63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    Az miért van hogyha rányomok a reactor-preview animation-ra akkor felűl azt írja ki hogy openGL vagy ez mindekinek ígyvan? Mert nekem olyan lassan szimulálja, régebben pedig gyorsan.
  • Free
    nem kell hozzá google csak a max ban ha fullban van feltelepítve ott van egy Help/User Preferenc vagfy mi és ott beírod hogy reactor. és az összes reactor leírása ott van . egyébb beálítási trükköktől eltekintve eléggé jól le van írva mindennek a használata.... Legalábbis a szűk alapok. az ilyen ráesik elgurúl az tök alap ... ha az meg van uté s valami bonyolúltabbat szeretnél gfogsz rájönni hogy semmire nem jó a reactor :c)
  • Dichter
    reactor, erre keress google-ban.
  • spongya
    Még csak azt szeretném magkérdezni, hogy hogyan levet azt megcsinálni, hogy pl leesik egy tárgy és ha ütközik egy másikkal, akkor ne menjen át rajta, vagy a talajon guruljon???

Tudom hogy van google meg ilyesmi, de nem tudom, hogy hogy keressek rá és szeretnék pár hasznos tanácsot vagy tutorial-t.

Előre is kösz.
  • Atika :o)
    Koszi szepen meg egyszer sokat segitettel.
  • spongya
    Hogyan lehet azt megcsiálni, amikor egy félgömb belsejébe rakok képet vagy mi????
    Még csak kezdő vagyok.
  • Malakai
    Úgy mint bármi másnál, viewport configure / force default ligting (vagy vmi ilyesmi).
  • 4D
    Help. Elfeledtem, hogy hol tudom beállítani véréjnél, hogy a wievportban ne mutassa a világítást, azaz ne csak tök feketeség legyen, ha kicsi a fény.
    A textúrázásnál ez jól jönne.
    Köszi.
  • 4D
    Ez a könyv legkésőbb jövő ősszel jelenik meg svájcban, ergo talán ez nem az a meló, amire gondolsz.
  • bencsab
    A múltkoriban én is úgy gondoltam, hogy fogok majd. Csak hát nem felelt meg az árajánlatom, pedig elég jó referenciám van a témában.
    Azért kíváncsi lennék, nálad melyik az. Ilyen kicsi lenne a világ?
  • Malakai
    Nekem pl ez sikerült, úgy, hogyha volt vastagsága a terítőnek, amúgy így is, erős wind, alacsony tömegű terítő, nagy substeps és lehet sokat várni. :D
  • Malakai
    Ja igen, meg jobban szereti, hogyha van térfogata a tárgynak és nem csak egy plane. :P (És full hülyeség, mert a cloth viszont ezt nem szereti. :D)
  • Malakai
    Jól félreértettelek. :P
    A reactoros wind elég problémás.. Kb arra jó, amivel prezentálják, egy vmelyik végén rögzített softbody-t picit meglengetni... :P Persze lehet, hogy lehet vele jókkat is csinálni, de eddig én is csak szívtam vele.
  • Free
    minden hozzá bvan adva. a planen van egy reactor cloth és úgy van beletéve a cloth helperbe.8ennyire nem vagyok hülye :c) )
    Azon kívűl a box on meg van egy riggid Body és ehez nem adtam hozzá a planet. máskülönben ha ez a rendszer nem lenne jó honnan tudnám hogyan esik rá a kockámra a ruha.
    Szóval megvan az alap ha leszámoltatom a reactorral minden süti nagyon a plane fogja magát és leesik és a dobozra szépen mint egy teritő ráesik. ezzel nincs probléma ennyit már tanúltam tőlled :c))))
    A baj az hogy ha beteszek még egy wind et is akkor azt lesz@rja a szövetem . meg sem moccan. pedig az kellene hogy lefújja a kockáról

