3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

felkeltem, aludtam ezuttal 😊
egyebkent nem is nagyon tudok aludni reggel 5-6 utanig.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Nem aludtál már megint, vagy már felkeltél? 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

keprol sokkal egyszerubb a feladat ez teny 😊
bar sztem egyik sem adja azt az igazi jegkocka feelinget legalabbis szamomra. Egyebkent meg tenyleg sokfele van, tisztabb, bubisabb, stb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
jobb! Ha az alján az olvadt jég víz formájában, akkor arra az objectre dogbj még rá egy turbosmotthot, szerintem az 1-es elég lesz, és akkor tuti!

Free
Így jobb???

HDR azért nem kerül ajd be mert ez csak egy elem a szoba nagy egészébõl a Pohár benne a whiskye és a jég. m indez a Monitorom és a klaviatúra melett szóval egy csomó minden kell még. van egy fotóm a szobámról egy bulikor és azt rekonstruálom. :c))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Nem is a causticsal volt az én gondom,mert sok fény nem megy át a jégen, hanem h kicsit érdes felülete legyen vagy h a sok buborék miatt legyen fehérebb hatású.
Vagy van amelyik belülrõl kifelé világosabb mint itt.
De hogy ez mekkora,lehet már régi,de még nem láttam.

Bár ugye a jégszobrokat ilyen tiszta jéggel csinálják...😊

\"So always look on the bright side of death\"

ize, a tul fenyes resz Nem illik hozza, a homalyosabb caustics igen.
egyebkent en hdrivel probalkoznek.
Sztem sokat dobna rajta. Tul egyszeru a kornyezet igy.

a nem tul fenyes caustics illik hozza, a fenyes resz sztem nem.
-
neztem a d21 palyazat eredmenyet, vagyis inkabb a hozzaszolasokat.
sztem be kene zarni az egesz oldalt ugy ahogy van.
hehe

Free
Na Próbálkoztam egy kicsit ezzel a jég dologgal.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nincs.
csak a geometriara. beallitasok elvesznek.

fle go
Nenad es maxban nincs olyan lehetoseg, mint pl Adobe progiknal hogy regebbi verzioba is ki lehet menteni dolgokat??

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Nekem a fejérõl Body Sylvia jutott eszembe. (nekem a feje pont, hogy bejön 😉)

Jaja, meg szegénynek olyan elcseszett miszissz Tombradír a feje...
Boba
ui: nem fikázni akarom, a többi marha jó! csak ez szúrt szemet.

Boba
Sztem a láb anatómiájával van a bibi... (aránytalan, rosz helyen vannak az izmok)

(nemn mintha lenne merszem ilyenbe fogni!)

hehe, kezebe-vallara raktak szegeny fejit nekije, a laba meg olyan mintha majdnem ferfi lenne. 😊 Legalabbis nekem ez villant be. Valoszinu a bore miatt.
De amugy szep otlet, csak ezekkel az a gond hogy nincs mese tokeletesig kell vinni, mert sztem zavaroak ezek a hibak a kep tobbi reszenek tokeletessegenek fenyeben.

ThomasGins

ThomasGins
A mintát igy értettem hogy polyban, azért látszik rajta h az nem textura.😊A jég meg a piádról jutott eszembe,nekem is régi tervem volt h megcsinálom.
Holnap reggel kirakom a scenet mert teleraktam buborékkal,h élethûbb legyen, legalább ezzel ne macerázzatok ha ki akarjátok próbálni😊

Free
Köszönöm

A Jég az majd nekem is kell mert kell a pohárba a Johny Walker be majd :c))

7esben.
mar mas maxxal nem foglalkozom , sorry.

fasza a pohar!!!
😊

a jeg tema engem is erdekel, mar regen fogalalkozni szerettem volna vele most meg van is ugye, ugyhogy ha holnap nem melozom, sztem delutan-estefele nekiugrom 😊

Free
megrajzoltam.
Szó szerint az nem minta hanem meg vannak rajzolva a poháron magán a poly modellen. mindent lemértem rajta sublerrel(tolómérõ) és azokat az értékeket adtam meg a vertexek elhelyezkedésére és úgy kötötem össze õket.
max
800*600 -as kép

ThomasGins
Jól néz ki,hogy csináltad bele a mintákat?

