63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    haha....en akkor akarok elkezdeni zbrushozni....
  • putyi
    én mindig csak letöltöm az aktuális legfrissebbet, de sosincs idő a tényleges kipróbálásra.
    de most már csakazért is megnézem. mondjuk a jövő héten:-)
  • Csicsó3d
    én 601-el ismerkedek egy ideje és eléggé bejön :)
    Persze még nekem se áll kézre és sokkal hamarabb megoldok bármit maxon belül, de általában ha van kis időm rá, akkor utánajárok hogy lehet ugyanazt modoban.
    Amiről te beszélsz az nekem is piszok fura volt (oscillate vagy mi a tököm a neve), de ki lehet kapcsolni minden viewportnál akár külön is, ráadásul a navigation hotkey-eket át lehet map-elni maxosra (bár akkor ahogy néztem felülír pár modo-s hotkey-t), szóval én inkább megtanultam azokat, nem vészes a különbség.

Én csak ajánlani tudom, renderelésben piszok gyors. Material editor ami elég fura még mindig, de ha megérted akkor az is király :D
  • zenoka
    +1
    öregek vagyunk:)
  • atiwrc
    Megpróbálom, köszönöm!
  • bencsab
    már az 501-es verziónál elhatároztam, hogy megtanulom, de olyan szinten nem áll kézre, hogy egy óra bosszankodás után uninstall lett a vége.
    ott kezdődik a fejfájás, hogy a 3d navigáció nagyon elbaszott benne, valahogy egész másképp volt a zoom pan meg orbit.
    a másik ami nálam vállóok, ha nem tudok rajzolni egy normális pontos vonalláncot benne (akkor ez valahogy nem sikerült)
  • bencsab
    ez jól hangzik:
    Large scene performance improvements by as much as 175x.
    :D
  • putyi
    azért a luxology, izé the foundry sem tétélenkedik:

modo701
  • zenoka
    van lehetoseg.
    animald a faloff mapot (mint mask) az objecten kedved szerint a ket material atmenetehez...
  • atiwrc
    Hello!
    Érdeklődnék hogy maxban van e arra valami módszer hogy egy ilyen képet rendeljünk?
    http://img231.imageshack.us/img231/8834/suzy7oz.jpg

Nem képhez, hanem animációhoz lenne rá szükség( oldalra mozog a kamera és folyamatosan jelenne meg a wireframe háló helyett a texturázott model), ezért nem jó a ps-es megoldás.

Válaszaitokat előre is köszönöm!
  • bencsab
    Nagyon ötletes! Munkdjuk javított volna a hűtés hatékonyságán, ha a processzorhűtőt 90 fokkal elfordítva teszi fel az alaplapra.
  • putyi
    mindig csodáltam az ilyen embereket:
    ikea renderfarm
    nincs valakinek egy állványos fúrója?
  • tilbury
    Használd a RenderMask scriptet. tökéletes arra amire neked kell.
  • trialboj
    Üdv, azt szeretném tudni, hogy van-e rá mód, hogy bizonyos tárgyakat maszkal eggyüt mentsek ki maxból, hogy psben ne kelljen körbejelölgessen... Eddig a Cebas psd managert használtam de eléggé instabil, sokszor kifekszik, és gondoltam lehetne 1xübben.

