3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Tudnátok adni valami szöveges, vagy videós tutorialt ahhoz hogy a mozgó csontvázhoz rögzített kamerának hogy tudom átvinni kulcsos kamerába? Tehát úgy értem, hogy ha törlöm a csontvázat és a karaktert, akkor megmaradjon a kamera és a mozgása. Remélem értitek.
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
<#law>#law><#pias>#pias>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
egyébként van új vray, meg phoenix. Phoenix Demo is van kint 2,0-ás a chaos weboldalán.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Létezik olyan spéci weboldal autómodellezéshez, ahol egy autónak a sematikus képét találom meg elül-, felül- és oldalnézetbõl?
Köszi!
találkozott már ezzel a problémával valaki?
\"So always look on the bright side of death\"
File Open Failed: bla,bla,bla.......
<#falbav>#falbav><#nemtudom>#nemtudom>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Nem akarok hülyességet írni mert nem vagyok akkor nagy UV tudós, de én ezt max akkor szoktam használni ha lusta dög vagyok v.mit normálisan kiteríteni, de nem probléma ha szét dobálja a max a polygonokat(Pl ha csinálok egy parkettát és tököm mind1 milyen elrendezésben vannak a polygonok mert úgy is csak egy random fa textura megy rá.)
Szal szeritnem itt a probléma ugye az, hogy van egy festett texturád és egy modelled amit az AUTOMATIC flatten uv szét hajigált és csak annyit vett figyelembe, hogy az elférjen scalezés nélkül a "térképeden"(ez benne az automatic).
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
Lenne még egy kérdésem.
Megpróbálkoztam a texture bakingel kétféle módon. Elõször a modellt egy objektumból alakítottam ki, majd bakeltem. Így mûködött, de egy textúrát nem tudtam jól illeszteni. Ezért megpróbáltam úgy, hogy különálló részekbõl rakom össze, majd attach-olom õket egy objektumba. Így is megcsinálja a textúrát, létrejön az UV. De ha rárakom a textúrát, nem illeszkedik. Ha az Automatic flatten UVs modifiert collapsolom az objektumra, akkor eltûnik a beállított uv.
http://imageshack.us/photo/my-images/833/21273199.png/
Ezt a leírást követtem (2. válasz):
http://answers.unity3d.com/questions/23513/3ds-max-unity-the-best-way-to-import-a-multisub-ob.html
Valakinek van valami ötlete?
\"freedom is not a licence for chaos\"
A részek összeillesztése helyett lemodelleztem a platformot újra, és megpróbáltam hozzáilleszteni a textúrákat (egyenlõre még 3 material slot segítségével), de probléma van a színekkel.
Így néz ki jelenleg:
http://imageshack.us/f/13/texturetest.png/
Pedig így kéne:
http://imageshack.us/f/72/platform4x4.png/
Mi lehet a gond?
Amikor össze attacholod azt a 8 objektumot akkor elvileg generál neked 1db Multi/sub object materialt a max(ha a pipával felveszed egy üres slotba az új object anyagát láthatod).
Úgy tudsz egy materialt használni ha az össze attacholt objektum UV térképét átrendezed(most oléyan mintha PSben az összes texturát egymásra dobtad volna layerenként) és Psben hozzá igazítod a dolgokat.
Legalább is szeritnem ez az egy járható út van.
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy játékon dolgozok, amit androidra és iOS-re akarok kiadni. A játék kész van, csupán a modelleket kell optimalizálni. Nem én készítettem õket, hanem megbíztam valakit, de nem optimalizálta õket valami jól.
http://imageshack.us/photo/my-images/72/platform4x4.png/
Ez a platform például 8 objektumból, és 3 materialból áll össze. Az objektumokat összeillesztettem. Azonban gondjaim vannak azzal, hogy hogyan textúrázzam megfelelõen. Nézegettem az interneten uvw módszereket, de így mindegyik platformank más-más lenne a textúrája.
Nincs olyan megoldást, amivel egy egységes textúrát rárakhatok az összes platformra?
Ilyen textúrára gondolok:
http://imageshack.us/photo/my-images/97/texturei.png/
Ti milyen megoldást javasoltok? Nagyon fontos lenne, hogy csak 1 materialt használjon 1 objektum.
Ha minden jól megy, még idén ki tudom adni a játékot, és nagyon megköszönném a segítséget!
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Ákos
a nurbs, a poly és a patch modellezés mind más és más metódust szeret, viszont egymással barátságban leginkább a poly és a patch van.
én azt ajánlom, hogy az alapokat patch-el rakd föl és poly-ban finomítsd.
a max-es vonal rajzolás szerintem az egyik legkézreállóbb. engem például a fotosopos vonalrajzolással lehet kikergetni a világból.
A kérdésem az lenne , hogy hogyan lehet a legegyszerübben felrajzolni a vonalakat amibõl felépül a felület és összekapcsolni egymással, mert nem valami egyszerüö maxban a vonal rajzolás, föleg görbe vonalban .
Ha repülöt készitek akkor célszerû a cross sectionoket megrajzolni és azokat összekötni vagy a külsõ felületével foglalkozzak?
Illetve mennyire legyen pontos , részletes a kiindulo forma ? késöb átalakitható sima poly felületté a modell ?
Még nem csináltam ilyet , igy meg akarom kimélni magam a rossz kezdéstöl .
textúrázni nem volt kedvem 😞 ezért lett gyorsban rádobva procedurális map.
azzal biztos szebb lett volna a végeredmény.
Az akác meg szerintem göcsösebb, keményebb, kisebb porusokkal a bütün(mivel gyûrûs likacsú fa).
Én inkább texturát használtam volna.
ezt én olyan akácfélének nézem.
Jó' van na asztalos betegség biztos megint😄
Viszont vizuálisan ez a procedurális fa annyira nem szép.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
nyomtam róla egy rendert neki.
Azért ramon kicsit spórolós volt😊
<#wow1>#wow1>
a maya a programok csákk norissza.
viszont annyit biztosan kapott érte, mint mi egy lakóparkért. :-(
http://www.youtube.com/watch?v=CGPDGoMIO3w&feature=youtu.be
amúgy igazad van.
nekem egy kicsit izzadságszagú ez a jelenet. van egy csomó poligon és az adja el, de ahol már villantani kellett volna ott annyira nem sikerült(pl. a kristálycsillár halott).