63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Még erről a kamerabeállitásrol jutott eszembe,hogy jol nézne ki egy olyan kép is, hogy oldalnézetről vray kamera fish eye-ra kapcsolva.:) -
ez maxban van renderelve mert maxban rakom ossze az eggyes alkatreszekbol a dolgot V ray-t hasznaltam tudom szebb materialokat is csinalhattam volna de mar nem volt kedvem vele szarakodni. Az arnyekot szurkebbre akarom igen csak ez a kep volt most keznel ;) -
nincs mit kettőtöknek, ha baj van szóljatok
a maxnak van egy apró, de nagyon is megtévesztő esete
elnézést, ha valakit megsértenék vele
vannak a kezdők, és vannak a haladók meg a többiek
ugye a kezdő hiába olvasgatja a helpet, és nézegeti aképet, természetesen nem fog mindenre helpet találni
a max helpje olykor nem a valóságot mutatja
hiába fordítjuk le a help szavait magyarról, ami szerintem saccra az lenne, nem biztos, hogy találunk dolgokat rá
ezek alapján többen elküldik mackópajtást a help-et megnézni (szóval bocs), és a szerencsétlen manuskám nem talál semmit vagy csak nagy részét
ha sikerül végibobarászni az elejétől a végéig a helpet, akkor a fopntosabbakat felfedezheti és fel is használhatja
persze 1-2 napot ez tuti igénybe fog venni
aztán persze kihagyja a dolgokat
és minden kezdődik elölről
a legjobb ha tutorokat tölt le a manus és azt arhíválja, de magyar keresési megfeleője szerint, mondjuk barlang készítése, belső tóval, így műár más a helyzet és legközelebb megtalálja ezt a tutort
szóval a kezdők és a haladók is nem árt, ha tutor gyűjteményt halmoznak fel, hoszen azok nagyon sok segítséget jelentenek
vannak a szakkönyvek meg a mégszakkönyvebbek is, ezek közül szinte mind nagyon sokat segít és ha annak a leckéit elkezdi kezdőkém csinálgatni, a végére már majdnem mindent tud
persze a végére érve tökül elfelejti a dolgokat
hát egy jó kis javaslat, amit már jó ideje ajánlottam sokaknak, de annak 20%-a fogadta meg és olykor jön privát, hogy ilyen meg olyan ötlet volt a word-ben saját tutort csinálni képekkel illusztrálva
szóval mindeni ezt tegye, még az is akinek a kisujjában van a biped, a scriptírás és a fények meg minden, úgyanis az ember feje véges, de nem is kell megtanulni, ha tudod hol keresd, "ha tudod hol keresd"
csak ennyi, bocs
de ennek ellenére, ha bárkinek gondja van, nem áll nehezemre a segítsés, főleg, ha tudom is mi a megoldás, de szerintem vannak itt profi manusok, akik most éppen saját munkájukba mélyednek, s egy kicsit megelőztem, de ez ritkán sikerül nekem -
Nekem bejön!
Miben renderelted? Tehetnéd kicsit szurkébbre az árnyékot szvsz. -
nem tudom hogy valakit erdekel-e de gondoltam beteszem szoval ezt csinalgatom diplomamunkara de meg van mit dolgozni rajta :)
-
na vegul is sikerult megcsinalnom maxben koszi meg egyszer -
Koszonom! -
fuu na megprobalom hogy mit csinal mert bendel mar probaltam de huleseget csinalt meglesem meg egyszer mert nekem az a baj hogy ez avacak ugy van beimportalva mas progibol mert pontos meretekre kell csinalnom de a hajlitassal nincs kedvem ott szarakodni aztan gondoltam hogy megprobalom maxban de lehet ha nem fog menni akkor marad az eredeti progiban valo szenvedes :)
koszi a segitseget
-
Tessellate, ha kijelöltél egy felosztandó felületet, de másként is lehet -
tárgyadban Edit Mesh-nél jársz (amiben kijelölted)
Bend módosító
ennek a középpontját, ha nem lenne a hajlítási pont kezdeténél akkor Center-el állíthatod át, onnan fog hajlíni
most az x,y,z bekapcsolásával próbálkozz, hogy melyik hajlik arra, emerre kellene
Angle-al állíthatod a hajlás mértékét + vagy - irányba, és finomíthatod a többi beállítással
egy nagyon fontos, ha bármit hajlítani akarsz, akkor a törése miatt annyi részt kell közbeiktatni az adott egyenes szakaszokon, amennyi a nézeti képben még nem lesz sarkos, vagyis minél távolabb van, annál kevesebb kell az egyenesvonali keresztvonalakból
felosztását pl. a hosszanti szakasz egyenes vonalainak kijelölésével, majd chamfer-ével lehet sokszorozni egyszerre, vagy egymás után, amennyiszer jó lesz, de másként is gyorsan megy pl. kiveszed azt a részt, amelyik csak az egyenes szakasz és helyette egy boxot raksz, majd a hosszanti résznek sok felosztást adsz, végül berakod pont az előző helyére, most sok vertexed fogja fedni egymást. Attach-al egyesíted a régi és az új tárgyat. Ehhez az illeszkedési vertexeket (pontok) kijelölve weldeled, egyesíted. Ellenőrzés képpen körbekeríted a saroktalálkozás és ha 2-3 akkor az rossz
weldelni kell. A többit, ha már nem akarsz szórakozni és bonyolultabb lenne box-ból, akkor felosztod champferrel.
