63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
MrGeE #25013 NFR-re gondolsz :PPP -
nenad #25012 sok szonak is egy a vege.
inkabb mutassatok valami jo kis kepet!
:D -
figy csak, egyik nap bedühödtem, amikor kerestem a max7 helpjében dolgokat
hát nem semmi el van szúrva, mert egyes dolgokat hiába kerestem nem jelezte ki
arra gondoltam, ha az egészet pdf-re fordítom, vajon mi lesz belőle, hiszen abban tutira minden keresésnél kiad valamit
Olyan jól sikeredett, hogy igaz hatalmas file-ok lettek belőle, de most egy biped szó jóval több találatot adott ki, mint alapban a keresési helprész
3dsmax.chm 146M lett pdf-ben, elszórakozott a gép egy jó ideig
De még ez ok, de az már nem, hogyha van egy elgondolás, akkor miként lehetne bárkinek is keresni, mondjuk egy tárgy miként vetül egy fotóra beállítását
erre sajnos valóban a net lenne a legjobb, hiába van a biblia 2 kötete, de abban valóban nagyon sok dolog van benne
Ha már könyvajánlatnál járunk, akkor merem ajánlani a biped-ek létrehozásához és beállításához az Aurum 3D Studio Karakterek modellezése és animációja kiadványt, ami nélkül kicsit nehézkes a biped-el való munka. -
igazad van, pont ezt magyaráztam még a nyáron, hogy annyian tudnak itt valamit, amit vagy dacból vagy a sikertől való félésből nem akarnak összehozni
Persze mindenki magánügye, csak éppen egy kis akarat kell hozzá.
Itt van 4D munkája, ami hatalmas kőtömbökből áll és már úgy van elkészítve, hogyha ezt ő 1 éve, amikor animot és egyéb munkájátz mutatott, biztosan nem hiszem el, most meg itt van a szemem előtt, hát nem semmi, ha valaki akar valamit akkor igaz lassabban, de egyszercsak megcsinálja, ha akarja
csak mondom -
Fisch #25009 rohadjak meg, megveszem a könyvet, és bezúzom pdf-be, ha ezzel segítségére leszek vkinek...
jahhh... és ez nem warez topic!
-
bátorkodom megemlíteni, hogy biztosan igazad van
magam úgy kezdtem, hogy nem volt semmim, de annyi volt, hogy az akkoriban Műszaki Könyvtárba bejelentkezzek egy kis számítógép használatára, majd miután ott kezdtem el programozni, persze előző könyvbújásokat követően, ingyen készítettem első programomat, az akkori idők kívánalmainak megfelelően
Ezután következett a kölcsönzés még a C64 idejében a gép és a floppy meghajtó, majd irány Bécs és vettem egy floppymeghajtót, előtte a c64-et és így a nagy semmiből apránként létrejött az első olyan prg, amit az akkori Novotrade rögtön meg is nézett és mivel megtetszett neki meg is kért, hogy javítsak ki egy kis hibát és már mehet is a .... (szerénységi gondokkal küzdök, bocs), majd kis idő múlva megint jelentkeztem egy másikkal, aztán elhajtott, hogy miként képzelem ezt, mások fél évente készítenek egyet én meg sűrűbben adok le egyet, úgyhogy nekik köszönhetően folytattam tovább a programok készítését, persze ezen felbuzdulva. Aztán elmentem valahova, hogy mutassam már meg mit is ajánlok és miután a továbbiakban ezekből termelődött minden ami kellett hozzá, folytathattam akár gépi kódban is a programok létrehozását.
Az tény, hogy kitartás kellett, mint mindenhez, ha valaki előrébb akart jutni.
Vagyis csak arra akartam kilyukadni, ha valakit érdekel, de nincs ez vagy az, akkor mégis van lehetősége, hogy animmal foglalkozzon. Elég elmenni egy céghez programozóként, vagy bármi, majd a főnöke, ha csak egy kicsit is felmutat és azt elismerik, akkor megengedik, hogy a nagyteljesítményű gépen kavarásszon egy kicsit a 30 napos 3dsmax-ával. Kis idő múlva megveheti álmai gépét és már nyomhatja is az animot. De addig semmi értelme befektetni olyan dolgokba, amik ki tudja jó lesz-e neki.