Malakai
Ilyen poharat én is csináltam régebben, mivel van nekünk (is) az itthoni készletben. 😊

Ja, közben a vray csak úgy magától megjavult, nemtom' mi lelte, eléggé nyugtalanít, hogy nemtom' mi volt ez...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Életem elsõ csak és kizárólag Poly modelezéssel készült alkotása ( Special THenX Nenad)

Várom a kritikákat :c))

ThomasGins
Nem volt ötletem a felületre,amiket próbáltam csunyák lettek,most csak bump van rajta.
Szal ha vkinek van ötlete, tapasztalata jég ügyben akkor bombázzon...😊

fle go
nenad ez a caustic scene hanyas maxban van? nem tudom megnyitni pedig jo lenne mert elraknam etalonnak😊 Nekem 5-os maxom van.

Thomas eleg jo a jegkocka meg kicsit dolgoznek rajta.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Egy kis jégkocka teszt.Nem a legszebb😞
1kocka
meg mégegy

Malakai
Igen, én is egybõl gondoltam, amikor most megnéztem sima primitívekkel, hogy valami nem mûködik jól... Csak a license szerver nem jelez semmi hibát, újra feltettem a vray-t és úgy se jó, majd meg kéne próbáljam max-et is újra feltenni... De lehet mélyebb a hiba és a winfosom van már túl régóta fent? :/

(\__/) ( X.x) ( } . { )

aha, akkor ez authorizacios problema. nem jol van felrakva/nem mukodik jol a license server ilyesmi

Malakai
Mármint akkor is rákerülnek a foltok a képre...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Még csak be se kell kapcsolnom semmi extrát, elég letennem valami primitívet és vrayel renderelni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

a multiplierekkel is szorakozhatsz, de az ugyanugy novelei a fenyesseget... szal color correction a 3dezes resze, vessed bele magad! Egyebkent objekt szinten is allithatod mennyi GI-t kap es kuld az adott cucc...

Malakai
Nemtudom mitõl van, ma a te sceneddel kezdte és azóta a régi sceneknél is csinálja, amit az 1.46.10-es is gond nélkül renderelt le eddig. De nem overbright ez már, mert a warningokat nem írja, csak a foltok jelennek meg a képen. 😞

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ez az overbright nekem csak a kibaszott nagy scenen (3milla poly jott elo) seholmashol, illetve regebbi vraynel ha a displacement is be volt kapcsolva. Egyebkent varom mar az uj buildot, sztem hamarosan kijon, jelentos javitas listaval.

Malakai
1.46.10-es, igen (habár a VRay Log elején 1.46.09-es DLL-t ír).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

10es?

Malakai
Jah és teljesen más scenekben.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
De azthiszem a vray-emmel van a gond, mivel most majdnem mindig renderel ilyen foltokat a képre, warning nélkül. :/

(\__/) ( X.x) ( } . { )

erdekes. nekem nem csinalja, valami furmany bug van meg ebben a vrayben valahol.

Malakai
Hm, lerendereltem ezt így, nem változtattam semmit és mégis elõjön nálam a material returned overbright or invalid color warning és persze megjelentek kis színes foltok... Persze a file unit rendszerét használtam.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sajat tervezesu a butor is(CAD), mar csak asztalost keresek aki levagja a lapokat 😊
petesilver
Az lemardat, hogy téma az ellenkezõre, vagyis kültérre

petesilver
Mindenki a beltérre gyúr. Két jópofa fotó az életbõl témának😊:

petesilver
Nagyon jóó! Végre egy panellakás szöbája!

Félre értetetetek, én arra lettem volna kiváncsi, hogy a max-ban/vray-ben mit tudok állítani, hogy a fény jobban megtöltse a szobát, azon túl hogy exposure controllal és társaival szöszölnék.
Amúgy sincs még készen, ígyis úgyis lesz még néhány render. Én jobb szeretek 3d elintézni mindent, nem is értek az utómunkához.
Köszi, hogy foglakoztatok vele.
nenad: egyébként nemcsak hogy jpg, de még optimalizáltam is web-re, azért ilyen gány 😄

mas, akinek gonja van causticsal, free vagy ki.

scene

okosan kell hasznalni a color mappingot, egyebkent meg utana is tudsz allitani szint esetleg gammat...
pl. ha nem jpg lenen a kep akkor nem lenne foltos..
kep
gamma,fokusz,saturacio,exposure lett allitva rajta

Ha mar szobanal tartunk akkor itt az en variaciom is, ido hianyaban regota keszul es meg el fog tartani egy darabig.Szoba