a gizmo-val pedig a hajlítási arányt állíthatod, oldalanként eltérő is lehet -
Sziasztok en azt szeretnem megkerdezni hogy a kepen lathato rudat vagy mi a szoszt :) szeretnem meghajtani (lefele) de csak azt a reszet ami pirossal van azt mivel tudnam megcsinalni?
-
tesellate vagy meshsmooth (edit poly) -
Udv!
Hat ego pofaval mert mar baromi regen modelleztem ezert rengeteget el is felejtettem meg alapokat is:( de kerdezni szeretnek: ha van egy testem (akarmilyen) mar poliva van alakitva de szeretnem hogy egy reszen surubben legyenek polygonok azt hogy csinalom? Cut vagy quick slice nelkul?
Bocs a nagyon lama kerdeser el se hiszem hogy kiestem a dolgokbol:(((((((( -
Alap kompozicios elv, hogy a kep fo temajaba nem vagunk bele, mer azzal megtorjuk a keretet es a szemet az oda fogja vonzani...
2: a kep temaja amerre nez, arrafele mindig tobb helyet hagyunk. (Pl porte eseten a karakter arca elott van tobb hely.)
3: a kep aljan tobb hely legyen, mint felul... miert van ez? Hajts ossze egy A2-es lapot a felebe... teritsd ki es nezd meg tavolrol. A felsot nagyobbnak fogod latni.
Bocs, nemtom elkestem-e vele... par tanacs, de szerintem ezek nagyon alapok. Vannak kivetelek, amikor ezeket meg kell szegni, de ritka. (A kozepre igazitott kep is lehet nagyon jo, de az esetek tobbsegeben igen unalmas kepet eredmenyez.) -
:D Jó legalább nem csak én vagyok azon a véleményen, hogy haverom többet is kihozhatott volna ebből a 2 képből és, hogy ez a lila vagy mi a szar elég undorító.
Majd továbbítom felé a véleményeket. -
Kék legyet egy csapásra:) -
nenad #24834 a kek legyet latod a kepen? Azt amelyik olyan gyorsan repked hogy csak csikokat latni belole :D -
A felső képen, belátni a hűtőrácson és sztem nem párhuzamosan áll a két első kerék:PPP
Le a lilával!!!:) Tehénen még elmegy... -
Fúúúúúúj. Mennyyyyééé innenn! Higítani mered azt az aranyló nedűt? :P -
MrGeE #24831 OFF
nagyon bepityizáltam
^^
OFF OFF
szeretem én ezt a fourumot
a walkert viszont coca-val szeretem,esetleg redbullával... -
nenad #24830 az also kep sztem egesz vagany lehetne, a kek fenyszorok nemigen illenek bele, illetve az auto hatuljanak levagasa ebben a szogben inkabb hatrany mint elony.
az elejen szinetn egy picit tobb ter.
-
Nem lány az ismerős de azt mondta, hogy ez a szín hangulatos meg mit tom én.
Én mondtam neki, hogy buzis és másmilyen színt válasszon de ragaszkodott ehhez. :D -
nenad #24828 es lany az illeto?
