkció az editable poly-hoz, ebben vannak adott textúrák, melyeket vertex és edge formájában húz bármilyen felületre. Ilyesmi kellene, de ez a funkció az adott háromszöges textúrát nem tartalmazza.
Bármilyen tanácsot szívesen veszek. Köszönöm elõre is!
üdv: sassom
Köszönöm, így már boldogulok 😊 Azért értetlenkedtem, mert a videókon nem úgy tûnt, mintha ez az eszköz csak meghatározott irányba tudott volna új részeket kihúzni. Mazsola vagyok 😄
hasznos hozzaszolas😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ha folytatólagosan szeretnéd kihúzni az élet, akkor Shift + Egér húzással próbálkozz

http://www.abload.de/img/extr1o8ygt.png
http://www.abload.de/img/extr2y1ahf.png

Hmmm, így tényleg jó 😄
noh probalkozzunk egy kephostolo oldallal es a linkel bemasolni mint szoveg😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Üdv!

Egy plane elemen szeretném az extrude eszközt alkalmazni. Megrajzolom a lapot, oldalnézetre váltok, kijelölöm a lap jobb szélét, majd extrude. Húzom jobbra az egeret, de az új rész nem a plane síkjában folytatódik, hanem arra merõlegesen hajlandó csak menni. Tehát az a kérdésem, hogy hogyan tudom az új elem nyúlásának irányát befolyásolni?
Ha a kérdés már 400-szor volt, elnézést kérek, de nem találtam ilyen hozzászólásokat.
Képet nem tudok beszúrni mert a 30 napos korlát tiltja az URL beszúrást.

oke elveszettem a csendkiralyt😄

Jabar
ez igaz^^

"Jabar sa bu eeda murishani!"

azzal meg az a baj hogy van akkora project ahol mondjuk masfel percig ment ugy meg eleg idegorlo😄

Jabar
Lehet tévedek de nem lehetett valahogy beállítani az idõközt az autobackup-ok között? Tedd 5 percenkénti mentésre ha lehet és akkor nincs túl nagy gáz.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

npeter
bizonyos idokozonkent mindig mas neven mentem el az aktualis projectet , itt is az volt, de most vhogy az utolsot elcseszte menteskor. Mar akkor feltunk, mikor kileptem csak par szaz Kbyte volt a file merete. Miert csanalja ezeket. Mind1, mar urjrarajzoltam.
autoback regebbi volt, mint az elozo mentesem.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

dokumentum > 3dsmax > autobackupot probaltad mar?
én ezért dropbox-os privát mappába mentek, viszonylag gyakran. Feltölti, és szépen ott van az összes mentés visszaállíthatóan 30 napra visszamenõleg 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

npeter
imádom ezt a rakás !%+!%!/+!/, mikor úgy ment el egy kiba filét, hogy utána nem lehet megnyitni.
elment 4 óra melóm vele feleslegesen, mentem volna sörözni vagy tünteni még az is nagyobb eredménnyel járt volna.
vissza is térek 2k9-hez, nekem még mindig az volt a legstabilabb verzió, ha lehet itt egyáltalán "stabilitásról" beszélni <#rinya><#conf><#boxer><#violent><#nemtudom><#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

a materialnal vagy az objectnél be van állítva, hogy a tárgy ne látszódjon, csak az árnyék? elvileg van valami shadow kapcsoló. VrayMTL Wrapper-nél meg kapcsold be a shadow-t és az alpha contribution állítsd -1,0-ra. Az tuti mûxik 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

Sziasztok, egy latvanytervet keszitek, 5 fat kell raraknom egy placcra, kellenenek az arnyekok, rakok ala egy plane-t, es ranyomok egy matte/shadow materialt, amugy vrayben renderelem ki. Tok szupi lesz arnyek meg is marad alatta semmi nem latszik, de amikor photoshopban rarakom a tiffet es elo akarom hivni az alphat, a plane-t is beleveszi.. meg tudnam csinalni kontar modszerrel, de nincs valami pro megoldas arra, hogy az arynekot is frankon ki tudjam vagni alpahaval? hope that made sense😄
Köszönöm szépen a hasznos információkat.
customize-preferences-gizmos

ThomasGins
Most nincs elõttem a progi, de ha jól emlékszem +/- de nem a numpadon és angol bill szerint. De bocs ha hülyeség...

