63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    spirituális agyonverni! xDxD LOL!
  • nenad
    dof-ot elbasztatok vagy direkt? xD
  • nenad
    tele kellen rakni 500 cserepmintaval... es cbe irni nem benazni scriptel...
  • nenad
    passz ha cinema 4d akkor minek vray xD
    ne mondd hogy azt nezitek jobb e !
  • zenoka
    majd jon egy telefon gipsz jakabtol a puncilight ceg munkatarsatol hogy ok nyertek meg a munkat es elkernek a korabbi teljes source-t vilagitastul texturastul mentett ir mapostul:) de ugy hogy a render setup is be legyen mar allitva es adnak egy egy pontos verzioszamot hogy mire...
    van ra egy söröm:)
  • Aldaryn
    Esetleg megkérdezik, hogy nem tudsz-e egyetemistát, aki olcsón beülne hozzájuk, és megcsinálná. :D
  • putyi
    nem számolom.
    de szerintem a következő kérés a textúrákat fogja érinteni.
  • Aldaryn
    Emlékeim szerint ez akkor már harmadik ilyen.
  • putyi
    profi reklámiroda elkérte az egyik modellünket, hogy majd ők készítenek profi rendert a profi brossúrába. aztán most jött az újabb kérés, hogy adjam már inkább obj-ben, mert ők a max file-t nem tdják megnyitni, és nem tudtak-pedig próbáltak- 3dsmax-ot szerezni.
    ezért nem leszek én soha profi, mert nem tudok ennyire béna és pofátlan lenni egyszerre.
  • Aldaryn
    hehe
  • putyi
    meg a zarhikedet
  • putyi
    sőt a bedrótozott combustion helyett a nuke-ot, vagy a fusion-t bekötni
  • putyi
    bercon, railclone, forestpack, implementálhatnák a vray-t is, floorgenerator stb. van azért bőven.
  • Aldaryn
    Most így perpill nem látok más plugint/scriptet, amit tönkretehetnének. Esetleg Railclone?
  • putyi
    inkább ne! ha azt szeretnétek, hogy működjön továbbra is.
  • bencsab
    Ha van eszük...
  • Aldaryn
    ATiles állatság. Csak idő kérdése, hogy az Autodesk megveszi. :D
  • putyi
    kíváncsi lennék, hogy ez más prg-ban is előjön-e?
  • bencsab
    ez viszont tök jó, és a free verzioója is nagyon jól használható:
    http://www.avizstudio.com/tools/atiles/
  • bencsab
    tudom, de nézzük reálisan felhasználói oldalról:
    nekem mindegy minek a hibája (a spline algoritmus vagy a particle generátor vagy akármi): rossz, és ez a lényeg. természetesen a megoldást is tudom rá, csak egyszerűen bosszantó és banális a dolog.
  • putyi
    ez nem az extrude hibája, hanem valami alap háromszögelési baj, mert ha editmesh-t teszel rá, vagy bármi másat azok is elrontják. aldaryn megoldását javaoltam én is a múltkorában, az a legfájdalommentesebb.
  • Aldaryn
    a valóságban sincs semmi pontosan egy vonalban, a MAX készítői így próbálnak minket egy organikusabb modellezési stílusra nevelni. :D Én mostanában ezt úgy oldom meg, (ha nem görbékről van szó, mert akkor szopó) hogy kimozgatok egy vertexet valahol a "sorból", hogy egy bármilyen geometria módosítóval létrejöjjön a háromszögelés, és aztán edit poly módban kézzel visszahúzom azt a vertexet, vagy vertexeket a helyükre.
  • bencsab
    A tipikus egy magasságban lévő egyforma falnyílások miatti extrude hiba.
    A morph - grid opciók helyett csinálhatnának bele olyan kapcsolót, hogy quads... gondolom ne magyarázzam. Ezt olyan nehéz lenne leprogramozni?
  • Aldaryn
    S mi van, ha mindig is az volt a cél, hogy így működjön?!
  • bencsab
    könyörgöm, mikor fogják már végre az extrude módosítót megjavítani? áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • putyi
    Nenad!
    C4d-ben nincs visszajelzés(mármint a kameranézetben) a vraycamera korrekcióról(vertical shift)?
