63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Hali!
    Gondolom en vagyok le maradvaazt meg mindig nem lehet max 7 ben megcsinalni hogy a direct light tukrozodjon a feluleten? Nem rohogni ha nagy baromsagot kerdeztem. Ha meglehet csinalni erdekelne a megoldas
  • Aldaryn
    Jó gáma, kicsit sivár, de a sztori meg a tálalás tekintetében kict kilóg a sok agyatlan mészárlós, versenyzős játék közül.
  • 4D
    Pihenésképp, megnéztem egy játékot, és nem bírtam megállni, hogy ne tegyem be, hiszen a mértéket igyexünk magasra tenni. Ezt a pofátlan textúra tükrözést a falakon, az amúgy nem csúnya Fear ben.

• nenad
    este talan lesz idom es akkor megnezem.
  • ThomasGins
    Nincs valakinek egy 323-as mazda modellje vagy blueprintje?:)
  • nenad
    az interioron latszik hogy irradiances.
    remelem hamarosan kidobjak a rhino verziot is.
  • nenad
    real RGB channel kell.
  • Aldaryn
    ...na, majd du. mutatok valami komolyabbat. ;) Az meg bezony dof, más erre rávágná, hogy életlen a tükör. :D Maxwellezés óta megszokás, hogy a dof alapból ON. :)

Amúgy van egy komoly problémám.: Mi a rákért nem tudok hdr képet menteni ki maxból??? A doksi szerint ehhez csak az unclamped gbuffer channel kellene, ami jelen is van, és MAX VFB-ben "jól" is néz ki. De ha elmentem a képet pl. exr-ben, vagy hdr-ben, vagy log fp tiff-ben, akkor egyszerűen az ldr data-t menti ki. Ugyan ez igaz a VRAy VFB-re is. belehülyülök. Clamp output off, ennél többet nem tudok. :\ Ha 16 bites nem float tiff-be mentek, akkor meg kiment kb 1-2 plusz stopnyi infót, ez jól látszik pl. PS-ben.

Télleg, Brazil devel blog-ot szoktátok nézegetni?
  • nenad
    mos nezem a tukorben Dof van! ;)
  • nenad
    hat ize... :)
    ez Aztan a furoszoba!
    Szep voros fa, kikukucskalo felul! :D
  • Free
    :c) apropó Fürdőszoba.. én épp a lakásomhoz keresek igazi hagyományos magyar WC csésze modelt. nincs kedvem meg időm lemodellezni :c) /lusta mint a dög/
  • Aldaryn
    Most, így belegondolva, akár neki is állhatnék MAXban összerakni egy kellemes fürdőszobát... :)
  • ThomasGins
    Sajnos ez igy van. Majd ha épitkezel csinálunk neked fürdőszoba projectet,nem mintha félteni kellene...:)
  • Aldaryn
    Sanos a legtöbb átlagos hazai épület sok crnell box egymás melé tolva. Főleg éjszaka. :P Ha egyszer, valaha építkezek, azért szeretnék kcisit izgalmasabb fényviszonyokat.
  • ThomasGins
    Szóval te egy cornellboxban szeretnél fürdeni salgókabinban:P
    Bocs:)
  • Aldaryn
    Jah, annyit még lehagytam, hogy intensity color mapping van a képen, hogy kompenzáljon a lámpák okozta kiégésen valamennyit, szinte semmit nem változat a színeken, de sokat elent az a plusz pár stopnyi tartomány. ;)
  • Aldaryn
    Hogy ne maradjak le erről a linear workflow-os dologról... Időközben rájöttem, hogy egy ideje átálltam én már erre, csak nem tudtam, hogy ez az. Eddig gamma correcton color mapping (0,45 bright) és PS-ben durva brutál textúra sötététés+szaturálás jelentette ezt, de így sokkal elegánsabb, hogy konkrétan be tudom állítgatni az input/output dolgokat, és minden színem marad is olyan, mint amilyennek szeretnm. szal, thx. Nenad, hogy felhívtad a figyelmünket! :)