• 4D
    Majd egyszer biztos.
    Egy archeológiai könyvhöz kell majd pár dolgot csinálnom majd.
    Gyakorlásként egy kis NFR.
    Kíváncsi vagyok sikerül e betennem a képet.
  • Malakai
    Minden soft-bodynak kell egy modifier (és riggid body-ba nem kell hozzáadni), nem vetted észre, hogy a cloth collectionban nincs is benne a plane-ed? :) Mert a cloth collectionhoz csak akkor tudod hozzáadni a planeed, ha már rajta van a reactor cloth modifier. Ezután már ruhaként fog viselkedni.
  • Free
    azt mondja meg nekem valaki, hogy a miért van az , hogy készítettem egy leplet plainból. van alatta egy box. a Plainen egy reactor cloth van és be van téve egy cloth helper beteszek. Bewteszek továbbá egy Wind helpert beállítom úgy ahogy van a help fileban de mégsem hat a szövetre . a szövet egyszerűen ráűesik a kovkára..
    mit felejtettem ki ?
    a lényeg az lenne, hzogy a szövet ráesik a kovkára és lefújja róla a szél még esés közben de valahogyan nem megy a dolog
  • marcee
    Hehe! Ha használnék háttérképet, akkor most kérnék erről egy tálca és ikonmentes 1280x1024-es verziót! Méghogy elnézést...grrrrhh! :)
  • ThomasGins
    Kösz:)
    Konyha a kedvenc, nagy kültéri dolgokat nem nagyon csinálok:)
  • 4D
    Nem rossz.
    És hogy ne csak a konyha hdri-t kelljen használnod a jövőben:

http://athens.ict.usc.edu/Probes/
  • nenad
    az arnyekot vedd sokkal finomabbra, egyebkent nagyon jo otlet!
  • ThomasGins
    Én kérek elnézést:)
  • ThomasGins
    A szinek nem lettek annyira szépek sajnos.
    A fal greeble igen, a téglatest wood mtl,szoval textura nincs semmin,a tükröződés a szokásos konyha.hdri:)
  • FRenkie
    Tetszik a pult. Wood mtl?
  • Free
    király megint
    Az Greble a falon ?
    Jól néz ki nagyon
  • Pitbull90
    Lenne egy olyan kérdésem hogy ezek mien materialok.. mert az én képeimnél szerintem a textúrázással van a legfőbb baj /ha megvilágitások jók is.. a textúrák miatt nem élethű/ honnan vagy hogyan lehet ilyeneket csinálni?
  • ThomasGins
    Csak ne nekem keljen megcsinálni:)
  • nenad
    Thomas, amikor arra lesz szuksegem hogy valami nagyon elrugaszkodottat keszitsek, tuti hogy hivni foglak.
    :D
  • Palleon_home
    Ki is égne az:)
  • Palleon_home
    Köszi a választ. Sztem megveszem a könyvet, jó az ha ott van a polcon
  • ThomasGins
    NFR
    Szobornak indut,lámpaféle lett belőle:)
  • ThomasGins
    És ha jó karácsonyt szeretnél nekünk is,fogsz egy szkennert és ....:D
  • Ackro
    a könyvet érzésem szerint nem árt megvenni, főleg, hogy lehet ingyen is (itt a karácsony ) ráadásul a könyv után már jobban is fogod érteni amit egy netes tutorban mondanak, szóval ha teheted mindkettő. azonban azt is érdemes megemlíteni, hogy a program help-je is bőven elegendő az alapok elsajátításához csakhát ugye az ember nagyobb biztonságban érzi magát egy vaskos könyv árnyékában -ami ráadásul az anyanyelvén szól hozzá- ha egy teljesen ismeretlen világban szeretné megállni a helyét.
  • Palleon_home
    Sziasztok! Egy véleményre lenne szükségem. Szeretnék megismerkedni a 3D Studio-val. Inkább neten keressek róla anyagot vagy használjak könyvet? Mert pár napon belül megjelenik magyarul a 3D Studio max 7 biblia című könyv, az ára elég húzós (16e Ft), bár most a kiskapu.hu-n 12 800-é rendelhetném meg (lesz vagy 1600 oldal, és már a photoshop biblia-t is jól tudtam használni. Szal net/fórum vagy könyv? Köszi!
  • Pitbull90
    Essetleg tudna vki mondani amit kérdeztem még korábban..???
    MentalRayel kapcsolatban.. hogy hogyan tudnám benne azt megcsinálni hogy a DOFot kirenderelje...
  • MrGeE #24695
    esetleg még 1 +oldás : Track View-ben adj hozzá az ojjektumhoz egy visibility tarackot...
  • Free
    csalódtam volna ha a példában nincs teapot :c)
  • Aldaryn
    hehe. :)
  • ThomasGins
    scene
    végeredmény (500kb/avi)
  • Atika :o)
    hat annak nagyon orulnek ;)