63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    elsőre azt a képet mind bekajáltuk emlékezzetek rá vissza. főlleg a felkunkorodó papír miatt amit elengedett a ragasztó.
  • ThomasGins
    Elsőre én azt bekajáltam rendesen:)
  • KisQbi
    grat a weboldalhoz... szép lett... a cornellboxos képnél picit ledöbbentem... mondom tesónak hogy remélem ez nem render:D és az a durva hogy nemtom biztosan eldönteni :D (de biztos vagyok benne hogy render:D)
  • KisQbi
    hmm... tegyél le egy plane alá... amire érkezik az árnyék! stimmeljen a perspektivával... a lényeg hogy csak az árnyék erre a plane-re vetüljön és ez fog rákompozitálódni a képre... a kulcs a Matte/Shadow material... egy ilyen anyagot adj a plane-nek és lődd be az anyagot (hogy csak az árnyékot renderelje)...
    de sztem a help-ben van is egy példa rá.. nézz utána Matte/Shadow materialnak
  • spongya
    Ez hülyének fog tűnni, de mi az az NFR???
  • spongya
    #24955: Bocs, de nem értem így ékezetek nélkül, ha leírnád mégegyszer az jó volna. légyszíves!
    egyébként nagyobbra fogom venni, de még csak azt szerettem volna megtudni hogy hogy lehet árnyékot csinálni.

A csillagrombolót nem én csináltam, hanem egy oldalról töltöttem le, ahol vannak Stae wars-os, Star Trek-es és még más egyéb 3D-s cuccok.

Még mindig nem tudom hogy hogy lehet árnyékot csinálni! légyszi segítsetek.
  • Free
    csak L gépelte :c) ez sűrün előfordúl nála is :c)) mit gondolsz miért készűlt ilyen lassan a galéria. annyi elgépelést visszakeresni idő ám. én a barton.hu t már lassan 2 éve készítem és még annyi sincs meg hogy építés alatt mert mindig L gépelem :c)
  • ThomasGins
    Nem értem miért nem teszed ki a többi NFR képed is.:)
  • TothLaci
    Sziasztok! Szerintetek hogyan lehetne egy objektumnak csak egy részét textúrázni, vagy éppen átláthatóvá tenni?
    Addig eljutottam, hogy Materialba beállítom, ami kell, aztán ráhúzom a modellre, de nem szeretném, hogy az egész objektum megváltozzon.

• nenad
    rosszul linkelted be :D
  • Aldaryn
    abbys.hu galériám üzemel. :o) Ma volt kis idő debuggolni css-t meg php-t, és mostanra használható állapotba jutott.
  • Free
    köszönöm a helpet.
    Dolgozgatom egy weblapon ha kész majd bemutatom :c)
  • KisQbi
    ehh... ez már tényleg durva...
  • Aldaryn
    Basszus, ez nagyon durva lett :
    http://www.genesisvisual.com/_temp/f2005b.jpg

ha nem lenne "beozdulva" a kép, talán nm is tűnne ilyen reálisnak...
  • nenad
    valami karacsonyosat, fenyoagak, piros papirtelapok stb.
    es azon a doboz. A szalag lehetne szebb - igaz, de sztem ez jo, inkabb a szinevel varialnek, hogy ne legyen olyan koszos/hanszalt feelingje, a toresek kisimatas (kicsit kevesebb noise) segithet pl.

• KisQbi
    :D csinálsz egy rectanglet (keresztmetszet, shape) és egy splinet (path) aztán loft.. ott mág játszol az útvonallal meg a scale- twist deformációval... valami noise-al megbolondítod + turbosmooth aztán kész...

de azért az én masnim nem lett annyira jó.. nem elég "légies"... picit vastag, meg nagyon szabályos és a csomó sem elég szoros :D
  • ThomasGins
    Zsiir lett!Nekem tetszik a padó is:P
    Masnitutort nekünk:)
  • KisQbi
    Loft....(2 szalag a dobozon körbe... 1 masni. 1 "csomo")

Nenad: igazából kiegészítőket akartam még hozzá, mint fenyőfa gally meg cimke stb... de aztán csak ilyen NFR maradt a dologból....

a padló helyett mit?
  • TheCables
    24949: psben is nyomhatsz vadegyszeru modon arnyekot neki, raadasul nem is tokolos modszer. Egyebkent vedd figyelembe az aranyokat igen. Nezd meg a filmben, mekkora egy ilyen vas, viszonyitsad hozza mondjuk a tie fightert, es ahhoz az embert (pilotafulke alapjan). Nohmeg a kornyezeti adottsagokat is figyelembe kell venni. Pl a tavolban ott vannak ugye az epuletek. A nagy tavolsag miatt mar homalyosabbak.
  • Dichter
    Hogy csináltad a msnit? Loft? Path deform?
  • nenad
    a doboz szep, de sztem a padlo nem illik a kephez. vmi mast tennek oda a tema miatt.
  • KisQbi
    a karácsonyi vonalat kívánom folytatni.. (A képek egy hajtogatható ajándékkártyához készülnek)

