3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VisualHarmony
Belinkelem ide is a legutóbbi rajzom.
Várok mindenféle véleményt😊

Vintage pancsipancsi

Üdv, Adam

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

http://www.scriptspot.com/bobo/mxs9/DIMaster/index.html talán ez volt

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Haliho !
Valaki tudna segíteni: mi a neve annak a scriptnek amivel méretezni lehet az adott objectet, rendesen mint mûszaki rajzokon ?
Esetleg ha valaki fejbõl tudja a linket azt is megköszönném, de név alapján is biztos rátalálok ..

THX !!!

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Gomber
A skin modifier-el hogyan tudom normalizálni a súlyokat? Tehát az újak, a lábak végét, és a fejet (végtagokat)? Ezt már láttam de egyszerûen nem értem hogy kell.. van valami tutorial erre?

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Gomber
Sziasztok.
Valaki elmagyarázná, hogy ezt hogyan tudom megcsinálni? Külföldi fórum kértem segítséget, és tudnak is segíteni, csak nem tudom értelmezni.. :S Pár mondatot megértek, meg lefordítattam valakivel de még úgy sem értem... (LINK)

Ez lenne az:

"Some fundamental things to keep in mind that I believe are good practice are to bind the mesh at world zero in it's default pose, ideally zeroing out the object axis (in Cinema, aka 'pivot' in Maya) so that the mesh has zero for all of the translate/rotate values and 1,1,1 for the scale. In Maya when you bind a mesh to joints the coordinates of the mesh are automatically locked to avoid double tranformation issues, C4D is less fussy there, but it's still good to do I believe. It also makes things like scaling a rig safer.

I can see looking at your FBX files that the mesh was not zeroed out when bound, C4D and Maya handle this a little differently, which is why you get the offset mesh from the skeleton in Cinema. That's only half the issue though, the other thing is that the weights need to be normalized (ie every vert has to have 100% weighting to a joint or joints). I'm sure the editing weight tools in Max will have a Normalise function, both C4D and Maya do."

VO101Tom
#57949 választ neked szántam.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A CUDA-t külön telepíteni szerintem nem kell, a legfrissebb videokártya driverben kellene lennie, ami fel is van téve. Start menübõl indítva a "Select OpenCL devices for V-Ray RT GPU" programmal fel kell ismertetni az eszközöket, ezen is túljut hiba nélkül. A Vray RT oldalán leírják, hogy ennek hogy kellene mûködnie lépésrõl lépésre, de ez nekem nem segít. Rendernél az ablakban ahol az RT rendszerüzenetei vannak, ott írja, hogy a "Building Open CL trace program...". Ezután akad ki egy olyan fájlra való hivatkozással, amit meg sem találtam a winyón :/ És innen nem jutok tovább, errõl a hibáról már nem találtam semmit google-n.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ariont nem próbáltam, de alternatív megoldást keresgéltem én is, a ratGPU-ba botlottam bele, ez Max alá telepíthetõ ingyenes kis renderer, de nagyon fapados és tök alap teszteknél is lassabb és rondább mint a VRay. Egy komplexebb modellen már meg sem próbáltam.

www.pumaszallas.hu

Aldaryn
VAlami akkor ott nem stimmel, sajnos nem mindig egyértelmû hogyan kell egy CUDA vagy OpenCL keretrendszert feltenni, beállítani, hogy azt programok használni is tudják, a VRay RT esetében is könnyen lehet, hogy errõl volt szó. Az olvasott hozzászólások, vélemények alapján az RT ráadásul kicsit kényesebb is a futtatási környezetre, de biztosan mûködik "gamer" kártyákon is, ráadásul a gamer kártyák agy része elég jónak nevezhetõ számítási teljesítményben akár egy tesla vagy quadro/firepro kártya mellett is, utóbbiak elõnye legtöbbször a sok sok memóriában rejlik, amit gamer kártyákra még nem tesznek.