Annak idején csak hobbyból kezdtem mindehhez, aztán akkor vettem észre amikor eltelt néhány év év hivatássá vált.
Az, hogy a neten irgalmatlanul sok tutor található az valóban csoda. Régebben bbs-en cserélődtek az akkoriban kezdetleges programok, ma meg itt a net. Füttyent egyet a manus és már ott is van.
Persze vannak azok az emberkék, akik valóban összespórolják és először miért ne játszanának, aztán ráéreznek, hogy mi lenne, ha készítenénk ezt vagy azt, szóval minden érdekli, míg végül bele veti valami olyanba magát, ami érdekli.
Ebben a rovatban is pont ilyen emberek vannak, akik érdeklődve készítenek valamit, de olykor nem tudják miként kell megoldani.
Épp ezért próbáltam a magyar max leírás környékét megcélozni. Ha bárki betéved ide, ne csak azt lássa, hogy "hát ezt meg, hogy csinálták", hanem azt is, hogy megakarom én is csinálni.
uff, uffá most már te is, mondta a sejpítő indánfőnök és fejest ugrott a levesbe -
MrGeE #25007 na akkor majd újrafogalmazom ha nem leszek már emelkedett hangulatba :D -
MrGeE #25006 bákker azon agyalok hogy ha itt 1 projectbe fektetnék a tudásunkat /főleg a nagyok tudását és NFR-jét/akkor baromi dúrvát lehetne ütni 
neked lenne is pézecském ebbe a projectbe , de akkor normálisan +szervezni kitalálni stb...
na jó ezt nem most ünnepek elött kellene feldobnom de hát mikor ér rája a WÖRKER 8)
SOK nagytusású elveszetgetett elme sííííííííííírok ;/
nade lehet mégsem elveszetegetett de azé mégis?!?!?

gud báj oll yú pípol terz náting jú ken széj tu mék mí cséndzs máj májnd gúúd báj
-
Fisch #25005 magánvélemény:
hogy van olyan aki nem tudja megvenni magának a 13.600 Ft-s könyvet, az tény...
namost, ha van ilyen, akkor az valszeg ide sem szagol, mert valszeg nincs is neki számítógépe... elképesztő amúgy, hogy az emberek mi minden hülyeséget meg nem vesznek maguknak... ha vki nem tudja összespórolni magának ezt az összeget... az megérdemli...
hogy vki kipróbálja, arra meg bőven elég a neten fellelhető milliónyi tutorial, nemkülönben a program tutorialjai, erről a fórumról nem is beszélve... :D
és mielött belemennénk egy kiadós flamewar-ba, amit persze senki sem szeretne, abba is hagyom :D
mert ugye ez a topic nem erről szól! :D
uffffffff... -
igen, persze, csak vannak azok aki ezt vagy nem tehetik meg, vagy ahhoz, hogy kipróbálja felesleges megvenni, éppen ezért a lehető legolcsóbban megtudja állapítani magáról, hogy hajlamos-e a gépen egy idő után munkába fogni
mondjuk magyar oldalt nem láttam még, ahol részletesen "seggbe rúgja" a manust, hogy itt minden fent van, ami neked kell, meg a demo is, amit leszedhetsz és használhatod 30 napig
ha van anyagod, ami magyar és pdf, akkor lehetséges, hogy te is akarsz másoknak segíteni -
Fisch #25003 vagy megveszi a konyvet
-
persze mefértelek, de amire én gondolok az nem egy állandóan frissülő oldal, hanem eleinte fel lennének rakva, legalábbis ebbe a rovatba, olyan pdf és egyéb file-ok, amikból bárki letölt és használja a magyar nyelvű használatikat
Persze, ha olykor előkerül egy másik húú de jó ez az anyag, akkor az is felkerülne, mondjuk havonta 1-2 anyag, végül megáll egy szinten, mert olyan, mint egy autó, aminek kereke lesz, ajtaja, meg minden olyan tartozék, amivel el tud indulni és már ezután felesleges is lenne bármit hozzárakni, az már 'csicsa' lenne, ilyenre gondoltam, ha más is ilyenre gondolt
Nyilván nem vállalkoznék egy 3dtotal oldal állandó figyelésébe, anyagok cseréjébe, karbantartásra, azt csinálja aki akarja, ennek az oldalnak meg nem az a célja, hogy iszonyatosan sok anyag legyen benne, hanem pont az, hogy csak annyi amennyinek valóban léennie kell, bárki letölti a magyar nyelvű használatit, megcsinálja az oktatókat és, ha azután van kérdése, hogy mondjuk egy biped amikor menetközben ugrik egy szaltót, de szaltó közben nekivágódik egy keresztkorlátnak, miként zuhan alá, akkor nyilván erre ott nem fog találni példákat
ilyenre gondoltam -
Fisch #25001 megint csak nem belepofazas akar lenni...