[URL=http://www.kepfeltoltes.hu/051214/1069211112al_goes_linear_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]életem első "linear workflow aware" képe[/URL] ami nem más, mint egy 4,5 perces demó Kedvesemnek arról, hogy mit értek én 2kultúrált zuhanykabin" alatt. :) lsétáltunk ma valami szupercsicsás hidromasszázsos, nevedenszólítós, orvosi műszer szagú zuhanykabincsoda mellett, ami őt nagyon lenyűgözte, és egyszerűen nem értette meg, miért nem hat meg engem ez az egész. 400.000 forintot egy zuhanykabinért, ami ráadásul úgy néz ki, mint valami hibernálókabin egy rssz német sc-fi-ből? ...ah, azt már nem. Ennyi pénzből az egész fürdőszbát összerakom szinte. :P
  • Pitbull90
    Hát.. egyre jobb lesz.. de sajna nálam vray sehogy nem megy.. és az a sima render nem csinál vamai szép képeket.. mental jobbat csinál.. csak ott meg a DOF nem megy... szal várok h a vray vhogy elinduljon mindig próbálgatom de nem sok sikerrel..:S
  • szaki
    párszor beszéltünk már, de gondoltam szólok, mert ha invertálnád photoshop-ban rögtön világos lenne és a lényegen nem is változtatna
    hogy sikerült a fa házzal, fűvel animképed? sikerült megoldanod?
  • szaki
    melt
  • Pitbull90
    Nah ez a beszéd...;)