A legtöbb hivatalos VRay RT bemutató, ami videóként a neten elérhetõ, gamer kártyákon futott, ha jól emlékszem.

per aspera ad astra

noh, ezen már én is gondolkodtam...
Nekem ASUS ENGTX460-om van (tudom, gming card, de CUDA-s elvileg) és sehol nem használja ki, vagy ha igen, akkor se "15-20 times faster..."
Nemrég próbáltam az Arion rendert, hátha... az még csak fel se ismerte a CUDA-t :/

Az ehhez hasonló GPU renderer demokban viszont mindig 2-4 Tesla kártyát használnak, lehet csak azokkal gyorsabbak 😄

\"freedom is not a licence for chaos\"

VO101Tom
Sziasztok.

Kipróbáltam volna, hogy az nVidia CUDA mit tud javítani a renderidõn (elvileg a gtx560Ti kártyám támogatott), de a VRay RT OpenCL azonnal lefagy, amint a renderre klikkelek (teljesen új feltelepített Max 2012 és Vray 2). De csak a Vray RT renderer, minden más mûködik tovább. A GPU gyorsítású, 5x-20x gyorsabb render nagyon jól hangzik, de gyanúsan kevés infó van errõl neten. Friss infó meg pláne.

Túrtam a google-t, pár fórumon a Vray RT-t szidják, hogy instabil mint állat, viszont a cuda-ról nem sok szó esik. Ahol igen, az meg 1-2 éves topik. Az nVidia oldalán érdemi infó nincs, ezért gondoltam megkérdezem, ezt próbálta már valaki? Lehet mûködõképes dolgot kikalapálni belõle, vagy Max alatt felejtõs?

www.pumaszallas.hu

2012- mi változott? az index.hu mostantól középre ígazítva jelenik meg!
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ment válasz.

irtam privit😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Jó! 😄

per aspera ad astra

thomasginses "beteg" otlet😄 fasza😊

ThomasGins
Kis szilveszteri NFR, olyan amilyen😊

\"So always look on the bright side of death\"

hunkircsi
Kicsit megkésve, de csak most értem haza: BUÉK!!! Elcseszett MAX verziókban szegény új esztendõt!

Ki korán kel, poligont lel.

VO101Tom
Én ilyet használok, nagyon megéri az árát. Egy gondom van vele, Swift loopot használva nem szabad hozzányúlni, mert valamiért a max ettõl kiakad. De mivel azt csak ritkán kell, egyébként meg qrvajó, én mindenképp ajánlom!

www.pumaszallas.hu

repvez
BUÉK mindenkinek !
npeter
jövök én is: BÚÉK! <#pias>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

aztat
BUEK😊

ThomasGins
BÚÉK!

BUEK komák!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Gomber
Miért b*asza el? :S

Ja, mégegy kérdés, ha már éppen itt vagyok. 😊
Valamilyen 3DX Connexion cuccot használ itt valaki?
Gondoltam veszek egy Space Navigatort, sokan dícsérik.
3DX Space Navigator

Vagy ha hülyeség amit beszélek, akkor oltsaok le nyugodtan, most próbálok belemélyedni a dologba. 😄

Hát, pl, ha sok vonal van egymás mellett, akkor perspektívikus nézetben (ahol mondjuk éppen nem wireframe van, hanem shaded) könnyebben "megtalálom" (jobban látom, hogy mit alakítsak még rajta) az adottat (fõleg, ha mondjuk background (egy blueprint) is be van állítva a nézetben) ha szép fehér lesz amíg babrálom és mondjuk nem kék. (vagy pl. ha úgy van a "háttér", hogy plane-ekre van ráfeszítve a kép (blueprint), akkor kifejezetten elõnyös, ha nem wireframe-ben akarom körberajzolni, vagy utólag módosítani 😊)

Egyébként a másik ide kapcsolódó kérdés (bocsánat, de nem találtam erre megoldást, vagy lehet, hogy csak nem elég kitartóan kerestem), hogy az megoldható e, ha olyan van (mint fentebb írtam), hogy plane-re van ráfeszítve a blueprint, akkor mondjuk wireframe-be kapcsolva azt ne érintse? Tehát a készülõ modell wireframe-ben van, de a szintén a képen található plane-re feszített blueprint megmarad shaded nézetben. (huhh, remélem sikerült érthetõen leírni amit akarok 😊)

Tehát be lehet azt állítani valahogy, hogy egy adott objektum mindig shaded módban legyen, akkor is, ha az adott nézetben wireframe módra váltok?