3d-s galéria, lehet sokan ismerik, az első munka hihetetlen, és kb a többi is...
  • Aldaryn
    Az, hogy nem tud automatikusan felületet követni egy kicsit behatárolja a könnyű kezelhetőségét... hehe :D Elég egyértelműen látványtervekhez készült gyors megoldás, oda pont jó.
  • ThomasGins
    Az majd másik ficsör lesz a 2015-ben:)
  • zenoka
    padkan ne maszkaljon le fel a kis ember mert eluti a villamos...
    dombon se maszkaljon hanem ucsorogjon szepen:D
  • putyi
    kivételesen van saját fejlesztésük is e téren. golaem néven fut. ettől függetlenül persze lehet, hogy az anima van bedrótozva. ebben a fejlesztésben nekem csak az nem tetszik, hogy az útvonalat a járófelülethez kell igazítani. Elég macerás egy dimbes dombos felületen, vagy csak az egyszerű padka esetében is.
  • ThomasGins
  • bencsab
    Igazából hasznukra fordíthatnák a dolgot: lehetne egy workflow kapcsoló, hogy modelling vagy drafting, és akkor mondhatnák hogy új feature van benne. Csak menjen a progi újraindítása nélkül is.
  • Aldaryn
    Hehe... Nem, az Audodesknek nem szokása, hogy így fejlessze a termékeit, különösen a MAX-ot nem.
  • bencsab
    lassan úgy érzem, hogy úgy kell tudni használni a maxot, mint egy kubikus. úgy ahogy a lapát meg az ásó sem ugyanarra való, a nitrous és az opengl is külön eszközök. előbbi 3d modellezéshez, utóbbi nagy spline-ok kezeléséhez jó. nem hibáztatom a 3dsmaxot, elvégre is a való életben sem elvárható, hogy a lapáttal tudjak gödröt ásni rendesen... :D
  • ThomasGins
    Nem ezt vásárolták fel?
    Pont ilyen volt a max pluginja.
  • bencsab
    na, végre valami előremutató fejlesztés:
    http://www.cgrecord.net/2013/03/3dsmax-2014-sneak-peek-video-populate.html
  • putyi
    ha a vertexek mesélni tudnának....!
  • zenoka
    atyauristen mit kaptal?:D
    archicades modellektol nem kell felni mert tudhatod elore hogy csak at kell rajzolni az egeszet es akkor nincs gond:)
  • putyi
    eddig azt hittem, hogy az archicad-es modellektől kell félni, de már tudom, hogy az igazán félelmetes az, ha egy ac-es max-ezni kezd.
  • bencsab
    Aldaryn-tól vettem át a hasonlítást. Tény, hogy összetettebb.
  • putyi
    lehet, hogy nem a fotosoppal kellene hasonlítgatni. azért egy picit összetettebb.
  • bencsab
    Fasza! Na és a maxban a reflectionnél melyik görbét kell beállítani? piros, zöld vagy kék? gondolom a zöldet, nem?
  • bencsab
    Nálam is SSD a rendszermeghajtó, a 3dsmax is egész gyorsan indul. Persze nem egy photoshop, de azért gyorsabb, mint vinyóval. Egyik ismerősömnek volt gondja még ssd-n a lassú max indulással, egy alaplapi firmware frissítés megoldotta a problémát.
  • Aldaryn
    De tény, hogy lassan, de fordulni látszik a MAX 8 után elkezdett idétlen fejlesztési stratégia.
  • Aldaryn
    Gondolom van egy mennyiségű mérges ser, amit már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Azért ezzel a user feedback rendszerrel erősen betettek saját maguknak, mert jött pár nagyon legitim megjegyzés a userek részéről, ami pillanatok alatt több száz szavazatot kapott, és a fejlesztők csak hebegni habogni tudtak, hogy miért is van úgy, ahogy, és miért is jó az, ahogyan van. :D
  • putyi
    a másik kalap szar. bocs, de szerintem ugyanolyan lassan nyílik.
  • putyi
    Azért régen egy új verziót mindig azzal kezdtek bevezetni, hogy gyorsabb lett a képernyőkezelés, kisebb fájlméretet használ, optimalizálták a tököm tufja mit és csak ezek után jöttek az új fícsörök. Aztán jött az új divat, hogy a marketing határozza meg a fejlesztési stratégiát (kb a max8 óta) és azóta megy a szopás, azzal hogy bedrótoznak mindig valami újat a régivel viszont ben foglalkoznak. Ez a módszer úgy tűnik, most kicsit alábbhagyott. Mintha a 2011-12 óta nagyobb hangsúlyt fektetnének a működésre, aminek én spec. örülök, mert annyira nincs szükségem arra, hogy újab plug-in-t drótozzanak be, sokkal inkább arra, hogy működjön tisztességesen a program. Az pedig, hogy ezt újabb verziószám alatt teszik leginkább az eddigi szerződéseknek köszönhető, ugyanis a sima javításért nem nagyon kérhetnének pézet.
  • ThomasGins
    öööö Maya?
  • Aldaryn
    Amióta SSD-n van a rendszer, gyakorlatilag majd minden napi szinten használt program megtáltosodott, és másodpercek alatt elindul. Photoshop gyorsabban betölt, minthogy észrevenném. Minden program töltődési ideje a töredékére csökkent, egyet látványosan kivéve. Na, vajon melyik az?
  • Aldaryn
    Nem tudom, ismertétek-e, roppant hasznos, és érdekes: http://refractiveindex.info/

IOR és elnyelési táblázatok majdnem mindenre. Hörcsörge mondjuk nincs. Kár, hogy a táblázat nem interaktív, ha pontos adat kell, akkor kézzel kell megadni a vizsgált hullámhosszra vonatkozó adatokat. Meglepő adatokkal mondjuk a fémeknél. Itt nyer értelmet, hogy miért faszábbak a direkt IOR lutok, mint egy sima egyértékes konstans, és tudtommal MR alatt előszeretettel használják is.
  • zenoka
    akkor en vagyok rosszul bekotve en mindig a paratlanokat hasznalom.. bar a 2013 at meg meg sem neztem..
  • ThomasGins
    Én is:)Párosra váltás páratlan évben, addigra frissités is van:)