3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KisQbi
FPrime-ot ismeri valaki (Lightwavehez)?.... Kb 1 éve láttam használatban elõször... azt nemértem,hogy a maxhez millió renderer van és nagyon jók meg minden. De jó lenne egy FPrimehoz hasonló interaktiv renderer ha csak preview szinten is...
FPrime

Aldaryn
Eh... egy év ban. 😊 Bár, mindig kettõn áll a vásár. Azért egy év ban az kicsit húzós.

per aspera ad astra

Ackro
semmi komoly, csak egy moderátor magára vette túlságosan egy kissé szabad nyelvû hozzászólásomat az egyik értelmetlen cikkhez. 😛
biztos rossz napja volt... 😊

fle go
Udv ismet koreinkben!<#wave>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Ez az összehasonlító galéria igazán remek!
Aldaryn
Yo, hello!

per aspera ad astra

Aldaryn
Ja, ez kimaradt. Tényleg régi. 😊 Mondjuk relative. Bár, CG iparban 1 év távlat is õskorokba pillantás.

(...)
Azt hiszem cornell box mániás vagyok. Ez már a 34. cornellem volt. hehe...

per aspera ad astra

1 ev hosszi ido am! 😊
el sem tom kepzelni mi lehetett az oka. 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

azert az a galeria eleg regi. 😊
jo az a winosi, csak legyen turelmed kivarni.
Akkor mar inkabb fake 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Pedig a légy jó mindhalálig.
Ackro
huh!

1 év ban és újra itt... de legalább ezalatt kaptam egy VIP reget... 😊
Szóval szevassztok, ismét itt vagyok! (tudom sokakban felmerül a kérdés, hogy kitérdekel és igaza is van csak örömömben offolok és bocsi ezért)

Elkezdem hát visszaolvasgatni a fórumot, látom idõközben a régi mag megmaradt, ennek örülök, úgyhogy külön üdvözlet Aldarynnak, Nenandesznek, Youthnak és Flegosnak!
<#wave>

Aldaryn
Nézegetem folyamatosan, hová fejlõdik a Redqueen. Bár, túl sok infót nem oszatnak meg - angolul. 😊 Nem tudom, ezt a rendszert ismerted-e: link> WinOSI . Ahogy nézem, egy bruteforce raytracer, viszont ha jól látom ez is mindent egyben számol. Valódi fényszimulációként hivatkozik rá a szerzõ, gondolom, az is. A galériában található képek minden esetre ezt alátámastják. 😊 persze döglassú. viszont technikai szempontból érdekes lehet. Ezt az oldal írója is ki-kiemeli. Azaz ez tényleg egy szimulációra kihegyezett rendszer, amivel pl. megnézheted, hogy egy jelenet pontosan miylen lenne valós környezetben. Persze erre más engineket is mutogatnak, vegyük csak pl. a Maxwellt.
Ami igazán érdekes, az ezen link> galériaszekció, ahol összehasonlításokat látni különbözõ renderelõkkel. Ugyan azt a jelenetet, melyik renderer hogyan oldotta meg. Érdekesség, hogy pl. a VRay képet Vlado submittelte.

per aspera ad astra

fasza. Mondjuk a jo oreg RedQueen ebben mindent alaz 😊
EGyebkent a csavokam kozben brutal szintre fejlesztette a renderert..
akit erdekel. http://www.teamredqueen.com/

Aldaryn
Oryon VRay oktatás egyik eredménye. 😊 Gondoltam napi értelmetlen rendernek tökéletes lesz. Ez a verzió már egy kicsit érdekesebb. Egy 53 perces bruteforce QMC GI teszt. Érdemes megfigyelni a raytracelt causticsot: A gömb alatti caustics fomája idomul a fényforrás formájához. A gömb melett pedig tisztán látható a GI-bõl jövõ szintén caustics jellegû folt.

