3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KisQbi
hát igazából egyszerû a dolog... megcsinálod a bipedet hogy teljesen takarja a mesht meg a fejet...aztán nyomsz rájuk egy physiquet... na azt nehéz jól belõni a weight-eket... a lényeg ha a csontozás megbízható elég csak a bipedet jól megmozgatni és jó lesz az eredmény... a jó csontozáshoz használd a biprd pose modját és aztán nézd meg mozgásban.. ha nemjó akkor vissza a POSE módba és ott változtass a csontozáson.. és így finomítsd...

Dichter
Ja, azt vágom, hogy 7-esben van biped, csak azt nem tudtam, hogy az megegyezik a character studio féle balhéval. És menni fog mesh alakkal is? Esetleg van tapasztalatod? Tudsz tanácsot adni mire kell odafigyelnem?

KisQbi
7esben benne van a characterstudio (Biped Physique...stb.)Szóval Bipeddel csináld.. szerintem

petesilver
Azért milyen érdekes. Csinálnom kell pár kis teljesítményû motort, olyan Gokartmotor félét. Találtam egy cég honlapján jópár ilyet, és ott le lehet tölteni a service manualokat. Kurva jó, azóta azt nézegetem, már összetudnék szerelni egy ilyet, az tuti! Mikre rá nem bukkan a max révén az ember!😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

Dichter
7-esben. De van 5-ösöm is. Ahhoz van characterstudio, de azt írja, lejárt a licenszem.

KisQbi
7es maxban van... korábbival csinálod?

Dichter
Nincs karakterstúdióm <#rinya>

KisQbi
A Characterstudio ezért van.. sztem azzal a legegyszerûbb

KisQbi
Biped😄

Dichter
Valaki járatos errefelé karakteranimációban? Van (lesz 😛) egy mesh testem, egy NURBS fejjel. És ezt a karaktert szeretném mozgatni. Nem kell beszélnie, meg semmi ilyesmit, csak sétálnia, a kezeit mozgatnia. Mivel csináljam? Bones? Biped?

ThomasGins
wow

\"So always look on the bright side of death\"

peteragoston
csak sana nem tudom hasznalni... 😊 <#wilting>

peteragoston
nekem ez van: 3ds max™ 5

peteragoston
külömben melyik ver. studio max-ot hasznaljatok?

10essel van, kb 10 percet kerestem a neten mig talaltam egy kockat, annak tanulmanyoztam a feluletet, es megprobaltam a 3 kulonbozo elemet, a feluleti erdesseget, a glossynest es az atlatszosagot proceduralis mappal megoldani. Persze egy plusz 10-15 perces festegetes, rajzprogramban meg sokat dobhatna rajta.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Nagyon szép lett!
És mennyi idõ volt kitalálni ilyenre?😊Nekem ráment volna a hetem ezt kiagyalni.

petesilver
Mindenesetre az 1.09-es vray nem tudja számolni😊

4-5 perc, gi caustics van benne, nem akaram lampavals szenvedni. Amugy sztem 2-3ra lemegy. Majd kiprobalom poharban is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

KisQbi
Lehet tudni renderidõt is?😄

petesilver
Big THX!<#worship><#worship>

petesilver
Gyûlik a nenad képfolder! 😊<#finom>

jegkocka.max
a kitchen.hdr-t pakoljatok bele ujra a tobbi proceduralis.

petesilver
Amúgy az én képemnél a fény sem stimmel az asztalon az eredetihez képest! Lehet azért mert 1.09-est használtam? Semmit nem állítottam ugyanis az eredetin. Vagy a berakott objektum miatt.

masik, de itt inkabb mar amolyan ""muvesziesebb"" a megjelenites

petesilver
Scene-t pls!

elso proba 😊
hehe majdnem beletrafaltam a materialba, kicsit desaturaltam a kepet mert tul szines a kitchen.hdr

ha az fog color feher vray automatikusan nem szamolja az erteket, ez egy regi bug, meg mindig benne van. A lenyeg hogy ne 255,255,255 legyen hanem mas.

Pete fasza, itt mar csak a kornyezet az ami "rombol" azon javits es allat lesz. Asszem most nekiulok en is mindjart.