a tapasztalatom az, hogy a kezdeti nagy lelkesedes, az oldal tartalmi szerkesztesevel kapcsolatban, hamar alabb szokott hagyni... oszt amikor mar csak 2 ember foglalkozik vele, azoknak is hamar megtelik a megtelnivalo... :D -
első menetben itt kellene nagybetűkkel meghírdetni, hogy aki szeretne anyagot felrakni oktatót vagy valamit, az ajánlja fel és amennyiben vannak benne megfelelő részek, azok felhelyezésre kerülnek, de először meg kell várni, mondjuk 2-3 hetes gyűjtögetéssel, a sok infot, persze tx vagy egyéb file-ban, mert addig felesleges lenne töltögetni mindeféle dolgot, legyen rendszerezve
hát nem?
ha pedig van jelentkező listával a kezében akkor nosza, s ekkor a 6. főként én is adok egy szerény listát ( a lista azért jó, mert nem árt ha egyszerre nem 3 ember ajánlgatja ugyanazt) -
én megint csak azt tudom hozzátenni mint mindig, hogy az oldal megvan a domain ott van a tárhely megvan a szerver él stb ezt én tudtam biztosítani a többi a ti dolgotok. aki szeretne dolgozni rajta megkapja a megfelelő belépési adatokat és garázdálkodhat szabadon -
semmi gond, csak éppen ott van a gond, hogy mondjuk 3 naponta vannak kérdések, amiből a web-hely segítése rögtön meg is oldana
tudom, hogy van az aoldal, csak éppen azt javasoltam már régebben is, ha lesz mások által felrakott anyag, akkor mondjuk 5. emberként miért ne rakjak fel valamiről (biped, script...), de addig nem mondanám, hogy öles léptekkel halad, vagyis dehogynem, egy futópadon, amin a manus halad, csak a futópad az meg áll, hát jó hasonlat
nálam úgy szokott történni egy cselekvés, hogy éjel megálmodom és másnap nekilátok oszt nem azon töprengek, hogy kivogásokat találjak, aki meg megakar valamit csinálni az tutira meg is fogja
legalább te is meg a többiek már a szikrára várnak, hogy belendüljön a maxos oldal, uff
-
Fisch #24997 nem szeretnek nagyon belepofazni a dolgokba, fokeppen, hogy en inkabb csak olvasoja vagyok ennek a topicnak, es jelen pillanatban nem gyakorlom a maxozas nemes muveszetet... ugyhogy bocs az offert... :D
mint weboldalakkal es (web)szerkesztessel is foglalkozo mokus, megjegyeznem, hogy az a bizonyos max oldal mar nagyon regen oles leptekkel halad... es amig nem lesznek meg a megfelelo emberkek, akik mukodtetik, es most tudom, hogy magasba lendulnek a kezek, hogy ENENENENNNN FOGOM... MAJD... oszt megsem... szoval keszul az a max oldal... de ha mar van ez a nagyon erdekes, es szakmailag sem kifogasolhato forum, sztem nyugodtan lehet itt okitani az ifjusagot...
jo hulyen tudok fogalmazni mi? :D:D:D -
Fisch #24996 nekem bejon -
Úgygondoltam hogy átalakítom a szöcskémet, először is leszedtem róla a textúrákat és újakat fogok feltenni na meg a motort is teljesen kicserélem. Most így néz ki
-
peetee76 #24994 Én nem éreztem egyik hsz. ben sem a lerontó kritikát.. sőtt :)
Ezért is szeretem ezt a fórumot. A hozzászólásokból sokat lehet tanulni.
Mindig olvasok olyat amit kipróbálva 1pontal nő a max használhatósági indexem..
Én elsősorban magamért, magamnak maxozgatok. Így mindig szívesen veszem a kritikát, ötletet, tanácsot, javaslatot ...