• nenad
    lol! az aranyok / elhelyezes nagyon rossz. Sokkal nagyobb az a joszag!
    Az otlet viszont jo.
  • Evogordon
    Egy kis NFR ;)

• spongya
    Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a csillagrombolónak legyen árnyéka???
  • Aldaryn
    semmi komoly, nem is error, csak warning. És nem tehetsz róla. Annyi, hogy megtalálta a mapot a memóriában, nem tölti be újra. ennek oka példul lehet az, hogy a material edittorban ott figyel a mapod, és így alapból a memóriában is.
  • Free
    nah miért van az , hogy beteszek vray envrimomentbe hrdri t és rendernél kiírja a kis log ablak , hogy Warning: HDRI Map in memory, not reload needed.
    Ezt mindig kiírja ? vagy csak úgy szórakozik mert Én szúrtam el valamit és nem akar bővebb infót adni róla ? :c)

( nicns kedvem googlr ban keresni a hibaüzenet okát mert megint csak 2 órát aludtam )
  • Boba
    En csak szimplan azt írtam le, hogy nem arra valaszoltal, amit kerdezett.:) Amugy egyet ertek... elo kell kapni egy konyvet, es elkell kezdeni olvasgatni. En ugyan igy csinaltam anno... Aurum Boca fele 3d studio max konyv... joo regi, meg Studio max 1-hez irtak (az 1.2ben kerult bele az edit mesh... erre csak utalnak azthiszem.) es azalapjan kezdtem. Kar, hogy amikor mayazni kezdtem nem volt ilyen konyv. Most, hogy kb 1 eve megvettem a Maya a 3d Vilaga konyvet, atfutottam, es mar semmi ujat nem mutatott. Az elejen a konyv fontos, utana meg Helpet kell olvasgatni, forumokat es tutorialokat.
  • Pitbull90
    De most azt nem értem h mért itt kérdezed meg hogy kell kitölteni a képet.. ezekre inkább magad kéne rájönni... Jó hogy azt nem kérdezed hogy kell kockát csinálni..:D Az alapokkal kéne tisztában lenned és azt ne más mondja el neked.. próbálj meg magad rájönni de ha nem megy még mindig otvannak a sugok.. és ha angol is ki lehet találni h mit akar..(legtöbb esetben..:D)
  • grizzly21
    ott van egy olyan hogy save azt be kell pipálni és ki kell választani hogy hova mentsen. Szerintem angolul kell hozzá tudni alapszinten, a másik meg hogy egy forum arra van hogyha megakadsz akkor segítsenek, de nem arra, hogy innen szerezz be minden tudást. Itt senkinek nem fizetnek hogy segítsen, mindenkinek van más dolga is, szóval egy könyv beszerzése a kezdőpont sztem
  • Boba
    Evo, a szamitogep, program ismerete az utolso 10% a kepalkotasban. Ez megtanulhato. A mogotte allo muveszeti tudas az, amit nemlehet potolni szamitogepes tudassal. Ezert varnak tart karokkal tradicionalis animatorokat. A programot konyebb megtanitani, mint az animacio, anatomia alapelveit.

Ha tudod, hogy mit akarsz csinalni, a program tud ebben segiteni. De ha csak a programot ismered, akkor fujhatod.

En legalabbis igy gondolom.
  • Boba
    Khm... es azt hogyan mented el? (Mer ugye a kerdes a kep elmentese volt, nem a renderelese... )
  • Evogordon
    Az az elszomorító hogy szinte azt se tudja hogy mi az a számítógép de ő 3dsmaxozni akar ismerem őt egy ideje de megvan róla a véleményem...
  • grizzly21
    most a kép mentéséről van szó? Akkor életem első maxos helpdeskje: render (ott felül) ott beállítod, és render gomb!!:DDD
  • Evogordon
    Ezeken az oldalakon sokat tanúlhatsz:
    www.design21.hu
    www.world3d.hu
  • Sheke
    sokat segítettá de azé thx
  • Pitbull90
    Ügyesen és okosan.. egyébként.. vannak magyar tutorok is... csak keresni kéne;)
  • Sheke
    nah csak annyit mondjatok hogy kell amit kérdeztem osz kész
  • Sheke
    nekem a súgó angol:D
  • Sheke
    ismersz hát hisz a legjobb haverom bátyja vagy ati