  • VisualHarmony
    Nekem a fények is tetszenek(pláne, hogy be-bevillan egy-egy Vray planar a reflecitonben), hogy ilyen intenzíven szétégetik az egészet:)
  • Aldaryn
    A kameramozgásaiknál csak a sahdereik rosszabbak.
  • putyi
    kincsesbánya
  • Aldaryn
    Láthatod, hogy a Technologix Studio csudamarketing csapata renderelte! Oda van írva!
  • putyi
    hivatalosan nem :-)
  • zenoka
    ti voltatok?:)
  • putyi
    ÓÓÓ mit találtam! ;-)
  • Cyberlink
    Köszi Zenoka a tippet, neked is gyönyörű alkotásaid vannak, le a kalappal. :)
    Okés, felrakom majd ide őket.
  • zenoka
    szerintem kezd kicsiben elsore ne brutal nagy komplex dolgokat probalj modellezni..
    vagy ha megis akkor mondjuk keres valami jo reszletes auto modellezesi tutorialt (videot lehetoleg) mivel sok sok modellezesi trukkot meg tudsz tanulni belole.
    nyugodtan pakolj ide kezdo anyagot is ha szeretnel ra erdemben megjegyzest akkor wireframe renderes kepeket tegyel abbol jobban latni a topologiakat..
  • Cyberlink
    Köszi a válaszokat, nézegettem a munkáitokat, csak ámultam .)
    Csicsó3d néztem a demo videódat, a dallam (billentyűs része), akaratlanul is erre emlékesztetett The Doors - Riders On The Storm
    Kemény fába vágtam a fejszémet akkor, visszaveszek a tempóból, remélem majd, ha eljutok erre bemutathatom a műveket (többi hajó is kell 50-ig meg se állunk elvileg, szóval lesz meló :P.
    Minden jót :)
  • putyi
    szerintem egy-két olyan tutoriált kellne végigtolni, ami lépésről lépésre visz, aztán mehet a zűrhajó. a tanulást pedig fogd úgy fel , mintha nyelvet tanulnál. nagyjából a fejlődés is annak megfelelő.
  • Csicsó3d
    Köszi Cyberlink :D Hű vagy a nevedhez :D

Egy ilyen hajó azért nem piskóta! Jól át kell gondolni. Topológián múlik minden, azaz, hogy a legalapabb formákat hogyan építed fel, hogyan futnak az élek, loop-ok jó helyen vannak, stb. Elég komplex.

Ha szétbontod különböző elemekre, és a végén legózol egyet, akkor viszont nem is lesz olyan vészes
  • Cyberlink
    Itt a link aki nem akarja kimásolni :D Hajó
  • Cyberlink
    Sziasztok!
    Egy csapatban vagyok, "designer" PS-ben ügyködök.
    Megszeretnék tanulni rendesen modellezni, egyenlőre a cél csak a (modellezés-texturázás), másra egyenlőre nincs szükség, jó most lehet hurrogni, (hetek óta folyamatosan tanulok, gyakorolgatok, megvettem a 3ds Max 7 Bibliát, mellette lynda.com oldalon nézegetem a tutorialokat), de mikor elhatározom na most megcsinálom, űrhajóról lenne szó, exitable polyval csinálnám, mondjuk egy ilyen http://www.total-manga.com/images/Artwork/FR-11-35817-B/spaceship-2.jpg elkezdem csinálni, egyszerűen nem akar össze jönni. Még gyakoroljam az alapokat, hogy menjen rendesen?
    Remélem nem akasztottam ki a dolgozókat, a profikat, hobbistákat. Én csak tanácsot szeretnék, hogy mit kéne még fejlesztenem, és nektek mennyi időbe telt mondjuk egy komplexebb dolog összeállítása? (Csak magára a modellezésre gondolok, amináció, renderer és hasonló dolgok amit ezután vannak egyenlőre nem izgat, először a modellezést szeretném elsajátítani, utána a többi :)
    Szeretnék tanácsokat kérni, mire gyúrjak rá, nektek mennyi idő volt ilyen szinten elsajátítani?
    Előre is kösz a válaszokat.