Ha egy tutti jó képet látok itt is, vagy esetleg az evermotion,3dtotal...
olyankor kissé összeszorul a szivem,......de ami késik nem múlik.... -
egy szimpla NFR...nem nagy szam
-
figy, semmi gond, nem akartam gözölögni, de most, hogy mondod, akkor támad egy ötletem
ALDARYN - ha jól gondolom, akkor már öles léptekkel halad a 3dsmax-os oldal, egyszerűbb lenne, ha csak itt megadnátok a helyet, ha valaki olyan kérdést tesz fel, ami valóban kezdő és a manuskám ott szét tud nézni
pl. lenne fenmt rögtön a magyar használatíja a max4-nek, amit valaki összeállított és pdf-ben van, van még 3dsmax boca féle, vagy megesznek érte vagy igen, de ha bátorkodtok felrakni oda akkor a kezdőnek nem azt kell mondani senkinek, hogy bocsesz, de help meg google a mikulás ajándéka, hanem, "de jó, hogy jössz, végre még egy újabb max-os manus, nézz be a web-lapunkra" ott ezt vagy azt nézd meg és megtalálod
részemről van egy pár magyar oktató anyag, ha kell szóljatok máris nyomom fel oda, de hogy ne legyen egyoldalú akinek van és hajlandó bármit felrakni, nosza, ne várakoztassuk meg azokat akik, jaj de maxoznának
persze a profibb részekről magyar csak saját van, de ha már valaki a kezdőt megtanulta, akkor tutira nem lesz ezekre szükség
ha ezzel kapcsolatban van valakinek javaslata elfogadom
hát nem jó, hogy összefog ez a topic? szerintem mókás -
nenad #24991 vannak alapol, ha valaki megtanulja az alapot, utana barmit csinal azt olyan kontosbe tudja oltozteti amilyenbe akarja. Ahhoz hogy ezt megtehesse, meg kell ismerni az eszkozt amit hasznal.
Ez a rendering - nem bantas - egy probalkozas, es a celja is nyilvanvalo.
Ennek fenyeben szoltam hozza ehhez es a masikhoz is.
Kar a gozert... -
4D #24990 Elsőre?
Gratula, van hangulata.
Várjuk a másodikat. -
bocs, hogy reagálok a képre
mindenkitől elnézést kérek, ha bárkit megsértenék, nem szándékos
hidd el nekem, ha neked a gondoltaodban lebeg valami és elkészíted, mert ugye ez volt az álmod, soha ne halgass másra, ha a képed átakarja alakítani az ő saját ízléséhez képest, ez persze természetes
mindenkinek van egy stílusa és persze olyanra szeretné, ha mások is elkészítenék, ezt ugyan nem mondják ki, de van véleményük
ez is természetes
ha van öteleted még ehhez a képhez, akkor azt nyugodtan rakd be, bárki bármit is mond, ami szerinted negatív, ha pedig egy székre azt mondják, mert mondjuk te 3 lábúnak készítetted el és arra az "sg fórum statikusa" válaszol, el kell fogadni, de nyilván ilyet az ember nem tesz
képzeld el, ha tervezőmérnök vagy bármilyen területen és készítessz egy munkát valaki megnézi és azt mondja, hogy öreg ez se jó az se jó meg amaz se
válaszod nagyon egyszerű : nem neked készült, de ha segítessz abban, hogy ne legyen 3 lábú szék, ami felborul, azt örömmel fogadod
itt nem hinném, hogy az emberek egymással versenyeznének, úgyanis mindenki a saját "területén" van otthon és azzal kapcsolatban bármit csinál, azt ő eszelte ki, de még ha lemásolta valahonnan az se gond, a mindíg a végtermék a lényeg
csak mondom, mert az egy dolgog, hogy egymást kritizálja az ember, csak éppen olyan kritikai, ami másnak tetszik és jön egy következő ember, hogy így meg úgy, ez azért egy kicsit marhaság
Kaptam valamikor valakitől egy megjegyző privátot, hogy mit okoskodok állandóan, pedig szerintem az okoskodásom olykor 90%-ban segítség és nem a 95%-ban kész valaki munkája kritizálása, csak ennyi