Egyébként.. nem viszajászás kell nekem abban.. hanem hogy elolvadnak a darabok... és abból kijön egy másik test
  • Atika :o)
    ok megprobalom ugy is de eddig nem volt ra soha szukseg hogy kihuzzam :) koszi a segitseget remelem hogy mar jo lesz
  • szaki
    de jó vagy, párszor már beszéltünk már egymással, hogy megharagudjál, bocs má, na má, csak gondoltam feldoblak egy kicsit, de photoshop-ban tudsz adni egy kis színt neki és ki is tudod világosítani, de a legjobb, ha invertálod és máris világos
    de tudod mit? úgy csinálod ahogy akarod, semmi gond
  • Pitbull90
    Most ha sötét akkor mivan.. a fekete a kedvenc színem.. és mindig feketében járok.. de nehogy azt hidd h egy sötét vandál vok.. mert 1áltán nem...
    attól h sok feketét használok az semmit nem mutat
  • szaki
    install közben nem árt kicibálni a netkábelt, há me minek küldene át vicceket vagy 40-et
  • szaki
    jaj bocs, nem, hanem a 'philipp71'-nek, mert ruhagyűrődés ügyében ő írt, csak próbáltam segíteni, mert ugye olyan buzgómócsing vagyok, hogy még arra is válaszolok olykor, amit meg se kérdeztek, hát nem jó?
    még mindíg jobb, ha, aki amit tud nem adja át másoknak, mert ugye sose lehet tudni, hogy egy munkán dolgozik valaki éppen azzal fut össze, akinek segített valaha, ennyi
    nem segitett ugyan azt csinalja hat en ezt mar nem ertem mi a .... kell neki
  • philipp71
    Gondolom nem nekem akartad ezt írni :)
  • szaki
    regedit-ben töröld ki a chaost és rakd fel újból, előtte zárd be a server prg-ot (ha 1.47...)
    az mitol lehet hogy eddig mukodott a vray-em most meg szarik ra menni ujradobtam a maxot is es semmi ha elinditom a maxot kivalasztom a vrayt a renderek kozul az csatlakozik a VRLserverre es rogton close conection-t csinal es nem birok rajonni hogy miert
  • szaki
    robbantsd szét és állítsd be az animot visszafelé és így a kulcsok is ellenkezőleg fognak végigmennni, mintha összeállt volna a tárgyad (bocs, de azt hittem, hogy a monitorom pixelei szálltak el, de olyan sötét a Pitbull alatti akármi képecske, hogy az nem hemmi - ez az ember lelki világát mutatja - Feng Shui) nem cikizésnek, mondom
  • szaki
    van egy manusod, aki pulóverben van és ahogy hajol itt-ott gyűrődik a ruha vagy húzódik
    ha nagyon super dolgot akarsz csinálni, akkor amikor készen van a manusod mented, majd ezt alakítod tovább
    Egy tükör előtt megálsz és nézed, hogy hol gyűrődik és hol húzódik
    a Meshsmooth után a manus pulóverén pl. a hónalj környékére (látod a tükörben) Cut-al (Edit Poly/Edge) vonalat húzol a ruhahúzódás irányába, ha ezzel megvagy akkor a kijelöléshez csak ezt a csíkot fogod meg vonal szinten és módosítót raksz fölé XForm, majd a gizmot mozgatod a manusod-hoz képest, aztán feljegyzed, hogy 0 és 3.2 között kell mozgatnod ahhoz, hogy semmi, vagy max gyűrődése legyen. Ha szükséges akkor a biped-alak felkarjához egy vezérlőt rendelsz hozzá és amikor a kar mozog és eléri a test elé emelést, akkor emelkedjen ki, vagyis ha lelóg, akkor = 0, ha pedig előre nyúlik akkor = 3.2-vel
    Animálásnál az Auto Key bekapcsolása után és amikor a biped-alakod már mozogatja a karját, akkor ő már automatikusan megfogja mozgatni a ruha húzódását, már semmit nem kell csinálni vele.
    Ha a ruha pedig gyűrődik, amikor lehajol, a hasa környékén, akkor a módosító, már egy méretállítású módosító gizmójának a változtatása lesz az adott (kifelé 0 és pl. 3.5 között ahogy az előbbinél, de még a redők összenyomását is be kell állítani) irányba és ezzel egyidőben magasságban méretezik. Vagyis most ha a 4 spine-ból lévő biped-alak hasa/mellkasa előre hajol, akkor ezek gyűrődnek és összenyomódnak, persze ez automatikusan is elvégződik, amikor a mesh manus hasa környékén lévő Spine-ok Envelope görbéjét állítod.
    A testen lévő összes gyűrődést így tudod beállítani, amihez akár külön állítócsúszkákat is helyezhetsz, ha azt kézzel is után akarod állítani
  • philipp71
    Aha,kösz.Az egyből rá festéssel az volt a baj,hogy ha vannak világos meg sötét részek,akkor nem fogja be egyenletesen a textúrát,de megpróbálom akkor a külön layert.
  • Pitbull90
    Hy
    Tud valaki abban segíteniu.. hogyha összetörök egy testet annak a darabjai összeolvadnak? mint a THX introjában. Ilyen van a max 7.5ben vagy essetleg ez egy külön pulign..? ha igen ezt hol tudnám vhogy megszerezni nem 3 napra.. vagy ha tudja a max ezt mien néven keressek rá...
    Előre is köszi
  • bencsab
    Festheted egyből rá is (burn, dodge tool-ok), de célszerűbb egy külön layer-re, és screen vagy multiply módban rátenni.
  • philipp71
    Sziasztok

Nem rég kezdtem el photoshopban a textúrakészítéssel is kicsit foglalkozni.
    Az érdekelen,hogy ha van egy mintás ruhatextúrám pl,akkor arra hogy tudom normális gyűrődéseket csinálni? mert eddig sehogy sem akar összejönni.
    Mert a a nulláról megfestek gyűrődéseket egy színnel,akkor oké,de egy mintás textúrára festeni,már nem működik.Ti hogy szoktatok ilyet csinálni? vagy a gyűrődést az valahogy külön layer-re kellene tenni?
    Vagy van valami ilyen tutorial valahol,ahol nem egyszínű ruhát festenek?
    Előre is kösz!
    Ez egy 3 fazisu Siemens motor lesz :) de ez meg csak a forgoresz es az se teljessen meg sok munkam lesz vele :(
  • grizzly21
    sztem a star warsból egy fogat erőmüve:D
  • KisQbi
    szép lesz.... de mi is ez?
    na megyek beteszem ebbe a gepembe is a vray-t aztan suli utan kiprobalom :)