:D
-
bencsab #24827 Hát, szerintem meg nem volt felesleges. Sőt, a második képen is lenne még mit állítani. Az anyagok nagyon furcsák, meghatározhatatlanok. A kép több helyen besült. A kamerabeállítás is figyelmetlen. Valahol a kerék lóg ki, valahol a spoiler, vagy a kocsi orra. Meg ha már egy uralkodó színvilágot szeretnél, szerintem ne ezt a ronda lilát válaszd (autóhoz egyálatlán ne, de ha mégis, van ennek is szép árnyalata).
Kompozíció ügyben fordulj Aldarynhoz. -
mármint az első kép lett módosítva bár sztem felesleges volt ezt leírnom :D -
Ez a két szépség egy ismerősöm munkája, gondoltam megosztom veletek. A srác nagyon benne van az autómodellezésben. De azért még van mit fejlődnie :) (az első kicsitmódosítva lett photosoppal)
-
Most találtam ezt a progit.Hátha jol jön valakinek.Több mint 400 kiterjesztést ismer.3Dkonverter -
bencsab #24823 Én inkább két uvwmap módosítót húznék rá, 1-es és 2-es map chanel-el. A gizmo-kat eltolod egymás mellé. Utána a bitmapnál tudsz hivatkozni, hogy melyik map ch.-t vegye figyelembe az uvw-hez.
Vagy vágd ketté a tárgyat. -
Hű erre gondolhattam volna, ez nagyon jó ötlet. Köszi!
Máshogy nem lehet? Ha nem megcsinálom így csak nem tudom az OBJ elmenti e majd az ilyet hogy material ID. -
Különböző material id-ékkel pl. -
Nenad te meg egy állat vagy.
(Ez jobban tetszik mint a studio4, nem tudom miért)
renderidő mennyi volt kb? -
Üdv maxguruk!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy van egy játékpályám, aminek ha kiterítem az UVjét akkor arra tudok egy 2048 x 2048-as textúrát húzni. Ez a max ennél nagyobb kép nem létezhet :) Namost hogy csináljam meg azt, hogy 1 testre 2db 2K-s textúrát húzzak?
Az oké hogy ketté kell vennem az UV-t, nade hogy választom mégis ketté? mert mindegyik egy [0;1]-es koordinátújú térben azaz UV térben lesz.
Nemtom szebben elmondani :/
Szal az a lényeg hogy egy testre egy 2K-s textura helyett rakjak rá 2db 2K-sat így 2x szebb lesz ha minden igaz :) de nem értem, hogy lehetne megcsinálni.
Előre is köszi! -
Köszi mindkettőtöknek. :) -
Ez nagyon bejön!
kép -
http://www.mediagate.hu/studiomax/
Itt van 2db leirás róla,de a többi infot csak fórumokról kapod meg magyarul:) -
bencsab #24815 Pár észrevétel:
-azt a betűtípust utoljára szerintem a star trek-ben használták, valami aktuálisabbat használnék
-nagyon hazavágja a látványt, hogy látok egy lapot a levegőben, amin vannak a dobozok, ráadásul a szélénél nagyon feltűnő, hogy csak lebeg a térben. másold le még párszor mellé, és ne látszódjon a széle
-használj nyugodtan merészebb mozgást a kamerához, és kevésbé hagyományos beállításokat. egy ilyen téma szinte igényli is.
a látvány nagyon profi, de ezek szerintem nagyon visszafogják.
a zene fasza lett! -
bencsab #24814 vrayhez ne használj raytrace anyagot. van neki sajátja, preferáld azt, de a standardal is megbírkózik. -
Ja, és még annyit, hogy ha tud vki Vray-hez MAGYAR leírást, az legyen szives ésjelezze, nagyin örülnék neki. :) -
Na még egyszer:
Lásd: ITT!!! -
Hi!
Lenne egy kis gondom Max 8 alatt.
Felraktam a Vray-t (bár tudom, hogy elvileg csak Max 7 alatt működik tökéletesen, ezt jelezte is telepítésnél) és azt vettem észre, hogy mtl editorban hibásan jelenít meg néhány anyagot, általában azokat, amik tükröződő felületek.
Lásd:
És ha ilyen anyagot teszek egy testre, akkor hajlamos hibásan renderelni.
(ezen azt értem, hogy foltok jelennek meg a kép olyan részein, ahol nem kéne ott lenniük)
Ez kompatibilitási gond, vagy más? Esetleg beállítási hiba?