(QMC lightmappel gyorsítva)

per aspera ad astra

Lewy_
Ami linket felraktál a Vray shadergyüjteményrõl az jó, de nem tudok letölteni mat-okat. Vagy nem is lehet?

petesilver
Off:
Én meg péntek óta nem mentem el itthonról, és nincs meg a mobilom, amivel még péntek délután beszéltem itthon, és szombat reggel asszem ébresztett is.

off-on

Mission Impossible 2010: PRO Class

Off: Én is szoktam jáccani a legyekkel. Kézzel! megfogom, és berakom a sz.gépbe (plexi oldallap), és nézem, ahogy a prociventi és a házhûtök(4db) között pattog/csattog. Volt, hogy 1 légy 2x került be a gépházba miután megszökött.
petesilver
Vrayrendert, vagy movie-t róla! Rakd bele a jégkockádba pl. 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

offtopic a javabol de be kell szamolnom mai napi hostettemrol 😊
Elfogtam egy legyet porszivoval! 😊
EGy nagy kover Teli legyet. Mondjuk erdememet kisebbiti hogy jol felhizlalhattuk valamin, meg az hogy Te'l van, ilyenkor koztudottan lasabb a felfogasuk szegenyeknek 😊
Hehe

oryon
Sokkal jobb! Hajrá!
Végülis sikerült valamit kibányászni a kávé shader-bõl?

Oryon

Gladiator
htx

rendering panel/ render (fönt)
ott van olyan hogy output, rákatta files-ra, majd adsz neki helyet, nevet, kiterjesztést, majd megadod hogy mennyit rendereljen, single (aktuális kép), range (általában az egész)
ééééééss: RENDER
Gladiator
mármint videót.

Gladiator
és hogy kell kirenderelni, ha vmit csináltam?

Gladiator
rájöttem (össze-vissza kattintgattam)

Gladiator
hogy lehet beállítani azt a pontot amerre a kamera fordul, azt a kék négyzetet?

fle go
Egyebkent lehet nem igazan kiveheto a dolog valoszinu nem sikerult jol eltalalnom a shadert de nem viz van a kaves (kannaba) hanem kave.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Koszi az eszreveteleket, megprobalom majd belevinni mindazt amit irtal mert ugy gondolom igazad lehet, sokat fog meg alakulni ez a scene ugy gondolom, de egyszer elkeszul, csak lenne tobb idom foglalkozni vele.

Flegos!

Én most nem is igazán technikai jelleggel szeretnék hozzászólni, hanem inkább a kompozíciót javítandó észrevételeimet írnám le.
-Én nem ezt a kávéfõzõ elemet tenném ki az asztalra. Már csak azért sem, mert én miután azt vízzel megtöltöm a csap alatt, utána közvetlenül a kávéfõzõbe teöltöm bele, tehát ilyen állapotában szerintem soha senki nem teszi az asztalra. Akkor már inkább kávé legyen benne.
-De hamár kávé, akkor egy szép kávékiöntõt tennék a kávéscsésze mellé, egy délutáni kévézáshoz.
-A kamerabeállítés nem jó. Próbáld megtalálni, hogyan tudod jobban kihangsúlyozni a kávéscsészéket (pl. lejjebb döntötd a kamerát, közelebb is viszed). Szerintem itt kevésbé van helye a háttérben lévõ konyhaszekrénynek. Én azt mmegpróbálnám kicsi mélységélességgel eltüntetni, hogy ne terelje el az ember tekintetét a témáról.

fle go
Meg par dolgot fogok javitani amitol remelem izgalmasabba valik majd a kep, csak most keves idom van😞

Gladiator
htx, otthon letöltöm

Sokkal jobb mint az elõzõ, már nem "lebeg" a kanna. Az asztal rész szvsz. jó, a háttér fényein még változtatnék, vagy az élességet az asztalra húznám.Gratula
fle go
nenad mertem remelni😊

sztem gradient ramp al radial es trukkosen kell rafesztiteni, vagy ha mashogyan nem megy akkor siman csinalj egy texture mapot neki, es azt feszitsd re mint refraction map.

ez sokkal jobban nez ki flegos komam.

miert ne lehetne? tutko meg lehet vhogy.