Gomber
Áh, ez nem olyan jó... :S C4d be már elég jól megtanultam texturázni, de egyszerûen nem jövök rá hogyan tudnám átexportálni az animált karaktert c4dbe. 😞 Fbx el eltorzult egy csomó testrész, nem értem miért nem jó.

ThomasGins
van egy pipetta ikon a mat editorban.

Gomber
Valaki megtudná mondani hogy tudom módosítani a beimportált vagy megnyitott modell texturáját? Mert ha kijelölöm a tárgyat, és megnyomom az "M"-et akkor nem adja ki.

a kerdest ertem a miertet nem?
szoval miert kell ez neked? hatha ennel egyszerubb megoldas is van

Elnézést, hogy egy teljesen bagatel kérdéssel zaklatom a társaságot, de ha rajzolok egy sima vonalat (aminek a színe mondjuk kék) az megoldható valahogy, hogy kijelölésnél akkor is fehérre váltson, ha az adott viewport-ban shaded/realistic megjelenítés van beállítva? (ugyanis ezekben kijelölve is kék marad)
Wireframe-nél természetesen fehér lesz, ha ki van jelölve, de én azt szeretném, hogy "egyéb" beállítás mellett is fehérre váltson amikor kijelölöm.

Megoldható ez valahogy? Köszönöm a választ.

En ez ugy küszöbölöm ki h a ref kép kontrasztját leveszem photoshopba, h ne legyen benne teli fehér kicsit szürkébbre. Amugy valahol be lehet alitani azt is h a kijelölésnek legyen mas szine de sztem jobban jarsz a ref kép modosítással

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

repvez
Ez volt a baj, de még nem az igazi, mert fehér a vonal szine, hiába van megadva neki más szin és igy nem látom a refképen ha nem pont a vonalon megyill. a pers. nézetbe is beleolvad a háttérbe
nem lehet, hogy hide-olva van az adott layer?
néha nálam is elõfordul, hogy hide-olok pár layert és aztán az lesz a default.
hátha segít

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

repvez
az mitöl van és mit lehet tenni ellene ha a maxban nem tudok vonalat rajzolni? vagyis lehet hogy tudok, de nem látszik.
rámegyek a shape->splines menüben bármelyik opciora és nem látok semmit sem hogy a viewportba megjellene amikor kattintok vagy huzom az egeret a végén megjelenik a manipulator a közepén de nem látom hogy mit sikerült rajzolni.

3ds Max 2011 Service Pack 2 32bites ,de win7 64biten használva
használ CAT et sztem sokkal jobb cumó

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Gomber
Azt hiszem rájöttem, a "Select and Link" miatt nem volt jó.

Gomber
Valaki tudna segíteni?

Az mitõl lehet, hogy csak a jobb lábát viszi arrébb a "move all mode"? Kijelöltem a Bip01-õt mert ugye azzal lehet a csontvázat mozgatni... egyszerûen nem értem. Valaki?

nah ilyen ho se lesz iden...😄

a hó és a pot! nagyon romantikus!

lac coo
Közben megtaláltam, ne fáradjatok .

ThomasGins
Kis NFR...

lac coo
Sziasztok !

Régi kedvenc unwrap uvw cuccomat keresem ,sajnos meghalt a hdd-m és nem emlékszem a nevére, google sem segített.
Talán valakinek beugrik...
ami legjellemzõbb volt, hogy a kijelölt vertexeket egy kattintásra sorba vagy oszlopba rendezte, ennek három piros négyzetecske volt az ikonja...😊
amúgy kb ugyanúgy nézett ki mint a gyári.
Ha valakinek ez alapján beugrik, kérem segítsen !

THX !

nem tud valaki valami 3ds challanget mostanában.
Esetleg lista oldal, ahol listázva vannak az ilyen jellegû jellegû 3ds challengek?

ThomasGins
Hogy legálisan bunkóskodhassunk😊

Gomber
Minek van ez az oldal ha senki nem segít?

ThomasGins
kellkarünn!

hunkircsi
Boldog Békés Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumozónak! És ahogy zenoka is mondta, pihenjetek sokat. Nem is gondoltam volna, hogy az lesz számomra majd az ünnep, ha be sem kell kapcsolnom a gépet 😊

Ki korán kel, poligont lel.