3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Valaki tudna segíteni: mi a neve annak a scriptnek amivel méretezni lehet az adott objectet, rendesen mint mûszaki rajzokon ?
Esetleg ha valaki fejbõl tudja a linket azt is megköszönném, de név alapján is biztos rátalálok ..
THX !!!
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
Valaki elmagyarázná, hogy ezt hogyan tudom megcsinálni? Külföldi fórum kértem segítséget, és tudnak is segíteni, csak nem tudom értelmezni.. :S Pár mondatot megértek, meg lefordítattam valakivel de még úgy sem értem... (LINK)
Ez lenne az:
"Some fundamental things to keep in mind that I believe are good practice are to bind the mesh at world zero in it's default pose, ideally zeroing out the object axis (in Cinema, aka 'pivot' in Maya) so that the mesh has zero for all of the translate/rotate values and 1,1,1 for the scale. In Maya when you bind a mesh to joints the coordinates of the mesh are automatically locked to avoid double tranformation issues, C4D is less fussy there, but it's still good to do I believe. It also makes things like scaling a rig safer.
I can see looking at your FBX files that the mesh was not zeroed out when bound, C4D and Maya handle this a little differently, which is why you get the offset mesh from the skeleton in Cinema. That's only half the issue though, the other thing is that the weights need to be normalized (ie every vert has to have 100% weighting to a joint or joints). I'm sure the editing weight tools in Max will have a Normalise function, both C4D and Maya do."
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
A legtöbb hivatalos VRay RT bemutató, ami videóként a neten elérhetõ, gamer kártyákon futott, ha jól emlékszem.
per aspera ad astra
Nekem ASUS ENGTX460-om van (tudom, gming card, de CUDA-s elvileg) és sehol nem használja ki, vagy ha igen, akkor se "15-20 times faster..."
Nemrég próbáltam az Arion rendert, hátha... az még csak fel se ismerte a CUDA-t :/
Az ehhez hasonló GPU renderer demokban viszont mindig 2-4 Tesla kártyát használnak, lehet csak azokkal gyorsabbak 😄
\"freedom is not a licence for chaos\"
Kipróbáltam volna, hogy az nVidia CUDA mit tud javítani a renderidõn (elvileg a gtx560Ti kártyám támogatott), de a VRay RT OpenCL azonnal lefagy, amint a renderre klikkelek (teljesen új feltelepített Max 2012 és Vray 2). De csak a Vray RT renderer, minden más mûködik tovább. A GPU gyorsítású, 5x-20x gyorsabb render nagyon jól hangzik, de gyanúsan kevés infó van errõl neten. Friss infó meg pláne.
Túrtam a google-t, pár fórumon a Vray RT-t szidják, hogy instabil mint állat, viszont a cuda-ról nem sok szó esik. Ahol igen, az meg 1-2 éves topik. Az nVidia oldalán érdemi infó nincs, ezért gondoltam megkérdezem, ezt próbálta már valaki? Lehet mûködõképes dolgot kikalapálni belõle, vagy Max alatt felejtõs?
www.pumaszallas.hu
😄
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
Ki korán kel, poligont lel.
www.pumaszallas.hu
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
BUEK😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Valamilyen 3DX Connexion cuccot használ itt valaki?
Gondoltam veszek egy Space Navigatort, sokan dícsérik.
3DX Space Navigator
Egyébként a másik ide kapcsolódó kérdés (bocsánat, de nem találtam erre megoldást, vagy lehet, hogy csak nem elég kitartóan kerestem), hogy az megoldható e, ha olyan van (mint fentebb írtam), hogy plane-re van ráfeszítve a blueprint, akkor mondjuk wireframe-be kapcsolva azt ne érintse? Tehát a készülõ modell wireframe-ben van, de a szintén a képen található plane-re feszített blueprint megmarad shaded nézetben. (huhh, remélem sikerült érthetõen leírni amit akarok 😊)
Tehát be lehet azt állítani valahogy, hogy egy adott objektum mindig shaded módban legyen, akkor is, ha az adott nézetben wireframe módra váltok?
szoval miert kell ez neked? hatha ennel egyszerubb megoldas is van
Wireframe-nél természetesen fehér lesz, ha ki van jelölve, de én azt szeretném, hogy "egyéb" beállítás mellett is fehérre váltson amikor kijelölöm.
Megoldható ez valahogy? Köszönöm a választ.
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
néha nálam is elõfordul, hogy hide-olok pár layert és aztán az lesz a default.
hátha segít
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
rámegyek a shape->splines menüben bármelyik opciora és nem látok semmit sem hogy a viewportba megjellene amikor kattintok vagy huzom az egeret a végén megjelenik a manipulator a közepén de nem látom hogy mit sikerült rajzolni.
3ds Max 2011 Service Pack 2 32bites ,de win7 64biten használva
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Az mitõl lehet, hogy csak a jobb lábát viszi arrébb a "move all mode"? Kijelöltem a Bip01-õt mert ugye azzal lehet a csontvázat mozgatni... egyszerûen nem értem. Valaki?
Régi kedvenc unwrap uvw cuccomat keresem ,sajnos meghalt a hdd-m és nem emlékszem a nevére, google sem segített.
Talán valakinek beugrik...
ami legjellemzõbb volt, hogy a kijelölt vertexeket egy kattintásra sorba vagy oszlopba rendezte, ennek három piros négyzetecske volt az ikonja...😊
amúgy kb ugyanúgy nézett ki mint a gyári.
Ha valakinek ez alapján beugrik, kérem segítsen !
THX !
Esetleg lista oldal, ahol listázva vannak az ilyen jellegû jellegû 3ds challengek?