vannak a zsűritagok, meg vannak a többségben lévő emberek, ha a zsűritagoknak nem tetszik és mondjuk 300 embernek meg igen, akkor gyanítom, hogy az emberek oldalán dolgozok és nem a zsűritagokén, mert ugyanis megtanulták, hogy mi az elvárás, a nagykönyvben mi van leírva és ezt próbálják követni, pedig a 300 ember tapsol és tudja, hogy neki tetszik
bocs, csak eszembe jutott, tényleg senkit nem akartam megsérteni, de szerintem mások segítsége nem abból áll, hogy öreg ezt kéne átalakítani, ja meg azt, ja és azt is, aztán kiderül, hogy fószerkámnak a munkája 80%-a, szerinte, nem jó, ez azért mégse így van
A panorámaképes repülőgép szerintem éppen nem egy finish volt, azt a max-os barátunk megkérdezte, miként kell árnyékot berakni a terepre, hogy rávetüljön, ő is látta, hogy a perspektíva az teljesen rossz, de nem az volt a kérdés, hogy a perpektíva jó-e. Ha mondjuk valaki akar ilyet kérdezni, akkor gondolom nem görcsöl 1 hétig egy komplett scene-en és a végén kérdezi meg, hogy ugye így vagy úgy, ha pedig megtudja jobbhíján felírja és legközelebb már nem is gond
vagyis a max helpje nagyon super, de elég 1-2 arra utaló szó is, mert sokunk sok utasítást még nem ismer, hiába foglalkozik éjt nappallá téve, mint már említettem nem régen a help szó és fogalom nem találási gondokat a kezdők és a haladók számára
bocs -
nenad #24988 es az affect background kapcsolot kapcsold ki a color mappingnal.
az szurkiti be sztem. -
nenad #24987 a fenyekkel van gond. Le van vagva a nagyon sotet es a nagyon vilagos, azaz kontraszt hianyos. Illetve a GI kicsit flat, mas szoval jobb beallitast kell hasznalni. Pl ha most -4/-2 vel szamoltattad akkor -3/-1 vagy -3/0 probalkozz. Especko kis meretu kepnel. A masik megoldas, nem csinalsz semmit csak a felbontast feljebb veszed. Pl 2x
Ez eleg sokat fog hozzaadni a kephez. Probalj a kontrasztal jatszani PSben igy utolag, meglasd sokat jelent.
EGyebkent elso melonak teljesen JO!
-
peetee76 #24986 Thanx mindenki hozzászólását....
Kicsit megnyugodtam,ezek szerint annyira nem lett x@r...
-az asztal nem lebeg de tényleg úgy tűnik (én nem is vettem észre)
-valóban nagyon le lett tömörítve a jpg... ráadásul még a rendernél is nagyon nagyon very low a beállítás.... -
Szép lett!
Én bekapcsolnám még az environmenteket,és akkor nem szürkék lennének a falak hanem kicsit kékesebbek.Meg ne tömöritsd ennyire össze a jpg-t:) -
bencsab #24984 Szerintem is nagyon szép. Talán még pár dísztárgy hiányzik, és készen is lesz a kép. -
nagyon jó hangulatú kép.
Egy dolog zavar t kicsit de az sem annyira feltünő és lehet hogy csak érzéki csalódás, de olyan mintha az asztal jobb oldali felénk közelebb lévő lába lebegne. van ott a tövében valami világos folt vagy mi.
Amúgy nagyon kira a kép. gratula -
Szerintem nagyon kellemes... -
peetee76 #24981 Üdv mindenki...
Ez az első ilyen jellegű munkám,
ezért csak finoman a kritikákkal.....
-
Mege tlee vna elgépleésekkel... nah, ráállítottam sok embert, hogy nézegessék, mit rontottam el. :) Galéria kipipálva, most jöhet a tanulmányok rész. :o) -
Napi Felesleges Render:) -
javítás:"elsőre azt a képet mind bekajáltuk emlékezzetek rá vissza. főlleg a felkunkorodó papír miatt amit elengedett a ragasztó. Persze kivéve Nenadot "
:c)

-
fujajajaj... photoshopban konyorgok -
Bocsi
-
#24970: Köszi a tippet, még majd próbálkozom.
Még a DOF-ot akarom megtudni, hogy hogy kell. -
nenad #24974 kiveve engem :D