Megint pongyolán fogalamztam 😄 Szóval vray material-lal, próbáltam megoldani az üveget, tudom, hogy az architectural-t nem viszi. Nem vagyok valami nagy shader zsonglõr a max standard material-jaival sem, általában meglévõket szoktam átalakítani. Ezesetben is egy szép vray glass-ból indultam ki, valami tutorból van, de nem mutat sehogysem jól, pedig a poháron szép volt 😄 Na ezért gonoltam, hogy valami, kifejezetten építész látványhoz kigyúrt jönne jól.
Fények rendben voltak eddig is, többit kipróbálom, köszi.
Azért továbbra is várom a nagylelkû felajánlásokat! 😄

peteragoston
tetszik... ez az also kep eleg jo lett...
thnx

ilyesmit tudtok mint ez? :

Az architectural üveg material-t nem szereti a vray.
Használj vray material-t! Hidd el: a trenderidõ meghálálja!
Az üvegnél a lényeg, hogy a fog color fehér legyen, és az affect shadow be legyen nyomva.
A lámpánál az árnyák vrayshadow legyen és ott be kell kapcsolni a transparent shadow-t.
A GI panelen pedig nyomd be refraction gi-t is (vagy valami hasonlót).

Aztán kísérletezhetsz.

VirtualDub(mod): open vedo file... type: image sequence (bmp, tga, png, jpg)

Csupaüveg irodaház külsõ (és részben belsõ) látványával szívok, konkrétan architectural üveg materialt nem vagyok képes kikeverni vray-ben (tökrözzön valami fake eget, csillanjon be, de azért látszon is át, egyszerûen nem megy), ill. egy antracit gránit lapburkolatot (ez utóbbi fakószürke lesz a renderen). Ha valakinek véletlenül lennének ilyen anyagai és hajlandó lenne megosztani azt nagyon megköszönném.

ThomasGins
Meg ugy lenne szebb ez ha a kék rész lenne extrudálva és az lenne jégbõl😊

petesilver
Amúgy igy megnézve, ha a frigo kocka függ.tengelyénél picit jobbra persbõl el lenne forgatva, pont nem torzítaná így sem a feliratot asszem.

petesilver
nem😊 render nélkül 5perc alatt gyorsba összedobtam, és annyi😊Tajhülye vagyok a vrayhez, a scene megvan, ha kell valakinek, lehet nekiállni finomítani, ez csak mi lenne ha quickpreview😊

ThomasGins
nem próbáltad meg átlátszatlanabbra megcsinálni?😊))

petesilver

ThomasGins
persze😊

petesilver
én beleraktam az ájszkjub scenedbe😊 berakhatom a képet?

ThomasGins
És scene is van hozzá?😊

peteragoston
Ezt a logot 3D-ben be tudjatok helyezni egy jégkockába?

Nagyon megköszönnem, ha sikerulne

KisQbi

a jégkocka témára...😄

csak 1 aprosag, a regi vray kb 1.5x annyi memoriat hasznal...
hehe, le se tudja ezt renderelni.

ezt en is megtippeltem mar 😊

petesilver
Tipp: Próbáld meg konvertálni polyba, és utána úgy flippeld, hátha poligon módban jól értelmezi.

meg1 bug, tegyel egy kockat, flippeljed a normlajait, tegyel bele egy lamplat es lon csodalat, latod a kocka kulso falait, de azt ami bent van nem... LOller! 😊
Eppen mapot akarok renderelni es el sem tudom kepzelni hogyan lehetne mashogy megcsinalni, mert kulonben valamelyik fal eltunik..

petesilver
Tényleg, meg lehetne hirdetni az elsõ sg max fórum contestet!! Vrayrender a Nenad Aldaryn térrõl, közepén emlékszoborral, amin minimum szerepelnie kéne a Vray logonak 3d-s, vagy 2d-s formátumban!😊 Tér jellege lehet szabadon választott, múlt, jelen, vagy futurisztikus. Vagy Nenad-Aldaryn emlékszoba, esetleg kiállítás középen Vray szobor, a kiállított képek pedig az ide berakott képeik lennének!😊

ThomasGins
1000 kösz!

virtualdubmod

egyebkent ugy nagyjabol sejtem mi a gond, nyilvanvalo hogy a cucc joval gyorsabb mint elodje ha a mintavetelezes merteket nezzuk, de valami olyan alapveto valtozas ment benne vegbe amivel az elozo beallitasok semmit sem ernek, viszont meg sem tudom oket kozeliteni, mert teljesen mashogy mukszik a cucc.