Az nem jó.
Már próbáltam a billentyûn egyik gomb se hozza vissza .Esetleg a menüben nem lehet valami kapcsolót átállítani?
az X gomb kell neked

Üdv mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
ház tervezés közben elnyomtam valamit és az istenek se akar vissza jönni a háromszínû nyíl csak nagyon apróba alig lehet látni.
Azt szeretném kérdezni van-e valami olyan gomb a 3ds maxban ami mindent vissza állít eredetibe?
(Vagy ha nincs akkor legalább az irány nyíl legyen megfelelõ méretû.)
A válaszokat elõre is köszönöm.
acsati
nekem az elõbb az sg is alig jött be? mi van itt most? 😮
bon
Nem, de több másik magyar oldallas is gondjaim vannak.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

prohardver.hu nektek betöltõdik?

VisualHarmony
Szemetet?

Környezetes ötleteim voltak csak idõm nem volt rá, lehet majd csinálok valami rendes környezetet is😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

most nézem, hogy szemetet tettél rá.

megnézve a többi képet, szerintem kellene valami autentikusabb beállítás. ez most kicsit olyan mint a többi. sima mûtermi fotó semmi más. viszont ha betennéd valami 60-as éveket idézõ környezetbe(nem kell bonyolultra gondolni elég, ha színek vagy valami ikonikus részlet visszahozza), akkor már elsõ ránézésre is több lenne, mint a többi. ha ezt nem akarod, akkor viszont érdemes volna valami érdekesebb beállítást is készíteni érdekesebb világítással, doffal, grainnel, diakerettel stb.

a kép szép!
de becsípi a zacsimat ha pucéron eszem a lábasból a pörit, na meg a padlón is nagyon csúszik, meg hamar felszakad a furnér ha így támaszkodik le.
A "belsõ" nézethez adnék még egy kis koszt, használtságot a rúdra és a matricára, esetleg a matrica eredeti helyén maradt ragasztó is gyûjthetne egy kis koszt.
na meg a kép egy pici kontrasztot még elviselne(curves), de ez már lehet, hogy csak saját ízlés.

Elég régóta tanulgatom a 3d -és programokat próbáltam már szinte mindet, de van valami amit nem teljesen értek.
Kezdjük ott hogy van egy képem: http://world-union.hu/raktar/vertex.png
A program amit használok 3ds max 2012.

Itt látható egy model, line eszközzel rajzoltam majd shell, és konvertáltam poly -vá. Itt estem igazándiból gondolkodóba.

Miért is kéne nekem összekötni a vertexeket? Értem én hogy vannak oldalak (faces) és egy oldalnak vagy 3 vagy 4 pontja szokott lenni.

Lehetnek gondok belõle ha nem kötök össze vertexeket? Illetve ha lehetnek belõle gondok van olyan plugin ami megmutatja melyik pontok nincsenek összekötve? ( Bonyolultabb modellnél hasznos lenne )

A modellezésben ezt ha jól tudom topology -nak nevezik, mit is jelent ez a szó pontosan?
VisualHarmony
Nah tegnap az asszonyon kívûl már másra nem néztem rá(scriptek).
Viszont feldobom az AP hokedli megméretetésére készült képeimet hátha itt többen véleményezitek😊

Képek

VisualHarmony
Köszi, majd otthopn rájuk nézek. Igazából járólap készítéshez kéne. "Tört mozaik" lenne mint a képen de spirális formába kúszna össze vissza😄

vagy ezzel:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/clavertech-crack
esetleg
http://www.scriptspot.com/forums/3ds-max/general-scripting/crack-geometry-script
vagy
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/mbfracture

ezt én a rayfiretool-lal próbálnám.

VisualHarmony
Hali!

Nem tud v.ki olyan scriptet amivel ilyen "köveket" lehet generálni?

http://us.123rf.com/400wm/400/400/tonobalaguer/tonobalaguer1005/tonobalaguer100500189/6985773-masonry-rock-stone-tiles-floor-on-the-park-background-pattern-texture.jpg