ThomasGins
Köszi!
Szép lett nagyon a jégkockád,az szerintded megoldható egy másik fajta jégnél,h belülrõl kifelé egyre átlátszóbb? Mert gömbnél falloffal meg lehet csinálni de kockánál nem.

\"So always look on the bright side of death\"

0.1% vagy 0.01% scale boven eleg...

fle go
kis modositas, mit szoltok hozza? gondoltam meg csinalok kiskanalakat meg, egy cukor tartot. Aztan abban a nezetben ahol az egesz konyha latszik majd meg megcsinalom a novenyek leveleinek rendes texturajat, es akkor majd meglatjuk mit lehetne meg. az ablakon mar valtoztattam ugyan az most nem latszik😊

ThomasGins
Az ember elmegy 2 napra és mennyit összeirtok😊
Szoval ti hogy csináltok pohárt + folyadékot? mert 0 távolsággal tovább is számolja vray meg csunya is. Én pl nagyobbra veszem a folyadéknak látszó tárgyat,de üvegpohárban nem minig ok ez😊

\"So always look on the bright side of death\"

vilagos, no ezt is lehet parfelekkeppen...
na varj mielott tovabbmennenk, en fiu vagyok es gondolom te is.
Szoval ne puszilgas!!! 😄

itt irogattam aztan 15 sor utan meguntam, kb 45 sec megcsinalni.
toltsd le megegyszer ugyanazt, felulirtam.

a vonal valtoztatasaval lehet a kamera mozgasat valtoztatni, a sebessget pedig ha a kamera klikklesz alul a timelinon(idovanl)megjeleneik ket teglalap, egy szines (kezdopont) es egy feher, (vegpont) a kezdot hagyd ott es a vegpontot jobbra huzva tudsz hosszabb animot csinalni.
PALban van 25 frame/sec.

Gladiator
meg ezzel lehet olyan videót csinálni, amelyikben mozog a kamera? szóval, így végigpásztázza a lángot.

Gladiator
<#puszi>

isten vagy. majd meghívlak egy sörre cserébe.

http://www.birsalma.hu/images/langok.max

Ha betuket akarsz akkor a Create/shapes-nel talalsz olyat hogy text..
ha azt akarod hogy a betuk mogott is, vagy barmi mas mogott is, legyen feny (glow/lens effects) akkor az objektumok kijelolve majd a jobb egergombot nyomvatartva a megjeleno menuben valaszt a properties-t
a megjeleno nagy ablakban jobboldalt kisse alul. talalsz olyat hogy "G-BUFFER". Az object channelnel a szamot allitsd at 3 ra...

a glow erosseget stb a Rendering fomenu/Effects, utana kapsz egy masik menut. Ott klikk lens effect/ majd a lens effects paramyters ablakban jobboldalt , glow
alabb megjelenik egy menu (tekerj le a mouswheelel) A size (meret) Intensity (erosseg). tobbivel ne foglalkozz, esetleg a szint allitsd meg.

fle go
Es csinaltam olyat lehet hogy hulyeseg vagy van ra mas megoldas az ablakon bejovo feny ahogy atsyurodik a reluxan az asytalra eros elu arnyekot vet nekem az nem tunt valoszerunek ezert a direct lightnal area shadowt allitottam. Az ugy gaz?

fle go
Aldaryn utobbi elofordulhat😊))

Aldaryn
Valami a GI solutionnel is van. Most vagy Lightmapot használtál, vagy az irradiance map mintasürüsége nagyon alacsony. Máskülönben a kávéscsibriked kulcsfény-árnyékkal ellentétes oldalán is lenne egy szép diffúz GI árnyék, ami egybõl fejbelõné a lebegést. 😊

(vagy az is könynen elõfordulhat, hogy a nagy, külsõ kamerás képhez számolt és mentett irrmappal renderelted ezt a közeli shotot. 😊 )

Ja, király jelenet lesz! Keep it up.

per aspera ad astra

fle go
Okes!

Gladiator
és erre a lángra amit adtál 3d-ben hogy leeht ráhúzni egy olyan ragyogás szerût, mint a ps-es formátumban lévõre?

Gladiator
<#worship>

ezer millió htx!