3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://www.bivainspiration.hu/team/
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Más, nagyrészt kint voltam a rendszeres 3d melóból, de idõnként bevállalok egy kettõt. Egy barátom keresett meg hogy a Mikics András építésznek sürgõsen meló kell. Két nap alatt egy teljes étterem. Végül elkészültem vele hétfõ reggelre és a faszkalap nem fizetett... Két napon át kérdezgettem mi a szitu s ekkor jött a handalabanda... A lényeg, hogy a Mikicsel Soha ne vállaljatok be melót. Az apeh is orrol rá, söt valószínû keresik is. Majdnem minden új partert le ellenõrzök az apeh feketelistáján keresztül de a rohanásban elfelejtettem. Ahogy kiderült mekkora mocskos gecó azonnal rátettem volna 1 millát, hogy a faszi komoly adócsló, és lám ott virít a listában.
Hallom itt jópár embernél megfordult már és minidg kurva anyázás volt a vége... Adjátok tovább mindenkinek az infót. És akkor nem tudja megszopatni a közösséget.
miért kérdezi sokszor teljesen indokolatlanul a max, hogy be akarom-e zárni a spline-t holott csak nagyon rázoomolva kattintok egy újabb vertexet a rajzolásnál.
per aspera ad astra
Tudnátok nekem olyan könyvet ajánlani, lehetõleg magyart és esetleg minél naprakészebb MAX verzióhoz, amely a legeslegalapoktól bevezet az animáció világába? Elõre is köszönöm.
Ki korán kel, poligont lel.
per aspera ad astra
Kicsit off: nincs itten valaki, aki meg tudná nekem mondani, hogy plusz program telepítése nélkül hogyan lehet windows hálózatban távolról parancsokat kiadni adott gépeknek? Konkrétan arra lenne szükségem, hogy egy központi parancs lefuttatása után elinduljon mindegyik gépen mondjuk egy VRay DR node, vagy egy Maxwell DR Node, vagy egy shutdown command, ilyesmi. Manuálisan kezd kezelhetetlenné válni.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Dell UltraSharp U2913WM
Állítólag most dolgoznak rajta, hogy külön megszakítható legyen minden folyamat, ez egy lépés arrafelé.
per aspera ad astra
Az, hogy te ilyenkor azt látod, hogy csak 12,5%% megy, megtévesztõ, mert HT esetében nem "egyforma" a fizikai és logikai magok számítási teljesítménye. Sokkal több az a 12,5%-nál, ha egy valós fizikai mag teljes kapacitáson pörög, az, hogy az oprendszer nem így jeleníti meg csak egy jelleg. Pont ezekbõl kifolyólag sajnso nem lesz szignifikánsan gyorsabb a MAX, ha kikapcsolod a HT-t, mert abban az esetben nem "összekapcsolsz" magokat, hanem nem kapcsolsz be olyan egységeket, amik a tényleges fizikai magok kapacitását még jobban kihasználják.
per aspera ad astra
Kisarkítva egy régi Pentium 4-es jól meghajtva jobb hardverkörnyezet a MAX natív folyamatainak, mint a mai modern processzorok.
A HT megint nem sokat javít a helyzeten. Lehet programrészeket többszálúsítás támogatásával fejleszteni MAX alá, van is már erre irányuló törekvés, de egészében sosem lesz "áttörés". A problémát legegyszerûbben úgy lehet megoldani, hogy más platformra kell váltani, és akkor hirtelen beszáll a munka emberi erõforrást is ígénylõ részébe is a sokmag. Nem egy ilyen programcsomag van jelen a piacon.
Ha pedig valaki csillió izébizét akar szétszórni, akkor van lehetõsége, hogy többszálúsítást és sok ramot is örömmel fogadó szoftverrel szórja szét az izébizéit MAXon belül is. Multiscatter pl. teljesen többszálú, és bõven eltekerhetõ 30GB-os memóriafogyatásig.
per aspera ad astra
én a max-nél még mindig a memória kezelésben látom a legnagyobb gondot és szerintem ez minden probléma forrása. amit lentebb is írtam, hogy hiába áll 16gb(vagy nálam32) rendelkezésre, ha kifekszik attól, hogy egy mûvelethez 3gb-nál több kellene.
a max ugye egy szálon dolgozik szerkesztéskor. így tehát akkor teszek jót magammal, ha a processzornál a hyperthreading-et kikapcsolom. így ugyen csak 4 magot lát az oprendszer, viszont az abból 1 mag az 25%-os terhelést jelent, tehát kvázi 2× gyorsabb lesz a max a szerkesztéskor. renderelésnél viszont valamiért ez hátrányt jelent. durván mértem csak, de kb 15-20%-al gyorsul a render, ha visszakapcsolom a hyperthreadinget. másnál is ennyire jelentõs a különbség?
ti hogyan használjátok?
Most csináltam egy gyors tesztet. 16k-t egy pillanat alatt kioszt a háromszorosába, viszont belehal. nekem az a gyanús, hogy ezzel a mûvelettel léptem át a bûvös 3gb ram-ot, amit a 32bites renccerek még látnak. a ramot azért kérdeztem, mert azt vettem észre, hogy a kényelmes max-ezéshez dupla akkora memória mennyiségre van szükség, mint amennyit a jelenet shade-olt viewporttal elkér. ez mostanában minimum 12gb jelent egy leadásközeli állapotnál.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
de lehet az a baj hogy nem birtam 20 percnel tobbet varni a feldolgozasra (amig ez a kibaszott max egy szalon porog a 6 helyet a feladatkezelo szerint.. nonszensz)😊 megoldottam "manualisan".
kapja be
Lenne egy kérdésem is mindenesetre, ha már itt vagyok. Idáig nem nagyon foglalkoztam az utómunkával egy-egy képen, gondolok itt most a Photoshop-ra, pedig tudom, hogy ez nagyon lényeges dolog.
Lehet, hogy ez most egy hülye kérdés lesz, mivel természetesen nem lehet általánosítani ezen a téren, de mégis, nagyjából miben szokott kimerülni az utómunka?
Én egyelõre ezekre tippelek (már amelyik éppen kell): színkorrekció és brightness/contrast (curve tool-lal), lens flare, glow, esetlegesen a render passok masszírozgatása layereken, vagy háttér beillesztése.
Ezek nagyjából a sztenderd dolgok? Kihagytam valami olyat ami szintén nagyon gyakori, csak most nem gondolok rá? Ahogy fentebb is írtam, nem nagyon foglalkoztam idáig utómunkával és tudom, hogy ahány kép, annyi féle utómunka "igény" merülhet fel, viszont kezdetben elsõsorban azon részek megismerésére akarnék koncentrálni ami nagyjából rendszeresen elõfordulnak.